Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz #75912448 #41474 üzenetére

Nem öszvér, csak nem az új architektúra.
    Amiről még semmit sem tudunk, szóval akár lehet rossz is. :D

De komolyra fordítva a szót. Nem teljesen értem mire vársz pontosan.
    Nyilván a BR-ről sem tudunk 100%-ban mindent, csak ha kijön, de én úgy látom, hogy épp az a 2-3 pont fog megoldódni/erősödni ami ma hiányzik egy HTPC-ből.

Ahogy én látom a mai HTPC piacot:
    1. Alap lejátszó, FHD, hang: bármilyen proci megteszi.
    2. Ha kell extra:
    a, Pl. BD3D, HD hang, stb... Intel közül már válogatni kell, a legjobb megoldás AMD.
    b, Madvr: AMD.
    Itt már kompromisszum a nagyobb fogyasztás, 10-35W-ból ez már nem fog kijönni jó eséllyel.
    3. 4k60p, HDMI 2.0, HEVC main10: Ezek a jelenlegi extrák amiket alig tud valami. Intel 60p-n elvérzik. AMD a main10-en (ezt rosszul írtam, lehet, hogy Carrizoról csak 8 bit 60p tesztet láttam, nem volt meghatározva), HDMI 2.0 alig van lapokon.

És amit a BR-ről eddig tudni/sejteni, hogy a 3. pontot megoldja ill. a 2. pont fogyasztási részét is vélhetően. DDR4 miatt a GPU gyorsul ami MadVR alatt, nyers erőben is többletet jelenthet alacsonyabb fogyasztás mellett. magyarul kész a tökéletes HTPC*. :D :DDD :DDD

A Zen viszont első körben cpu-ként jön, második körben APU-ként, de HTPC szempontból igazából irrelevánsnak tartom, mert a cpu rész (és annak ereje) a hangsúlyos ami pont nem érdekes itt. A fentebb írtak a lényeges pontok szerintem.

*A HDR az új kakukktojás. Nem jártam körbe, de szvsz tartalom ügyben elég lesz majd a következő, 3-4 év múlva esedékes konfigcserénél figyelembe venni. :) (Plussz gyanítom a 10 bit már segít rajta.)

Új hozzászólás Aktív témák