- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
válasz kalozhun100 #2288 üzenetére
Szia!
A TV-d 200x200-as VESA szabványú.
Hama, Stell és a Maclean megbízható jó ár/érték arányú konzolokat gyárt.
Egy párat a teljesség igénye nélkül felsorolok neked, de eléggé sok lehetőség közül tudsz választani.Téglafalra a Fisher SX dübellel felrakhatod
[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
Szia
Nem tudom a TV súlyát illetve képátlóját, de megnézném hogy egy Stell SHO 1100 vagy 1161, 1162 közül mennyire takarná el a csatlakozót a szerelőlemeze.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
-
athalai
csendes tag
Sziasztok,
Elolvastam az utmutatot, megis szeretnek biztosra menni:
Az LG65GX3LA TV-vel szemezek, jar hozza konzol, illetve itt latszik milyen csavarok/tiplik:
https://youtu.be/G8W90bhroYY?t=50
Panel-lakasban szeretnem felfurni, a fenti (gyari) csavarok/tiplik megfeleloek, hogy panel-falon megtartsa a 25kg-os TV-t, vagy esetleg javasolnatok mast?
Valaszaitokat elore is koszonom, nekem ez az elso TV-m lenne, szal sosem szereltem meg ilyet fel.
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
VESA400x400-as méretű a régi 46"-os Samsung tévé, amit most állítható konzollal tennék 30-as téglafalra.
Az Emag-on láttam pár jónak tűnő konzolt, pl ezt.
Itt a fórumban Maclean és Hama márkákat látok ajánlva.
Hallgatok a jó szóra, úgy látom, nagyjából 10 ezerből már meg lehet úszni a dolgot, ha nem akar az ember csillivilli megoldást. Pl a Maclean MC-723 pont ennyibe kerül.[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
Tengri
senior tag
Az Equip minimális faltól/mennyezettől való távolsága 707 mm, azaz 70,7 cm.
De tudok olyat ajánlani aminek a max távolsága sem éri el az 1 métert.
A Maclean MC-804B és az S is 500-850 mm a faltól való távolsága."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Zοltta
senior tag
És melyik a legszélesebb konzol ami 2 karos, stabilitás miatt és több ponton fel lehet rögziteni 60 cm-es vályogfalra ?
A másik ,hogy milyen csavar /tipli kombó vagy simán csavar, az ajánlott, ami elég stabilan megtartja a tévét és nem mozog ki a konzolal együtt.Nincs szándékban a mozgatás, maximum kicsit 5-10 centi , de ez is jobb oldalra.
Sajnos bárhogy nézem a mennyezeti túl sokat lelóg az iroasztalra. ahol a monitor van igy talán falit tudnék felrakni.
[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Tengri
senior tag
A mennyezetről mennyi lenne az ideális távolság?
-
Tengri
senior tag
Szóval 100 cm van a plafon és a monitor teteje között.
Akkor jók ezek a tartók:
Maclean MC-504b 23"-42"
Itt 500 és 850 mm között tudod megválasztani a plafontól való távolságot.
Vagy:
Harmantrade CM-201
Itt 450 és 800 mm között tudod megválasztani a távolságot."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Aaron14
őstag
Kép alapján a 3. tűnik a legmasszívabbnak. Neked mi a véleményed? Melyiket ajánlanád?
A forgatás, döntés azért lenne fontos, mert VA paneles a TV és a legjobb képminőséget akkor nyújtja, ha a TV közepe van velünk teljesen szemben. Nem tudom ezek a szögek alkalmasak-e erre. 2 m széles a kanapé, aminek néha az egyik, néha a másik szélén ücsörgök. A TV kb. 3 méterre van a kanapétól.Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Tengri
senior tag
válasz Aaron14 #2315 üzenetére
Szia!
Nekem is VA paneles TV-m van (XH9505B). Volt az általad kinézett HAMA-ból is tartóm (Most az Euronics-ban olcsó). Most Stell-el tartom a TV-t. A HAMA is jó konzol és a Stell is. Viszont Stell SHO 3610 MK2-nek a legjobb a teherbírása.
A döntés a tied. Viszont Ytongba GB10-es FISHER YTONG DÜBELEL rakd fel."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Dózika
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus PG349Q monitor, óriási a talpa, így szükségem lenne egy jó minőségű konzolra. Fontos lenne a forgathatóság és dönthetőség. Vesa szabványa 100x100 mm, illetve "kizárólag UL-minősítéssel rendelkező fali konzollal használható, amelynek tömeg/terhelés értéke legalább 28,8 kg" a kézikönyv szerint. Fentebb említett Stell SHO 3620-at néztem, de nem tudom, hogy ez megfelelő-e. Tudtok esetleg ajánlani másikat, vagy ő rendben lesz?
Köszönöm -
Aaron14
őstag
Koszonom szepen! Kozben rakerdeztem es tegla a valaszfal, csak a fofalak ytong. Viszont egyes falak ele gipszkartont huztak, amit viszont nem tudok, hogy esetemben megtortent-e. Ezzel meg futok egy kort.
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Tengri
senior tag
Szia!
Asus PG349Q monitor talp nélkül 6,6 kg. Az általad kinézett konzol 30 kg teherbírásig megfelelő. Egy visszajelzés alapján 6 kg súlyú monitornál is megfelelő a konzol.
Jelenleg én is ilyen konzollal tartom a TV-m és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Szabványokról:"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Aaron14
őstag
-
kalozhun100
őstag
[link] Aldis tv konzol valakinek van vele tapasztalata? 50colos 200x200as lg tvhez jó lenne?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
dh66e
veterán
válasz kalozhun100 #2322 üzenetére
Nekem van,a 65" tévém "lóg" rajta ennyiért jó vétel.
-
cd930
aktív tag
válasz kalozhun100 #2322 üzenetére
Kösz a linket, egy ideje őrlődöm, hogy milyen konzolt vegyek, de ez teljesen jónak tűnik!
20+ éve a Prohardveren
-
krisztiand
csendes tag
Sziasztok!
Én is segítséget szeretnék kérni — az új TV-hez (LG OLED65CX3LA) szeretnék fix falikonzolt, főfalra. Ha jól láttam 32 kg a súly, milyet ajánlanátok? Ez jó lehet: https://firstshop.hu/multibrackets-fali-rogzito-lcdplazmaled-konzol-l-fix-40-70-fekete-szinu-p100928?Köszi!
Krisztián[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz krisztiand #2325 üzenetére
Szia!
Persze hogy jó,de ha olcsóbb is megfelel akkor....[link] -
Arolotifar
őstag
Sziasztok Samsung 43 "Q60T-hez kellene segítség. Van ugyan 4 "lyuk" a TV hátulján, sima, műanyag az egész, menet nélkül... Ezt hogyan szereljem fel?
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
dh66e
veterán
válasz Arolotifar #2328 üzenetére
Szia!
Biztos hogy kell menetnek lennie a burkolat mögött,nézd meg jobban. -
dh66e
veterán
válasz Arolotifar #2330 üzenetére
Csavart tekerj bele,nem hiszem el hogy kihagyták volna a gyárban. -
dh66e
veterán
válasz Arolotifar #2332 üzenetére
Az szép,nem semmi,ilyet sem hallottam még életemben.
-
Arolotifar
őstag
Gondolhatod, én mennyire meglepődtem... Próbáltam az előírt csavart (M8, 45 mm), de egyik lyukba sem tudtam behajtani. Samu ügyfélszolgálat azt mondta, hogy ritka, de előfordul, küldjem vissza. Szóval pár éjszakám most nyugis lesz, párom nem tud éjszaka tévézni a hálóban Öröm az ürömben
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
Aaron14
őstag
Meggondoltam magam es maradnek csak siman dontheto konzolnal az 55”-es XF9005-omhoz. Ezek kozul mik az ajanlottak?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Hatszorhat
csendes újonc
Sziasztok! :)
Adva van egy 127 centis átlójú (50 inch), 11 kg súlyú LG TV-m. VESA: 200x200
Egy fali konzolt szeretnék venni hozzá. Az emagon most vannak egész jó akciók (pl. ez vagy ez), és a legtöbb konzolnál azt írják hogy a max. terhelése 25-30 kg, de képátlóra max. 44 inch-et írnak.
A fő kérdésem tehát, hogy ha a súlyhatárba bőven belefér a TV-m, de a képátlóba nem, akkor mennyire vegyem komolyan a képátlós megkötést?Amúgy egy olyan konzol kéne, ami:
- min. 15-20 foknyit dönthető lefelé, mert sokszor egy földre fektetett matracról nézem.
- min. 30-40 foknyit forgatható oldalra, mert néha a matrac mellett állva, torna közben nézem.
- és min. 10 centire ki kellene állnia a faltól, mivel van egy vezeték amelyik merőleges áll ki a Tv hátából, és annak kell a hely. De gondolom ha el akarom balra fordítani a Tv-t, akkor annak is kell a hely, tehát nem árt ha eleve kiáll a faltól legalább 20 centit, vagy még jóval többet.Szóval, a képátlós felső határ mennyire "kemény határ", ha amúgy a súlyhatárba bőven belefér a tv? Van esetleg javaslat egy jó konzolra?
Előre is köszönöm -
wulfi
tag
Sziasztok!
Forgatható fali konzolt keresek LG 65BX-hez. A tv 25 kg, Lg-nél azt ajánlották, hogy minimum 35 kg legyen a konzol terhelhetősége, vesa 300x200-as szabvány.
Ezeket néztem ki, jó lehet valamelyik szerintetek?
[link]
[link]
Panel vasbetonba kéne fúrni, oda milyen dübelek, csavarokat tudnátok ajánlani, vagy jók azok amiket a fenti konzolokhoz adnak? -
dh66e
veterán
válasz Hatszorhat #2336 üzenetére
Szia!
Milyen falba rögzítenéd? -
dh66e
veterán
-
pupuka76
tag
Sziasztok!
Kihajtható fali konzolt keresek 32"-os lcd tv-hez (Lidl által árult Blaupunkt), szerintem 5 kg körül van (a leírásban nem szerepel se a pontos típusa, se a súlya), a Vesa szabvány szintén nem derül ki, de 100x100-ra tippelem. A tv-t használaton kívül szeretnénk a falra ráhajtani, tehát gyakran lenne mozgatva, napjában akár 5-10x, ezért masszívat szeretnénk.
Előre is köszönöm.P.
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Olyan fali konzolt keresnék, ami dönthető lenne lefele irányban, jobbra-balra nem muszáj mozognia, fixen lenne a falon az ágy előtt, persze nem szem magasságban hanem feljebb, ezért lenne jó ha lefele lenne dönthető. VESA 200x200 szabvány, egy 32" -es Samsung, 5kg -os tv lenne rajta, de a jövőben cserélném egy 43" -ra maximum. A fal pedig panel lakásban lenne, tehát vasbeton. A keret szerintem max olyan 8-10k max.
Előre is köszi a tippeket!
-
kalozhun100
őstag
Na Aldiba félretetettem ismerőssel tv konzolt. 2 lett maradhat? XD
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Aaron14
őstag
válasz kalozhun100 #2345 üzenetére
Ezt már mától lehet kapni vagy csak holnaptól?
-
cd930
aktív tag
válasz kalozhun100 #2347 üzenetére
Nekem tetszik, hogy az Aldi legalább nem fekete pénteket, hanem fekete csütörtököt hirdet.
Itthon borzasztóan kiüresítették a blekkfárdéjt. Főleg az a vonyító zöld ufó.Igazából hétvégén lenne érdemes megvenni, mert akkor 10 ezer Ft fölötti vásárlás esetén adnak egy 1000 Ft-os vásárlási utalványt. Viszont én nem merem kivárni, gondolom el fogják addig vinni mindet..
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest