Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zhagyma

őstag

válasz Capella #3067 üzenetére

Mióta kihajítottam a videómagnót, azóta nem vettem fel semmit. Ezért mindíg elfelejtem, hogy a többség számára a rögzítés milyen fontos. Esetedben a HTPC adhatja talán a "legrugalmasabb" megoldást.

Mivel a "jővőbe" kevesen látnak pontosan, ezért a gyártók is minden eszközbe beleteszik mindazt, amit csak gondolnak. Nekem ezzel csak annyi a problémám, hogy ezt "csöpögtetve" teszik, holott a technológia korábban is rendelkezésre állt és nem is került volna túl sokba: digitális multiszabványos tuner, MPEG2 / MPEG4 dekóder chip, LAN / WIFI DLNA, stb. és ilyen lesz DVB-T2 / C2 ami jelenleg "aranyár a négyzeten". Ezzel megfosztják a vásárlókat a rugalmasan felhasználható, időtállóbb eszközök birtoklásától és többszőr megvesszük ugyanazt amíg "kiforrja" magát az, hogy egy otthoni rendszerben melyik funkciónak, milyen eszközben van a legjobb helye. Például:

HTPC-be tegyek több digitális tunert és LAN-on DLNA-val nézzem több TV-n a műsorokat vagy TV-kben multituner legyen és koax végighúzva a lakáson?
    Vajon tényleg lemondanak-e a kábel- és műholdas szolgáltatók az STB/beltéri erőltetéséről és így a TV átveheti a szerepüket? Most úgy néz ki igen: DIGI kódolatlan digitális csatornák, HelloHD előfizetői kártya külön árusítása, stb. De mi van, ha ezek üdítű kivételek maradnak.
    Lesz-e valaha HDMI bemenet HDCP támogatással PC-re, hogy végre fel tudj venni egy STB / TV HDMI kimenetéről 1080i-s jelet?

... és még lehetne folytatni a sort.

Új hozzászólás Aktív témák