- Milyen egeret válasszak?
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Házimozi haladó szinten
- Analóg fényképezés
- Egérpad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Androidos fejegységek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Már csak több évre szóló szerződésekben gondolkodnak a memóriagyártók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
Aethelstone
üzenetére
Mesélj, mi nem tetszik a Freya-ban?

Ami nekem nem tetszik (bár egy részük már a Lunában kezdődött): Appok átnevezése: Switchboard -> System Settings , Noise -> Music és stb. Azért nem kellene ennyire fogyatékosnak nézni a usereket, hogy egyedi nevekből nem tudja azt, hogy mire jó. Adtak egy általános gagyi nevet az appoknak, hogy az 1 bites user is kiigazodjon.
Illetve az sem tetszik, hogy átszínezték feketére a Terminált, valahogy elüt az alapvetően világos dizájntól.Aminek viszont örülök, hogy a notify-osd-t végre javították, nem ragad be, ha fölé visszük az egeret, kapott bezárógombot, világos hátteret kapott (jobban illeszkedik a rendszerbe), továbbá a terminálparancsok lefutása végén is jön értesítés (pl. szól, ha lefutott az update).
Egyébként kisebb változtatásoktól eltekintve nagyjából ugyanazt nyújtja, csak annyi, hogy ez még nem bugmentes, illetve a Tweaks-ben még nincs shortcut menü, ami nekem hiányzik az egyedi billentyűparancsok miatt (de ez ugye eleve csak extra, nem "gyári" csomag).
A GUI-s dolgoktól eltekintve persze lehet, hogy vannak olyan módosítások, amik nem jelentenek jót, de ezekbe még nem ástam bele magamat. Én remélem, hogy nem cseszik el a srácok ezt a jó kis rendszert.

Egyébként én mostanában a Crunchbanget próbálgattam, egyik gépen az is van. Tetszik a sallangoktól mentes stílusa (Openbox ablakkezelővel), stabil, gyors, és nem utolsósorban személyre szabható, ami az elementary-nál ugye eléggé korlátozott (de hát nyilván az elementary filozófiával menne szembe). Erősen filóztam, hogy váltok, de egyelőre kitartok az eOS mellett, megszerettem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Óra topik
- Milyen egeret válasszak?
- Google Pixel Watch 4 – Hé, Google, mennyi az idő?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 90% akku 6 hónap garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Illetve az sem tetszik, hogy átszínezték feketére a Terminált, valahogy elüt az alapvetően világos dizájntól.