Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- Hat új Ryzennel bővült a Socket AM4-es platform
Aktív témák
-
Mackósajt
senior tag
Ezzel el is mondtad az egyetlen dolgot, amivel az Oblivion nyomulni tud a Morroval szemben. Újabb, részletesebb a grafika. Kész.
A városok kinézete kevésbé változatos egyébként, de nem ez a fő gond. Az Oblivion nem a grafikán bukik meg.
Hanem azon, hogy primitívebb a történet. Úgy leegyszerűsítették, hogy véletlenül se kelljen gondolkodni benne. A lehetséges (és lehetetlen) minimumra csökkentették a világ belső összefüggéseit is, nehogy szegény játékos azt a kevés küldetést (sokkal kevesebb, mint Morroban) ne tudja mindet megcsinálni.
A párbeszédek rövidűlése, és egyszerűsödése különösen látványos. Bevezették ezt a rulettkereket, nehogy szegény játékosnak még gondolkoznia is kelljen azon, hogy mit mondjon egy NPC-nek. (A Morrowindnek néhol szinte Planescape: Tormentre emlékeztető párbeszédei voltak, bár azt a szintet nem érte el.)
A legelbaltázottab részért folytatott versenyben a szörny/NPC leveling rendszer jó sanszal nevezhet szintén. Teljesen elveszi a karakter fejlődésének érzését. És nevetségesek a full glass páncélos utonállók...
Általában az volt a benyomásom az egész játékban, hogy rágyúrtak a grafikára, aztán a többivel úgy voltak, hogy minél egyszerűbb, annál jobb.
A Morrowindet többször végigjátszottam, az Obliviont egyszer sem sikerült. A grafika néha tényleg lenyűgözött, de egyszerűen meguntam a játékot, mielőtt végigvittem volna.
Ez nem jelenti azt, hogy nem veszem elő esetleg még később, de a Morrowindre alapozott várakozásaimhoz képest nagy csalódás.
szerk: deniro2
Én az AI-t sem éreztem olyan nagy csodának. Különösen az NPC-k harci helyzetben való vilsekedése volt kiborító. De tény, hogy ezen legalább nem rontottak a Morrowindhez képest, és volt bizonyos finomítás.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P9 Lite 2017 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!