Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • slfln

    senior tag

    válasz bajnokpityu #8446 üzenetére

    Nekem már az opamp cserélgetésitek is hajmeresztőnek tűnik, mindenfajta hozzáértés és a topológia változtatása nélkül.
    Azt, hogy szubjektívan mit értesz jobbnak, örömmel megnézném egy műszerrel is. (Tudom, most az jön, hogy a mérés nem számít, mert nem a DAC-ot, erősítőt kell hallgatni, hanem a zenét stb. - ez a szubjektív oldal).
    Meg az ehhez hasonló übertuningokról ne is beszéljünk. Cseréljünk kondit meg, biztosítékot, meg burkoljuk be juhszőrrel a kábeleket, és kenjük be csukamájolajjal, meg rakjunk bele minél több pozdorját, mert attól természetes hangja lesz.
    A kapott eredmény valószínűleg egy valag (jobb esetben ultrahang körüli) torzítás (ringing stb.) lenne a műszeren, amit a füled másnak hall... és örülsz, hogy 'más', mert az mindjárt jobb. Valójában nem jobb. Rosszabb.
    A Hivox mér egyáltalán valamit, vagy csak annyit csinál, hogy kiveszi a tökéletesen működő 1$-os alkatrészt és beleteszi a 10$-osat, amitől várni lehet a csodát?

    Persze, hogy azt fogod mondani, hogy jobb. Egyszerű pszichológia. Valójában meg egy vakteszten a 300$-os DAC-ot senki nem tudná megkülönböztetni egy 2500$-ostól. Azért raktam az alsó limitet ennyire, hogy az egyértelműen 'rosszakat' kivegyük a sorból.

    Szóval igen ott állsz pár nappal/ héttel azután, hogy hallottad a rendszeredet a régi -új cuccod felett. Tele vagy elvárással és a 0 zenei emlékezeteddel, ami ennyi idő után maradt... És tadamm. A varázslat működik, mert bekövetkezik amit akartál. /Az agyad átvert/. Igen, jobbnak hallod, mert a pénz, amit beleöltél indokolja, hogy jobb legyen. Innentől pedig meg is vagy véve, nyitod a pénztárcát.
    Üdv a kész átverés showban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák