- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz body007 #7948 üzenetére
Én a spanyol kovászos baguette-et szoktam venni a sparban, 5-6 napig aránylag friss marad, én se sok kenyeret eszem. De egyszer kipróbálom akkor ezt is.
#7949 perempe
Lassan ott tartunk, hogy megéri átmenni Ausztriába juhtejért, az legalább nagyon finom, ha már drága. Juj, ott is drágaság lett, pár hónap alatt drágult 43%-ot, mióta legutóbb vettem. -
válasz krizmo_ #7950 üzenetére
Najó... Fogalmazzunk úgy, h amit meg tudok (meg lehet itt) venni.
És ne az értékeit nézd, kóstold meg - tényleg finom (édeskés)Na megtaláltam én is az összetevőket. Tényleg nem kellene bele az a 2 E betű
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
FerNandor
őstag
A lidlben kapható ribeye-t tudom ajánlani. Argentin azt hiszem. Nagyon finom, omlós volt. Már sütés közben éreztem a húson, hogy nagyon jó lesz.
[link]"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
pohár
félisten
ó, hogy szakadjatok meg, a napi 2000 kalóriás diétám közben ilyet beszúrni... átok rátok!
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz bugizozi #7961 üzenetére
Köszönöm szépen!
Hagymaleves
Hozzávalók:
- 1 kg hagyma(vörös, fehér, lila, új, poré lehet vegyesen)
- 3 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 2 l víz
- 2 db leveskocka (vagy alaplé)
- Só, borsA hagymát felszeletelem, olajban és vajban odateszem pirulni, amikor már üveges rászóróm a lisztet, és hozzáadom a fokhagymát, ha megpirult felöntöm vízzel, majd mehet bele a leveskoca, valamint a só és a bors is. Kb. 30 perc alatt készre főzöm (időnként meg kell keverni, mert leragadhat), maradhat így is, de én általában rámegyek botmixerrel. Sajttal tálalom. Kemény sajtok passzolnak hozzá a legjobban (pl.: parmezán, cheddar).
-
pohár
félisten
válasz krizmo_ #7964 üzenetére
tegnap körülbelül pont ennyi volt a napi bevitelem, még mozi előtt gyorsan bedotam késő délután egy Bacon King menüt pár nuggets társaságában (1800 kalória körül volt az egész művelet)
inkább 2500 fölé nem próbálok menni, a 2000 még simán belefér, csak este megütöttek a képek hirtelen, kezdtem kajás lenni...
IF-et tolok mellé, eddig hellyel-közzel be is vált ez a kombó, de igazából most feküdtem csak rá rendesen a kalóriák számolására
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz krizmo_ #7966 üzenetére
nem igazán használok appot, csak előre kiszámolom, hogy kb mennyi kalória, amit főztem, abból mennyi lesz egy adag, de mondjuk rendelt kajánál nem tudok mit számolni... ott inkább áttértem a lightosabb dolgokra, ha pizzázok, akkor is 23-ast rendelek 32-es helyett (meg se bírnám már enni valószínűleg)
(hozzáadott) cukros dolgokat igyekszem messzire kerülni, kisebb adagok, így próbálom visszafogni a dolgokat, plusz egy idő után azért a gyomrom is szűkülni fog, aztán kevésbé maradok, vagy leszek éhes
most vettem egy zacskó chia magot, megpróbálom vacsora helyett azt enni közel zéró kalóriás kókusztejjel bekeverve, plusz eper mellé, meglátjuk, hogy mennyire fog telíteni, még sosem ettem ilyet
-
krizmo_
Topikgazda
Jó módszerek.
Én néhány hónapja elkezdtem appot használni, ahova recepteket is tudok felvinni, így kiszámolja nekem miben mennyi kalória van. Szerintem, sokat segít, és ösztönző hatása van. Néhányszor igencsak meglepődtem, mert sokkal több vagy éppen sokkal kevesebb kalória volt valamiben, mint amennyit gondoltam.
A chia maggal óvatosan, napi 15 grammnál nem szabad belőle többet fogyasztani.
-
Moleman
addikt
A barátnőm a glikémiás indexet nézegeti, hozzáadott cukros dolgokat egyáltalán nem eszik, a nassolás csak alma, túró, sajt, pirított olajos magvak szoktak lenni nála, zöldségek közül retek, karalábé, répa, karfiol, ilyesmi. Krumpli helyett rizs, kenyér/tészta szinte soha. Eleinte nagyon hatékony volt ez a módszer, leadott 10+ kilót pár hónap alatt, most egy ideje stagnál, de egyelőre még semmit nem sportolt a diétán kívül.
A kalóriaszámolás nekem annyiból tűnik csalókának, hogy az olajos magvak, sajtok, zsírosabb húsok nagyon magasak, érdekes módon mégsem hízlalnak annyira, mint a cukrok/szénhidrátok.
Ez a fiatalkoromra emlékeztet, mikor számoltam a McDonalds-ban, hogy melyik menüben kapom a legtöbb kalóriát a pénzemért. -
pohár
félisten
válasz krizmo_ #7968 üzenetére
most egy 20gr-os adagot "áztattam be", annak a felét tervezem megenni majd
Moleman... nem nagyon nassolok már, próbálom betartani a napi max kétszeri evést (ebéd 1-2 körül, vacsi 6 körül), így az IF 16/8-as verziójából próbálok csinálni egy 20/4-est, vagy legalábbis ott körülit
azon lepődtem meg mocskosul, hogy az Aviko elősütött hasábja 150kcal/100gr, egy jázminrizs meg 350kcal/100gr, amiből azért lecsúszik 20dkg körül egy ebédre (ráadásul olaj nélkül sütöm sütőben a krumplit, így nem jön hozzá plusz kalória)
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #82860288 #7969 üzenetére
Yazio.
#7971 pohár
Időnként kenyérbe szoktam tenni, nagyon jól megy bele.#7970 Moleman
Ha nagyobb a súly, akkor gyorsan elkezdenek lemenni a kilók, de egy idő után már nehezebb megszabadulni tőlük. Azért a testmozgás is fontos, talán ezen a ponton már neki is érdemes lehet bevezetni, hogy túllendüljön a stagnáló időszakon.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz krizmo_ #7972 üzenetére
igen, szoktam ámulni ezeken a költeményeken, amit itt műveltek kenyérsütés címszó alatt
ejj, a régi szép idők, mikor a ropogós héjú 2 kilós cipó közepéből kivettem 2 szeletet (mert ott a legnagyobbak természetesen ), megkentem vajkrémmel, ráhalmozni a jóféle sonkát, sajtot, paradicsomot, aztán hadd szóljon
-
Beni2360
félisten
-
Moleman
addikt
válasz krizmo_ #7979 üzenetére
Nagyon finom!
Alapvetően nem rajongok az ilyen sötétebb/magos kenyerekért, ha már kenyeret eszem, akkor általában fehéret szoktam. Ennek ellenére nagyon tetszik, úgyhogy az akcióban jön haza a következő.
És ha jól láttam, a szénhidráttartalma is jóval alacsonyabb, mint a fehér kenyéré, úgyhogy a barátnőm is merészkedett enni belőle. -
DrDobos
őstag
Sült pisztráng receptet tudtok ajanlani?
Samsung Galaxy A55 5G
-
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #7979 üzenetére
Na ilyenre sikeredett az első buci probalkozas. A teszta dagasztas nem lett teljessen jó. Mivel 1/4 resz mennyiseget vettem nem biztos, hogy jol mertem ki.
Majd felvagas utan tobbet tudok meg az allagaról.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fradi81
veterán
Formakenyér ami kívül belül puha szinte héj nélküli, a harmadik recept csak olyan lett mint amit kerestünk. Melóhelyre szendvicsnek való ha valaki ilyet keresne, nem a most menő rusztikust Már csak egy nagyobb formát kell hozzá beszerezni mert ebbe nem fért bele
moto g72, Ninebot d28e
-
pohár
félisten
tudtok valami jó lelőhelyet cukrozatlan kókuszkrémre? szeretném kicsit feldobni a chiapudingokat, de csak peakshoposat találtam, de az pálmaolajos, az no thanks kategória
-
pohár
félisten
erre nem is gondoltam még mondjuk...
bár nem lenne túl híg, vagy kókusztalan (fhú ez a szó) ízében egy gyártott krémhez viszonyítva?
-
törölt tag
Ööö, kókusztalan? A kókusznak nincs íze.
Illetve ami van, az nem kókusz, de inkább semleges, mint édes.
Pudinghoz tej kell? Mert simán csinálhatod kókusztejjel vagy a meglévőhöz tehetsz kicsit, azokból van, amiben nincs cukor.
De ha a túlcukrozott szokásos kókusz ízt keresed akkor vagy mondj le a cukor nélküliről vagy vagy ne mondj le róla de vedd meg a cukrosat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Új DXRACER L fekete-fehér gamer szék
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest