- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8151 üzenetére
Van aki gondolom Kovi-nak hivja es rogton regi xxxl videók ugranak be az etetesnél.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
Még nem próbáltam, de az ára egész jó lesz(kenyérsütésre is használható): Pizzakő
-
bugizozi
őstag
válasz krizmo_ #8154 üzenetére
Ennyiért ingyen van ez a pizzakő, nekem is van/volt, kezdő sütögetőknek nagyon jó ugródeszka, Ariete/Ferrari előtt megéri beruházni egy ilyenre, megtanulni hogyan kell rátenni a pizzát. (tapasztalat ) Kár hogy lapátot külön helyről kell beszerezni hozzá.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
krizmo_
Topikgazda
válasz bugizozi #8156 üzenetére
Máshonnan van sütőkövem, de nekem a vason sütés jobban bejött, sokkal jobb a végeredmény, ha azon sütök.
Korábban csináltam egy kísérletet: [link]
" 1. Min jobb sütni, vaslapon vagy sütőkövön?
A vaslap és a sütőkő is 1 órán át volt 250 fokos sütőbe átmelegítve.
A vaslap bizonyult a jobb választásnak, sokkal jobb lett a végeredmény, ahogy fent is említettem sütőkővel nem igazán sült meg az alja, és nem is lett olyan szellős a tészta." -
bugizozi
őstag
válasz krizmo_ #8157 üzenetére
Igen, olvastam jó teszt
Csak míg a pizzavas ~20e Ft addig a Lidl pizzakő 3499 Ft. Ezért írtam hogy kezdő sütögetőknek ez jó lehet, a 20k-s pizzavasat jobban sajnáltam volna ha arra égett volna rá a kiszakadt pizzaVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
jogos felvetések
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
totron
addikt
válasz krizmo_ #8160 üzenetére
Mivel adott többet a sütővas egy sima vagy cseréppel hőterelős sütéshez képest nektek? Most elgondolkodtam, hogy tegyek-e a kemencébe vasat, eddig téglán alul-felül jó lett mindig a pizzéria -- hiába, nem tudok hibázni, -- de ki tudja, sosem kizárt, hogy fokozható még az élményfaktor. Elvégre is mivé lennénk egy kis jó fajta maximalizmus nélkül.
-
Keef_Lee
senior tag
Ez nem olyan, mint a samott kőlap, amit lehet kapni az építőanyag kereskedésekben?
-
MrSealRD
veterán
Kemence?! Hány fokon használod? Ez fontos körülmény mert erősen befolyásolja a képet... Kovász használatnál kiemelten fontos, hogy magas hőmérséklet és hőstabil beltér legyen. Na most otthon a sütőben a levegő minden csak hőstabil...ahogy kinyitod a sütő ajtaját rögtön elvesztetted a hőmérséklet jelentős részét. Amikor csak bedobsz egy tepsin valamit akkor az a levegővel fog találkozni. Aminek vissza kell melegednie...
A kő lassan melegszik fel sütőben... Igaz a vastagságtól is függ. Nekünk vastag van. Legalább 1 óra kell és igényelné a magasabb hőfokot de a sütőnek ennyi a határa (250).
Vaslap gyorsabban átmelegszik és "forróbb" tud lenni. Erre becsúsztatva kenyeret/pizzát teljesen másképp viselkedik a tészta. Egyből látszik az emelkedés...A kőnél ehhez nagyobb hőmérséklet kell.
De a másik jele, hogy ugyanolyan körülmények mellett a pizza alja kő esetén hullafehér marad és nem lesz ropogós. Vaslapnál pedig szép árnyalatot kap és ropisabb lesz.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
#8170 Mr.Csizmás
Időnként belefér. -
jansky1
senior tag
(#8173) kovacsen222:
Maximálisan igazad van, de engem ez nagyon "szíven ütött", mivel nagyon édesszájú vagyok
A másik kaja, igaz nem édesség, de belevésődött a retinámba az Cha-b pizzája volt[ Szerkesztve ]
-
válasz jansky1 #8174 üzenetére
Mondjuk elég pontosan megadta a mennyiségeket:
Receptem:
( 4db pizzára kb. 250g)
Liszt 618g
Víz 402g (65%)
Só 18,5g
Élesztő 0,7g (instant)
48hNem is csodálkozom, h olyan guszta lett a pizzája
Én kb. sose grammoztam még ki semmilyen kajábavalót. Még az evőkanál / mokkáskanál / picit nagyobb kanál - mennyiséget is csak úgy szemre beleszórom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz jansky1 #8172 üzenetére
#8173 kovacsen222
Sosem tudhatom, hogy amit készítek az tetszik-e vagy ízlik-e valakinek, amíg el nem mondja, és mindig izgulok, hogy mi a vélemény, mert nem mindig érzem úgy, hogy jól sikerült, pl. erre a csigára is azt gondoltam, hogy nem túl esztétikus, meg se osztottam volna, ha előtte nem harangozom be.
Szóval, a visszajelzés mindig jól jön, még akkor is, ha negatív, mert legközelebb tudom mit kell kiküszöbölni. Páromnak szoktam mondogatni, hogy ha valami nem jó, akkor szóljon, mert különben egész életében úgy kell ennie, ha nem jó akkor is. -
#73959936
törölt tag
válasz krizmo_ #8178 üzenetére
Hát nem igazán jellemző rám, hogy valamit dicsérek, valakinek azt mondom jól néz ki valami.
Így most sem teszem, csak megállapítottam, mint régi topiclakó, hogy amit főzöl nagyon-nagyon magas arányban túl jól néz ki....(tipp: párod sem szokott ízre panaszkodni)
nem több, nem kevesebb, vagyis pont.
-
#82860288
törölt tag
Kovász kérdés: ma 7. napos a kovászkezdeményem, semmi probléma nem volt vele, illata inkább édeskés volt. Ma amikor megetettem pár órája közvetlen etetés után erős alkohol szaga lett.
Most már kicsit enyhült, viszont nagyon sokat nőtt méretre.
Elrontottam? Kezdhetem elölről vagy menthető még? Elvileg pár nap és már süthettem volna belőle. -
MrSealRD
veterán
válasz #82860288 #8184 üzenetére
Szerintem a legfontosabb szabály amit nem szoktak kihangsúlyozni.: Nyugodj le, attól lenyugszol.
Általában akkor van savanykásabb / ecetes / kissé alkoholos szaga amikor éhes... Ezen a ponton még fel sem merül a "menthetőség" vagy "elrontottam" témakör...
Azt érdemes szem előtt tartani, hogy a hőmérséklet erősen befolyásolja a folyamat sebességét.
Számomra viszont az nem egyértelmű, hogy etetés után közvetlenül, vagy etetés után pár órával néztél rá újra?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
fradi81
veterán
Nálam meg a 3. nap után már csak vizesedett, most már kidobom mert nem lesz buborékos lehet a hőmérséklet csökkenés miatt.
moto g72, Ninebot d28e
-
#82860288
törölt tag
válasz MrSealRD #8186 üzenetére
Etetés után pár perccel ránéztem, mert elfelejtettem rátenni az üveg tetejét, akkora lett erős alkohol szaga. Utána eltelt pár óra és megszagoltam megint, de akkor már nem volt annyira erős.
Most reggel még kicsi szaga van, de nem vészes, állaga is jónak tűnik.
Nincs bent hőmérőm, de nálam relatíve meleg van. -
totron
addikt
válasz #82860288 #8188 üzenetére
Gondolj bele, hogy új terület, nem minden vakvágány, ami első tapasztalásra annak tűnik. Én mikor sok éve elöl hagytam a nyári konyhában a palacsintatésztát és kovászként kezdett el működni, átértelmezve magát (micsoda AI!), azt hittem kárt csináltam. Akkor még nem tudtam, hogy dehogy. Vannak ökölszabályok, ugyanakkor nem lehet patikamérlegen kimérni a folyamatok pontos szagát vagy idejét, mert nincs két egyforma baktériumkultúra, eltérők a levegők mindenkinél. Ezért is butaság azt hangoztatni, hogy Mátraderecskén bizony mekkora különlegesség a Los Angeles-i kovász, mert nem lehet átmenteni sem térben, sem időben; 2 sütés alatt teljesen kicserélődik a kultúra. Ebből következik, hogy a dédnagyi által megkezdett, 100+ éves kovász is csak fejben létezik, igazából a fizikai táplálás mellett gombáiban és baktériumaiban is mindig cserélődik és ezt értelemszerűen az aktuális környezete szerint tudja megtenni.
-
ladybug
őstag
Roppant érdekes olvasni a hozzászólásaitokat a kovászról.
Én nem sütök vagy veszek kenyeret, mert nagyon ritkán eszünk. Általában toast kerül az asztalra, az is csak reggelire. Máshoz meg nem eszünk kenyeret.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #82860288 #8188 üzenetére
Előfordul, hogy a kovásznak savanyú szaga van, ilyenkor az ecetsav baktériumok vannak túlsúlyban, amikor az édeskés illatot érzed, akkor pedig tejsav baktériumok.
Amikor kiveszem a hűtőből az anyakovászt, akkor mindig savanykás illata van, de etetés után pár órával már édeskés. -
ladybug
őstag
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #8098 üzenetére
Na tudtam, hogy olvastam a sűritett tej házilagos készítéséről. Megtalaltam.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest