- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Üdv. Régies zserbó recept kéne. Olyan, amit még a keresztanyám csinált, amikor még nem érdekelt a sütés, így nem kérdeztem meg tőle hogyan. Jellemzői:
sok dió, lekvár, 4 lap, pár nap alatt az egész szinte egybe volt a sok tölteléktől. Nem száradt ki a sok lekvártól szerintem. A tetején a csoki a legfontosabb, egy idő után megszáradt és töredezett, olyan érdekes állaga lett, ami nagyon ízlett. A mostani tapasztalatom szerint kakaó lehetett az alapja ehhez az állaghoz, nem csokoládé. Készítési idő: 70-es évek vége, 80-as évek.
Ha esetleg valaki ad tippet, receptet azt megköszönném. -
veterán
válasz Donki Hóte #7199 üzenetére
Na, 45 perce fő a tej. Nem gyöngyözik, mert akkor lófütty sem történik, közepes mértékben forrnia kell, hogy érdemben csökkenjen a víztartalma.
Szerintem kell neki még minimum fél óra
#7200 j.bravo
Igen, ez a második számú verzió, vettem 3 deci 35 %-os tejszínt, még van egy hét a kisérletezésre
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Ispy
veterán
válasz Donki Hóte #7202 üzenetére
Földgázt ugye raktál bele?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
veterán
válasz Donki Hóte #7202 üzenetére
Elkészült a nagy mű. Erre szoktam mondani, hogy nem rossz, de a jó az nem ilyen.
Egy idő után (kb. 50 perc főzés után) a massza nem sűrűsödött tovább egyenletesen, hanem elkezdtek kisebb-nagyobb csomók, gumók kiválni benne, úgyhogy a végén át kellett szűrni az egészet.
A végeredmény kb. 3 deciliter sűrített tej lett 1 liter tejből és kb 15 deka cukorból. Az eredmény eléggé sárgás lett. Átöntöttem egy fél literes üvegbe, meglátom, hogy kihülés után elő lehet-e csalogatni az üvegből, vagy annyira besűrűsödik, hogy csak kanállal lehet kiszedni (a biztonság kedvéért széles szájú üvegbe raktam, de lehet, hogy inkább egy befőttes üvegbe kellett volna rakni).
#7203 Ispy
Földgázt nem raktam bele, de valami csomósodásgátlót kellett volna rakni, mert kb. 25 %-a az anyagnak kiszűrésre került a nagy csomók miatt. Szóval egy bizonyos sűrűségnél otthoni körülmények között nem tudod sűrűbbre főzni, mert csomókká összeáll
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Donki Hóte #7204 üzenetére
ránézésre karamellizálódott mondjuk nem tiltakoznék ellene, ha megkínálnál a reggeli kávéhoz
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #7205 üzenetére
FOXPOST-al küldhetem
Az íze egyébként nem rossz, a sima tubusos verzióhoz talán úgy tudnám hasonlítani, hogy az itthon készült verzió íze "gazdagabb". Valóban van benne a síma édes/cukor ízen felül valami többlet, lehet, hogy tényleg kicsit karamellizálódott.
A tej íz is erősebb, mint a boltiban, sokkal koncentráltabb.
Az egész massza így lehülve sokkal sűrűbb, mint a bolti, valószínűleg rövidebb ideig kellett volna főzni, elég lett volna max. 45 perc.
-
Digitalpimp
senior tag
Régen az ilyen mázakat kakaó és cukor keverékéből csinálták. Összemelegítették utána meg elterítették a tetején. Mifelénk a dobosnak is ilyet raktak a tetejére.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Top cat
addikt
válasz krizmo_ #7184 üzenetére
Ugye mész a hétvégén a Lidl-be?
-
őstag
válasz Digitalpimp #7207 üzenetére
Köszi! Meg is találtam egy Lajos Mari receptben.
Házilag készített csokoládémázzal is bevonhatjuk (ez lassaban köt meg!): 150 g cukrot elkeverünk 2 púpozott ek. jó minőségű kakaóval és 1 dl vízzel, sűrűre főzzük, hagyjuk langyosra hűlni, végül simára keverünk benne 150 g vajat és 1 kk. olajat. -
Cha-b
senior tag
válasz Donki Hóte #7204 üzenetére
Biztos jó lesz, és nyílván kényelmesebb és gyorsabb megvenni boltban, de ha nincs ez van.
CSAKAKISPEST!!!!
-
Digitalpimp
senior tag
Szívesen! Igen ez az. Nekem ez van leírva, megkerestem: 3 kanál cukor, 3 kanál tej vagy víz, 2 kanál kakaó, 3-5 dkg vaj.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
őstag
válasz Digitalpimp #7211 üzenetére
Kösz, a tied jobban is tetszik, mert érzésre kevesebb benne a cukor.
-
Janusz001
őstag
Tegnap kakaspörköltet kellett főznöm és kénytelen voltam tűzhelyen főzni, amúgy bográcspárti vagyok, szabad tűzön. Kénytelen voltam elkönyvelni, hogy itthon nincsen 9-10L körüli vastag aljú, indukciós tűzhelyen is használható fazék.
Tud valaki ajánlani a megadott feltételek mellett valami jó kis edényt? -
veterán
válasz Janusz001 #7215 üzenetére
Mi nemrég vettünk egy klasszikus, kívül piros, belül kalapácslakk színű 12 literes zománcos fazekat. Jól működik indukciós főzőlapon is
Ez 8000 Ft volt, egy vastag talpú, eleve indukciós használatra tervezett fazék meg 17 eFt lett volna 100 esetből 98 alkalommal megfelel a zománcos lábas is, kocsonyát és töltöttkáposztát már főztünk benne, azok jól sikerültek.
Valószínű, hogy nagyon sűrű dolgot (pl. vadas, vagy puding) nem lehetne benne főzni, de pörköltnek, osso bucconak már megfelel.
-
-
MrSealRD
veterán
-
Janusz001
őstag
Mi is így voltunk asszonnyal, most ez lett nálunk a közös ajándék ünnepekre. Mellesleg már meg is jött a 7L -es, szép nehéz darab, sajna csak karácsony után tudom felavatni.
Szilveszterre esetleg valami bőrös pecsenyehúst kipróbálok benne.
Tényleg, valami tuti sültes receptet tud valaki ajánlani? -
btraven
őstag
Volt egy dokumentumfilm ahol a hús puhább lett ha érlelték napokat.
Én mindig ugyanúgy sütöm a húst, de egyszer puha, egyszer meg kemény lesz mint a cipőtalp.
Lehet attól függ mennyire friss húst kapok éppen? -
veterán
válasz btraven #7234 üzenetére
Ha gyanús egy hús, hogy öreg jószágból származik, akkor hagyom egy fél napot húspuhító sóval (papain enzimel) pácolódni.
De pl. tárcsán sütés előtt a tarját mindig kezelem pár órát papain enzimmel, sokkal szaftosabb, puhább lesz a hús.
Oldalast meg mindig sütőzacskóban kezdek sütni, abban biztosan megpuhul, utána teszem tepsibe, így nem rásül a csontra a hús, hanem szépen leomlik róla
-
Ispy
veterán
Újra terveztük a karácsonyi menüt, a hal megy a végére (25-26), most úgy néz ki, hogy gombás töltött karaj lesz. A kérdésem, hogyha fogok egy kilós karajt, kiterítem, megtöltöm alufóliába tekerem, akkor vajon mennyi idő kell ennek a sütőben? Mert a recept szerint 2 óra plusz 30 perc pirítás, de azt kicsit soknak tartom. Vagy nem?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Digitalpimp
senior tag
Szerintem ne göngyöld alufóliába, inkább csak az edényt takard vele.
-
Ispy
veterán
válasz Digitalpimp #7242 üzenetére
Tavaly csináltam így aszaltszilvás pulykatekercset, ott bejött.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Új DXRACER L fekete-fehér gamer szék
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest