Hirdetés
- Tabletekre is megérkezett a One UI 7
- UHD filmek lejátszása
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VanAzAPénz
tag
Elhiszem Neked, mivel nálad van ilyen teló.
Az S23-nál tapasztaltam hogy az első 2 hétben 2-3 napot is elment, mint másodlagos telefon. Majd +1 hétre rá laktam be teljesen és miután átkerült minden progi addigra azt tapasztaltam hogy így 1 hónaposan ha 2 napot bír ki akkor tapsolok.
A tesztekkel is az a baj hogy nem életszerű, sok esetben nincs benne SIM és egyhelyben vannak a készülékek. Ezért is bírom Techmo videóit, mert csávókám kiviszi a "napra" az eszközeit és úgy hasonlítja össze.
És akkor gondoljunk bele hogy S23 nem idei modell, van akinek One UI 6.1-l rosszabb lett az üzemidő. A saját fórumában van aki 2x is tölti 1 nap, én meg 2 naponta.... szokások... -
VanAzAPénz
tag
válasz
Pinyo16689 #121734 üzenetére
Szia!
FYI.
Nem a Honort akarom védeni, távol álljon tőlem, de... és ez sok embernek szól....
Így az elején következtetést levonni még nem olyan egyszerű és ez vonatkozik mindkét telefonra.
Az elején a gyártók az aktuális modellekre még adnak ki sűrűn SW update-t , amiben általában valamit javítanak a kamerán is.
Pl Magic 6 Pro-nál a telefotónál nem volt konzisztens a színkezelés, ezt a legutóbbi ( vagy kettővel ezelőtti) SW frissítéssel orvosolták.
Vagy elég megnézni S24U-t, hény frissítést kapott, persze ezeket előre megjósolni nem lehet.
Ezt azért is írtam mert ugyan ez a jelenlegi helyzet ( és szerintem is jól látod) de ez még változhat.
A 200 Pro-nak eléggé rendben vannak a képei azt meg kell hagyni, viszont ha számít az akksi és rendszer én a kettő közül a Moto-t választanám.
Persze ha nem zavar hogy nincs rajta gyárilag fólia, meg az ívelt kijelzőre üveget rátenni.. -
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #121616 üzenetére
Én látom így , tényleg ennyire nagy lenne a shutter lag?
-
VanAzAPénz
tag
válasz
F.Bence #121011 üzenetére
Szia!
Nehéz ügy mivel ekkora méretben nem jellemző a "nagy" szenzor.
Viszonyítási alapokat írok, talán segít.
Direkt 6,1 -s méretben lévő ismertebb telókat hozok fel.
-S23-t kilőném hiába optimális a mérete de a kamera középszerű, tucat képeket készít, beltérben elvérzik.
-iPhone 15 Detto mint a fenti , sokan panaszkodnak hogy beltében nem jó képeket csinál, ebben sincs optikai zoom.
-Google Pixel 8a, fincsi kis cucc lett, de lassú a töltése (18W) és ezen ahogy a sima 8-n sincs optikai zoom (mondjuk ezt nem írtad hogy pont az kell) , de amiket láttam eddig képeket, 200K alatt eléggé rendben vannak. Nagyon új még, nem sok Review van.
-Asus Zenfone 10 nem sokat olvasni róla, de ennek a telónak a stabilizálása az ami említsére méltó, Gimbal-s. Akksija cefetül bírja. Ennyi a pozitít, cserébe eléggé drága ( 300K)
Volna még de hidd el csak elkeserítőbb lenne.
Szóval ha a célod a beltéri fotózás, akkor az erre dedikált fényképező a megoldás.
Ha mégis ragaszkodsz a telefonhoz, akkor semmiképpen sem ebben a méretben kell keresgélned. -
VanAzAPénz
tag
válasz
rdt89 #120777 üzenetére
Igen, ez is olyan kb mint az Infinix, Kínában őshonos márka
.
Kifejezetten budget telefonok, viszont vannak olyan feature-k, amik már az Európai picaon kihaltak. Lásd értesítési LED, nem a google hanem a saját tárcsázóját használja és emiatt lehet benne hívásrögzítő, magic capsule(ring) vagy ahogy éppen hívják, etc...
De jó ezekről azt is tudni hogy olcsó húsnak... Fotókban még úgy ahogy elmennek, de videóban, leginkább a stabilizálásnál vannak gondok.
Az ára biztos fincsi lesz. -
VanAzAPénz
tag
válasz
VanAzAPénz #120772 üzenetére
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #120771 üzenetére
Lehet, de abból a szempontból szerintem van, hogy ha gyorsan kell képeket lőni és ez is volt a cél, akkor milyen eredményeket produkál.
Persze ez így nem fair ezt elismerem. -
VanAzAPénz
tag
Hát ez az.
OK ezen a telon Pixel Experience fut, emiatt nincs a gyári hanem neki a Gcam számít annak.
Nord
HM6Pro mondjuk azt nem értem hogy miért a Tab-ra fókuszált.
Lehet ha a Honoron is a Gcam-l készült volna fotó másabb lenne.
Eleve a Gcam-s duppla annyi méret, én is látom a hibát benne, de többre számítottam a Honornál. Nem állítgattam, csak fogtam két teló egymás mellé, balra elfordultam és katt.
-
VanAzAPénz
tag
Ma voltam MM-ben meglesni HM6Pro-t, hát én sem voltam elájulva
. Oneplus Nord Gcam-l szerelve csinált legalább olyan képeket, vagy néha még jobbakat is.
Ha már ott voltam megnéztem X14-t is, az meg nem volt olyan vészes.
Meg még pár telefont, persze Security meg lesett rendesen.
-
VanAzAPénz
tag
Amúgy beltérben most melyik teló az ász?
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #120695 üzenetére
Nagyon komoly képek
.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Quqesz #120677 üzenetére
Persze, nem mindenki "igényes" vagy kényes a képminőségre, ne de akkor se írjuk már hogy "King". Vágom hogy sok ilyen tesztben muszáj promózni a telefont, de szemmel látható hogy hol a hiba... konrétan mindenhol.
Amit natë csinált tegnap képeket, nagyon is alátámasztják hogy van baj rendesen.
Pedig nem lenne rossz telefon.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
VanAzAPénz #120654 üzenetére
Még esetleg a Vivo X100 pro egy bitang telefon. Tudom nem ez volt a kérdés, de árban hasonló mint a 6 Pro és én eddig akárhány "true life'-s tesztet néztem, ki merem jelenteni hogy ha nem sokkal de este videóban pl biztos hogy a Vivo a jobb, Dxo meg elmehet az anyj.ba.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Mangosztán #120651 üzenetére
Honor Magic 6 Pro-val óvatosan, hazudik a cég
Csávókám rendre ki van bukva azon hogy a Honor 100X-s zoom-t hirdeti úgy hogy jó képminőséget kapsz, ehhez képest meg nem, na pff.. [link]
Jól le is pontozza emiatt a kamerát, megy a szokásos Amcsi hiszti, persze igaza van hogy megtévesztik a vásárlót, de "az vesse rá az első követ..."
Nem is értem hogy egy 2,5x-s optikai zoom-tól hogy várhatja el hogy majd 100x digitálisban tiszta képet kapjon. -
VanAzAPénz
tag
válasz
Plazmacucci #120641 üzenetére
Én eddig úgy tudtam hogy az Ultrákra nem jellemző. Nekem csak Ultrám volt, ot én nem tapasztaltam hál istennek.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
sniper112 #120587 üzenetére
GsmArena-t évek óta , sőt az utóbbi hetekben napi szinten bújom , annyira hogy másból sem áll a böngészési előzményem
.
Azért ott is vannak hibák, leginkább a leírásban. Volt olyan hogy lehúztak telefont és láttam élőben a képeket és szerintem tökre rendben voltak.
Még asszem tavaly néztem S23/X13T meg a franc tudja mit és a Sample-s résznél én jobbnak láttam a részletket ,S23-nál főleg a feketét szövegnél. Ehhez képest pont hogy S23-t nem tartom jó kamerás telónak/kiemelkedőnek, szerintem inkább közép. -
VanAzAPénz
tag
válasz
Plazmacucci #120583 üzenetére
Kb úgy ahogy a kollega írta #120584xhege
Szomorú mert "hitelesnek" tűnt számomra az oldal azzal hogy részletezi hogy miként pontoznak, meg vannak Sample-k is, de valahogy olyan érzem hogy ez is olyan mint amikor a gyártó promózza a készülékét és képeket tesz be amiket az életben nem fogsz csinálni.
Most ez nekem is csalódás volt. -
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #120566 üzenetére
Teljesen rendben vannak, főleg ennyiért. Nem 1 példát láttunk hogy akár 4x ennyibe kerülő "csúcs" telefon sem képes jobbra.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #120516 üzenetére
Eléggé zöldesnek látom , azt hittem hogy a 14 van közelebb a valósághoz
.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #120514 üzenetére
Ez már közelebb van az U11-hez, de inkább Samus élességgel.
Mondjuk I14P inkább ad hihetőbb színeket. -
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #120492 üzenetére
11U..úúúúúú
S23U agyon élesítettje elbújhat a sunyiba. -
VanAzAPénz
tag
Érdekes : [link]
-
VanAzAPénz
tag
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Ricardo #120436 üzenetére
Mondjuk azt nem nehéz, főleg hogy ide az Exyfos került, nem1 oldal nézte hogy bizony teljesen más az algoritmus a Snapdargonnak, persze az se isten király. Én eddig akárhány tesztet néztem 200e körül eddig a Realme tetsztett. Megjegyzem már régóta tetszenek a Reralme-k, de a napokban jött a Moto 50 Pro és összenézve pont a 12 Pro+ l a Moto jobb szvsz.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #120334 üzenetére
Én is azt vettem észre hogy olyan mintha kicsit homályosabb lenne.
Na de oké, ezt ha nem egymás mellett nézem lehet nem is tünne fel.
Én eddig is a Honor felé hajlottam, bár ez még nem döntötte el.
Nincs két egyforma fotó, van ahol az egyik van ahol a másik, ismerjük a storyt.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
novinyul #120259 üzenetére
Én 96 óta , persze most nem versenyezni akarok.
Sajnos akkoriban cserélgettem , volt olyan hónap hogy 3-4 telefonom volt, persze cserélgetve.Volt pár teló amire azt mondtam hogy majd megint lesz olyanom, de semmi sem lett az egészből, mások lettek az igények.
Azért respect -
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #120252 üzenetére
Kitartok a mútkori megjegyzésem mellett ,azért az Omnia nem semmi
.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Plazmacucci #120130 üzenetére
Hát eléggé sajnos, ez kb olyan mint a Sony , gyártja a szenzorokat de mégse képes jó képeket készíteni pedig a fél világot ő látja el, mert a software-n buknak el.
Ennek is a papírforma szerint szét kellene gyaláznia mindenkit. -
VanAzAPénz
tag
Előtúrtam pár telót, ezek kapcsoltak be és nem volt kedvem a többit feltölteni
.
Egy rövid jelentéktelen kép a retrotól a 3 éves Mid-Range kategóriáig.
Kifejezetten nem a jobbakkal csináltam képeket.
Xperia Mini
Galaxy Core Prime
Galaxy S2
Galaxy S4
Galaxy S6
Vivo X20 Plus
Oneplus Nord -
VanAzAPénz
tag
válasz
Elit3Zotya #119941 üzenetére
Azokkal a telókkal a fotók élnek
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Francia91 #119556 üzenetére
Igen ez szemmel látható.
Kb 3-m telefonommal próbáltam gyári/Gcam-t és mindg ugyanaz a forgatókönyv volt hogy Gcam-el jobbak lettek a fotók.
Bár mindegyiknél enyhén sötétebb volt a kép és ha jól emlékszem akkor talán kisebb ISO-t is használt. A progi jobban bánik a dinamikus tartománnyal és pont mint a fenti esetben nem élesít túl.
Na ez mostGcam-lgyári + Camera Assistant készült szintén S23 Ultra : [link]
Teljesen más az élesség. -
VanAzAPénz
tag
válasz
Cblacksmithc #119551 üzenetére
-
VanAzAPénz
tag
válasz
Cblacksmithc #119549 üzenetére
Köszi a választ.
Még nem tudom.
Még 1-2 választ várok és megírom melyik milyen telóval készült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest