Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zalaymate

senior tag

Halihó emberek!

Hát az a helyzet, hogy én nagy gondolkodásban voltam, hogy EEE PC vagy MSI Wind.

Megmondom őszintén megpróbáltam magam rábeszélni az EEE-re, de hát már csak az adatok is inkább a Wind felé sodortak. Mivel a tőke még nincs meg a gépre, így szerencsére nem tudok elhamarkodott döntést hozni :B és amig összejön rá a lé, addig jól körültekibntem őket.

A legnagyobb problémám az EEE-vel az a mindössze 4GB-os tárhely, oké, hogy bővíthetem, de hát a 4GB-os SD kártyák felettiek már igencsak drágák. :((( Így meg megint csak 8GB hely lenne, ami nekem szintén nem elég. 20-al már kieggyeznék, de hát olyan ugye még nincs (900-as EEE-be már kérhető 20GB-os SSD, de az meg az árán dob akkorát, hogy nem éri meg!) .

Ma vizsgám után bementem a Media Markt-ba, hogy hátha van nekik ilyen gépük (nem sok reménnyel mentem be! :( ) De nagy meglepetésemre volt! :Y

Jól meg is szemléltem, kértem a srácot, hogy szedje le róla a bilincset hogy had fogdossam meg! :DD

Iszonyúan pici a gép! Most komolyan mondom, nem hittem el! Aztán ahogy átvizsgáltam, szemrevettem, nagyon elszomorító a csak 7"-os kijelző! Látszik, hogy a 10"-osra van tervezve a gép, és csak valami gagyi megoldással szűkítették be a kijelző körül feleslegesen maradt területet! :(((

A másik, hogy az érintőpad gombja valami borzalom! Mint valami olcsó kínai műanyagdarab! :O :O Igazán tehettek volna oda valami igényesebb műanyagot, vagy gumírozott felületet!

A gép egyébként gyorsan betöltötte a Windows-t és az egér iányítása sem okoz gondot a pici touchpad-en!

A billentyűzet egy kicsit zsufis, de nem okoz gondot vele gépelni. Tényleg mély a nyomáspontja, de gondolom ezzel küszöbölik ki azt, hogy a gyors írás közben önkéntelenül ne nyomjál le egyszerre 2-3 gombot.

A gép nagyon szép, igényes amúgy a kialakítása, de szerintem mindenképpen a 10"-os kijelzővel ellátott nagyobb modellt lenne érdemes csak megvenni (nem tudom, hogy az mikor ér kis hazánkba) illetve csak olyan vegyen ilyen gépet, aki doc, xls, ppt, pdf dokumentumokon kívül mást nem nagyon akart tárolni a gépén, mert különben örökös kűzdelem lesz a helyhiánnyal!

Nem fellázítani akarom itt az EEE-PC rajongótábort, mert valóban korrekt kis gép, de én a magam részéről megvárom az MSI Wind-et (2 hét és megjelenik) és majd azzal pontosabban összevetve (persze az árak tekintetében is) fogok mérlegelni.

Remélem néhány embernek segítettem eme kis hozzászólásommal.
    Sorry, hogy hosszú lett! De így is csak a lényeget írtam!

Up a gépnek! :C

Új hozzászólás Aktív témák