- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ipodmánia
csendes tag
Sziasztok!
Myrica P50-2 régi nehéz (54kg) plazma TV-hez szeretnék fali konzolt venni. Nem feltétel semmi extra, esetleg ha dönthető nem baj, de nem fontos. Lényeg hogy tuti biztos ne essen le, és stabil legyen, és mindezt a lehető legolcsóbban. A rögzítési pontok egyik vesa szabványnak se felelnek meg, a távolságuk: 634 x 378mm, M8 csavarok.
Eddig ezeket néztem:
[link]
[link]
[link]
[link]Melyiket ajánlanátok?
Köszi a segítséget. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Egy Philips 42pfl4606h/58 TV-t szeretnék falon rögzíteni egy Hama 00108770 konzollal.
Egy 4 emeletes tégla építésű lakásban a nappali falára szeretném feltenni, ami a szomszédos lakás válaszfala, tehát vastagabb, mint a 2 szoba közötti fal.
Amit gyári csomagolásban adtak csavarokat (8x50), azokat használhatom, vagy érdemes lenne cserélni? Ha igen, akkor milyenre?
Köszönöm!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
dh66e
veterán
válasz J0shu4M1ll3r #1602 üzenetére
Szia!
Azt csavart max betonba raknám.
Minimum 70-es csavart vegyél hozzá,de ha vastag a vakolat akkor még hosszabat is.
Tipliből pedigaz összefiglalóban ajánlottat. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Szia!
Köszi!!
Akkor mondjuk a jelenlegi 8x50 csavar helyett 8x80-as csavart nézek. Jelenleg Fischer 10x50 tipli van, de akkor ezt is lecserélem 10x80-asra?
Csavarnak a 8-as elegendő?"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
dh66e
veterán
válasz J0shu4M1ll3r #1605 üzenetére
Igen az a tuti,főleg ha régi téglafal.
A nyolcas csavar már nagyon húzos lesz 7-es jobb lenne.(Hivatalosan 6-7mm vastag csavar a megadott méret eg 10-es tiplihez.[ Szerkesztve ]
-
Wantedman
újonc
Eltudnád magyarázni, ezt a dolgot...hogy milyen csavarhoz mekkora tipli javasolt. Ezeket sohasem értettem.
Ugye ha adott egy csavar mondjuk pl. 8×10-es.
.. akkor itt a 8as szám jelenti a csavar átmérőjét / vastagságát és a 10es szám a csavar hosszát ügye..?! És ehhez pl akkor milyen tiplit kell kinézni? Mert ha a csavar vastagságot nézem, (és azt szeretnénk hogy jól szét tágitsa a falban majd a tiplit,) akkor nem eggyel kisebb kell pl 7es tipli atmérőjű??
Na és akkor milyen hosszú tipli legyen,
Miért jó ha rövidebb a tipli hossza mint a csavar hossza?
Kicsit sok kérdés de szeretném megérteni.:× -
Wantedman
újonc
-
dh66e
veterán
válasz Wantedman #1609 üzenetére
Nagyon szívesen.
Ne felejtsd el hogy a tiplinek van egy vastagsága,ha túl vastag csavart nyom bele az ember az gyengíti magát a tiplit és a terpesztése is lehet hogy eldarálódik a felfekvési pontokon.Azért ajánlott hosszabb csavart tenni bele hogy a tipli végpontja is feszítsen és a csavar menete is fogjon valamennyit egy esetleges kimozduláskor.
Ez a lefelé irányuló nagyobb terhelésnél számíthat. -
Wantedman
újonc
Ahha így már értem. Kössz az infokat. Megvilágosodtam
-
Wantedman
újonc
Sziasztok!
Egy kis info; akik terveznek a fentebb emlitett stell sho 1005 tipusú konzolból vásárolni, azoknak jó hír, hogy most akcióban van a digitcam-nél 15 ezerért: https://m.digitcam.hu/Fali-tartok-konzolok/Stell-SHO-1005B-Kihuzhato-allithato-TV-tarto-konzol-40-70--33393-p33392.html -
morpheus133
tag
Sziasztok!
Ferde tetőtéri falra mi az ajánlott konzol? -
keep2000
tag
Sziasztok.
Spéci kérdésem van, nem vagyok annyira jártas még konzol témában.
Munkához egy 49" 4K monitort használok olyan helyre, ahol fontos a nagy felbontás. Jelenleg a falra van rakva egy legolcsóbb szimpla fali konzollal, ami teljesen meg is felel a célnak.
És akkor jön a csavar
Itthoni munkahelyemen haladnék az ergonómia és az ülő életmód hátrányainak kiváltása felé.
Az asztalt szeretném lecserélni egy olyanra, amelynek állítható a magassága, hogy tudjak néha állva is dolgozni. Természetesen így a monitort is ennek megfelelően kellene beállítanom, amihez a mostani fix konzol nem jó.
Amennyire látom, a következő lehetőségeim vannak- olyan fali konzol, amelynek menet közben állítható a magassága
- olyan konzol, amely a földön áll és állítható
- esetleg plafonról belógatható és állítható
- visszakerül a monitor az asztalra és azzal együtt emelemUtóbbi lenne a leglogikusabb, de egyben szempont az is, hogy a fal és a monitor között minél kevesebb hely legyen, illetve az asztallap és monitor alja között szintén, ezért is került az asztalról a falra jelenleg, a fix konzollal a lehetőleg közelebb van, a monitor alja pedig szinte az asztallapon fekszik.
Dönthetőség, forgathatóság nem szempont, síkban fix lenne.
Erre volna javaslat esetleg? Ami nem horror árú?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE, Honor MagicWatch 2
-
pelenka35
őstag
Sziasztok !
Samsung UE48H6400
Szélesség (talppal) 108.6 cm
Magasság (talppal) 70.5 cm
Mélység (talppal) 30.8 cm
Súly (talppal) 13.5 kg
Adott ez a Tv amit egy sarokba kellene berakni ,Ahova fel tudnám fúrni (tégla) az a fal kb 55cm széles a sarok másik oldala sajna gipszkarton oda nem tudom de az kb 90cm hosszú. Tudtok erre konzolt ajánlani ?Gamertag:Rob3rt75
-
dh66e
veterán
válasz Ipodmánia #1616 üzenetére
Ezek az olcsóbb kategóriák így nem hiszem hogy nagy difi lenne köztük.
Nem tudom milyen csavart adnak hozzá esetleg azt vidd magaddal a barkácsboltba és ott megmindják hogy jó e a fischerhez méretben vagy csavart is adnak a tiplihez valót.A Multibrackets a nevesebb köztük és arra elég szép gyári gari is van.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
-
dh66e
veterán
válasz morpheus133 #1622 üzenetére
Azért írtam hogy ilyesmi,de tessék ez biztos jó lesz neked akár később is.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 10cm-es tégla válaszfal, egy 32LH530V TV, amely 5,3kg. Cél úgy rögzíteni, hogy a faltól 30-35cm távolságra lenne.
Első körben ezt találtam:
A+ SPB446
De lehet kicsit túlzás a dupla kar, meg nem tudom, hogy mennyire látszódna, így lehet inkább egykaros megoldást választanék. Az talán elegánsabb valamivel. Abból tudok ajánlani valamit?Vagy talám még ez:
Maclean kétkarú fali TV tartó állvány VESA 400x400 (MC-760)Előre is köszi!
pac[ Szerkesztve ]
-
pacman789
aktív tag
válasz pacman789 #1626 üzenetére
Bocsánat már nem tudtam szerkeszteni.
Esetleg ez ajánlott egy karosban?
Maclean MC-701 23" - 55" LCD TV/Monitor fali tartó - fekete[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
24"-os monitor falra rögzítéséhez keresek konzolt.
Minél minimalistább megoldás érdekelne (szeretném elkerülni a hosszú karokat), viszont szeretném magasságban is állítani (ez a legfontosabb), előre-hátra dönteni és kb. 10-20 cm-es úton a faltól való távolságot is állítani.Ilyen igényekre tudtok ajánlani valamit?
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Sony KD-70XF8035 tvhez (70", 26 kg) egy Stell SHO 3610-es konzol megfelelő szerintetek? Vagy hasonló árban van vmi másik best buy konzol esetleg? A lényeg, hogy legyen masszív és kihúzható (olyan 40-50 cm-ig).
Előre is köszi a segítséget!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Van egy LG 50 collos tv fali konzolt szeretnék ami dönthető forgatható kihúzható. Ebben szeretnék segítséget kérni[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
s7h
újonc
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Panel lakás belső falára szeretnék egy 55 colos lcd tv-t konzolra felfúrni.
A fal vastagsága kb. 14,5 cm és abba a konzolt 3 darab 6 cm hosszú csavarral szerelném fel (konzolhoz adták), ami így tartaná a 20 kg-os lcd TV-t. A konzol maga ekkora tévét elbír. Kihajtható, lehet a TV-t jobbra-balra dönteni. A konzolt max. 38 cm-re lehet kihajtani a faltól, de ilyen messzi szerintem sohasem lesz.
Erről a konzolról van szó:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_isy-iwb3400-32-65-d%C3%B6nthet%C5%91-forgathat%C3%B3-fali-konzol-1246705.html?ga_query=fali+konzol+isy+3400A kérdésem az lenne, hogy vajon a fal ebírja-e biztonságosan a TV súlyát, akkor is ha kihajtom, vagy hagyjam
inkább a falra fúrást?Előre is köszönöm!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Javaslatot szeretnék kérni fali konzol vásárlásban. Adott egy LG 49UF850v tv 16kg-val.
Elvárások:
-stabilan tartsa a falon, későbbiekben tv csere esetén is(max55")
-annyira lehessen előre is mozgatni, hogy esetlegesen tv-ből kábel ki-be esetén hozzáférjek és ne kelljen leszedni a falról
- kábel elvezetésre legyen lehetőség, ne csak lógjon a háta mögött
-max.15k, régebben láttam gázrugósokat is esetleg arra áldoznék többetMilyen márkák a javasoltak illetve mi a kerülendő?
Még egy kérdés igaz nem tv tartó, de szeretnék valami olyan kábelvezető sínt lefelé a falon ami mutatósabb és nem sima fehér kábelcsatorna. Ilyet tudtok valahol?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
swoody
senior tag
Szia!
Most jutottam végre odáig, hogy megvegyem a konzolt. Teljesen lemondtam az egykarosról amit elsőnek kérdeztem, viszont azóta találtam még pár lehetőséget:
Maclean MC-564 32" - 85" LCD TV/Monitor fali tartó - fekete
[link]
Maclean MC-710 37"-70" LCD TV/Monitor fali tartó - Fekete
[link]
Maclean MC-723 37" - 70" LCD TV/Monitor fali tartó - fekete
[link]Ha ezeket nézem akkor a Samsung UE50NU7402 (VESA 300*300), ami cca. 13 kg körül van mindegyik megfelel? Ahogy néztem csak pár adatban térnek el.
A konzol,t ha esetleg bötén raknám fel, akkor pár fokig állítható minden tartományba?
A lényeg, hogy bátran megvehetem bármelyiket a fenti 3-ból?
Köszi ismét.
-
bozsozso
őstag
válasz bozsozso #1646 üzenetére
Na most látom csak a kép került be a kérdés nem. Na végül a hama-ra esett a választásom, de leginkább azért, mert itt helyben meg tudtam venni.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy mely pontokon érdemes felfogatni? Gondolom 1-4-5-8, de azokkal elég pontosan kell felfúrni, hogy ne legyen elcsúszás. 2-3-6-7-nél viszont lenne oldalirányú mozgás lehetőség. Most belegondolva a 4 sarkon felfogatva érdemes átlóban hozzákezdeni a rögzítési pontok fúrásának és akkor biztosabb, hogy jó helyre kerül. Egyébként az ovális furatok közepét érdemes célba venni igaz.
Előre is köszönöm a javaslatokat, tanácsokat.
Ja egyébként panel betonfal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.