Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi belépő szinten
- Mini-ITX
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarix45
senior tag
válasz
eladohardver #18935 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Static read beállítás nincs nálam. Egyébként 9-9-9-24-gyel próbálkoztam, elvileg az az alap nála. De néztem ennél nagyobbakkal is, semmi. Megpróbáltam a 100-as tRFC-t, amit írtál, de ez sem segített. Feszültséget 1,8-1,92 közt próbálgattam. A (G)MCH-t hány MHz-re kéne állítani?
Van most nálam egy 1600-as Mushkin ram, azzal sem megy jobban. Néhány beállítással elindulnak a ramok, de Linx egyből hibát dob. Meg olyan is volt, hogy a víruskereső nem tud elindulni bootolás után.
-
solarix45
senior tag
válasz
eladohardver #18929 üzenetére
Be sem bootol vele, de a biosban miközben állítgatom, látom, hogy 88-ra teszi.
-
solarix45
senior tag
Valakinek sikerült már az 1600-as Kingmax ramokat 1600-on futtatni?
A fenti fajtám van, és egy ep45t-ud3lr deszkám. 1333-on nagyon szépen megy, de 1600-on még 1,92V-tal sem hajlandó rendesen menni.
-
solarix45
senior tag
válasz
modflow #18654 üzenetére
Ez így nem az igazi... A gépednek a router mögött kéne lennie. Mindenképp két vezetékre van szükséged, mert a modemből érkező kábelnek a router WAN portjára, a gépedhez menőnek pedig az egyik LAN portra kell kapcsolódnia.
Vagy beraksz egy repatert / AP-t a másik szintre. De ez drágább, mint a kábelezés. -
solarix45
senior tag
Akinek Kingmax 1600-as DDR3 ram van a deszkájában: ti hogy veszitek rá a memót, hogy 1600-on menjen? Mert nekem nagyon nem akaródzik. 1.9V-on és alatta semmiképp, csak úgy 2-től.
-
solarix45
senior tag
Nahát, én most jöttem rá, hogy az alaplap alap beállításokon emeli a feszültségeket, ha húzom a procit/ramot. Én meg kis naív azt hittem, hogy alap feszen milyen jól mennek
-
solarix45
senior tag
válasz
eladohardver #18488 üzenetére
Igen, azt néztem, hogy nem is nagyon látszik a hőfokon. Csak kicsit hülye így, hogy oda is nyom levegőt, ahova nem kéne. Egy ThermalRight HR5 kéne, azon pont keresztül szívná a levegőt így. Csak fene költ rá...
Egyébként alap beállításokon fagyott eddig a gép, most 4GHz-en is elindul, bár közel sem tökéletes, 3,8-nál 8 óra után dobott hibát. Izgis
.
Ez a bajom amúgy a tuninggal, hiába tesztelem órákat, minden stabilnak mutatja, mégis kiakadnak a programok.
-
solarix45
senior tag
Vettem Kingmax ramot. Nem csak zöld-ezüst, és piros-fekete van, van már teljesen kék is... Úgy adták ide, hogy ha nem jó, max visszaviszem. Úgyhogy most tesztelgetem. Single channelben kapásból kékhalált dobott a Win7, de dualban egyelőre megy szépen.
Csak fene egye meg, ezzel a hűtőbordával nem fér el mellette a Scythe Mugen 2, csak úgy, ha alulról teszem rá a ventit. Így viszont pont a chipset hűtő előtt van. Hjaj, de sok gond van ezzel! -
solarix45
senior tag
-
solarix45
senior tag
Akkor ilyesmi kell nekem?
DDR3 RAM 2 GB/1600 Kingmax 3 év gar: 15.500,- (Gianni listájából ollózva)
-
solarix45
senior tag
Sziasztok!
Van egy GA-EP45T-UD3LR deszkám, ami fölött a gép úgy fagy mostanában, hogy megáll az élet teljesen, és az USB is kikapcsol (nem világít az egér hasa).
F8-as BIOS volt eddig, most F10-es van, ezzel is csinálja. Volt egy ideig húzva a proci, de akkor kékhalált dobált, úgyhogy már nincs. Minden alapórajelen megy. Nem túlmelegedés, mert mikor nyúzon a procit pl Everesttel, akkor semmi baja, viszont sima böngészés közben is kiakad.
Nekem is OCZ ramom van, valami 1776-os, vagy ilyesmi, 1333-on megy, mert szintén nem lehet elérni a megadott 1600-at, vagy 1776-ot. De alapon azért illene mennie...Nem is tudom, hogy induljak el, hogy minél lehet a gond. Másnál hasonló nem volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kedvenc zene a mai napra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)