Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
Így van... Már csak egy rázkódás csillapítós sörtartót kellene kitalálniuk
4-5 évig egy nagyobbacska önjáróval (ami nem mindig segítség) nyírtam ~1500nm-en a füvet. Traktoros appal letérképeztem a nyírást, 10+km gyaloglást és 10-14 munkaórát igényelt. Nem rossz buli, de nem is a legkellemesebb a végére.
Traktorral most 2-6 munkaóra. Az idő attól függ, hogy mekkora a fű és mennyire akarok utána menni egy damilossal (ha nagy ívben kerülöm a fákat, nem bujkálok alattuk, akkor sokat spórólok időben, de több marad a kézi munka).A ~500 nm-ig értelmes megoldás lehet a robot (még könnyen meg is találod, ha eltévelyedne). Erre a méretre szerintem felesleges még a traktor (ha nincs más funkciója) és az még árban sem kedvezőbb megoldás.
Az 1000+ nm-re tervezett robotok (terepes képességekkel - pl. a vakondtúráson ne sírja el magát) viszont már az ide való traktorok felső polcosainak árával vetekednek. A macera pedig a traktorral a kevesebb.Amúgy szép és érdekes egy jószág, de tényleg gyepre való, nem fűre. Ha az ingyenhez közelebb lenne az ára, találnák neki helyet az első kertben .
Read only...
-
félisten
"És igen, aki nem szeret foglalkozni a kerttel, annak való a műfű a teraszon... "
Bocs, de ez azért egy eléggé sarkos és nem túl korrekt kijelentés. Örülök annak, ha valakinek van ideje, energiája és kedve a kerttel foglalkozni -- de nem minden kerttulajdonosnak adatik meg mindhárom.
Én például nem szeretek kertészkedni, de nagyon szeretem a kertemet. Arról nem is beszélve, hogy egy robotfűnyíró folyamatosan tartja rendben a füvet, ráadásul olyankor is, amikor nekem esélyem sincs jelen lenni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest