Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Az nem fog menni, rengeteg a melóm, négyre jön értem az asszony, egész hétvégén úton leszünk.
Nálam lesz a motyó, elvileg csinálok is vele képet, aztán majd meglátjuk
Szerk: az biztos, hogy kicsi hozzá az X-A1, szinte Sony érzés, hogy alul-felül is jócskán túlér az objektív a gépvázon.
[ Szerkesztve ]
-
levy1983
aktív tag
Bár nem volt még szerencsém T1-et tapizni, de mintha kicsit elkapkodták volna a dolgot ezzel a vázzal. Azok a fránya határidők..."Fénybeszívárgás" az oldalsó ajtón (már ez megkérdőjelezi nálam a por és cseppállóságot), hátsó tárcsa bemondja az unalmast..., most ezek szerint a tárcsák minősége is megkérdőjelezhető...és szerintem még fognak egyéb dolgok is kibukni...Nagyon ráálltak a gyártók a tömegtermelésre és ez szerintem senkinek sem jó...Ahelyett, hogy rendesen kitesztelnék, korán piacra dobják, mert ugye a konkurencia...Kövezzetek meg, de egyedül talán az Olympusnál nem tapasztaltam/olvastam ilyen bakikat. (lásd többit: Nikon D600->D610, Canon 5DII->5DIII, Pentax K5->K5II)
Mert a jóidőhöz munka kell!
-
FEDman
addikt
Túl mélyen van? Akkor itt most nem is az iso, zár és expo korrekciós tárcsákra gondolsz, hanem a két vezérlő tárcsára? Az X-E1-en én semmit nem érzek nyúlósnak, de X-T1 még nem volt a kezemben. Lehet pont az időjárás állóság miatt lett ilyen az új vason?
Olympus E-M5-ön is állítólag emiatt lett pár gomb fura nyomáspontú. -
FEDman
addikt
Akkor ennek nekifutok még egyszer. A Canon 85-ös obijait én is nagyon nagyra tartom, volt szerencsém mind a kétféléhez, nyers teljesítményre nagyon ott vannak!
Ahol az XF 56-ost jobbnak érzem az az olyan apróságok, mint pl a bokeh karaktere. A Canon 85/1,2 bokehját idegesnek semmiképp nem nevezném, de azért ilyen körülmények között azért van egy enyhe éle a dolognak. Plusz az obi seggének a kialakítása miatt sokszor, mint ahogy ezeken a képeken is a bokeh kerek formája a szélek fel egyszerűen le van csapva.
Ehhez képest az XF 56/1,2 egy ilyen szívatós témán nagy tárgytávon nyitott rekeszen is elképesztően finom puha bokeh-t tol. Még a kilépő bokeh is olyan lágy, hogy azt nem sok minden csinálja utána szerintem.
Ezen felül a Canon 85-ösök kényes témákon nyitott rekeszen elég durva CA-t tudnak ám termelni. Ez persze a legtöbb nagy fényerejű obira jellemző, és van a Fuji 56-osnál is, de itt az átlagnál ez szerintem sokkal inkább kontrollálva van és még kényes témáknál is elhanyagolható szinten marad.Szóval nem lesz köztönk abban vita, hogy a Canon 85-ösök remek darabok, én csak annyit akartam mondani az előbb, hogy ez a Fuji obi ezen felül is nyújt egy kis pluszt. Amitől persze nem kell hasra esni, de nálam pl pont ezek az apróságok eredményezik azt, hogy a Canont többnyire csak tiszteltem a teljesítményéért, a Fujiba meg szimplán szerelmes vagyok.
-
MC Pite
veterán
Néztem a samyang 16/2-őt... oké hogy 300 dolcsi... aztán jobban belegondolva egy 16-50et is kapok ennyiért (kitből bontott).
Bazze', ha ezt tudom, tegnap kint voltam a cseheknél, vettem volna egy szettet, és itthon külön eladom
Mondjuk X-Pro1-el, azt még nem próbáltamPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem a Fujifilm hazai képviseletén alszanak olyankor, mikor a gyártó kiadja az utasítást a nagy leárazásokra. Angliában (talán már vége, nem tudom) 150-200 GBP rebate van az objektívek vásárlása után, illetve az USA-ban is brutális akciókkal szórják az üvegeket, nemrég még egy 200 dolláros XF27mm f/2.8-at is akartam venni (postával, vámmal, áfával 60k körül jött volna be), de végül nem jött meg időben a fizum és vége lett a bulinak.
Pedig amúgy ismerem a Fuji hazai képviseletét, kedves, aranyos emberek, minden kiállításra odamennek, minden új gépnek csinálnak egy premiert valamelyik kereskedőnél ami mellett 15% kedvezmény jár az összes többi X gépre aznap. Szóval látszik az igyekezet, de ilyen akciókat még nem csináltak nálunk. Sem pénzvisszatérítőset, sem ilyen 200-300 dollár értékű instant leárazásokat objektívekre.
Mondjuk az vicces volt, mikor az egyik üzletág vezető tőlem tudta meg egy kiállításon, hogy mennyibe fog kerülni az X-A1, mert addigra a disztribútorok kirakták előrendelhető státuszban 159.990 Ft-ért, de a Fujinál még úgy tudták, hogy 200k lesz az X-A1 kit. Meg is köszönte az infót, azt mondta eddig minden érdeklődőnek 200 ezret mondott.
-
FEDman
addikt
Hehe, nekünk is lesz ilyenünk?
Nekem amúgy tetszik a vázsapka obi ötlete. Majd meglátjuk milyen lesz, de én el tudom képzelni magam egy ilyennel.Persze valószínű csak egy normál obihoz képest lesz olcsó, de ahhoz így is pont elég drága lesz, hogy csak a móka kedvéért mégse fáradjak majd ezért a kasszához.
[ Szerkesztve ]
-
-
FEDman
addikt
Elismerem én is, hogy bizonyos szempontból képminőségben a DP Merrillek kimagaslót nyújtanak. Ebben nincs vitánk. Egyszerűen csak egy másik oldalról is megközelítettem a témát. A Sigma kompakt minden erénye elismerése mellett azt hiszem én gyakorlatiasabb ember vagyok annál, hogy tényleg tudjam élvezni hosszú távon egy DP társaságát.
Ez persze nem azt jelenti, hogy más ne találhatná meg benne a számítását. -
FEDman
addikt
Hát szerintem mondjuk egy jól megválasztott obi sorral, mondjuk egy XF 14/2,8, vagy egy XF 10-24/4 is jobban tágítja egy komoly tájfotós lehetőségeit.
Ez például engem jobban izgat, mint az elérhető max felbontás és képminőség. Valószínű emiatt sose leszek igazán menő tájfotós.
No de viccet félretéve, a tájfotókat jellemzően nem fali konnektor közelében készítik és így egy hosszabb túrára nem árt ha egy Sigma DP-hez mindjárt viszel 6-8 db akksit is. No meg jó hogy sok fényben érzi magát elemében a foveon szenzor, de azért engem az is marhára tudna bosszantani, hogy tűző napon adott esetben szinte semmit nem látok a DP fix kijelzőjén.
Persze ezek egyike se a képminőségről szól, ami egyébként tényleg bizonyos területeken kiemelkedő a DP Merrill esetében. Ettől függetlenül én szerintem a maradék hajamat is kitépném pár hét Sigmázás után az tuti.
Ehhez képest 500 euro, a 3db együtt 1500 euro nekem legalábbis rengeteg pénz.
No persze ez én vagyok. Ami engem illet kb. úgy vagyok a foveon szenzorral, mint Roboter az X-Trans szenzorral, tud szép dolgokat a foveon, de hajamra kenhetem ha pont ott erős ami egem személy szerint pont hidegen hagy. -
b.vr
őstag
hm, néztem a dp3-ról gyorsan két tesztet (egy MingThein és egy luminous landscape), a képminőség ott van!
(#1861) Parci: az ergonómia jogos, pedig MingThein még egy markolatszerűséget is barkácsolt rá
Viszont most délután volt a kezemben az a Samsung amiről a múltkor írtál (amin szinte egy gomb sincs csak a nagy érintőkijelző), a tárcsák-gombok hiányát nem tudnám megszokni, de a markolat, az expo-gomb, a súlyeloszlás - ezeket nagyon eltalálták!"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
FEDman
addikt
-
HÁZIGAZDA
haha, nincs új a nap alatt! 100%, hogy ebből indultak ki, de még dögösítettek rajta. nem hittem volna, hogy levesz a fuji a lábamról, de bakker, teljes joggal hasít az x-t1 (ha tényleg hasít, sosenem hittem igazán ebben az amazonos izében).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
FEDman
addikt
Igen, nagyon olyan, mintha csak az RX1-re ráaggattak volna pár oda nem illő dolgot.
Mondjuk az X-T1 is olyan nekem, hogy ha ez most itt lenne előttem akkor erős késztetést éreznék, hogy leellenőrizem nem e mégis levehető az a "prizma" pont mint egy F3-ason.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Igen ezért írtam, hogy DSLR-ben nem volt még ekkora. Ahogy a írod is a régi szép időkben voltak ennél még nagyobbak is, csak azóta digitális érában ahogy lettek egyre nagyobbak a vázak úgy lettek a keresők egyre kisebbek, ez aztán az evolúció!
Na de talán most E-M1, A7, X-T1-gyel fordulóban ez a tendencia, egyre kisebb vázak, egyre nagyobb keresők. -
FEDman
addikt
Hát hogy őszinte legyek, én nem pont ezt vártam..
Ez így elsőre nekem nem tűnik túl szépnek, vagy épp harmonikusnak. Ilyen téren többet vártam volna a Fujitól. Aztán persze lehet majd a normális képeken jobban fog kinézni.Ami ebből számomra kiderül egyelőre, hogy itt már lesz iso tárcsa is. Ami viszont némiképp csalódás hogy a tárcsákból az is kiderül, hogy továbbra is iso200 az alap iso és az 1/4000s-et se sikerült feljebb tornászniuk. Azért legalább ez utóbbit illett volna.
JackFeryll
Pedig nagyon úgy néz ki tényleg ez lesz a legújabb X váz.
A menet nélküli expo gomb tényleg furcsa és kár is, hogy ez lemaradt, de ezt majd gondolom az időjárás álló kialakítással fogják magyarázni. -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Fujifilm X100VI fekete
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest