- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Mondjuk bármennyire ekézem a Noctuát, totál egyetértek veled. Az említett hűtőt pedig der8auer cafatokra szedte egy videóban: [link] Tényleg egy elég balul sikerült termék és iszonyat árat kérnek érte...
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
Én sem írtam, hogy sz*r lenne, hanem az mellett próbálok érvelni, hogy nincs értelme egy léghűtőre ennyi pénzt költeni. Van olyan hardver, amire megéri sok pénzt kiadni, meg van olyan, amire nincs.
Graphics linkelte a GN tesztet is, abból kivágok egy részletet. A szóban forgó hűtőt megelőzi a 360-as LF III, ami jelenleg legolcsóbb helyen 31k forint. [link] De utána 4 (!) fokkal lemaradva a Thermalright Peerless Assassin, ami kerül ~18k forintba és a teljesítményét ugyanúgy 25 dBA-n hozza. [link] A teszt még külön érdekes lenne, ha a Phantom Spirit 120 EVO és a Peerless Assassin 140 is szerepelne benne.
Én erre utaltam, hogy oltári nagy ráfizetés ez a termék és soha nem fog megtérülni ez a kiadás.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz GoldhandRent #29 üzenetére
de egy ilyen "neves" cég, $$$$ árú termékei között tényleg ne legyen már átlagos, csak magas/csúcsminőség, nem ?
Erről beszélek... Ezt nagyon nehéz bármivel is kimagyarázni.
-
veterán
Nem a minőséget fizeted meg, hanem a márkát. Én már küldtem vissza boltnak Noctua ventilátort, mert a vadiúj ventilátor kopogott, ráadásul ugyanabból a típusból több is. Volt egy darabig NH-D15-öm is. Annál is volt egy jellegzetes motorzúgása a ventilátoroknak.
Most van egy ~12k forint értékű Thermalrightom. Ennél se motorzúgás, semmi, RPM ~350-ig leszabályozható és totál csendben van, nincs kopogás, nincs motorzaj, nem rezonál a borda. 6 hővezető cső, coldplate, masszív, nem nyeklő-nyakló lamellák.
Na ezt sose fogja tudni hozni a Noctua, egy oltári nagy parasztvakítás ez az egész cirkusz körülötte.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
AM5-ön még karcsúbb a különbség. Ugyanezt megírta a Techpowerup is, hogy:
Looking at performance per dollar, the Noctua NH-D15 G2 is abysmal value. Priced at $150, it gets completely dominated by ID-Cooling's FROZN A620 PRO SE, along with Thermalright's Phantom Spirit 120 EVO and Peerless Assassin. All three of these competitors can regularly be found for under $50, with the FROZN A620 PRO SE being priced ultra-competitively at $30. The more affordable competition makes far more sense from a value standpoint, and there is no way to ignore that fact.
Forrás: [link]
-
veterán
válasz Pro!Petya #21 üzenetére
Kategóriájában a legjobb
Szerinted. Nézd meg inkább, hogy a számok mit mutatnak.
Ott van a Thermalright Phantom Spirit 120 Evo durván 2 celsius fokkal lemaradva. Mennyibe is kerül most ez a hűtő? 57 euróba, ami kb. ~23k forint. Szóval a G2 árából kijön 3 ilyen hűtő. Ezt biztos valaki meg tudja magyarázni, hogy rendben van, nekem mindenesetre nem úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
75k-t egy hűtőért én nem fizetnék... Azért már egy jó alaplapot, egy csúcsminőségű tápot, vagy egy 5700X3D-t kapsz. Nem egy hűtőt...
Ez nem korrektség, hogy ekkora bakit vétenek és az X(Y?) évig fejlesztett hűtőjüket úgy dobják piacra, hogy hibás... Ráadásul ennyiért. Meg lehet magyarázni, hogy a magasabb bolti ár a komolyabb minőségbiztosítás miatt is van. Csak akkor kérdés, hogy mire költötték a pénzt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest