- AMD Hawk Point SoC APU-val szerelt Geekom minigép tűnt fel a láthatáron
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- LG C4 tévé, a népszerű OLED-sorozat legfrissebb tagja
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Call center-forradalom: AI alakítja át az ideges telefonálók hangját
it A SoftBank szerint nehéz a munkája a call centerek dolgozóinak, ezért olyan AI-megoldásokkal segítenének, amelyek az ideges telefonálók hangját egyszerűen átalakítják nyugodt stílusúra.
-
Hardverek pünkösdre
ph E-book olvasók, komponensek és perifériák kerültek hétvégi összeállításunkba.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz solfilo #8350 üzenetére
Azert egy ilye leiras, hogy cspegtessuk a tojast bele, engen igen csak zavar. Felverve, sargajat csak vagy ahogy kipottyan a talba. Gondom egy tobbszori keszitő mar tudja, hogy fel kell verni.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
#76500480
törölt tag
Első próbálkozás. Nem szidom Szabit de nekem a zsiradék túl sok, el is tértem a recepttől [kép] pl két sárgája miatt sajnáltam azt a két tojást… ill több liszt ment bele mert nekem így is ragacsos, kemény tészta lett. Klasszikus nálam az 50dkg liszt és 300-350ml tej/víz 50g vaj(vajas kifli), kalácsnál 75dkghoz 15dkg vaj(zsírosabb kelt tészta).
Még egy pont a kakaós kalacs mellett, nem folyik ki, nem nyílik szét, könnyebb vele a munka, ha csiga akkor vajas leveles, de ugye az a hajtogatod miatt időigényesebb. Azért ez is elfogy, ebben az inflációs környezetben biztosan
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kovászos zöldségek? ki, mit, mikor, mivel?
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
#82860288
törölt tag
Csináltam újabb kovászos kenyértésztát, de ez megint ragacsos lett. Amikor még liszteztem, akkor még ragacsosabb lett, amikor bevizeztem a kezem akkor könnyebb volt formázni egy darabig. Úgy tűnik, hogy nagyobb hidratáltság kellene?
450g liszthez adtam 350g vizet.
Szabi receptjét követem, a legelső jól sikerült, azóta egyre rosszabb a tészta állaga bármit csinálok vele.
Az előző sütésnél végül nem kenyér lett, hanem zsemle, de olyan volt, mintha túlkelt volna a tészta, kicsi szétfolyt, lapos lett, de a közepe meg púposan megemelkedett.
Kíváncsi leszek a holnap reggelre. -
#82860288
törölt tag
válasz philoxenia #8362 üzenetére
Garat malomból BL-80 kenyérlisztet, ebből készült a kovász is.
-
#82860288
törölt tag
válasz #82860288 #8361 üzenetére
Közben megtörtént a hajtogatás és a formázás is, már bent van a hűtőben.
Nem folyt szét a tészta közben, jó kis feszes lett, tartja a szerkezetet, rengeteg bubit láttam benne, néhányat ki is lyukasztottam véletlen.
Lekopogom ez még lehet jó, de lehet lesz benne pár nagyobb hörcsögodú. -
krizmo_
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8368 üzenetére
Mar meg kell kerdezem, hogy a 2 tk só mit takar? Én TeásKanál-t ertelmezek.
Vagy mokkas kanal lenne? Soknak tartanám egy edes sutemenyhez.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Beni2360 #8369 üzenetére
Jó hogy megkérdezted, csak egy csipet só kell. Bocsánat.
Van sós receptem is, és hirtelen összekevertem őket.Egyébként, 2 teáskanál sót jelent.
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8370 üzenetére
Akkor az a teszta olyan lett volna min kb 45 evvel ezelotti beigli a receptet edesanyam irta le es csapott mk kanal só helyett csapott evk sót irt. En meg mint jonevelt gyermek szot fogadtam. Erdekes izű beigli volt. Édes/sos de finom lett.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
addikt
válasz #82860288 #8364 üzenetére
Hogy mi lesz benne? Hörcsögodú???
Ezt a szót még tuti nem láttam leírvaBeni2360:
Mint a kínai édes/savanyú?
Az mondjuk jó.
De az édes/sós? Hát nem tudom. Ettem már olyan csokit, de nem az igazi[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Beni2360
félisten
válasz body007 #8373 üzenetére
Azert 6 db nagy meretü beigliben el oszlott az a so az 1 kg lisztben. Fő iz az edes es volt egy kicsi sós utohatas. Mind elfogyott. Raadasul meg 40 evig dupla tőltelékeket kavartam mire rajottem, hogy vagy vagy. Alig talaltuk a tesztat benne.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
#82860288
törölt tag
válasz krizmo_ #8380 üzenetére
Köszönöm. Ha a továbbiak is legalább ilyenre sikerülnek már nagyon elégedett vagyok. Nem is vettem egy hónapja pékárut, talán egyszer egy vészhelyzeti kiflit. Állagra talán ez lett a legjobb eddig, nagyon jó puha belül.
Ízre kicsit savanykás, de nem annyira, mint az előző és pár rágás után el is tűnik az az íz. Csak vajjal próbáltam, de az előzőbe is amint tettem sonkát, sajtot és zöldségeket már nem is lehetett kiérezni.
Viszont imádom, hogy a kis lyukak nagyon szépen felveszik a vajat, mustárt és a majonézt, végre nem a száraz de szétcsúszós szendvicset kell ennem. -
fradi81
veterán
Van arra valami szabály hogy a kovász mennyire kell folyós legyen? Nálam nem az, ez lehet probléma vagy lényegtelen? Esetleg a rozsliszt miatt ilyen szárazabb? Ugyan annyi vizet és lisztet adok hozzá mindig, vagy kicsit még több vizet is és mégis.
moto g72, Ninebot d28e
-
krizmo_
Topikgazda
válasz fradi81 #8382 üzenetére
Nem kell, hogy folyós legyen, például a madre (az olaszok kovásza), ~50%-os hidratáltságú, azaz frissítéskor az adott liszt mennyiséghez ~ 50% vizet adnak, tehát tulajdonképp ez egy kemény tészta.
A rozsliszttől lehet szárazabb, mert több vizet vesz fel.[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
válasz krizmo_ #8383 üzenetére
Értem köszi. Megcsináltam szabiféle formakenyeret de lett egy olyan gond hogy kifutott a tészta a formából egyrészt mert kicsi volt másrészt mert elaludtam és hagytam tovább kelni Ilyenkor ha hűtőbe raktam volna éjjelre, reggel meg ki, utána is megkelt volna ilyen szinten?
moto g72, Ninebot d28e
-
krizmo_
Topikgazda
Ilyenen szoktam sütni a kenyeret/pizzat, most ismét kapható: Öntöttvas grill-lap: [link]
-
pohár
félisten
válasz krizmo_ #8389 üzenetére
uh, rohadt jól néz ki
én tegnap sütöttem meg 2 szűzet:
- egyet csak úgy natúrba' a hétvégére (só, bors, fokhagymapor), hozzá ezt a krumplis-joghurtos salit/köretet
- egyet pedig darabolva, sütőben egy mustáros-tejszínes-sűrített paradicsomos-kakukkfüves szószban, mellé kis jázminrizsolyan, mint a Chokito: ronda, de (remélhetőleg ) finom
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8391 üzenetére
A rizst meg kell főzni, a tojást sütni kell, a répa se nyers. Tovább tartott, mint egy hagyományos ebéd.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8395 üzenetére
Csináltál már sushit? Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8397 üzenetére
Nem nyers halból van. Bár sokan úgy hiszik, hogy a sushi csakis nyers halból készülhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen