Computex 2024: kompakt AIO-k és tápegységek a Montech receptje alapján

A gyártó belekóstól a folyadékhűtések világába, de a PC-s energiaforrásainak tárháza is szépen kibővül, amik közt akadnak Seasonic belsős darabok.

A cég Computexen prezentált újdonságainak mezőnyében egy már megvásárolható státuszban lévő kompakt vízhűtés, a HyperFlow ARGB is megtalálható volt (melyről nemrégiben híreztünk), amit 240 vagy 360 mm-es (27 mm vastag) alumíniumradiátorral egyaránt választhatunk.

[+]

E radiátor hüvelykenként 20 lamellával jön, és a rajta megtelepedett, 120 mm-es Metal Pro 12 ARGB ventilátorok folyadékcsapágyasok. A 28 mm vastagságú, rezgéselnyelő gumibetétekkel ellátott keretben forgó lapátok percenkénti fordulatszáma 600-tól 2100-ig növelhető, és ehhez a sebességhez 76,2 cfm-es légszállítás, 3,81 mmH2O statikus nyomás, továbbá 29,1 dB-es zajterhelés tartozik. A légkavarók egyébként láncba köthetők a rövidített vezetékeik végén megülő, héttűs konnektoraiknak hála, de persze klasszikus, négytűs interfésszel is rendelkeznek.

Hirdetés

[+]

A 3,6 wattot beszipkázó, 3100 rpm-es pumpa 28 dB-es hangerővel dolgozik, és az őt elszállásoló, 53 mm magas blokk fényterítést segítő diffúzorral megkoronázott tetején – csakúgy, mint a szélgépeken – ARGB LED-ek pislákolnak, amelyeknek címzését 3 tűs/5 voltos alaplapi tüskesorral oldhatjuk meg. A két bilinccsel összefogható, szövetbe bugyolált csövezés 400 mm hosszúra nőtt, és a feketében vagy fehérben kosárba tehető AIO Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700, LGA20xx, plusz AMD Socket AM3(+), AM4, illetőleg AM5 foglalatokkal kompatibilis. A kisebbik konstrukció (nettó) 85, méretesebb társa pedig (nettó) 96 dollárt kóstál, azonban a garanciaidejük egységesen 6 év.

[+]

A ketyerének van egy HyperFlow Performance-ként jegyzett változata, amit az utolsó bekezdésben szóba hozott ventilátorokkal csomagolnak, és ugyanolyan színekben/méretekben válnak hozzáférhetővé jövő tavasszal, mint fényárban úszó rokonaik, de a raidátoraik már 32 mm vastagra híznak.


[+]

A számítógépünket hajtani sem árt valamivel, és itt kerülnek a képbe a (már tavaly meglobogtatott, de azóta továbbfejlesztett) Titan PLA sorozatú, 80 Plus Platinum, valamint Cybenetics Platinum minősítéssel büszkélkedő tápegységek, amik 750, 850, 1000 vagy 1200 wattos kapacitással lesznek elérhetők a negyedik negyedév folyamán. A 10 éves jótállással megfejelt, Seasonic Prime platformra épülő jószágok természetesen ATX 3.1-es szabványt követnek, miközben OVP, OPP, OTP, SCP, OCP és UVP védelmekkel felvértezett elektronikájukon japán kondenzátorok teljesítenek szolgálatot.


[+]

A moduláris kábelezés csatlakozóinak pinjei vörösrézből készültek, és a hátoldalon található gombbal aktiválható az alacsony terhelésen életbe lépő, félpasszív üzem. A termékek vételára (nettó) 160, 170, 190 és 230 dollár lesz majd.


[+]

A vállalat portfóliójában amúgy ott volt még az őszre prognosztizált, 80 Plus besorolású, fixált kábelekkel 650 és 750 wattos verziókban szállított APX, illetve a 2025 második negyedévében debütáló, 80 Plus Gold hatásfokú, teljesen moduláris Century II tápsorozat, de az AIO-nál fentebb körbeírt léghajtók is közszemlére lettek téve, a nevükben Performance utótagot viselő testvéreikkel (800-3100 rpm, 97,3 cfm, 7,1 mmH2O) egyetemben, amelyeket ugyanúgy (nettó) 17 dollárra fognak taksálni.


[+]

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés