- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mamuska
őstag
válasz haxxika #60602 üzenetére
Köszönöm a választ! Mennyi idő alatt cserélnek ki egy ilyen alkatrészt kb.? Itt vagyok még egy hétig Keszthelyen és látom van laptop javítás. Filmet nézni jól jönne, meg minden másra. Amúgy otthon csak dokkolón van, úgy működne? Ha dokkolóra tudnám rakatni itt a szervízben, akkor 100%-íg DC hiba lenne és nem tudnának átverni?
-
-
Mamuska
őstag
Nem csinál semmit. Hasznos tipp, hogy ne verjenek át, mert sajnos sok helyen próbálnak átverni. Ha lehet kérek egy dokkolót itt a helyi szervízben, és ha azon tölti akkor csak a laptopon romlott el a DC.
Tegnap tévét kellett néznem, és több volt a reklám mint a műsor, jól jönne a gép.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Jó lenne ha nem alaplap hiba lenne mert ez a videókártyás változat, gondolom ebbe drágább az alaplap. Jó kis gép volt, ebben mindenből a legjobb van i7, a kijelzőből meg mindenből. Nekem ez a teljesítmény még pár évig megfelelt volna. -
hkari
őstag
Sziasztok.
Egy olyan problémám van, hogy egy 5480-as Dellem van, és gyárilag elég nagy a kijelző szélein a bevilágítás. Fekete képnél elég zavaró. Gondoltam leszedem a kijelző keretét, megnézem a helyzetet anélkül, és úgy tökéletes. Van valami megoldás erre? Nagyon odafeszül a kijelzőre, és azért foltosodik pár helyen.
Tudtok erre valami praktikát esetleg?
Köszi szépen!
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok.
Frissen telepített Win10-re E6440-nél próbáltam felrakni az Avast-ot, de kifagyott, majd Blue Screen-el távozott. Mi lehet itt a probléma, mert sehogy nem tudok rájönni?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
E300TD
tag
válasz Tothgera30 #60616 üzenetére
A Win10 Spring update "hozta ajándékba" ezt a bug-ot az avast használóknak
[ Szerkesztve ]
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
phosphate
csendes tag
válasz Mamuska #60611 üzenetére
Szia, a töltő led kialvása a rádugáskor akkor is lehet ha maga a DC aljzat zárlatos. Ekkor lekapcsol a tápegységed védelme. Hogyan jutottál ki az alaplapcseréig, átsiklottam valamin? Mellesleg nem vagyok szervizes, csak egyszer javítottam egy ASUS laptopot és ott a DC aljzatnál kontakthiba-égés-zárlat volt a sorrend, de meg tudtam javítani végül. Biztos, hogy javíthatatlan, dokkolóra rátetted?
-
phosphate
csendes tag
Sziasztok, dokkoló vásárlása előtt állok, annyi lenne a kérdésem, hogy a dokkoló automatikusan leveszi a laptop kijelzőjéről a képet csatlakoztatáskor? Ha igen akkor be lehet úgy állítani, hogy ezt ne csinálja és megmaradjon a laptopon a kép? Elnézést a butának tűnő kérdésért, nem használtam még dokkolót és nekünk csak töltő+hub funkciót kéne ellásson, nincs külön monitor a lapihoz és nem is tervezzünk hozzárakni.
-
phosphate
csendes tag
válasz Mamuska #60611 üzenetére
szerk: most néztem utána neten ill. olvastam vissza alaposabban a hszeket, hogy "lengő" a DC aljzatod. Bocsánat az elhamarkodott írásért! Ettől még áll, hogy valószínűleg zárlatos valami. Sajnos nem tudok segíteni így csak a kíváncsiságból kérdezem: Látták a gépet vagy bemondásra kapásból alaplapot akarnak cserélni?
-
davidcsaba93
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Dell laptoppal kapcsolatban, hátha volt már valakinek hasonló problémája és sikerült megoldania.Adott egy Dell Xps 15 9550 (2016) laptop i7 6700hq, ssd, 16 gb ram, gtx 960m. A probléma az, a laptop nagyon gyengén teljesít 3d alkalmazásokban. Diagnosztikai programokkal nézve elméletileg minden rendben működik, mégis nagyon alacsony az fps.
Amit idáig csináltam:
-Laptp szétszedve, újrapasztázva, kitakarítva
-Cpu Uv 100mv
-Dell oldalon elérhető legfrissebb driverek letöltve mindenhez
-Driver beállításokban kényszerítve a dGpu használata
-Minden létező energiagazdálkodás kikapcsolva, töltőről használva
Játékok közben elméletileg használja a 960m-et a rendszer, pl. Hwinfo-val nyomkövetve, nem szabályozza le az órajeleket sem (Cpu ~3ghz, Vga 1200 mhz), mégis alig teljesít jobban mint ha az Intel gpu-t használná.
Pl.: Dirt Rally 1080p medium beállítással, minden + kikapcsolva 20-25 fps
Grid (1) 1080p medium beállítás ~30 fps
Bármilyen tanácsot szivesen fogadok, mert kezdek kifogyni az ötletekből -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz davidcsaba93 #60625 üzenetére
Esetleg egy friss és üde windows?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz davidcsaba93 #60627 üzenetére
Én is ugyan így tennék, remélem beválik!
-
HARDVERAPRÓD
válasz davidcsaba93 #60627 üzenetére
Szia! Milyen os megy most rá? build szám is.
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz davidcsaba93 #60630 üzenetére
Tapasztalat alapján a 1709 működik a legjobban, a 1803 belefutottam olyna hibákba amikbe nem igazán kellene, felesleges proci használat, illetve hdd vezérlő hibák. Ha van időd és kedved egy 1709-et pakolnék fel, és kikapcsolnám, szüneteltetnén a frissítést.
Üdv -
DarknessHope
senior tag
az alábbi konfig photoshop és FHD videó szerkesztés tekintetében mennyire lenne jó?
http://www.finnpc.net/notebook/hasznalt-dell-latitude-e6440-3
ssd bővítés és +8gb ram lenne még benne. mit gondoltok elég lenne már ez?
előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
HARDVERAPRÓD
válasz DarknessHope #60632 üzenetére
Szia! Proci csak 2 mag 4szál, illetve a vga kártya is karcsú ehhez. Én nem ilyen konfigba gondolkoznék, illetve árban jobban jössz ki egy erősebb asztali pc-ben.
Üdv: -
allein
addikt
Ha nem hordozod a gépet akkor lehet érdemes lenne elgondolkodni egy munkaállomásban, Precision M széria. Találni itt nagyon jó áron, én is itt vásároltam az enyémet
Viszont hordozni nem ajánlatos, közel 4 kg.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
TN paneles laptopot ilyen feladatokra??
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Alister71
nagyúr
Van egy E6400-esem és Windows 7 van rajta. Korábban 10 volt, de a 7-el gyorsabbnak érzem. A lényeg: a 10-en ha lenyomtam a hangerő vagy a fényerő gombokat a kijelzőn is megjelent a csúszka és láttam, hogy hány %-on van. A 7-esen, hogy lehet ugyan ezt elérni, milyen szoftvert kell feltenni?
Alister from Hell
-
nightshadow
veterán
Sziasztok, a UPC új routert postázott amely 2,4GHz 802.11n / 5GHz 802.11ac AC 1600 WI-Fi szabványt használ. Hogy tudom megnézni hogy a viszonylag régi Dell N5010 notebookom bépitett wi-fi-je támogatja-e ezeket a szabványokat?
-
HARDVERAPRÓD
válasz nightshadow #60642 üzenetére
Beállítod a routeren a megfelelő SSID-t és jelszót. Ha látja, és megy vele, akkor jó. Illetve a wifi kártya típusát megnézed, és a gyártó oldalon megnézed mit támogat és mit nem.
Üdv -
törölt tag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy 7577-et, úgyhogy lehet jövök majd buta kérdésekkel
Máris lenne egy: Windows telepítéskor láttam hogy van egy 3 gigás OS partíció. Egyelőre nem töröltem, mert azt hittem ezen lehet az Ubuntu, de bekapcsoláskor nem tudok rá bootolni. Feleslegesen hagytam meg vagy jó valamire ez a kis partíció?
-
Dhampir
félisten
válasz #42308056 #60645 üzenetére
Lehet, hogy nem Uefire van állítva a Bios-ban? Ha Ubuntu van rajta, akkor onnan lehet elindítani a telepítést illetve az adott OS recovery-t (avagy esetleg FreeDOS-szal adták)?
Tippem szerint ha mégis teljesen üres az a partíció, akkor valakinél már járhatott a gép, csak visszacsomagolva ismét eladták, de nem tudhatom biztosan. -
törölt tag
válasz Dhampir #60646 üzenetére
Első bekapcsoláskor bebootolt az Ubuntu, aztán Windows telepítés óta nem dobja fel mint lehetőséget. Mondjuk nem sokat kapcsolgattam eddig mert most lakásfelújítás miatt nehézkesen tudnám használni.
Majdnem tele van a partíció amúgy, meg is tudom nézni a mappákat Windows alatt. Csak nem tudom mik azok, hogy fontosak-e
-
dellforeva
csendes tag
Hali!
Van vmi infótok/tapasztalatotok a dell G5 15 szériáról? Mennyire melegszik, mennyire hangos, mennyire jó befektetés? http://www.dell.com/de-at/shop/notebooks-ultrabooks/dell-g5-15-gaming-notebook/spd/g-series-15-5587-laptop
Ezzel szemezek: Intel® Core™ i7-8750H Prozessor der 8. Generation,8 GB,NVIDIA GeForce GTX 1060 mit NVIDIA, 1250 euró
Tudtok ennél jobb vételt akár itthon akár külföldön? -
haxxika
senior tag
Na ez is ritkán fordul elő E6440-el.
Load alatt 95 fok proci hőmérséklet, dokkolón a gép, kitámasztva a pénztárcával az eleje így kap az alja levegőt kb. 2,5 centi magasságig emelve.
Mondtam ma a CHS-es szerelőnek a problémám, szerinte megrepedt a hűtőcső és szökik a gáz. Újrapasztáztam és kifújtam 2 napja, de semmi hatása.
Ma bejelentve a DELL-nek, fotó a diagnosztikáról mellékelve, remélhetőleg holnap jön a csere.OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest