Computex 2024: háznézőben a Montech asztalainál

A vállalat sok portékájának közös vonása, hogy a csatlakozóikat túlsó felükre száműző alaplapokat és az óriásira hízott VGA-kat is tárt karokkal várják.

A Computex J0802-es standja a Montech felségterülete, és a cég jónéhány terméket közszemlére tett. Ezek között akadt pár olyan ház, amely az ASUS BTF, illetve MSI Project Zero sorozatú, "lopakodó" deszkákkal is kompatibilis.

[+]

Ott volt például a Sky széria legfrissebb képviselője, a Sky 3 névre keresztelt, 7 bővítőhelyes miditorony, aminek balját és elejét egy ívelt (edzett) üveglap köti össze. A nagy méretű videokártyákat kényelmesen fogadó konstrukció kiemelt hangsúlyt fordít az állítható támasztékkal fixált GPU hűtésére, ugyanis azt a front aljából két 80 mm-es ventilátorral (meg egy légterelő elemmel) támogatja meg, ha az alulsó, 120 mm-es szélgépek duóját nem nézzük.

Hirdetés

[+]

Az alaplapi tálca mellett két 140 mm-es RX140, hátul pedig egy 120 mm-es, ARGB-s AX120 légkavaró tanyázik, de az előbbieket kiválthatjuk 240 mm-es radiátorral, amiből egyébként fentre 360 mm-es példány költöztethető be. A feketében és fehérben egyaránt készülő típus dobozaira (nettó) 120, valamint (nettó) 125 dolláros árjelzést ragasztanak majd, valamikor 2025 második negyedévében, és Sky 3 Performance néven belőle fémhálós előappal szerelt kiadás is.


[+]

A géplak nagyobbik, szintén félkörpanorámás testvérét King 95 Mega Prónak hívják, ám a szóban forgó, E-ATX-es jószág láthatóan inkább a Lian Li népszerű O11 modelljeiből merít ihletet, mivel két irányból íves üvegpanellel határolt belterét vertikálisan osztja ketté. A 8 (elforgatható) bővítőhelyes monstrum felül 420 mm-es radiátort is el tud szállásolni, azonban alul sem kell beérnünk 360 mm-esnél kisebbel, és oldalt egy VGA-ra irányított, 30 fokos szögben megdöntött ventilátorkerettel rendelkezik.

[+]

Efféle keret amúgy a lenti térrészben is van (igaz, nincs döntve), ráadásul igény esetén átrakhatjuk előre, a szellőzés hatékonyságát javítandó. A CPU-hűtő 180 mm magasra nőhet, a VGA maximum 500 mm hosszúra nyúlhat, és a gyártó jövő nyáron elstartoló üdvöskéjéért (nettó) 200 dollárt fognak kérni.

[+]

A HS01-ként jegyzett, feketében, illetőleg ezüstszürkében közelgő (ATX-es) kalyiba a lassacskán klasszikusnak nevezhető dizájnt használja, és már az idei esztendő vége felé megvásárolhatóvá válik, (nettó) 100 dolláros összegért cserébe. Noha ránézésre nem különösebben izgalmas a drága, azért belül van egy-két okosság, mint mondjuk a némileg hátrébb tolt alalapi tálca, ami lehetővé teszi, hogy felülre az átlagnál valamivel szélesebb, 360 mm-es AIO radiátort építhessünk be.

[+]

A szellőztetési rendszer variálható, a két hátulsó venti kívül kerül elhelyezésre, miközben lenn egy kíváncsi pillantások elől elrejtett, ventilátorokat elszállásoló szekció található, és tartozék gyanánt öt léghajtót (három 140 mm-es, ARGB-s darabot előre, két 120 mm-es "natúrt" hátra) mellékelnek a csomaghoz.


[+]

A sort a picivel kompaktabb szegmensbe érkező, microATX-es/Mini-ITX-es HS01 Mini zárja, amelynek balról részben ablakos, de egyébiránt gazdagon perforált bukorlatán helyenként bőr figyel, és egy ugyanebből az anyagból lévő hordfület raktak rá. Az érdekesen festő megoldás 175 mm magas processzorhűtőnek, 420 mm hosszú grafikus vezérlőnek, 160 mm hosszú tápegységnek, két 2,5, továbbá két 3,5 hüvelykes adattárolónak képes otthonául szolgálni, és előlapi kivezetéseinek mezőnyében egy USB Type-C kaput, két USB 3.2 Gen 1 Type-A konnektort, plusz egy 3,5 mm-es audio jacket köszönthetünk. A tápot a 4 bővítőhelyes holmi frontjában rögzíthetjük, és magasságát három szinten szabályozhatjuk, így több mozgásterünk lesz az alkatrészekkel legózni. A (nettó) 96 dollára taksált, 2025 második negyedévében debütáló kuckóhoz négy 120 mm-es HP120 légkavarót adnak, és színek tekintetében fekete vagy fehér változatok közül választhatunk majd.

[+]

Ez persze nem minden, hiszen lencsvégre kaptuk még a microATX-es Air 200 ARGB-t és az ATX-es XR-t, King 65 Prót, valamint King 95 Ultrát, noha az utóbbi három bendőjébe csak hagyományos csatolópozicionálással ellátott lapokat csavarozhatunk be.

[+]

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Előzmények

Hirdetés