Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
Gabonetta #511 üzenetére
Szerintem meg a következő mellett ne menjünk el:
Amint írtam, ügyvédeknél több hivatalos tájékoztatás, egyebek mellett kifejezetten szakmai vizsga is tartalmazta az AVDH-t, mint a jövőben használandó aláírási eljárást.
Amint írtam, én még tegnapelőtt is úgy vizsgáztam a kamara ingatlaneljárási vizsgáján, amelynek kérdéseit a Miniszterelnökség szakterületért felelős vezetője állította össze, hogy az új ingatlaneljárásokban is AVDH-val kell aláírni.
Több, szintén hivatalos tájékoztató és tananyag tartalmazza azt, hogy az AVDH-val egyidejűleg lesz bevezetve vele egyenértékű, ingyenes, egyszerűen használható aláírási lehetőség, ami ugyanazt fogja tudni, csak annyi lesz a különbség, hogy mivel megfelel az eIDAS-nak, nem fog Magyarországra korlátozódni.
Továbbá tekintettel arra, hogy maga az új ingatlan-nyilvántartási rendszer is már többször is halasztva lett, és jelenleg is határozatlan függőben van a kötelező használatának a bevezetése, szerintem az egyszeri, számítógépes dolgokhoz nem értő ügyvéd baromira joggal feltételezte, hogy mindezzel összhangban az AVDH-t sem fogják minden folytatás nélkül lekapcsolni.
Én speciel tudtam, de én ezen a területen különleges helyzetben vagyok. Amúgy pedig, bevallom, én is meg voltam győződve arról, hogy jó magyar szokás szerint az utolsó pillanatban ebben a történetben is lesz még egy csavar, mert egyszerűen lehetetlennek tartottam, hogy kb. 5 millió embertől ilyen idióta megoldással elvegyenek ilyen rohadtul hasznos, bevált, sőt, éppen az állami oldal által (joggal) szorgalmazott megoldást.
Számtalan olyan eset volt, amikor valamit már előre tudtunk, sőt, komoly döntéseket hoztunk ez alapján, aztán nem lett belőle semmi (utolsó napon hozott jogszabály-módosítással) -- pedig a teljesülés volt az ésszerű út. Most a teljesülés az agyrém, minden ellene szólt.
Senki sem hitte el, hogy gyakorlatilag egy országot határozatlan időre elektronikus aláírás nélkül fognak hagyni 2025-ben, negyed századdal az elektronikus aláírási törvény meghozatala után. Hivatalosan cáfolták, hogy ez megtörténhetne.
Megtörtént.MaCS
UI: Egyébként kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakulnak majd az elektronikus-aláírási díjak a jelen helyzet tiszteletére. Két éve kb. 50e Ft, tavaly már közel 60e Ft volt az ügyvédi aláírás, és a céges aláírások sem voltak sokkal olcsóbbak. Az a kényszervállalkozó, akinek eddig a befizetett adója ellenében ingyen megvolt az AVDH, ez most egy szemmel nagyon is látható, fájdalmas összeg lesz. Mivel a DÁP ugye (számos ígérettel ellentétben) ilyen szempontból nem fogja váltani az AVDH-t, azaz kizárólag magánszemélyként történő aláírást fog biztosítani. Tehát várhatóan százezrek fognak hirtelen kopogni a bizalmi szolgáltatóknál egy olyan szolgáltatásért, amire ilyen feltételekkel nem is szabadna, hogy szükségük legyen.
Aktív témák
- Kingston FURY Renegade 32GB 2x16GB DDR4 3600MHz kit - 38 hónap Aqua.hu Garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 9060XT/RX9070/RX9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Samsung 870 EVO 256GB 2,5" SSD
- Samsung 960 256GB M.2 NVMe SSD
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest