Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
balu999
tag
Sziasztok
Van egy ilyen dvd íróm. LG HL-DT-ST DVDRAM GH22NS70 .
A héten dual layer dvd-re ki lett írva egy sorozat avi formátumba azt nézném a pc-n.
kb. 20 file részenként kb. 400mb. Gond nélkül elkezdtem nézni de mikor a feléhez ért a sorozat nem játssza le
lefagy akadozik. VLC és DivX -et próbáltam ugyanaz a tünet.
Gondoltam arra, hogy esetleg a dvd íróm nem szereti a dual layer-t , egy frissítés szerintetek segít ezen? -
grgly
csendes tag
Hali!
Segítségért esedezem. Van egy Philips DVDR 3450H asztali felvevőm. Egy alkalommal működés közben fesz.kimaradás volt. Azóta a a készülék próbál indulni. Pár másodpecig tölt, majd újraindul az idők végezetéig. Próbáltam frissíteni de a leírtak szerint nem sikerült. Kézzel kinyitottam a tálcát, úgy tettem bele a lemezt. Egyszer sikerült is a frissítés, de kikapcsolás után elfelejtette. Azóta hiába próbálkozom.
Valahol olvastam, hogy van lehetőség a megmentésére, ha van csatlakozási pont a digi panelon.
Ha tudna valaki segíteni, kérem legyen szíves.
Köszönettel I. -
Jarod1
veterán
optiarc AD-7580A tipúshoz melyik a legfrissebb firmware?
-
dSERiES
senior tag
Sziasztok!
Történt egy olyan velem, hogy: egy ezeréves LG DVD-Rom firmware frissítés közben (windows alatt) lefagyott a gép (egér is, minden...). Miután a helyzet egy jó félórán keresztül sem változott, reseteltem egyet... Azóta természetesen nem ismeri fel meghajtóként a windows az LG-t, ki se nyílik a tálca, semmi...
Az lenne kérdésem, hogy kuka vagy egy DOSos flash-et még megpróbáljak-e?
(ezzel: http://tdb.rpc1.org/#GDR8162B ) -
ludla
őstag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy a LG HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 melyik firmwaret kell rakni? [link]
Jelenleg a TN02 van rajta. -
bernadsover
csendes tag
hello , a driver versional azt irja hogy 6.0.6002.18005 a fimware versiot honnan tudom meg??? az a baj vele hogy akkor ir amikor o akar ....egy kupac dvd -bol megir 1-2 igy meg nem eri meg a cd kifogastlan lehet hogy valamit ki kapcsoltam es csak cd irokent mukodik ...???bocs de kezdo vagyok es ha lehet nem szerviztetnem mert egy tolto doboz vissza ragasztas,poroloas 25 Euro akkor mar 80 eur veszek egy kulso irot LG kosz
-
válasz
bernadsover #100 üzenetére
milyen verziós van jelenleg az írón? mert notis íróknál nem elég az író típusa, a notis gyártó gyakran saját firmware verziót ad az optikai meghajtóra, és nem mindig szerencsés eltérő szériás firmware verzió felhúzása!
mondjuk notis optikai meghajtókhoz amúgy sem nagyon jellemző a gyakori firmware frissítés, mondhatni inkább ritka... -
bernadsover
csendes tag
hello ,tudnatok segiteni???? honann tudnek firmwaret szerezni a mathista uj 880 as dvd irohoz,toshiba l300 gepben ,windows vista home premium ,elore es koszonom
-
amante84
csendes tag
sziasztok.
nec nd 3520AW ehez kéne firmware hogy tudjak irni DL .3520 a hoz találok sokat de 3520AW hez nem,win 7 re kéne tudtok segiteni? -
kogelen
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Slimtype DVD A DS8A1P ATA-íróm az MSI laptopban,eddig tökéletesen írta az újraírható dvd-ét,most pedig folyamatosan "PMA- frissítési hiba",ill"lézer kalibrálási"hibával szakad meg az írási kisérlet,vagy pedig a lezáró szakasz felírásánál "kattog" egy darabig,majd hibával kidob. Az a furcsa,hogy a dupla rétegű,és a sima dvd-ét hiba nélkül írja meg.Kerestem hozzá fw frissítést(de nem találtam,jelenlegi az fwCX13)lehetséges,hogy csak az a baja?Jól jönne valami segítség,esetleg link,amin az új firmware-t megtalálnám.
Köszi előre is,Üdv! -
zsocahsz
csendes tag
Hy! Nekem van egy Optiarc DVD RW AD-7173A és 1.01-es firmware van rajta, de néztem, hogy már van 1.04-es is. Az lenne a kérdésem, hogy az számít hogy milyen fw van a dvd írómon? Ha igen akkor valaki pls segítsen hogy hogyan lehetne 1.04-essé alakítani!
U.i.: Windows XP Service Pack 3.-as a OP rendszer a gépemen!
Üdv: Zsolt -
SpyK333
tag
Hello mindenkinek!
Vissza olvastam a forumot és sajnálattal láttam hogy egy évvel ezelőttig másnak is volt problémája a " matshita dvd-ram uj860s " dvd író firmware frissítésével. Az van hogy egyik ismerősöm laptopjára felraktam a WIN7-t és nálunk is jelentkezett az hogy nem tudunk dvdt írni. Namost az lenne a kérdésem hogy azóta találtatok-e valami megoldást a dologra.
üdv! SpyK333
-
dodopek
addikt
válasz
IRON STORM #92 üzenetére
Köszönöm,megcsináltam! 8.26----->8.29,succesfully.
Köszönöm a segítséget!
Most már lassan megint veszek DL lemezt,mert lejött a SW 1-6 MKV-ban,és ki akarom írni.
Köszi még1x!
Dodo -
dodopek
addikt
válasz
IRON STORM #90 üzenetére
már nem emlékszem, hogyan kellett csinálni.Találtam internal,és external verziókat ugyanabból a firmware-ből.Melyiket kell használnom?
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Egy gyárilag 111d Pio dvd-íróm van,amit "átfirmwareltem" 111L-lé.De már bazi rég,és nem emlékszem sem arra, hogy hogyan csináltam,sem arra, hogy hanyas verzió van fenn.
Akkor most már mindenképp 111L firmware-t keressek? És honnan tudom meg, hogy nekem hanyas .v zörög az íróban?Lehet a firmware hibája, hogy nem tud DL lemezt írni?Gyárilag ugye tudnia kellene,de amikor próbáltam(összesen vagy 3x),mindíg íráshibát csinált,és a lemez sem lett jó...
Előre is köszönöm a segítséget!
Dodo -
TGuru
tag
Hali
Feltettem a LiveUpdate nevű programot.Frissítette a dvd íróm újraindúlt a gép és azóta csak világít a ledje és meg sem mukkan a gép meg nem ismeri fel.Mit csináljak? -
Symbi
tag
Sziasztok kedves Fórumozok!
Azzal a kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni, hogy ha szeretném frissíteni egy Gigabyte GO-W0808A dvd-író frimwate-t és azt írja ki, hogy Acces denied!You must have administrator privilege to flash drive!, akkor mi a teendő, hogy kiküszöbölhessem a felmerülő problémát.
A válaszokat előre is nagy köszönettel várom.Symbi
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Sambora89 #75 üzenetére
ha jól tévedek az optiarc a sony terméke
ja itt is van az oldal -
Sambora89
csendes tag
Sziasztok! Optiarc AD-7580s slim dvd íróhoz létezik firmware? Nem találok sehol se és az a baj, hogy alig olvas meg nem lehet vele írni egy lemezre sem.
-
dokaan
csendes tag
sziasztok!
Eléggé szenvedek az írómmal. van egy 4 éves fujitsu siemens amilo pro v3515-öm, benne egy optiarc 7540a dvd író. Már elég sok dvd-t kiírtam vele, több mint 500at tuti. Most már nagyon ritkán kezdi el az írást, tök lutri. Legtöbbször kiírja, hogy lézer beállítás hiba. Próbáltam firmware-t frissíteni, de utána is ez a gond. Mit lehet tenni?
Előre is köszi.
-
freewulf
csendes tag
Üdv!
Van egy NEC ND-4551A típusú íróm, még a gyári fw-el (1.8T asszem). Nem találok hozzá win alól indítható friss fw-t. Tudnátok segíteni?
-
tatimo
csendes tag
Sziasztok! nemrég vettem egy Sony DRU-V200s irót és olvasni olvas,de nem ir,pl.:újrairható lemznél nem töröl,és nem is ir,de viszont a lemezről másol.Próbáltam drivert keresni hozzá,de nem találtam sehol,Viszont van egy Samsung iróm annál nincs semmi hiba tökéletesen müködik.Mit tegyek légyszi segitsetek fontos lenne.Köszönöm elöre is.
-
madster
tag
Asus F5VL laptopomban egy Matshita DVD-Ram UJ-860S DVD író van, mely nem tudja olvasni és írni sem a most vett DVDket. (Philips DVD-R). Más gép viszont tudja. Ehhez az íróhoz nincs firmware frissítés, Nero updatelve van. Nincs megoldás?
Ugyanilyen Philips DVD+Reket megírt eddig. Lehet ez a gond?
-
Fricó
aktív tag
sziasztok
pioneer dvr-k17a laptop íróhoz tud valaki friss fw-t?
jelenleg 3.52-es van rajta több ami mint 2 éves! -
karakpecze21
senior tag
Senkinek sincs ötlete mit tudok csinálni a meghajtó cserén kívül?
-
karakpecze21
senior tag
Lehet hogy nincs is hozzá való firmware?
Sehol sem találok ehhez a típushoz.
Emiatt nem szeretnék új meghajtót venni, mert tökéletesen ír, csak ha kinyitom a tálcát akkor fagy meg. -
HellGreg
őstag
Sziasztok!
Acer Aspire 5100-ban lévő gyári dvd-író szorulna firmware-frissítésre. de sem az Acer, sem az LG (mert olyan típus) honlapján nincs hozzá semmi.
Tudja esetleg valaki, hogy honnan lehetne frissítést szerezni? Fontos lenne, mert az újabb lemezeket már nem igazán akarja kezelni.
Előre is köszi.az everest szerint ez van benne:
HL-DT-ST DVD-Ram GSA-t10n
2006-os firmware-rel.
-
karakpecze21
senior tag
Sziasztok.
Sajnos sikerült elrontanom a laptopomban lévő optikát.
Vettem egy guriga lemezt és egyiket sem tudta bepörgetni, gondoltam frissítek egy firmware-t.(később kiderült hogy a lemez volt a vacak) Találtam is egy újabb verziót, elkezdett lefutni és a végén hibát írt.
A firmware dátuma maradt ugyan a régi, de azóta ha kinyitom a tálcát akkor legörcsöl a gép.Csak akkor indul meg újra a gép, ha újra kinyitom a tálcát.
Tökéletesen olvas-ír mindent, csak sajnos 2x kell kinyitni azóta a tálcát.Róla lenne szó: tsstcorp ts-l632c
Nem tud valaki segíteni, hogy honnan tudok leszedni hozzá való firmware-t?
Én sajna csak egyet találtam ami el is rontotta.
Előre is köszi. -
szimcsi
senior tag
Hi,
Teac DV-516D Dvd olvasóhoz van 1.06-osnál frissebb letölthető verziója? Aztat keresem. kösz
-
ludla
őstag
válasz
IRON STORM #54 üzenetére
Igen más újra írható lemezzel jól működik, ez a fura hogy olvasni jól olvassa csak törölni meg újból rá írni nem tudok.
-
először azt nézd meg, hogy jelenleg milyen firmware van a meghajtón; sb vagy sh verziós, mert az kell neked, keresztbe ne próbáld meg frissíteni!
a low és a high között a különbség; low; secundary master, a high; primary slave - elvileg emiatt sem fog menni az eltérő frissítés, mert nem találja majd a frissítendő meghajtót! -
ludla
őstag
Sziasztok! Lenne egy kis problémám tegnap vettem egy SAMSUNG SN-S082H 8x slim IDE DVD Írót ami nem hajlandó egy 2x-n újra írható dvd-t formázni se írni és néztem rá firmwaret a samsung oldalán és itt van olyan hogy Low és High változat ezek között mi a különbség? Melyiket kell nekem felrakni?
-
ficsmix
tag
Szia!
Volt 1 ilyen írásod:
PIONEER DVD-RW DVR-K17RS
laptop ( Aspire 3100 ) optikai meghajtóhoz keresek firmware-t ennél újabbat
Firmware revíziója 1.00
Firmware dátuma 2006.08.30.tudom GOOGLE a barátom, de sajna semmi értelmeset nem találtam
az új DVD lemezeket rosszul kezeli 2X sebességgel ír, azt is rosszul
-Nekem is ua- a problémám, s nem találok uehhez a tipushoz.... Ha van valami jo linkked, szivesen veszem.
Köszi....& ÜDV!
-
KTU
addikt
PIONEER DVD-RW DVR-K17RS
laptop ( Aspire 3100 ) optikai meghajtóhoz keresek firmware-t ennél újabbat
Firmware revíziója 1.00
Firmware dátuma 2006.08.30.tudom GOOGLE a barátom, de sajna semmi értelmeset nem találtam
az új DVD lemezeket rosszul kezeli 2X sebességgel ír, azt is rosszul
-
Legolas
senior tag
Valaki segítsen!
UP! -
Legolas
senior tag
UP!
-
Legolas
senior tag
UP!
-
Legolas
senior tag
Na, újabb problémák vannak az íróval immár az 1.07-es firmware-rel.
A helyzet az, hogy CD Copy-zni nem lehet olyan audió CD-t ami eredeti, vagy asztali írón írták.
Valami ilyesmit ír ki a NEro, hogy ezzel az íróval nem lehet a sávokat a megfelelő pozícióban létrehozni - olvasási hiba (ettől függetlenül beolvassa és szépen lejátsza ezeket a CD-ket, csak nem hajlandó lemásolni!
Mi lehet a baj? -
arpeen2
senior tag
Írótól IS és programtól IS. Nemtudom mikori a Nerod de ha régi akkor mindenképpen küldj fel egy újabbat (lehetőleg a legújabbat www.nero.com). Asus oldalán pedig megnézheted melyik a legutóbbi fw frissítés. Ha az amit feltettél és az újabb Nero-val sem megy akkor nemtom mivan
de majd jönnek a pro userek és megmondják a kódot: DDD
-
Legolas
senior tag
Sikerült a művelet, de sajnos most sem tudja írni, csak olvasni a 4* -RW Verbatim lemezeket. (olvasni a régi firmwarrel is tudta)
Pedig eddig a Verbatimra esküdtem.
Lehet, hogy hülye kérdés, de ha a NERO nem ismeri fel a lemezt érdemes próbálkozni más progival, vagy ez csak az írótól függ?
Van az 1.07-esnél újabb firmware? -
arpeen2
senior tag
-
Legolas
senior tag
Firmware frissítés ideje mostmár tényleg elérkezett
Tegnap nem tudtam megírni a 4* RW Verbatim lemezeket.
A kérdésem az lenne, hogy lényeges, hogy az író master, vagy slave? -
Doviziozo
aktív tag
Akkor végülis jól jöttél ki belőle, van egy új íród! Szerintem ez még egy fél év múlva jól jöhet!
-
Én az LG CD íróm firmware-jét frissítettem, elsőre úgy is nézett ki, hogy sikerült, hiszen megírta a lemezeket, aztán később rájöttem, hogy mégsem: az audio lemezeket már nem írta meg...
Visszavittem a boltba, de nem mondtam meg, hogy firmwaret frissítettem, csak azt, hogy rossz. Ki is cserélték
De többet nem emberkedek, szóval ha nem szükséges, én nem frissítek semmit se nem...
-
Doviziozo
aktív tag
Izé legkülönfélébb márkájút akartam írni!
-
Doviziozo
aktív tag
''Dvd írók kontra dvd lemezek fórum''
A filmeket már rippelve kérem el a haveromtól, én + nem értek az ilyesmihez! Azt már mikor megvettem az írót tudtam, hogy pioneer=teac=asus! És ahogy hallom ezek az írók azok amelyek a legtöbb márkájú lemezt megírják!
-
Legolas
senior tag
-
Doviziozo
aktív tag
Olyan 20 lemezt írtam meg 1 adat , a többi film!
egyet sem rontott, szóval jó vétel volt. -főleg ha még vissza is csengetik az árát!
a lemeztípusokat leírtam, egy másik témában! Épp az előbb,ott megnézheted. -
Legolas
senior tag
Amúgy eddig mennyit írtál vele és mik a tapasztalatok?
-
Doviziozo
aktív tag
Letöltöttem az 1.05 -ös firmware-t tartalamzó zip-file-t, abban van egy history file, amiben leírják, hogy az adott firmware-k mit javítanak! Érdekes ebben benne van az 1.07-es!http://prohardver.hu/pics/smileys/act_confused.gif
-
Doviziozo
aktív tag
Be is ba*zna ha rossz lenne! Nem hiszem, ugyanúgy jól ír! Pontosan nem tudom, hogy miben jobb az előzőnél, de az biztos, hogy bővíti az írható médiumok listáját! Tehát ha egy nyers dvd-t nem ismert fel, vagy elk*rt, akkor azt valszeg az új firmware-vel felismeri, vagy nem rontja el!
-
Doviziozo
aktív tag
Én is néztem, nem tudom mi lehet, én kb 3 hete töltöttem le és akkor még az 1.07-est töltötte le, azóta már nincs ott , nem tudom miért lehet, de ha gondolod elküldöm neked emilben a file-t!
-
Doviziozo
aktív tag
Ja + v.mi, a lemez amit kaptál hozzá az RITEK G04 márkájú!
-
Doviziozo
aktív tag
Hi! Én is ilyen írót vettem sulinetre!
1.05-ös firmware volt, aztán letöltöttem az Asus oldaláról, az 1.07-est!
Elíndítottam egy exe-file-t 2 perc és kész is! Nyugodtan frissítheted szerintem neked sem lesz baj vele! -
Legolas
senior tag
Sok mindent megtudtam és kösz a segítséget, de egyelőre vaklárma volt.
Megnéztem a Neroban és ugyanaz a firmware van rajta, mint ami az Asus oldalán, tehát a legújabb. Talán a sulinetesek tették rá (CHS)
Ja és jelentem sikeresen megírtam első - os DVD lemezemet! -
hungeek
senior tag
ha frissítés közben baszódik el valami akkor akadákoskodhatnak.... ha később valami más hiba miatt kell a gari nem fognak firmware frissítés miatt elküldeni a picsába.... ez ugyan az mint a bios frissítés...
-
Legolas
senior tag
Nem tudom, hogy tudják-e. Amúgy Sex-es a cucc!
Már majdnem visszamontam, mert már jó 3 hete rendeltük meg.
Egyetlen pozitívum, hogy azóta kb 3 rugóval esett a listaára, így kevesebből megúsztuk!
Jó kis dobozos verzió! 2 cd szoftverekkel (író, lejátszó)
Egy írható cd, meg egy DVD-R lemez (aminek nincs feltüntetve a márkája! -
Tommmy
tag
Itt egy kis okosság: (innen tudsz leszedni firmware-t)
http://www.firmware.fr.st/
Verziószámot például a Nero-val tudsz megnézni!
Ha megvan a frissítés (1db fájl), semmi teendőd nincsen mint elindítani. Majd magától megcsinál mindent, csak ne hagyj lemezt a meghajtóban! -
tsabesz
csendes tag
Szeva!
Ha te csinálod a frissítést akkor elszáll a garanciád, de ha szervízben csináltatod akkor nem!!!
Amugy szedd le a frissítést, távolíts el minden lemezt a meghajtóból és futast a progot. Ha lefagy a gép, elmegy az áram az nagy szívás lenne!!! -
MLaca
őstag
http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=DRW-0402P/D - letölt, elindít, vár, újraindít, örül (vagy sír). Windows-zos a firmware flasher. GL!
-
Legolas
senior tag
Valaki segítsen!
-
Legolas
senior tag
Most vettem egy Asus 402P/D írót.
Hallottam erről a firmware frissítés dologról. Ebben a témában abszolút nem vagyok jártas. Segítsetek ha tudtok lécci!
Mire jó, mihez kell és hogyan megy a firmware fissítés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest