- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóhifi
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Crazyn
csendes tag
Lehet, hogy csak én vagyok hülye, de mi az a CAS2?
-
LukE
veterán
Dual DRR lapban összeadódik a ramok sebessége. Ha egy AMD lapban teszed mindezt, nem lessz dupla a tényleges sávszélesség, mert a proci nem tudja olyan gyorsan megemészteni az adatokat. Persze 200 fölötti fsbvel már elég ütő tud lenni:)
Ha P4 Dual DDR lapban nézed, akkor tényleg dupla lessz a ram sávszélessége, a P4ek QPB fsbje miatt. Persze ennek lehet örülni, most majd nem a proci vár a ramra, hanem fordítva:) -
LukE
veterán
Különböző típusuak is lehetnek, csak ha túlhajtod, és az egyik lassabb, akkor a másik sem tud teljes sebességgel menni.
Egyébként tényleg egyik előnye a dualDDRnek az, hogy mehetnek a ramok fsb alatt. Hogy éppen melyik beállítás, 50%fsb, vagy valami más, azt leginkább kipróbálással tudhatod meg. Pont ugyan olyan sebességet gondolom nem fogsz elérni, de nem sokban térnek el. -
klepto
addikt
Nem akarok a belekotyogásommal teljesen hülyének tünni, de ez a dual ddr nekem kisértetiesen a csak párban használható edo ramokra hasonlít. Mint utóbb kiderült, van tőle jobb megoldás. Ez az új Intel szabvány menyire életképes? Ha a ramok fsbje nem adódik össze, csak a mb-je, akkor mi értelme van? Menyivel lesz gyorsabb, mint a mono 333-as ddr?
-
kerlas
tag
Üdv!
Hááát, ezzel a képpel nem sokra megyek, azt eddig is tudtam, hogy hova kell rakni a ramokat, hogy dualba mennyen, csak az nem tiszta még, hogy csak azonos típusú ramokkal megy-e, meg hogy ha valóban megy a dual channel, akkor az fsb 50%-án tényleg azt a teljesítményt nyújtják e a ramok, mint single módban 100%-on? -
robekri
addikt
Nekem még egy kérdésem lenne: Van most egy 512 Infineonom ami 150-es FSB-vel megy lazán!
A későbbiekben veszek egy dualos lapot és lesz-e értelme 2100-es DDR-t dualban járatni, ezzel a 150FSB-vel ? (Vagy egyáltalán lehet-e?)Ja, és mi lesz a teljesítménye?
Üdv.:Robe -
Norbyte
tag
Majd' minden kérdésre a válasz:
[L]http://www.tar.hu/norbyte/pix/snap00168.jpg[/L] -
kerlas
tag
A következő a gondom, van egy EPoX 8RDA lapom, benne 2x256Mb PC2700-es DDR RAM (egyi Samsung, másik QDA). A kérdés, mivel tudom megállapítani, hogy megy-e dual ddr-be, vagy nem, egyeltalán lehetséges ez, ha két külonböző típusú a memória? A másik a dual ddr megy 333Mhz-s ramokkal is, vagy csak 400Mhz-sekkel? Ha tudtok, sürgősen nyomjatok valami választ ide, vagy mailbe, mert akkor a hét elején ki tudom cserélni a ramokat egyforma típusú 400Mhz-sekre. Ja igen, olvastam valahol, ha megy a dual ddr, akkor elég a ramokat az fsb 50%-án járatni, és úgy is ugyanazt a teljesítményt hozzák, mint single módban 100%-on, ez igaz, az aszinkron miatt nem csökken a teljesítmény?
-
TitiRii
senior tag
persze ez igy szép és jó
csak az a gáz hogy enyiért már inkább 2*512 ramot vennék :)
illetve veszek is
jövöhétre ér ide a cuccos
remélem nem lesz gondgya az nf7 nek a samsung ramokkal
egyenlőre ugyis 266 fognak menni, aztán ha szerzek egy szorzo fre procit (vagy standard 333 ast :DDD) akkor ugrik a majom a kutba. -
ödönke
aktív tag
hát nem tudom nekem epox 8RDA van (nforce2) és a samsung 333-as ramok az istenért sem akarnak 166-on menni :DD kettőt be is fogok tenni szépen, remélem hasítani fog mint állat ;]
-
TitiRii
senior tag
hy all
nos nem nem vagyok tuning örült, de amit veszek az menyen anyit amit csak bir!
persze a stabilitás rovására azért ne.
eddig kg7-infineon recc ram 266 on cl2 ben hasított és atom stabil volt, sose fagyot, az au10 meg gyönyörüen szolt,mp3 at is 5.1 ben nyomta és a mély kimenetre csak mély centere közép frontra teljes stb..szal nem 6 teljes széleségü csati, igy a mélynyomó is ciszereg:DD)
tehát a kérdés már csak az:
milyen márkát ramból?
tényleg igaz hogy nf7 samsungot nem komálja? -
DummyBoy
senior tag
Helló!
Csak akkor éri meg a 400-as DDR, ha hosszú távon gondolkodsz és tuningőrült vag ... ugyanis a 333-as memo nem biztos hogy menni fog 366-on ... de ha 400-ast veszel és felhúzod a FSB-t 180-ra, akkor még a 400-as vidáman elmegy neked 360-on, agresszívabb időzítések mellett is, ráadásul még szinkronban is van hajtva minden ami jótékonyan hat a teljesítményre ...
És pl a 400 cl2.5-ös memod lehet hogy elmegy 333-on cl2-nek, de egy 333-as (ráadásul 2) cl2-es modul az drága mint a bűn ... :) akkor jó a 333-as memo is.
Persze jobb ha az is cl2-es. -
DummyBoy
senior tag
Helló!
Soundstorm APU :) egy jó csávó ... bár nekem még nincs , de szeretnék ...
Az nvidia saját hardware-s hangdekódere ... tud 5.1, ac3, de ha tucc angolul akkor az nvidia oldalain olvass bele ... asszem a hwsw oldalain olvastam egy nforce2 tesztet és abban csak jót írnak róla ... Ráadásul tud EAX-ot és mindenféle szépet.
Olyan mint ha SbLive lenne integrálva az alaplapra ...
De otthon is ki tudod próbálni mit ér egy ilyen hardware-s dekóder ...
Alaplapi AC97 ... UnReal II ... kapcsold be az EAX-ot ... onnantól diafilm lesz... :) -
TitiRii
senior tag
jajj szljyatok már hozzá me na! :)
-
TitiRii
senior tag
na de ha 400 as ramot veszek az még 333 mzh fsb mellet is aszinkronban fog menni a procival
per pill egy asus 333 x en vagyok 1.7 tbred 256 samsung 333
ezzel meg tudtam csinálni hogy prci szorzo kcisit vissza(9) fsb 166 ra és voilá.(bár ezen a lpon a memoria sebeséget nem lehet álitani csak választani az auto 266 vagy 333 közöt :)
mellesleg megéri az az abit nf7?
kezdenek kétlyeim lenni, lehet kár volt eladni a jo kis kg7 em meg abit au10 hangom.. gnyörüen szolt rola az mp3 5.1ben mély csak mélyt kapott, nem tljes sávott.. riogattak azzal hogy az integrált hangoknál
A: vagy nem fog 5.1 ben szolni csak ha a forrás is 5.1
B: teljes sávot fog nyoni a mély csatira is, nem csak mély sávott :DD hangkártya?
meg ugy mindent rola
samsung 333 ddr jo lesz bele? -
TitiRii
senior tag
ok de ehez valami specko ram kell?
mellesleg megéri 400 modult venni?(nem hiszem hogy a procim birna 400 fsbt és szvsz aszinkronon járatni nem nyerő dolog)
vagy jo a sima mezei 333 is?
a tervem eddig az volt 2*256 samsung 333 de lehet hogy várok 1 csöppet és 2*512 lesz ha ithon is esik a mem ár -
Turmoil
senior tag
Lásd ezer másik topic e témában.
1. Normál DDR ram kell, ha dual-ban akarod járatni, akkor két egyforma
2. Egy darab nem fog dualban menni, egyébként nem vesztesz sokat, nem ebben van a jelentősége. Vehetsz 100 MHz-es DDR-t, aminek minimálisak az időzítései. FSB/2-n járatva a mamóriát várható egy kis plusz. De várd meg karib cikkét, pont ezt fogja vizsgálni, ha kap egy ilyen lapot
3. Idővel -
TitiRii
senior tag
hy all a topicot azért nyitottam mert nem teljesen egyértelmű számomra ez a jelenség.
tehát a héten meglesz az uj nf2 chipes lapom(abit nf7) ami ügyebár támogat valamiféle dual ddrt :DDD
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Alza garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest