Új hozzászólás Aktív témák
-
Fricu
tag
válasz
liksoft #1534 üzenetére
Szia és köszi.
Megfogadtam a tanácsod, szereztem egy másik 500-as vinyót, és sikerült mindent átmenteni rá egy recovery pgm-al.
Egyetlen fájl sérült csak, nem veszteség, szerencsém van.
Már jártam így korábban is, akkor nem volt mentendő adat az sérült logikai fájlon. A teszt azt mondta akkor (és most is így van), hogy van pár fizikailag sérült hely, a vinyó cserélendő. A vinyógyártó dos-os teszt pm-jével felülírtam az egész vinyót "1"-el, majd új MBR-t vittem rá, particionáltam, formatáltam, és láss csodát, nincs hibajelzés, a vinyó-teszt szerint 100% azóta is (két éve már).
Ez magyarázható?Ettől függetlenül (most, hogy max a rendszer újrarakást kockáztatom), van arra mód, hogy a formattálást helyrehozzam? A triviális format, majd adatok visszamásolása megoldáson kívül persze?
Tehát van egy 500-as vinyó, 50G a rendszernek az első partición, ez OK. A maradék 450 egyben particionálva, formattálva az adatoknak - ez sérült, úgy, hogy a betűjele látszik az eszkönek, de olvasni nem lehet, formázatlan a státusza, nincs rajta fájlrendszer az lemezkezelő szerint, de kifogástalan az állapota.
Szerencsére a közvetlen veszély elmúlt, csak b@ssza a csőröm a hiba, pláne, hogy már másodszor futok bele.
Ha van javaslat, magyarázat, köszönettel veszem.
u.i.:
Raid (1) segített volna? Csak azért kérdezem, mert a gondot az okozta, hogy rosszkor állt le a vinyó, valami írás közben (szerintem), ebben az esetben mindkét vinyón lévő adat sérült volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Stellar Blade
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest