Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Blabcsi #51596 üzenetére

    Ki szoktam forrasztani a jeladót, óvatosan szétszedem, de a füleket csak részben hajtom fel, nehogy letörjön. Rossz egeren lehet gyakorolni esetleg, hogy nem nehéz ügy. Panelt egy kis satuba fogom, így jobban kézre áll.

    Utána ki lehet törölni a benne lévő elkoszolódott kenőanyagot, majd műszerolajjal vagy lítiumos csapágyzsírral megkenve rakom össze (jobban bevált az utóbbi), utána sokáig nem kell vele foglalkozni.

    Hasonló, mint autónál az olajcsere, először eltávoznak a lekopó részecskék, később már jobban bírja.

    A racsnit vagy kigyengítem (hajlítok rajta), vagy kihagyom teljesen, hogy szabadon forogjon. De van olyan egér, ami racsni nélkül "megzavarodik", irányt téveszt, ilyennél nem lehet kihagyni.

    Viszont megfelelő gyengítéssel megoldottam a mostani egeremnél, hogy egészen lágyan forog, mégsem hibázik. Ez csak egy példa, hogy miről beszélek:

    (#51595) Zotya21

    PDF adatlapot szoktam nézni, csak 5630-ból többféle gyártmány is van, így nehéz megmondani, mennyit bír. 50 mA-t bírnia kell, inkább alulhajtásnak számít ezeknél, persze az sem mindegy, milyen hővezető felületre van szerelve (nagyobb áram esetén).

    Egyesével lehet használni kisebb feszültségről is, csak akkor mindegyikhez külön ellenállás kell.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák