- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz #42308056 #60951 üzenetére
Gyártói szerviz azt építi be amit a Dell küld, Dell meg 95%ban azt küld ami eredetileg volt a konfighoz (kivéve ha benéznek valamit).
Ha eredetileg TN volt, és IPSre cserélte az eladó, akkor TN lesz benne gyártói szerviz által.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Prowler
senior tag
válasz somasz #60955 üzenetére
Posta a legkisebb gond, itt élek kint így ingyenes.
Fedlap kicsit nyomott igen, de azt írják a kijelző karc és pixelhiba mentes...
Igazából csak a kíváncsiság miatt venném meg, jelenleg egy T430-at használok és semmi baj vele. De előtte volt E6430 és azt jobban szerettem.Veremivadék Undorkutya
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Dell Latitude e7440 ultrabookot az Core I5 verziót használtan.
Feltelepítettem a win10 operációs rendszert.
A gép két furcsa hibát produkál. A tulajdonos szerint ez nála nem jelentkezett. Ő Win 7 rendszerrel használta.
A hibák a következők:
1. A jobb oldalon lévő usb nem működik, csak áramot ad. Tehát tudok vele például telefont tölteni. De bármit kötök rá nem reagál rá a gép. A két hátsóval semmi gond nincs.
2. Ha akkumulátorról használom és töltöttségi színtől függetlenül bármikor csatlakoztatom a töltőt 5 esetből háromszor a kurzor lefagy, és csak az, nem pedig az egész gép. Ilyenkor ha a töltőt kihúzom vagy egy pillanatra alvó módba rakom a gépet akkor vissza jön a kurzor.Van esetleg ötletetek hogy mi lehet a gond?
A tulaj simán visszavenné de mivel nagyon jó áron vettem ezért szeretném megtartani. De nem vállalt rá több hetes garanciát. A napokban döntenem kell.Minden driver fent van. Sőt lefuttattam a Dell SupportAssist programot is. Nem talált hibát. Viszont az eszközkezelőben van egy sárga felkiáltójelem Egyéb eszközök/Broadcom USH. Nem tudom hogy ennek van-e jelentősége.
Minden segítő tanácsot, tippet előre is köszönök.
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
Dell Command Update progival keress drivereket.
A Dell oldaláról a Security menüpontból kell a drivert felraknod a kérdőjeles eszközhöz.
Kipróbálhatnád a gépet W7-tel is, sztem ott is csinálná az usb töltés problémát.
Próbáld ki másik, földelt konnektorban a tápot, mert ilyesmit csak rossz villamos hálózattal tapasztaltam.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
pohár
félisten
válasz #42308056 #60951 üzenetére
arra cserélik, amit a DELL küld, nagyon válogatni nem tudnak... (de a ST alapján tudod csekkolni, hogy milyen panel volt benne gyárilag)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
Hát lesz egy panelcsere elvileg, de a szervizes ember nem látta a csíkokat. Fotón mondjuk jobban látszik. Nektek mi a véleményetek?
Főként este látszik nagyobb fényerőnél és nem messziről. Nem zavarna ha csak akkor látnám ha esetleg közelebb hajolok valamiért a kijelzőhöz de egy film sötétebb jelenetekor sokszor nagyon tud látszani.
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
Prowler
senior tag
válasz somasz #60950 üzenetére
Ha a WWAN helyére berakok egy SSD-t, ahhoz kelleni fog valamilyen tartó keret vagy csak berakom és a helyén marad? Az optikai meghajtót ki kell vennem ez esetben?
Gondolkodom, hogy a T430ból kiveszem a 180as SSD-t, berakom az 500as SSHD mellé, ha ezt meg tudom majd oldani így.
[ Szerkesztve ]
Veremivadék Undorkutya
-
Blac1
aktív tag
Köszönöm mindenkinek.
Úgy néz ki hogy a kurzor lefagyás hálózat függő. Itt a munkahelyemen például semmi gond vele.
Akkor marad az usb probléma. Azzal együtt tudok élni. Remélem hogy nem fertőző és nem mondanak a hátsók is csütörtököt.
De ki fogom próbálni win 7-l is.
Bár most hogy jobban próbálgatom mintha a rosszban 1 milliméterrel kijjebb lenne a csatlakozó amikor valamit csatlakoztatok mint a másik kettőben. -
iscsu
tag
Ha az USB elkészítése megy (angolul), utána nem is kell érteni, tényleg egyszerű. Az egész nincs annyi idő, mint egy Windows telepítés. Miután elindul, bedugsz egy pendrive-ot, és ha felismeri, nyertél (feltéve, ha nem az oldalsó portban volt a Linuxos pendrive, mert akkor már a boot alatt nyertél ).
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Hazai Alza boltban kapható üzleti gépre is érvényes a 3 év NBD garancia?
A bolt adatai szerint: "A termék lokalizálásra került a következő országban: HU"
Fentebb ennyi információ szerepel: "(NBD On-Site)"
[ Szerkesztve ]
-
zolko74
tag
Gondolkodom rajta, hogy a Dell 7480-as gyári 128GB SSD-t kicserélem egy nagyobb 240GB-ra.
A gyári egy SK hynix SC311 SATA 80mm 128GB M.2 SSD-t (530/190MB/s)
Az új kiszemelt egy [KINGSTON] 240GB A1000 M.2 PCIe 2280 NVMe SSD. (max: 1500/800 MB/s)
Annyit sikerült kinyomozni, hogy a laptop 2 PCIe csatornát tud használni az SSD-hez, és a Kingston NVMe is csak 2 csatornás.
A kérdésem az, hogy működni fog-e, és észrevehető lesz a sebességnövekedés a napi használatban? -
allein
addikt
válasz zolko74 #60971 üzenetére
Enyémben egy ilyen volt: SSD - 256GB, M.2 2280 Sandisk, aztán raktam bele egy Samsungot, de nem tudtam volna kihasználni a Samu adta sebességet mert csak 2*pCIE és nem 4*.
Nálam működött a Samsung, sőt más típusú Dell gépben is használtam ugyanezt a Samsung típusú SSD-t: 5480, 5470, 5580.
Szerintem működnie kell nálad is.
Szerintem fogsz érezni némi különbséget a SK Hynix és a Kingston között.
[ Szerkesztve ]
-
Venemo
tag
válasz Venemo #60891 üzenetére
Sziasztok!
Folytatódik a történet. Ma elvittem az XPS 13-at a Humansofthoz, akik rendesek voltak és garanciában kicserélték a ventillátort és palmrestet amit eltörtek az előző szereléskor. Most hazahoztam a gépet. A ventillátor még mindig zajos, kattog.
Tényleg ennyire rossz lenne az XPS 13 ventillátora, vagy csak hülyének néz a Humansoft?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Venemo #60973 üzenetére
HS nem néz hülyének, mert nekik nincs érdekükben.
Delltől kapják a javításért a pénzt, ha rövid időn belül többször javítanak gépet azért nem kapnak pénzt, így érdekük 1 javítással minden hibát elhárítani.Ha extra fizikai hangja van a ventilátornak a szélzajon kívül csere után is, akkor elképzelhető, hogy valami belelóg, és szervizben nem vették észre, mert mondjuk az alsó burkolaton van, amit rögtön lekapnak, ritkán nézegetik.
Ha van torx csavarhúzód meg affinitásod hozzá, szedd ki azt a pár csavart és szedd le az alján, nézd meg akár menet közben is, hogy miből jöhet a hang.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Vostro amin jelenleg linux van,de win 10 kellene rá. Bontatlan. Van e valami fontos amit máshogyan kell / ajánlott csinálni mint egy "sima " op.rendszer telepítésnél,vagy mehet fel egyből a win?
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
somasz
Topikgazda
-
allein
addikt
válasz Prowler #60989 üzenetére
Vagy a tetején de nem tudom mennyi hely van, vagy szépen mellette el tudod vezetni(miután beraktad a kártyát), wifi kártya antennái amúgy. Én is megszenvedtem egy kicsit ugyanezzel, nem fért el e tetején és szépen, óvatosan mellett elvezettem. Mondjuk ez egy Precision M4800 gép de ugyanaz a történet.
Milyen mSATA-t szándékozol belerakni, ha szabad kérdeznem.
-
Venemo
tag
válasz BullZeye #60977 üzenetére
Hali!
Végülis azóta nem hallottam a kattogó hangot, úgyhogy egyelőre így hagyom. Ha netalántán előjön még, akkor viszont megkeresem őket.
Nem nagyon szeretném szétszedni, hiszen a "szakember" is eltörte a műanyagot, miközben leszedte a hátlapot. Félek, hogy az én kezemben is eltörne.
-
Prowler
senior tag
válasz csaba1203 #60995 üzenetére
Szia, persze hogy szabad Angol Ebay-ről szereztem, régóta vadásztam már egy ilyenre (volt 6430-am is és nagyon szerettem).
Konfig a következő: i5-4310M, FullHD IPS, 8 GB RAM, 500 GB SSHD, HD Graphics 4600, háttérvilágításos billentyűzet. Holnap érkezik hozzá egy Samsung 860 EVO mSATA SSD is, az majd meghozza a kívánt sebességet isVeremivadék Undorkutya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest