Keresés

Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz EG0 #43 üzenetére

Ha kedvesemnek nem vettük volna meg januárban a Sony PCG-FR130-at (2000+ Athlon, 256MB DDR, 40GB, Combo, 14'' XGA, GeF Go420, amcsiból, no gar) 140k-ért (szerintem kimondottan jó vétel volt, akkor még kicsit feljebb voltak az árak), akkor ezért most bármikor adnék 120k-t. Ha van esélyem kipróbálni, és mindenben azt hozza, amire szükség van, akkor talána 125-öt is tekintettel a WLAN-kártyára. így most nincs rá szükségem, de ennyiért tutira eladható...

Hogy mivel tesztelném? Lásd az akkor nyitott topikomat (elég sokat vacciláltam, hogy megvegyem-e, végülis nem bántam meg...): Bővebben: link.

p

• parandroid

félisten

válasz EG0 #39 üzenetére

Akkor neked nem erre a gépre van szükséged. Ezt meg megveszi olyan, aki nem tud nagykerben vásárolni és még az áfát sem tudja visszaigényelni. Egyébként egy p3-as gép kombódrájvval nem rossz vétel pl 120k körül XGA kijelzővel és valami régebbi nem integrált vga-val (r7500, r9000, mx420) - mert a nettó 150k-s CeleronM nagyon hasonló teljesítményt és felszereltséget fog hozni prociszinten és sokkal gyengébbet vga-vonalon - egyedül garban tud többet és valószínűleg nagyobb a HDD, illetve újabban már nem spórolnak wlanon. Viszont ennyiért p3-ból kapsz egy Dell-t, IBM-et, vagy Compaq-ot, újból pedig csak valami alsókategóriásat (Acer, Clevo, Gericom). Én egyedül az akkut nézném meg jobban, és lehet, hogy el is gondolkoznék, ha olyan 120k körül szánnék notira, mert lássuk be: mindenféle kapcsolat nélkül nagyon nehéz 150-ért notit venni, akármilyen felszereltséggel... És az az SXGA+ nagyon durva - tudom, most is ilyenen írok, még a 17'' TFT 1280x1024-e is kicsinek tűnik utána... :D

Szerk: egyébként ha itt a fórumon rákeresel a ''használt notebook'' kifejezésre, akkor remek referenciaárakat találsz... ;)

p

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

• parandroid

félisten

válasz UnConnecteD #37 üzenetére

Még nettó áron is necces lenne bárhol. Szerintem egy CeleronM-es gép nettó árát látta valahol a kolléga...

Bírom, amikor valaki teljesen extrém árakat szab, mert neki van ismerőse, akinek az anyósának a sógornőjének az unokatesója (aki nyilván 60 éves, és világéletében szőke volt) már látott 150-ért újan, garisan centrínós nótbukot...

125k teljesen normális irányár volt az eredetileg meghirdetett notiért, amit most kínál a kolléga, az pedig reális 140-150 körül. Az, hogy Te nem adnál ennyit érte, legfeljebb annyit jelent, hogy nem te vagy a megcélzott vásárlóréteg. Ha ugyanezt a notebook-ot 200k alatt nem adná a t. eladó, akkor lehetne beszólni, mert az valóban egy irreális ár. Javaslom egyébként hasonló (vagy ugyanilyen) notebook-okra való rákeresést apr*neten, átlagolni az árakat, és az alapján meghatározni egy irányárat...

Aktív témák