Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • roti86

    őstag

    válasz 1098&E30 #162497 üzenetére

    Nem rossz, ne add fel, küzdj. Amit meg kellene nézned, hogy hány kalóriát eszel egy nap és ebben hogy oszlanak meg a makrók (fehérje, szénhidrát, zsír). Ajánlom a kalóriabázis nevű alkalmazást. Kövesd le 1 hétig, hogy mit eszel és az mennyi kalória illetve hogyan oszlanak meg a tápanyagok benne. Utána tudsz finomítani rajta.

    Jómagam leginkább a mellizom edzése miatt kezdtem el gyúrogatni. Én 2019. december 22-én: [kép] Ekkor 2 hónapja toltam a fekvőtámaszt (+ kézisúlyzó bicepszre) heti két alkalommal (úgy vettem észre, hogy 3 nap kell regenerálódni a mellizomnak).

    Én 2020.február 15-én: kép

    2020. január 8-án előkotortam a fekpadot a pincéből, és elkezdtem fekve is nyomni, illetve tárogatni + maradt a fekvő is, szintén heti két alkalom. Ami a két képen eltérésként látható az a mellizom alakjának változása (kezd kijönni a formája), illetve a hasi zsír csökkenése, holott a mérleg ugyanannyi kilót mutat (180 cm 80-81 kg között mozgok).

    Kb 2000 Kcal-t fogyasztok egy nap, amiből fehérje kb 1.5g/tkg. (Nem hiszek a szokásos tömegelés-szálkásítás (bulk-lean) fázisokban (nem akarok felhízni, kövér kisgyerek voltam és elég volt), inkább maradok a napi energiaszükséglet elfogyasztásánál (egy kicsit inkább alatta)... Tudom, a profik szerint ez nem elég, de nem is akarok profi lenni, olyan testet akarok, amit fent is lehet tartani hosszú távon: kb 76-80 kg között és 15% testzsír lenne a cél (jelenleg 80-81 kg és kb ~20+% testzsír).

    Most jutottam el arra a szintre, hogy a heti két edzést négyre növeljem. Első nap: marad a fekvenyomás, tárogatás, fekvőtámasz, bicepsz edzése. Második nap: döntött törzsű evezés, oldalemelés állva, guggolás, hasprések. Így kb a teljes testet lefedem. Tudom ez sokaknak kevés, de ez az, amit úgy érzek hosszabb távon is fenntartható lenne és beilleszthető a hétköznapokba.

    Remélhetőleg sikerül a motivációmat fenntartani és nyár előtt tölthetek fel újabb képet :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák