- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
esde
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Lenne egy ilyen dell notim:-Dell 3521
-Processzor: Intel Core i5-3337U 1,8 GHz
-Memória: 4GB
-Merevlemez kapacitás: 320GB
-Kijelző méret: 15,6 " LED (1366 x 768 Pixel)
-Grafikus vezérlő: AMD Radeon HD8730M 2GB
-LAN, Bluetooth, WiFi, usb, hdmi, kártyaolvasó,
-beépített HD webkamera, mikrofon
-Billentyűzet: magyarAkksi problémám akadt, amit tudni kell róla hogy kb másfél két órát bírt, és egyik napról a másikra nem hajlandó működni. Az akksira azt írja hogy csatlakoztatva, de nem töltődik. 99%-on áll. Amint leválasztom a táp kábelt le is áll a gép. A noti akksi ledje pirosan villog.
Tudtok valami tanácsot adni? Nem tűnik úgy mintha végleg meghalt volna.
AIDA szerint "elhasználódás mértéke 62%".Köszönöm!
-
esde
tag
válasz Pyttawrx #61508 üzenetére
Sajnos nem volt köze hozzá. BIOS-ban ezt írja rá, nem tudom mennyire számít: "This battery has experienced a permanent failure and needs to be replaced"
Egyébként nagyjából 3 hete vettem a notit használtan, nem akarom elhinni hogy pont nálam dobja fel a talpát.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Ez sajnos akksi hibára utal.
Saját tapasztalat volt:
Teszteltem egy gép akksiját, 45 percet bírt, majd 2-3 nap múlva mutattam meg egy ügyfélnek és 10 percet bírt, utána már így is maradt. Sajnos az akksikra nem szoktak garanciát vállalni sehol sem, csak a gépre (használt esetén természetesen). Ezt mikor használt gépet veszünk sajnos bele kell kalkulálni.Ez viszonylag nem drága, de persze te vagy aki megveszi, majd eldöntöd.
https://www.ebay.com/itm/Original-Dell-Inspiron-15R-5521-3521-17R-OEM-Genuine-Battery-MR90Y-65Wh-11-1v/201922129345?hash=item2f037f2dc1:g:nRQAAOSw1WJZFTzF
[ Szerkesztve ]
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Dell Latitude E5420-ba pár hónapja sör folyt. Eddig bírta.. A rossz töltő okozta hibát kizárta az illető kinek nevében beszélek. Vett egy új eredetit, a hibajelenség nem változott. Töltőfej végén égő LED azonnal kialszik amint az aljzatba dugja; az alaplapi állapotjelző sem ég. Gép meg se nyikkan, be sem kapcsol. Elvitte szervizbe, az ottani "szakértők" alaplaphibát állapítottak meg. Állítólagos kondenzátor cserét hajtottak végre a korábbin, habár forrasztásnyom sehol.. Mindegy, pénzt nem kértek, de új/bontott alaplap vételét sürgették, majd közölték, vigye vissza amint megvan. Ekkor kerültem én a képbe.. Hibátlan alaplap cseréje sem oldotta meg a gondot. A töltő LED ugyan ég, állapotjelzők is felvillannak, HDD felpörög pár másodpercre, majd az egész gép leáll. Mintha valami zárlatos lenne, és a lap önvédelmi rendszere lecsapja az egészet. Netán tévednék? Mit érdemes még cserélni, mi lehet a gondja? Az aljzat és kábel lehet problémás? Vagy ez esetben még csak a töltöttséget sem jelezné?
Köszi a válaszokat!
-
alexride
csendes tag
válasz SZIGMA #61514 üzenetére
Windows 10 Pro 64 bites, Kingston A400 120GB. Visszaraktam a HDD-t, azzal is jött a probléma majd eszembe jutott, hogy a BIOS alaphelyzetbe állt mivel az akkut is kivettem ugye a memóriák vizsgálata során. Emiatt a SATA vezérlés IRRT módban volt AHCI helyett. Most visszakerült az SSD, BIOS-t is frissítettem és AHCI módban települt szépen a Windows és nincs probléma. Bár kíváncsi lennék, hogy amikor az SSD belekerült és hibátlanul ment a rendszer akkor miért állt át a SATA vezérlés de remélem nem jelentkezik újra a probléma.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Rendelkezem egy E6430-al, 4GB RAM-mal. Bővíteni szeretném 8GB-ra (Photoshophoz). Jelenleg egy Samsung 4GB-os modul (M471B5273EB0) van benne. Az lenne a kérdésem, hogy csak teljesen ugyan ilyen számozású ram modult érdemes vennem vagy jó lenne esetleg más 4GB-os 1600-as modul is?
Jelenleg van egy eladó Samsung modul itt az aprón (M471B5173DB0), esetleg ez is jó lehet?
Köszönöm szépen.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
HARDVERAPRÓD
Szia!
Ami neked van az is 1600MHz, azt kell még nézni, hogy DDR3 vagy DDR3L, ugyanolyannak kell lennie. Ha jól emlékszem ez a sima DDR3-al van még kiadva. Feltétlen nézd meg.
Elvileg más márkájú is jó bele, de én is szeretek 2 egyformát beletenni. Nálam 2 egyformánál is fordult elő inkompatibilitás, de ez 1000-ből 1.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz Pyttawrx #61520 üzenetére
Köszönöm!
Hol látom azt, hogy L vagy sima? Én azt látom a modulon, hogy 4GB 2Rx8 PC3-12800s-11-11-S3.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
pcgamer01
senior tag
Üdv Urak!
Van egy Dell Inspiron 15-ös gépünk (jobban mondva öcsémnek) amely kikapcsolt, aztán fél órával később már be nem.
Semmi az ég világon nem történt vele, le volt rakva szekrényre.
Tudtok valakit aki meg tudja javítani?
Véleményem szerint az alaplappal lesz valami gubanc mert szét szedtem és egy ellenállás hátoldalán égés nyomot szemrevételeztem.
a gép 15-ös és van benne valami geforce videókártya is külön.Samsung Galaxy S10+
-
kano
nagyúr
válasz Pyttawrx #61523 üzenetére
Én is ezt sejtettem, köszi!
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
Új lennék itt most vásároltam pár napja egy dell e6520as gépet
az lenne a kérdésem, hogy 3g modem bővíthetőségnek utánanéztem az interneten, ha jól látom ebay-en kb. 3-4e Ft ért vannak is kártyák hozzá és a gépen is megnéztem van vezeték is neki és ezért lenne a kérdésem a következő:
Használható a gép úgymond internetmegosztó eszköznek, ha beleteszem a mobilnetes simet és aztán ezt elszeretném érni a mobiltelefonommal mondjuk?
Win10 vagy Win7 et pakoljak a gépre (ez a fenti kérdéstől független, csak friss telepítés lesz és gondoltam megkérdezlek benneteket erről is, hogy melyikkel háklis ill. nem háklis a masina)
Továbbá lesz bele véve ssd is a napokban, ezt a gyári vinyó helyére tegyem és a gyári vinyót opticaddybe vagy külső házba vagy fordítva? Szóval a másik opció az az ssd a rendszerrel az opticaddybe és a vinyó marad a helyén?
Samsung 850es evot tervezek bele venni, minden gond nélkül támogatni fogja, vagy esetleg szükséges lesz egy bios frissítés is akár hozzá? (amennyiben igen, azt hogyan tudom kivitelezni?)
bocsi a sok kérdésért, csak ehhez a géphez "még" nem konyítok és közeleg a munkakezdésem ideje, amire össze kell(enek) állnia a gépnek
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
kano
nagyúr
válasz Pyttawrx #61520 üzenetére
Most olvasom, hogy állítólag az E6430 1.35V-os ramokat kezel. Akkor mégis PC3L-es lesz?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
somasz
Topikgazda
válasz zsolt19900 #61529 üzenetére
elméletileg egyszerűen meg tudod osztani
DW5550 való bele gyárilag, ezzel csak 3G sebességed lesz.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
mghltm
addikt
a gepedben levo prociba epitett mem vezerlo mindkettovel elboldogul:
Memory Types DDR3/L/-RS 1333/1600
a lenyeg: pc3-at vegyel ha most is az van benne vagy pc3l-et, ha olyan
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
syte
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, ugyanis a laptopom (Dell Inspiron 7577-I5G473LF) a lehetőségeihez mérten jóval gyengébb teljesítményt nyújt.CPU: Core i5 7300HQ (2500) MHz
Memória: 8192 (DDR4) MB
Merevlemezek: 1TB HDD (7200rpm) + 256 NVMe SSD GB
GPU: 630 illetve 6 GB NVIDIA GF GTX 1060A fő probléma azzal van, hogy a videokártya (1060) vmiért nem nyújtja azt a teljesítményt ami elvárható lenne tőle. Pl. Pubg-ben very low grafikán mindössze átlagosan 45-50 fps-t nyújt, illetve Csgoban az átlag 140-150 körött van (itt a grafikai beállításokat elhanyagolhatjuk ugyanis low illetve maxon ugyan azokat a számokat adja)
Megpróbáltam azt is hogy az integrált kártyát letiltom, de akkor viszont az nvidia egyáltalán nem válaszolt és még rosszabb lett mint a sima megoldás.
A videokártya drivert már próbáltam újratelepíteni, de ez sem vált be.A másik probléma: Gyakran csinálja azt program telepítésénél, hogy a HDD betűjelét eltünteti és manuálisan kell a lemezkezelőben "újranevezni".
Előre is köszönöm annak aki megoldást tud nyújtani
-
kano
nagyúr
válasz mghltm #61533 üzenetére
És mi van akkor, ha kettő különbözőt használok benne egyszerre? Mert kezeli tényleg mindkettőt.
-
sirály69
őstag
Használ valaki DA200 portreplikátort?
Lenne 1-2 kérdésem...Szerver Hosting Debrecenben
-
kano
nagyúr
válasz Pyttawrx #61538 üzenetére
Az az érdekes, hogy megy. Vagy a PC3 jelölés jelenthet 1,35V-os ramot is. Jelenleg van benne egy PC3 és egy PC3L és így működik 12GB rammal.
És tudom is, hogy miért. Mert a sima DDR3 ram specében az van, vb hogy 1,5V/1.35V. Így nyilván visszaveszi a feszt 1.35V-ra és így működik a sima DDR3 és az L is egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Az tényleg érdekes, mert nem kéne...., legalábbis tudomásom szerint. De ahogy írod, hogy az a ram 1,5v/1,35V így elméletileg jó, ahogy gyakorlatilag látszik is. Mindig talál az ember újat
Fotózd már le légyszíves a két modult, ahol van a típusa. Ha nem gond kíváncsi vagyok.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Empiricist
csendes tag
Sziasztok,
kérdésem az lenne hogy a lentebbi márkájú M.2 ssd kompatibilis-e a Dell 7567-esemmel?
- Crucial MX300 525GB M.2 2280
Első körben 850EVO-t akartam de az sata-s, és semmi bajom nincs a mostani sata hddmmel.
Van bármi előnye a sata-ssd nek a m.2 vel szemben?
Vagy vegyek inkább sata 850 evo ssd-t és hajítsam ki a hdd-met?
Kösz a válaszokat. -
allein
addikt
Sziasztok. Próbált már valaki ilyet? Dell Latitude E6440 RAID 0, 2 db. SSD-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
válasz Empiricist #61541 üzenetére
Most mi a foglalat? SATA vagy M.2?
M.2 foglalatba helyezhető háttértár PCI-E csatlakozóval illetve SATA csatlakozóval is, a háttértár csatlakozóján található bevágásról lehet őket megkülönböztetni.PCI-E alapú M.2 SSD jóval nagyobb teljesítményt kínál (pl. szekvenciális írás/olvasás kb. 3.5GB/sec tempó, jóval rövidebb elérési idő) cserébe a fogyasztása is magasabb, sokszor hűteni kell különben throttlingol, illetve tipikusan csak a legújabb gépek támogatják, a régebbi generációs gépek M.2 csatlakozójába csak SATA alapú SSD-t lehet rakni.
Tipikus otthoni felhasználás esetén a PCI-E vagy SATA alapú M.2 foglalatba rakott SSD-k között nincs észlelhető különbség, közel ugyanannyi idő alatt tölti be a windóz a kvékhármat!
Viszont háttértár intenzívebb feladatoknál, pl. virtuális gép(ek) futtatása, videoszerkesztés, stb. már jócskán kéri a gyorsabb SSD-t.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
nagyúr
válasz Empiricist #61541 üzenetére
M.2 foglalat van a gépen is, szerintem kb. bármilyen M.2-es SSD belemehet: SATA or PCIe/NVMe.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
kano
nagyúr
-
kano
nagyúr
válasz Pyttawrx #61547 üzenetére
Igen én is azt néztem. Nem minden sodimm ilyen?
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 7440 gépem, amiben egy msata ssd dolgozik. Mellé szeretnék még tenni egy másik 2.5" ssd-t. Viszont, a neki szánt helyben csak egy műanyag keret van, és nincs kivezetve olyan vezeték, amelybe csatlakoztatni tudnám a sata csatis ssd-t.
Valamilyen kiegészítőt kellene rátennem az alaplapra? Netes videókban szerepel ott egy kábel, amelynek a végén a megfelelő cstlakozó van.Előre is köszi annak, aki ismeri a típust!
-
nagyúr
válasz Hurkafej #61549 üzenetére
HDD cable kell neked, mert egy msata boardon van az SSD. De elviekben azod is van, kiveszed az ssd-t a keretből illetve lehúzod a csatlakozóról, beteszed az m.2 helyre ami jobbra van a hdd kerettől, és a 2.5 rá kéne menjen a HDD kábel végére ha lehúzod a sata-m.2 átalakító boardot. Vagy ilyened nincs és vaktában lövöldözök?
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest