- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
őstag
válasz krizmo_ #7144 üzenetére
Kicsit az aggaszt még, hogy ezek nem úgy működnek hogy ki-be kapcsolgatnak pár mp-ként, ha mondjuk közepes fokozaton mennek? Nem probléma ez bizonyos ételeknél?
Mondtad, hogy könnyebb takaritani, de ha kifröccsen valami nem ég rá az üvegre?
Úgy hallottam az indukcióssal ellentétben ezek eléggé felforrósodnak. Vagy erre jók azok a kaparók? Sose használtam még ilyet, remélem gyorsan megszokom
Wokhoz meg lehet beszerzek egy egyégős gáz rezsótOne thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
-
forras2
őstag
Köszönöm a rengeteg segítséget, tegnap este pizza volt a vacsora, és sikerült
Receptnél maradtam a "jól megszokottnál"... Annyi, hogy feleztem mindent, mert nem akartam annyi tésztát most bekeverni.
Maxra tekertem a sütőt, ami 260 fok. Sima tepsibe raktam szokás szerint sütőpapíron, előtte kb fél órát melegedett a sütő.
Betettem, és oda ültem a sütő elé, és figyeltem, mikor lesz szép barnás a teteje, addig sütöm. 8:37-ig volt bent pontosan. A sütő tetejéhez közel raktam be a pizzát...
Annyi, hogy az allja az nem lett a legjobb, úgy hogy rendeltem be 1 pizza vaslapot, gondolom az alljának a rendes hő hiánya miatt lett 1 kicsit "nyers hatása"...
Legközelebb képpel is készülök, most mire csináltam volna képet, elfogyott -
MrSealRD
veterán
válasz forras2 #7153 üzenetére
Pedig a kép jól jött volna. Az általad is írt "nyers" hatás nem csak 1 dologra vezethető vissza... A feltétekkel is érdemes óvatosan bánni... Mennyiség és típus szerint is... Pl. Egy vizes mozzarella azért tud áztatni... stb.
Sebaj, legközelebb megnézzük mit alkottál... A pizza vas ettől függetlenül jó ötlet... Nekünk az vált be.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
válasz xavix13 #7151 üzenetére
De úgy működnek, h ki-be kapcsolnak. Csak az benne a csavar, h nem egy cekász (fűtőszál) van bennük hanem több és azok kapcsolgatásával szabályozzák a hőfokot. Minden "tűzhelynek" van egy max. teljesítmény felvétele (min. 2 kW) ezt ha elbírja a hálózat akkor nem lehet gond. Egyébként egy-egy plac (főzőhely) 0,6 - 1 kW körüli - a sütő része (ha van neki) tudja tekerni az órát
Takarítani: hideg zsíroldó + üvegkaparó - már ha odakozmált cuccot kell leszedni róla[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz xavix13 #7151 üzenetére
Kicsit az aggaszt még, hogy ezek nem úgy működnek hogy ki-be kapcsolgatnak pár mp-ként, ha mondjuk közepes fokozaton mennek? Nem probléma ez bizonyos ételeknél?
Ha eléri az adott hőfokot nem fűt tovább, de az elvártat megtartja, újra bekapcsol, amit alacsonyabb lesz a hőmérséklet a beállítottnál. Egyik ételnél sem okozott ez gondot.Mondtad, hogy könnyebb takaritani, de ha kifröccsen valami nem ég rá az üvegre?
Erre van egy szabályom, ha kifröccsen valami, hagyom ráégni, nem kezdem el azonnal törölgetni, mert rosszabb lesz és csak elkenem a felületen. Ha lehűlt, simán le tudom mosni mosogatószeres vízzel, ha nem jön le könnyedén, kicsit áztatom, nekem még sosem kellett kapargatnom róla semmit. Lehet kapni kerámialap tisztítószereket(időnként van az Aldiban is, én onnan szoktam beszerezni), olykor azzal is el szoktam takarítani.Szerintem, nem lesz nagy gond a megszokással, csak adj időt magadnak, hogy kitapasztald a műkődését.
[ Szerkesztve ]
-
-
xavix13
őstag
válasz krizmo_ #7157 üzenetére
Értem most már, végülis belegondolva logikus, mert ha ki is kapcsol, ugye az üveg amin van az edény továbbra is forró, még egy gáznál teljesen másképp nézne ki a dolog, hogy egyszer ég alatta a láng, egyszer nem.
Megjött végre az új kovácsolt késem is, fel is avatom szerintem holnap.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
sous vide eszköznek mit ajánlanátok 2 főre? rúd, vagy kád?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Digitalpimp
senior tag
válasz xavix13 #7163 üzenetére
Muti-muti!!! Kézre vigyázni!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #7164 üzenetére
Csakis rúd. A kád leginkább a hosszú főzési időknél jön jòl, mert kevesebb energiát fogyaszt. Ez most már egy szigetelt műanyag káddal nagyrészt szintén megoldható. Már én is bánom, hogy elsőként kádat vettem. Már nagyon ritkán használom és 2 rudam van.
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #7167 üzenetére
Igen. Ha van az Aldiban, akkor azt. Az nagyon jó.
Szerintem drágát nem érdemes, de tény, hogy az Anova elég jó. Appos beállításra a Joule rúdja jó. Mindkettő a drága kategória.
Van rgy Klarstein rudam, az a meleg dolgokhoz jó (80 fom felett) mert erős és egyszerre nagy mennyiségű vizet tud szinten tartani viszont kicsit zajosabb.
Bármipyen rudat veszel, akkor egy nagy lábos elég az elején, rá egy vágódeszka, de ha rendszeresen használod, akkor inneb ajánlom a 11 literes medencét a hőszigetelő borítással: [link]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
az aldis a google alapján áprilisban van mindig akcióban ez 32-re jön(ne) ki, mert van bent gariztatásból egy utalványom. [ProfiCook PC-SV 1159]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
FerNandor
őstag
válasz Mr.Csizmás #7169 üzenetére
Én láttam múlt héten még, ha nem csal az emlékezetem sous vide rudat az Aldiban, vagy a lidliben? szerintem érdemes elmenni és körbenézni alaposan.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
xavix13
őstag
válasz Digitalpimp #7165 üzenetére
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #7169 üzenetére
Az ismerősöm is mostanában vett a Lidl-ben. Most nézem, hogy dec 2-től volt. Abban az a jó, ha nem jön be, akkor visszaviszed. De esélyesen az se rossz. 22ezer az ára.
Amit néztél nem ismerem. A proficook az jó márka, viszont ezen nem látom hogyan lehet vízbe meríteni. Általában van egy tól-ig határ (pl. itt is látszik: [link] ) minél nagyobb ez, annál könnyebb elhelyezni a rudat. Azon nem látok semmit. Mondjuk netes rendelés, az is mehet vissza, ha nem jó. -
Top cat
addikt
válasz Mr.Csizmás #7174 üzenetére
Milyen sajtok?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Top cat
addikt
válasz Mr.Csizmás #7176 üzenetére
Azt hittem van valami akció, amit nem láttam.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Top cat #7177 üzenetére
mondjuk a plus kártyára van kékpenészes sajt, nyam nyam
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Top cat
addikt
válasz Mr.Csizmás #7178 üzenetére
Nem kell penészes sajt. Bár ez még mindig jobb mint a Casu marzu.
Amikor vettünk penészes kolbászt, be lett akasztva a spájzba.
Mikor legközelebb mentem be, azt hittem egér jutott be valahogy. -
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #7178 üzenetére
Ma be is lett szerezve. A Lidlben kapható sajtok nagyon finomak, sajnos elfogyotak az olasz sajtok, már csak az maradt, amit az ünnepekre szántam, de hétvégén felmérem a sajtkínálatot az osztrákoknàl.
-
tepenzed
őstag
Lenti pizza vas témára. Nekem is van, de nekem túl macera, hogy 1 órát kell melegíteni, plusz kevés a max hőfok, sok áram..
Bf akciókban vettem egy Teesa Supremet 25 ezerért (jobban bejön mint a tesóm G3ferrari készüléke, mert van rajta ablakocska és nem égeti a pizza alját, plusz nem kell trükközni a hőfokkal)
400 fokot tud a kicsike, 3-4 perc a pizza.
Első próbálkozás tegnap[ Szerkesztve ]
-
-
Digitalpimp
senior tag
válasz xavix13 #7171 üzenetére
Nagyon Zsanett! Tecccesz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
xavix13
őstag
válasz Digitalpimp #7194 üzenetére
Első teszt alapján brutál... Remélem hosszútávon is hozza ezt, és aktív használat mellett is olyan jól tartja majd az élét, mint ahogy hallottam.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
veterán
Ti mivel helyettesítitek a cukrozott sűrített tejet?
Kb. 2 hónapja nem lehet kapni a klasszikus piros pöttyös tubusos cukrozott sűrített tejet, áttértünk az Auchan konzervdobozos fajtára.
Az ára jó volt, de az egész család ragadt az adagolás után, szóval lenne előnye a drágább, tubusos verziónak, csak éppen ugye már jó ideje nem kapható
Erre az Auchanban is kifogyott a konzerv cukrozott sűrített tej
Azt nem kérdem meg, hogy miért nem lehet egy ilyen 100 éve bevált, alapvető terméket kapni, biztosan ennek is a földgáz az alapanyaga, így a fűtési gázellátás biztonsága érdekében nem gyártanak földgázból semmit
Viszont mivel lehet helyettesíteni?
Van egy édesség, amit karácsonyra szoktam csinálni, kellene bele a cukrozott sűrített tej, mit tegyek bele helyette
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Cha-b
senior tag
válasz Donki Hóte #7196 üzenetére
Csinálj magad. Tej meg cukor visszaredukálva. Én nem csináltam még, mert nem használjuk, de nem lehet egy atomfizika.
CSAKAKISPEST!!!!
-
veterán
Nyilván egyik sem atomfizika, de megvan az oka, hogy nem főzök otthon sört, meg nem csinálok otthon sajtot, meg stb., stb.
A sűrített tej esetében kb. 40-50 percig kellene a tejnek finoman gyöngyözni, nekem meg ennyi ideig kellene kavargatni
Ha végképp nincs más megoldás, akkor kipróbálom, de az ilyen dolgok esetében jobban bízok a bolti termékekben.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
-
j.bravo
addikt
válasz Donki Hóte #7196 üzenetére
Lehet hogy bődületes tévedés részemről, de ha a tejsűrítést nem vállalom, akkor főzőtejszínnel és cukorral próbálkoznék.
Ha a tej fehérjetartalma is kell a megfelelő állaghoz, ami a tejszínben vsz kevesebb, akkor passz.Whatever.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest