- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Rekordokra vágyik! Kezünkben az Asus ROG Matrix GeForce RTX 5090
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Jester.c
aktív tag
válasz
I. Richard #11 üzenetére
:))
Nem stresszelem magam, de ahogy mondtam: azér' mégiscsak mennyen má egy hdd dma6-on, ha az van rá írva. Ha meg más gondja van a gépnek, akkor meg szakmailag is érdekel, hogy ugyanmá mi az. -
Jester.c
aktív tag
Kicsit más, szintén DMA kérdés:
Van 1 Samsung 160G winyóm, ami minden féle gyári leírás/árlista/teszt/akármi szerint ATA133-as (Asszem DMA 6 mód). Ez a cucc csak DMA 5-ön hajlandó menni BIOS-ból is, ami ugyebár ATA100 csupán. Tudom, h nem nagy a külömbség, de azért mégiscsak.
Chipset: szószbriddzs: SiS648 nortbriddzs: nem t'om.
AsusP4S8x mellesleg. -
thozoo
tag
Lehet, hogy a megoldás nem elegáns, de mivel annak idején én is belefutottam a problémába, felkerestem a Microsoft webhelyét, ahol a legjobb megoldásnak ők is ezt tartották, mivel mást módszert nem közöltek. Le volt szépen írva, hogy hol, mit kell eltávolítani, aztán reboot, aztán majd felismeri... viszont azóta működik, pedig ez már több, mint 15 napja volt.
[Szerkesztve] -
ser666
csendes tag
Én szintén találkoztam ezzel a problémával.
ami megoldást tudok rá az nem éppen elegáns, de hatékony.
Eszközkezelő--->Ide ata/atapi vezérlők--->Elsődleges vagy másodlagos amelyiknél az eszköz pio---->jobb egér---->eltávolítás.
Két újraindítás után/1.-ben felismeri a 2.-ban használja/ már vissza is állíthatod DMA-ra.
Egyébként magátol nem állítodik el csakúgy!
Pl: cd-íróba olyan cd került amivel nehezen boldogult erre átváltott pio-ra az eszköz védelme érdekében/microsoft:)/ majd mikor kikapcsoltad beállítások mentése és már ott is a jó kis pio.
A következő bekapcsnál meg szigorúan ragaszkodik hozzá és nem is enged mást.
Remélem tudtam segíteni! :P -
twollah
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #4 üzenetére
Feltettem a programot, de szinte ugyan azzal a lendulettel le is toroltem.
Nekem ugy tunt lassult tole a gepem. -
fredy
csendes tag
Igen azt használok. Hol találom a progit?
-
Segnior_Barthez
senior tag
Ha Via chipset-es az alaplapod bizonyos ViaTool nevű progit vadász le. Ezzel beállítja, az elérhetó legnagyobb sávszélasséget. Hasonló helyzetben voltam, ez volt a megoldás.
-
fredy
csendes tag
A számítógépen a Win XP Prof. feltelepítése után a CD-RW adatátviteli csatornája automatikusan DMA-2-re van beálítva. De egy idő elteltével kb. 10-15 nap múlva magától átállítódik PIO módra és sehogy sem tudom visszaálitani. Ugyanez történik akkor is ha az XP-t az SP1-el telepítem. A CD-RW Lite On LTR-24102B és a második IDE csatornán van mint Master. Hogyan tudnám visszaáltani DMA 2-re ?
Aktív témák
Hirdetés
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robotporszívók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN7100 2TB Gen4 SSD 7250- 6900MB/s
- 120GB / 250GB 2,5" SATA SSD
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest