- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
Santses
aktív tag
na mind1 ha van msn ed lécike keress meg szeretnék okosodni vagyis lenne 1-2 kérdésem ha nembaj....postázok csokit:D
címem:
santses@msn.com -
Santses
aktív tag
ja ezis jack de van átalakítoma kor rca:D
-
Santses
aktív tag
van msn ed???mert lenne 1 -2 kérdésem ha nembaj...
-
salazol
őstag
Jó lehet ez az Audigy, eddig csak olyan hangkártyákat láttam, amiken mini jack (háromésfeles sztereó) volt, nekem is ilyen van. Most kellenének a játékos emberek a super 7 csatornás hangjukkal, hogy mondják el, hogy is van ez. Nekem a legjobb hangkártyám a SB128PCI, és nem is akarok egyelőre jobbat.
-
Santses
aktív tag
nekem audigy kártyám van...de mind1 ik rca ahány dugesz van rajta...
ja van sb1398 (firewire aszem)
de más nincs.. -
salazol
őstag
De van. Minden csak pénz kérdése. De ne kérdezd hol kapsz és mennyiért. De az biztos, hogy van. Azt meg én nem tudom, mert nekem nincs ilyen hangkártyám, hogy a hangkártyák digitális kimenete (úgy tudom nem mind optikai, van elektromos is) kompatibilis-e a házimozik koaxos bemenetével. Elvileg annak kéne lenni. Te tudod, hogy néz ki egy hangkártya nem optikai, de digitális kimenete? Mert a házimoziké rca csatlakozós.
-
salazol
őstag
Nem igazán tudok kis teljesítményű házimozi erősítőről. Az a helyzet, hogy ezek nemrég kerültek piacra, pont a mindentegybe divat és olcsó ár kapcsán. A házimozi erősítő előtte komoly cuccnak számított, mind 5x60W körül indult és drága volt. Házimozizni ugyanis nem lehet pici hangszórókkal és 5x30W-tal. Nem tudják a felhasználók, hogy ezekben a cuccokban van egy dinamika-kompresszor, ami azért van, hogy a kis cucc is hangosnak tűnjön. De ez meghamisítja a film dinamikáját, és ha kikapcsolod (menüben van jól eldugva), akkor meg elfogy a cucc az első bombarobbanásnál és recseg. Vagy ha lejjebb veszed, akkor nem hallod meg a halk zörejeket. Szóval gyönge. Szerintem aki igényes filmrajongó, ne vegyen ilyen rendszert. A haverodnál meg a legolcsóbb megoldás, ha két ilyen rendszert vesznek, egyet a fater, egyet a srác. Azt azért előtte nézzék meg, hogy van-e rajta optikai bemenet, mert nem biztos. Ezeken inkább koax szokott lenni, vagy az sem, és akkor nem tudja összehozni a hangkártyával.
-
Santses
aktív tag
leírom érthetően...
van egy audigy om (sima 1 es ) és egy Genius Ht 5.1 az a fadobozos...namár most megnézed az 5 hangfalat..alapból nemlehetnek ugyanakora teljesítményűek...pedig mind1 ikre 15w ot írnak..de ha felerősítem a sorundok kisebek és kezdik megadni magukat...(ez 3/4 hangná van) míg a front meg center tökéletesen kis torzítás nélkül szól...tehát szvsz a front = 15 w al a center= minimum 20w al mert még basz reflex is van rajta meg enyhén nagy:) és a sorrund = 10w kell legyen..
és ezt tuti ígyvan mert nem lehetnek ugyanolyan teljesítményűek..mert a sorund előb adja meg magát..nameg szemre is van ''enyhe'' külömbség köztük...
rádióerősítőből menyibe kerül ami megfelel enek a dimersonak? (minél olcsóbb)
mondjuk ami 4x50w os azt ha nem hangosítja akor nemöli meg a hangfalat... -
Santses
aktív tag
leírom érthetően...
van egy audigy om (sima 1 es ) és egy Genius Ht 5.1 az a fadobozos...namár most megnézed az 5 hangfalat..alapból nemlehetnek ugyanakora teljesítményűek...pedig mind1 ikre 15w ot írnak..de ha felerősítem a sorundok kisebek és kezdik megadni magukat...(ez 3/4 hangná van) míg a front meg center tökéletesen kis torzítás nélkül szól...tehát szvsz a front = 15 w al a center= minimum 20w al mert még basz reflex is van rajta meg enyhén nagy:) és a sorrund = 10w kell legyen..
és ezt tuti ígyvan mert nem lehetnek ugyanolyan teljesítményűek..mert a sorund előb adja meg magát..nameg szemre is van ''enyhe'' külömbség köztük...
rádióerősítőből menyibe kerül ami megfelel enek a dimersonak? (minél olcsóbb)
mondjuk ami 4x50w os azt ha nem hangosítja akor nemöli meg a hangfalat... -
salazol
őstag
Ezt most nehezem bogozom ki, de a lényeg, 5 db egyforma teljesítményű végfok van, azért egyforma, hogy ne kelljen a gyárnak különböző tárfeszültségeket előállítani. A teljesítményük ugyanúgy számolódik, mint a PC-hangszóróknál, amikor a falbadugós tápegységes 12V400mA-es tápról járó hangfalpárra azt mondják, 2x5W. Az energiamegmaradás törvénye meg le van sz..va. Az én házimozi erősítőm 15 kilós. Arról elhiszem, hogy a trafója elviszi az 5x70 W-ot.
A picikék azok 5x30W-ot szoktak hazudni, de ez olyan mint az autómagnók 4x45W teljesítménye. Mérve az is csak 4x22W. -
Santses
aktív tag
értelek..ez olyn mitn az én genius htm a center alaba nagyon +bass reflex tehát nem lehet 15 w os minthogy a front se = a sorundal sorrund kisebb front nál és mind az 5 re 15 w o írnak.. szvsz sorrund = 10w
front= 15 w
center = min 20 nagyon durván szól)
tehát akkor a rádioerősítő 70 körül van és kifüstőli a hangfalat??? nemmuszáyl fél hangerőre állítani:D -
salazol
őstag
Akkor oké, de külön rádióerősítőt nem kap annyiért, amennyibe a komplett dimarson kerül. A hangfalszett meg annyiraazért nem jó. Azért vettem én is mást, nem házimozirendszert.
Nekem csak a rádióerősítő volt 70E-be, pedig akciós. Mondjuk el is küldené a dimarson hangszórókat az örök vadászmezőkre. Kicsi rádióserősítőt külön még nem láttam 5 hangszóróhoz, csak nagyokat, amik 5x50w-nál indultak. A dimarson meg (akármit is irnak) legfeljebb 5x10W, de ez igaz a többi ilyen pici, könnyű házimozirendszerre, akár LG akár thomson, akár sony a neve. -
Santses
aktív tag
sory itt van
http://www.radi.hu/dimarson/hazimozi_frame.html
és a DM - R400 lenne az
okok
de ha vesz egy másik rádioerősítőt és arra ráköti a hangfalakat az erősítőt meg öszeköti pl optikai kábelel a hangkártyával akor mükszik nem?
vagy dekoder kiell??? -
Santses
aktív tag
valaki válaszolna a kérdésemre is?:O
-
salazol
őstag
Csak én többre vágytam.
Ezért összeraktam komponensekből egy sokkal-sokkal jobbat.
Sokkal-sokkal többe is került. -
salazol
őstag
Kicsit visszaveszek magamból.
Ennyiért nem is olyan rossz.
Sőt. -
Santses
aktív tag
a kérdés még mindíg nemez volt..bár köszi hogy mondod hogy fasza..de nem ez a kérdés...
-
salazol
őstag
Nekem dimarson csak dvd-m van, tökéletesen műxik. Lejátszik svcd-t is, ha megfelel a szabványnak. DVD-vel tökéletes, másolttal is, VCD jó, SVCD jó, MP3-ban szólhatna szebben is.
A komplett rendszerükről annyit, hogy végighallgattam egy csomót, imádtak a keravillban, és úgy döntöttem, nem veszek olyan rendszert, ahol pici hangfalakat pakolnak hozzá. A thomson és a többi sem tetszett, pedig 100 fölött volt az áruk.
A dimarson márkával nincs baj. Nem rosszabb a többinél.
Mind rossz. -
simonzé
addikt
Ez az, hogy 40 ropiért kapsz egy SAMSUNG (!) DVD-t, egy jó minőségű RDS-es FM tunert, egy 5.1-es hangrendszert, megy persze egy Dolby Surround dekódert. Az, hogy mp3 játszó is egyben, már nem is újság.
Nekem ilyen van, és ennyiért ÜBERF*SZA! -
Santses
aktív tag
kérdés nemez volt...:(
-
Goose-T
veterán
A Dimarson kicsit tré. Egy haveromnak ilyen van, néhány (gyári!) DVD-vel ugrál a kép, mint az állat, élvezhetetlen. Ezt leszámítva elégedett vele.
-
dXtr
tag
nekem a monitorom dimarson es halal jol muxik..eddig semmi gond
ámen -
Santses
aktív tag
hali egy hawerom ilyet akar venni
http://www.radi.hu/dimarson/dvd_frame.html
csak úgy akarja megoldani hogy a faterjáé lenne a dvd lejátszó me neki csak az kell és ővé lenne a hangfal szett!az a kérédés hogy ezt a hangfal szettet rálehet kötni gépre így ahogy van vagy kell valami erősító...vagy dekóder???
nagy guruk most szóljatok:D -
Bogyó bá'
nagyúr
Komplett rendszer, nagyon olcsón. Ha valakinek nincs több pénze, azért meg szabad venni, hiszen sokan pc-vel, SB Live-val, pici 5.1 -es hangszórókészlettel moziznak, na azért ennél a Dimarsont használni jobb, praktikusabb.
Kapsz a pénzedért egy ''mindenevő'' DVD-lejátszót, RDS-rádiótunert, 5.1 és DTS dekódert, picike erősitőt, 5 db zsebrádió-hangszórót, meg egy 16 cm- es ''szubbasszust''.
Ennyiért megéri, de csak kompletten: ezt igy szabad használni. Erre nem érdemes normálisabb hangdobozokat kötni, hiszen az erősitő teljesitménye annyira gyengusz, hogy avval sem szólna sokkal jobban.
ENNYIÉRT megéri. -
petakpa1
őstag
Kösz mindenkienk, sajnos elfogyott már, de nem kár érte mert az utolsó (már eladott) db-ot megnézhettem, és nekem nagyon úgy tűnt, hogy csak a subwoofer dogoza készült fából, a többi műanyag:DDD:DDD:DDD
-
PeliScan
addikt
Tesómnak Dimarson DVD-lejátszója van;
-szétszedtük, belül MINDEN alkatrész Samsung.
-néhanéha szemetel egyegy rosszul színezett képernyőkockát
-elég lassú, pl menü-ben
-elég szar az olvasófeje; alig egy éves, de már most ÉREZHETŐEN lassabban olvassa be a DVDket, a CDRWket már cska 10 perc cseszekedés után veszi be
-de mind1, mert erre 3 év gari van :)
szóval nem olyan vészesen szar vétel, mint ahogy látszik, de azért nem kell tőle sokat várni, -
petakpa1
őstag
Egyik haverom akar venni egy Dimarson házimozis cuccott 40 ropiért az Elektropontban. Kérdés, hogy milyen minőségű ez megéri-e, van e valakinek tapasztalata vele?
Én egyből azt mondtam, hogy inkább vegyen ''normálisat'' igaz az vagy 5x ennyi lenne:( (én nem komázom az univerzális cuccokákat pláne nem az ilyen ultrauniverzálisat, de nem az enyém lesz)
Szóval véleményeket várok!
Részletek:[L]http://www.elektropont.hu/web.html[/L] linken az akciók menü alatt a lap közepén.
Aktív témák
- Gitáros topic
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robot fűnyírók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest