Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
A 655ödben atheros chipset van, ugyanúgy, ahogy a 941ND-ben és a 1043ND-ben is. Ha ralink beles routert akarsz, akkor ott a D-Link DIR-825 (a B1 verzió nem ralinkre épül, csak az A1, erre majd figyelj). A "méregdrága" 655-re rá kell, hogy dobj egy csöppet.
Esetleg EnGenius ESR9850 olcsóbban, iszonyatos wan to lan tempóval, viszont kevés feedbackkel a vásárlók felől (nehezen szánnám rá magam a vásárlásra).
Nagyjából ez a választék 30ezer forintig ralinkesekből. Egyáltalán mért kell ilyen, ha a valószínűleg szintén atheros-os tp-linkkel jó volt?eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz Sh@dowMAN007 #8695 üzenetére
IP-hez tudsz megadni min/max sávszélességet alapból.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
A 941 v2 és v3 egy az egyben egy 1043, csak 100as switch van mellette, meg feleannyi flash (ugyanaz a cpu, ugyanannyi ugyanolyan RAM, ugyanaz a wifi modul). A v4 AR7240-re épül, mint a 741ND, a többi változatlan.
Viszont egy 741 is simán átviszi a 40/20-at, 100 kapcsolat meg sem kottyan neki...eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz catty21 #9031 üzenetére
A szerződésben valóban van egy minimum sávszélesség, azonban ez jogilag nem állja ám meg a helyét, mert nem azért fizetsz, hanem a 80Mb-ért
Nem tudom, mióta vagy joghallgató, hogy ennyire emlegeted, de ha állandóan csak a minimum lenne meg, akkor sem lehetne egy szavad sem. Olvasd el a szerződést még egyszer, amit aláírtál.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
Van egy modern nagysebességű eszköz, amibe bemegy az utcáról (azt hiszem) egy koax kábel. Az optikai átalakítás úgy emlékszem valahol előbb megtörténik.
Koaxon nem tolsz át ennyi adatot, rosszul emlékszel.A switch nálunk egy elég régi eszköz volt, 100 Mbites user portokkal, így a topnet sebességét nem igazán bírta. Vélelmezhetően gigabites portja van a nagysebességű eszköz felé.
A switcheknek minden portja vagy 100as, vagy gigabites.Gondolom a Speedtest szervereinek is egyenként gigabites uplinkjei vannak
Ezt is rosszul gondolod.szabjan: Házon belül gigabit van (kivéve ahol ezerkétszáz évvel ezelőtt drótoztak), a házig meg üveg. Az a probléma, hogy sok helyen botrányosan trehányul kábeleztek (pláne a tvnetwork, amit ugye megvettek egy az egyben), meg hulladék switchek vannak sok helyen. A tervezés rendben van, a felhasznált eszközök, meg a "szerelők" miatt fos a hálózat sok helyen.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
Nem vagyok bennfentes digis, viszont ha az ő "szerelőjük" lennék, akkor nem is láthattam volna olyan switchet, aminek vannak 100as és gigabites portjai is, mivel nem pakoltak olyanokat
catty21: Tehát találtál egy "szakembert" a cégnél, aki írásba adta, hogy nálad nem tudnának annyit szolgáltatni, amennyire szerződést kötöttél? Kabaré, esküszöm
Nos, ennél a szolgáltatónál nem lesz ekkora mákod. ADSL-nél még lehet hivatkozni a központtól való távolságra, meg arra, hogy hulladék a vonal, meg stb., de itt bármelyik előfizetőnél ki tudják rántani a kábelből a 80/25 dupláját is akár (kivéve a már emlegetett 1200 éve 100as switchekkel teleaggatott házakban, viszont ott nem is szolgáltatnak 80/25öt), ha épp nem torrentezik mindenki a házban. Arra meg nem kapsz "szakvéleményt", hogy nálatok mindenki koppon tölt. Mondom, ne lázadj, próbálkozz. El fognak hajtani a fenébe.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz catty21 #9086 üzenetére
Nem kellett találni, ugyanis kiküldték.
Nem azért küldték ki, hogy neked papírt adjon a saját hülyeségükről. Te kérted meg rá, ő meg bólintott.Örülök, hogy jót röhögsz.
Nem én röhögök jót, sőt, valószínűleg az ügyfélszolga sem fog majd (legalábbis amíg hallhatod).Nem lázadok. Ellenben elég agresszív vagyok, úgyhogy engem még sehonnét sem hajtottak el a fenébe...
Lehetsz akármilyen agresszív, ha aláírtál egy szerződést, amiben foglaltaknak ők teljes mértékben eleget tesznek.Megoldják. Különben szar napjaik lesznek.
Az ügyfélszolgálatosoknak lesznek szar napjaik. Rájuk haragszol ennyire?Az a helyzet, hogy a központtól túl messze voltunk, történetesen egy hegyen, ahol a szervizesek szerint nem tudják biztosítani a 8Mb-t, max. 2Mb-t.
Tehát pontosan arról kaptál papírt, amiről írtam az előbb. Csodás. Viszont itt ilyen nem történhet meg.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz nmemlekszem #9093 üzenetére
Persze. Viszont a hűséget (ha aláírta) felbontani emiatt nem fogják.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz nmemlekszem #9097 üzenetére
Nem, miért bontanák, szerződés szerinti garantált ha megvan (magyarország)...
Mert a tékom bontotta és azzal példálózott. A Magyarország dolog meg baromira irreleváns, máshol is ugyanez van.Ha nem csak annyi lenne a rendelet, hogy kötelesek a garantált sebességet feltüntetni, hanem pl a meghirdetett sebesség minimum 80%-a legyen a garantált, akkor más lenne az áfsz
Ha a meghirdetett sebesség 80%-a lenne a garantált, akkor is csak a garantáltat kéne betartaniuk Másrészt legalább 10x ennyibe kerülne a szolgáltatás, hogy annyira túl legyen biztosítva a hálózat, hogy véletlenül se essen ezalá az érték alá a sebesség a klienseknél. Nézd meg, mennyit fizet egy cég egy bérelt vonalért.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz catty21 #9099 üzenetére
Te meg értsd meg, nem lesz valakinek attól igaza, hogy ő üvölt a leghangosabban
Nem vagyok a szolgáltatók templomos lovagja, de egy csöppet furcsa, hogy egy joghallgatónak kell magyaráznom, hogy ha aláírtad a szerződést, nem lázadhatsz ellene, hiába vagy ennyire lelkes.Nézd, baromira nem izgat, hogy te mit gondolsz.
Ritka bunkó vagy, de persze sok hozzád hasonló van. Jól neveltek téged, hiába.
Én is szeretlek, mosolygós kislányradi8tor1: Szerintem témába vág. Ha valaki idejön ugyanezzel a problémával (lassúazinternetmore, szétütömafejüket), látja majd, hogy ezt a témát már kiveséztük
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz nagyfejü #9140 üzenetére
100as portjai vannak. LAN-on közel is tudsz kerülni az elméleti maximális sebességhez (92-93Mbit köré), viszont a WAN to LAN sebességnek ehhez nincs sok köze. Oda processzor kell.
Gerasz: Tehát tisztességtelen... Akkor kellett volna ezen elgondolkodni, amikor aláírtad a szerződést.
Annó a T-Comnál a reklámban hirdetett maximális sávszélessége a több százezer fogyasztója közül senkinél sem volt elérhető, a GVH bírság előtt emlékeim szerint akkor is voltak hozzád hasonló fórumhuszárok.
Itt bőven elérhető a maximális sebesség rengeteg előfizetőnél.
Fórumhuszár? Nincs is lovameladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz dethroner #9163 üzenetére
Csak tudnám hogy miért lovagolsz annyit azon hogy mi van a szerződésben?
Mert aláírtad, elfogadtad, ők meg nem hágják át az abban foglaltakat.Ilyet nem fogsz találni benne, mint ahogy egyik szolgálatóéban sem, mivel ezt nem az előfizetőkkel közlik, hanem ez egy szabályozás amit nem nagyon hangoztatnak, de kötelesek betartani.
Ahaaaaa, tehát van egy medzsiköl szabálygyűjtemény valahol, amiről senki nem tud, csak te, viszont nem osztod meg velünk, hogy okosodjunk? Ugyan már...eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz dethroner #9178 üzenetére
Milyen szintre? Ha nem tetszik a szolgáltatás, nyugodtan hívhatod a fogyvédet, senki nem tart vissza. Csak teljesen fölösleges, míg a szolgáltató nem szegi meg a szerződésben foglaltakat. Olvasd el, mit írtál alá.
Ha lossol a kapcsolat, jelentsd, majd kiküldenek valakit, aki megnézi, aztán megoldják. Ha csak kevesebb a sávszélesség a maximálisnál, az benne van a pakliban, fogadd el.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz ontheground #10073 üzenetére
Buy a proper router. Utorrent 2.2.1 nálam hibátlanul teljesít, a router egy hónap uptime fölött tart, akkor is csak azért indítottam újra, mert jött ki újabb fw
eladó Aromamizer RDTA V1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest