- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz spammer #15645 üzenetére
Nem az a gond, hogy "ne pofázz", inkább véleményt ne mondj látatlanban. Az se baj, hogy nem tetszik, csak ne látatlanban.
Igazából ezzel van gond:
Remélem, ezek után az ilyen írókat/rendezőket elzárják és soha többé nem kapnak lehetőséget, hogy meggyalázzák egy régi nagy címet. Gyártsanak az Asylumnak az ilyenek.
Erre a véleményre semmi alapod nincs. Fogalmad sincs, hogy valójában mit csináltak vele, de az már kapásból rossz. Bár, ha így állsz hozzá, valószínűleg akármi lesz, az csak a sz@r lehet, tehát lehet, hogy tényleg nincs értelme megnézni. Én elismerem, hogy - pozitív irányba - elfogult vagyok a filmmel. A kritikusok többsége egyszerűen csapnivalónak és egy kalap sz@rnak titulálta, holott bár nem lett túl jó film, de szerintem szórakozásnak simán jó, és amikor ilyen 3 meg 4 pontokat dobálnak rá, sz már bőven az a kategória, amit már szenvedés végignézni...na ez azért közel sem az. A Taken 2 sem volt túl rózsás, de az sem volt élvezhetetlen és nem volt kínszenvedés végignézni...egy 3 pontos filmnél már erősen gondolkoznék, hogy kijöjjek a moziból...
-
HuMarc
veterán
válasz spammer #15650 üzenetére
Koromnál fogva még nőhetek fel ezeken. Oké, az első 12 évem lehet a Star Wars-korszak, de ha tényleg olyan jó ez a Die Hard tetralógia, lehet, hogy megvan az új korszakom.
Ma tudtam meg, hogy egy lány osztálytársam (az egyik a két és fél normális közül) imádja a Die Hardot!
-
HuMarc
veterán
válasz spammer #15646 üzenetére
Attól, hogy X db. kritikusnak nem tetszett, neked még tetszhet... Én mindenképpen megnézem, mert még egy Die Hard-ot sem láttam (holnap pótolom őket egy maraton keretében, aztán vasárnap mozi)
Egy film nem olyan dolog, amiről pontszámok alapján ítéletet lehet mondani. Attól, hogy valaki leírta, hogy ez hú de szar volt, lehet, hogy kicsit túlzott, és valójában egész vállalható alkotás lett. De a Die Hard 5-től mindenki azt várta, hogy szar lesz, így a kritikusok a nép akaratából mint rossz filmet állították be a Die Hard-ot. Lehet, hogy valóban rossz (már úgy, mint egy Die Hard, mert egy akciófilmet max. akkor lehet elrontani, ha kifelejtik belőle az akciót) de ha nem láttad, ebben nem lehetsz biztos.
-
mephi666
nagyúr
válasz spammer #15641 üzenetére
számomra a die hard = trilógia és ezzel szerintem nem vagyok egyedül (hasonló kedvencek, mint pl az utolsó cserkész, amit az elmúlt 20 évben láttam legalább 30szor, de nem tudom megunni egyszerűen)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
rt06
veterán
válasz spammer #15395 üzenetére
"Viszont az, hogy egy fotóra összeszedték az embereket, még mindig semmit nem jelent"
te sem probaltal meg csoportkepet csinalni 3-na tobb emberrol, ahol nem kotelezo a megjelenes, igaz? (merthogy magan a galan sem kotelezo ottlenni, nemhogy egy fenykepezesnel)[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
pohár
félisten
-
-
littlelion21
addikt
válasz spammer #15188 üzenetére
Azért a Disney valamit alkotni is próbál, nem csak az eddigiekből elvenni mint Lucas.
Sokkal több van ebben a franchise-ban, remélem túl mernek nyúlni a már hót' unalmas Leila-Luke típusú karaktereken, sőt a nyüves könyveket is hagyják a francba (akármilyen jók is), a SW ne legyen már adaptáció, ez nem a LotR.
-
mephi666
nagyúr
válasz spammer #15009 üzenetére
az egyetlen játék, ami miatt bánom, hogy nincs ps3-am de ha majd kijönne a ps4 és levernék béka segge alá a ps3ak árait, akkor tuti beszerzem a gow összes részét (elsőket felújítva) és örömbódottá'
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
félisten
válasz spammer #14816 üzenetére
Nagyjából egyetértek, azzal kiegészítve, hogy számomra mindig furcsa, hogy hogy képesek ennyire alacsony szintű humorral táplálkozni az emberek..
Társasággal voltam kénytelen megnézni valamelyik részt, de számomra végig olyan érzés volt, mintha szándékosan egy vödör kakiba temetném az arcom, ugyanakkor a többiek élvezték -
mondomén
őstag
válasz spammer #14739 üzenetére
Hát az azért más, nem biztos, hogy szerencsés ahhoz mérni őket. De valamelyik biztos tetszeni fog, tehetséges ez a Miyazaki emberke.
@atike
Bízom benne, hogy lesz még legalább egy olyan ami tetszik annyira mint a Mononoke.
Ha van egy 1-2 felesleges órád, LonGley leírása alapján fel tudod tornászni a dropbox tárhelyed. Az aláírásod miatt...[ Szerkesztve ]
-
HuMarc
veterán
válasz spammer #14632 üzenetére
Nem Call of Duty-zom. De csak azért, mert sem konzolom (Ha a PSP-t nem számítjuk, amúgy is félig már a sírban van), sem Windows-om (Ubuntu rul'z).
De a Django szerintem nem feltétlen a látható brutalitásról szól, hanem leginkább a rasszizmusról. És szerintem az, hogy robban és lő (ami az Avatarban ugyanígy volt és azt 9 évesen láttam) nem olyan durva, mint amikor ostorral verik a niggert, azért mert nigger.
"szerintem ma moziba nem kerül olyan film, amitől egy tizenéves megállna a fejlődésben"
A moziba nem kerül, csak a Minimax-on, a Nickelodeon-on és a Disney Channel-en adnak ilyet 0-24...
@littlelion21 (#14631): Milyen korban élsz? Az már nem is menő. Most a Tomas a gőzmozdony a trendi... Tudatlan...
[ Szerkesztve ]
-
HuMarc
veterán
válasz spammer #14625 üzenetére
Szerintem a két film nem egy kategória, de lehet, hogy tévedek. És nem egymáshoz viszonyítva lettek korhatárba sorolva. Még egyiket sem láttam, de azt hiszem, hogy ha a Django-hoz viszonyítanák a Die Hard 5-öt, nem lenne 16-os. És gondolom, a Die Hard nem lehet olyan durva a Batman után.
-
HuMarc
veterán
válasz spammer #14580 üzenetére
Köszönöm a válaszodat
Igen, a Die Hard szempontjából csak egy robbanásokkal és lövöldével teli filmet várok. De azt hiszem, megnézem az előző részeket is.
A Flight-on még gondolkodom, a drámákat szeretem (pl. Good Will Hunting, A boldogság nyomában, A tökéletes trükk, ezek jó drámának számítanak?)
Most iMDb-n nézem a dráma kategóriát és olyan filmeket sorolnak dráma kategóriába... Pl. a Gyűrűk Urára eddig sosem mint drámára tekintettem, de a Harry Potterre és a Love Actually-ra sem.
-
Integra
titán
válasz spammer #14511 üzenetére
nem abramstól félek, hanem a forgatókönyvtől, ami magasan tesz a zahn könyvekre...
amúgy affleck is nyugodtan rendezhetné, sőt.. na sebaj, fog ő még nagyon nagy filmeket rendezni, ő az egyik komoly jövő a rendezői székben...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
mephi666
nagyúr
válasz spammer #14468 üzenetére
akárki akármit mond, megnéztem nemrég dolph lundgren viszonylag új filmjét ...ez sem egy A-kategóriás alkotás, viszont engem speciel nagyon jól szórakoztatott (dolph lundgren kalapban meg hawaii ingben lol ...és úgy is kemény volt, mint a kő)
...kb ezt várom ettől a filmtől is egyszerűen csak rá kell nézni az életkor/nem szerinti értékelésre és nekem azonnal lejön, hogy kapta szépen 7pont fölött a 18-44-es korosztálytól, akik végülis (részben) az ő filmjein nőttek fel, így nem is aggódok
ui: simán lehet, hogy egyik helyen lehúzza a 20éves cikkíró, máshol meg felmagasztalja a 35éves
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz spammer #14382 üzenetére
ebben egyetértünk, de nekem ezen nehéz átsiklanom, hogy ez egy szcientológus. volt velük dolgom, gusztustalan egy banda! az én szememben szánalmas egy ember, attól függetlenül, hogy egy világsztár. amúgy nem érdekel, hogy kinek mi a vallása, amíg engem békén hagynak. élni és élni hagyni...
-
atike
nagyúr
válasz spammer #14333 üzenetére
Spoiler és vége
...elhangzott a filmben, hogy 10 pilótával is szimulálták az adott helyzetet a vizsgálat alatt és senki nem tudta megcsinálni... És az is elhangzott a segédpilóta, a vizsgálatot vezető nő szájából is hogy senki más nem lett volna képes leszállni a géppel.
/SpoilerÉs nagyon jó a film, igen
-
atike
nagyúr
-
-
Viszlát
addikt
válasz spammer #14155 üzenetére
szóval inkább konkrét eseteket lehet kitárgyalni, megvitatni.
Komolyan? Ehhez képest beugrottál egy cseszett nagy általánosító idézettel egy olyan vitába ami egy konkrét esetről szólt. Amiről aztán többször leírtad, hogy érdemben nem is tudsz meg nem is akarsz nyilatkozni amíg nem láttad.
Öcsém... I'm too old for this shit...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
válasz spammer #14152 üzenetére
Kinek mi a lényeges, ugye. Egy cifra káromkodással az egész karaktert befolyásolod, megváltoztatod az alapvető megítélését. Semmi gond ha ez számodra elfogadható. Számomra ez is beletartozik azon okok körébe, amik miatt messzire elkerülöm a sok önjelölt műfordítót és törekszem az angol nyelv egyre jobb megértésére.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
ígyvanferi
addikt
válasz spammer #14148 üzenetére
Pluszegy.
(#14147) Viszlát: szerintem ez teljesen hiteles. Bár nem láttam még a filmet, de el tudom képzelni a jelenetet, amibe ez a kifejezés tökéletesen illeszkedik. És még jól is hangzik. Ellentétben a snowy snow - havas havval(sic!).
Egyébként az utóbbi pár évben szinte kizárólag eredeti nyelven nézek filmeket, sorozatokat, amit a Jóbarátokról írtál nemrég, azzal is egyetértek. Pocsék néha a fordítás, viszont a magyar hangok azért elég jók. Vagy csak megszoktam, megszerettem (velük szerettem meg a sorozatot) őket. Persze miután már többedjére nézem angolul, csak lesek, hogy erre valahogy nem így emlékszem, itt valami hibádzik, stb.[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz spammer #14148 üzenetére
Végigolvastad te ezt a cikket? Úgy fordította a szöveget, hogy nem is igazán tudott angolul. Én sosem láttam az Annie Hall-t magyarul, de ahogy ezt a cikket elolvastam, úgy tűnik jobb is, hogy így van...
Ugyanebből idézet:
A legtöbb fordításánál érződik, hogy talált egy magyarul sokkal jobban hangzó megoldást, viszont van pár, aminél úgy tűnik, mintha egyszerűen nem értette volna, hogy mi hangzott el. Például amikor a film elején az osztályteremben vannak, és mindegyik gyerek elmondja, hogy mi lett belőle, és az egyik azt mondja, hogy "I run a profitable dress company". Tehát egy jól menő ruhagyárat vezet. De a szinkronban meg az van, hogy "Én vezetem a Preferable Trust Company-t".
Ennek egyszerű lehet a magyarázata: valószínűleg a nyersfordító nem értette meg. Szerintem ehhez a filmhez nem volt dialóglista és amikor lehallgatta, félrehallotta.
Vagy van egy másik példa: amikor az eredetiben azt mondja Annie, hogy "ma van a Grammy-díj-átadó", akkor a magyar szövegben ez úgy jelenik meg, hogy "ma lesz a nagyi zsűrizése".
Kínos. Ez is félrehallás.
Értem, hogy nagyon más világ volt még akkor, de ez jóval több mint kínos, ez szimplán amatőr.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Huma
addikt
válasz spammer #13444 üzenetére
Szerintem is jó film a The Cabin in the Woods. Sokan azért tartják gagyinak mert nem jönnek rá, hogy egy szatíra. Pedig a filmben többször is eléggé nyilvánvalóvá teszik ezt, csak a többség már hozzászokott, hogy mindent a szájukba rágnak.
A verselemzéssel kapcsolatban is egyetértek. Én is utáltam. A tanár általában a saját ill a tankönyv szerinti elemzést akarta viszontlátni, holott egyáltalán nem biztos, hogy azok a helytállóak.
A Children of Men az a film aminek már vagy háromszor nekikezdtem, de nem tudtam még befejezni. Az szerintem sokat elárul, hogy kb 5 olyan film volt pályafutásom során amit nem bírtam végignézni.
Pedig én imádom a drámákat és semmi bajom a lassú filmekkel.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
baluka26
nagyúr
válasz spammer #13842 üzenetére
Kiírtam magamnak így "téli szünete" pár filmet, amit meg kellene nézni, de ez majdnem mindenen túl tesz, amit eddig láttam. Elképesztő. Kíváncsi leszek 5. évadra. Metacriticen 22 kritika alapján 99/100. Ilyen magas pontszámot még nem is láttam ott talán.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
dokee78
félisten
-
bAtt001
addikt
-
Jhonny06
veterán
válasz spammer #13526 üzenetére
Arra gondoltam, csak nekem már annyira egyre megy az összes ilyen release, hogy nem is érdekel, de erre baromi kíváncsi voltam. Egyébként nem volt vészes, valószínűleg tényleg azért, mert nem cam, hanem "jobb". De mondjuk ez a film nem is a látványra ment, így azért más. De többet ilyet soha.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest