- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
válasz akoska07 #3400 üzenetére
Áááá fater, azt már elvitték a régi gépemmel. Fájt a szívem.
Egy E5200 alapfesz, max. Mhz tesztet futattok, most csinálom havernak.
Jelenleg everest szerint 1,05V-on, 3,06Ghz, alaphűtővel a Prime95 fut egy 20 perce.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
-
lipi67
nagyúr
Biostar? Na kíváncsi leszek!!! Remélem ütős lesz, s nem sztárolva van, tud is. (nem extrém helyzeteken készült tesztekre gondoltam, olyat láttam sok fórumon, olyan emberes 24/7-est, normál hűtővel. (ahol a lap és proci az irányadó még, s nem a hűtés) Sok sikeret!
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
nagyúr
én is kiváncsi leszek
másokkal ellentétben,nekem tetszik ez az alaplap.
van egy olyan érzésem,hogy ez kivételesen sokáig lesz nálam.azt azért elmondom,hogy ezeket a lapokat tuningra találták ki,nem minnél nagyobb 24/7 stabilitásra.persze fogok majd olyat is nézni.sajna gyári hütőnél jobb léghütésem még most sincs,és nem is vszinü,hogy csak azért beruházok egy "jobb" léghütésre.
nálam csak a tuningnál kell a jó hütés. más esetben abszolut alapon megy minden (ami bőven elég bármely alkalmazásra ami a gépemen használatban lehet) és ahhoz szimplán jó egy gyári hütő.az alaplap kijelzője a procira jelenleg 33 fokot mutat,ami nagy vszinüséggel helyes,mert minden más progi is ugyanazt mutatja.lesznek majd tesztek,de sajna csak a köv hétvégén.
addig gyüjtöm az infókat a minnél jobb eredmény eléréséhez.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
F.B.I.
veterán
Tuningoltam az E5200-at de gázos a téma. Felraktam 3,06-ra CIE, EIST bekapcsolva, 1,125V-on (everest) lefutott a 3dmark06 szépen. Aztán gép újraindít és alapra tett mindent. Ekkó mivan? Adtam kis feszt, semmi, még fesz, semmi. Állandó alapra tétel és újraindult. Egy alaplapi CMOS reset sem tudta észhez téríteni, csak a gyári 1,275V-al indult el 2,5Ghz-en. Mindennek megfelelően adtam feszt, memók beállítva. Hogy lehet, hogy lefut egy teszt bechmark, utána lehal a beállítás...bordák nem melegek, proci 800-as ventinél 40 fokos.
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
lipi67
nagyúr
válasz akoska07 #3404 üzenetére
Tom, hogy tuninggurus lapocska, de a DFI se jön be sokaknak..
Biztos hasítani fog (reméljük), de ahogy mondod, nem 1xű, kell az info. Alapon is ok a gyári, de ha tuningolod, mindíg szereled? Én ezért (is) vettem egy jobb léghűtést, mert ott rohadjon meg, én nem szedegetem ki a hülye alaplapotA memkezelésére is kíváncsi leszek! Sztem abban a giga jobb lesz. FSB-ben..-No , majd látjuk!
Nekem végem, vége a sulinak. Egész napom elmegy a 2 törpémre, tuning csak 10 után, ami rendben is lenne, de ilyenkor elolvasom a leveleimet, benézek ide, s hulla vok..
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
nagyúr
mennie kell neki,hiszen azért vettem
én nem szerelek semmit sem.
ill. csak akkor ha rá kell rakni a hideget.
azt meg,bármikor szivesen teszem
sarokban szépen elrejtve van a cucc,én pedig könnyedén hozzáférek mindenhez.
végre nem kellett rádugni mindenféle vezetéket,gombokkal való üzemeltetéshez.
rajta van a ki-be kapcs és a reset,amik szépen világitanak.
kezd beállni a paszta a proci alatt,mert már csak 30 fokos a gyári hütővel.remélem lesz időm hétvégén tesztelni a saját gépemet is.
rám férne már egy kis tuning
mostanában mások gépét javitgatom,szerelgetem,bővitgetem.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Csaszykj
aktív tag
Hali!
Ismim vett egy Q8200-at, csillagászati összegért, tuning szempontjából kérdezném hogy meddig lehet ezeket biztonságosan feszelni és húzni?
Csináltam egy kis tuningot már, itt egy eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz akoska07 #3407 üzenetére
Jah úgy működött, csak energiatakarékos gépecskét akartam neki, ami megindul ha kell. Mindent nem lehet azonban.
Ez a mások gép szerelése ismerős...3 vár még a sarokban, túl rendes vagyok, vagy keveset dolgozok?
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
kicsigeri
senior tag
-
lipi67
nagyúr
válasz kicsigeri #3412 üzenetére
Most , hogy nézem a képet, nem a 7-es szorzó lesz ott a szűk keresztmetszett. (bár nem ideális, ez tény). Feszelni kell, s megy (menne )a magas FSB, az meg jó. Csak..Akkor feszelni kell ám a lapot, ramoknak szinkronban kell majd menni (ha túl magas az FSB-úgy legyen), viszont..Ha a valós Vid-je 1,15 és terhelve 1,18-on már olyan meleg. Léggel 24/7-es valós 1,35v-1,4v -ot most nem fog tudni elérni. Valós 1,25 felé nem hiszom, hogy érdemes mennie.
Amúgy meg: Holnap? Milyen idő lesz? Ne reggel írd meg mint ma![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ugy ugy
el kell dönteni mit akar az ember.
egyébként szinte mindent lehet már win alól huzni.
ha mégis erőre lenne szükség.de jó vkinek hogy keveset dolgozik
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz Csaszykj #3409 üzenetére
nem tul szerencsés választás a Q8200. pláne csillagászati áron.
de ha már megvan akkor adjad neki,ne sajnáld,birja az a feszt.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
F.B.I.
veterán
Nekiültem de szivat a lap. Egy Gigabyte G31M-ES2L ebbe pakoltam be 2x2Gb, 800Mhz-es Kingmaxxal az E5200-at.
A proci VID 1,275V. Először meghúztam 3,0Ghz-ig alapfeszen (eist,cie1 kikapcsolva) de nem indult alapra állította vissza magát. Adtam neki feszt BIOS szerint 1,3V azzal is reset. Akkor cmos clear lett, Biosban ugyanezek a beállítások csak még egy kis fesz, történetesen 1,35V resetel. Szerintetek? A lap a gyenge láncszem vagy a proci egy rossz széria?
-
lipi67
nagyúr
MCH-nak adj feszt, az kis lapocska meg fogja hálálni 4giga ram alatt. Vedd vissza őket, ne kavarjanak be. Ha van a biosában performance level, nézd meg, hogy nem -e szarul lőtte be a lap. Ha minden ok, akkor kilőheted a ramokat..
Lapod nem egy tuningbajnok (3fázis), de ennyire szar se a lap, se a proci nem lehet!
Valamit nem vettél észre, nem tom, hogy mit.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
F.B.I.
veterán
válasz CHIPman #3421 üzenetére
Az a baj, hogy csak összeszerelésre van itt a gép és a tulaj sóhersága miatt nem akarom 1,3V feletti feszültségekkel 70C fok felé vinni az alaphűtővel.
Ha lesz időm és nem mások gépét kell szerelni, meghúzom majd a kis X2 5050e procimat az UD3 lapban.
-
Csaszykj
aktív tag
Nem akar több fesszel sem rendesen menni, hétfőn szórakoztam vele 2 órát, mindig leáll az 1es mag Prime & Orthos alatt, néha újraindúl....
Ma jött meg egy E2180 Bagira01-től vettem, szerintem beépítem a gépbe, megnézni mit meg a proci a lapomban, mivel az ismim gépébe holnapra jön meg minden alkatrész, amit pakolok neki össze
-
lipi67
nagyúr
válasz Csaszykj #3423 üzenetére
2180-asnak mennyi a vid-je? Ha új, s 1,325, akkor 3,1GHz alapon meg lesz simán, de nem tör majd az egekik, 3,6 felejtős lesz..
Ha régi..(bármi lelehet)
A smutzig ismerősöd képét meg akkor szard le[ Szerkesztve ]
-
Csaszykj
aktív tag
Mindjárt rakom befelé, majd jelzek mennyi a VID, és hogy alakulok vele.
Az ismerős ráér amúgy is, holnap este viszem neki a gépét úgyis csak le...
Bár a P5K lapját kipróbálnám szívesen mit tud, de majd ha össze lesz rakva meglátom úgyis, mivel én fogom feltolni benne a procit
Asus lappal még nem volt dolgom, ez lesz az első.
[ Szerkesztve ]
-
Csaszykj
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Elkaptam a fonalat, adtam egy kis feszt mindennek és megindult a proci. Mondjuk a 26C fokos szobában a gyári hűtővel már most 62C fokos és maxon pörög. Meddig mehetek hőmérsékletben 70C? Mennyit bír az intel hűtő rpm-ben? ( most 2800-on megy ).
Eredmények nemsokára ( csak alapfeszen ).
[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
Most nekem is jobban megy a proci mint tegnap, de a dominatorok csak nem akarnak 850Mhz-nél többet, sztem az alaplapom nem tetszik neki [link]
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
CHIPman
nagyúr
-
F.B.I.
veterán
válasz CHIPman #3435 üzenetére
Megy az még csak nem tudom, hogy a Prime 95 elég-e tesztelni, mert az IBT és az Orthos is nagyon felviszi a hőmérsékletet már 1 perc után ( 70C fok) ezért leállítom. Ennyit tud az Intel hűtő pedig Thermaltake paszta van rajta.
-
krammerka
őstag
Üdv!
Nagyon sajnálom,hogy mostanában nem tudok foglalkozni ezzel a táblázatos dologgal,főleg családi,és egyéb más okok miatt.
Viszont azt se szeretném,ha teljesen behalna,mert ez egy hasznos,igen sok információt tartalmazó adatokkal teli táblázat.Így ha valaki úgy érzi,hogy szívesen besegítene,és hosszútávon vállalja ennek a táblázatnak a feltöltését,kezelését,annak nagyon örülnék
Persze azért én is megmaradok a háttérben,nem tünök el,és Lipi barátom is segít amiben kell[ Szerkesztve ]
-
-
krammerka
őstag
Szia,ez aztán a hozzáállás
Viszont nem tudom mennyire vagy járatos a témában(tuning),mert a táblázatba való feltöltés csak egy része a dolognak.Sokszor kérik a segítséget tőlem,illetve Lipitől,illetve feltöltés elött ellenőrizni kell,hogy az adott kép megfelel-e az kritériumoknak,stb.................
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz krammerka #3441 üzenetére
Feltölteni nem tudok, 1xrüen nincs netem , gépem rá. (gyerekeim) Viszont ha BÁRMI kétséges, elküldi, s szívesen megnézem, hogy ok -e , mehet e.
-Nézegettem, mostanában ez a divatos IBT is fut 1-2 procinál. (szerintem semmivel sem jobb-ezen volt is vita-, mint a prime, de..-
Az nem egészen jó dolog, ha IBT-vel lefuttatott eredmény úhgy kerül be, hogy már lefutott az IBT, mert pl. a képen 1,296v-van, de teszt alatt ember nem tudja , mennyin ment..
Jó lenne visszatértni az egységes külalkra..Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
F.B.I.
veterán
válasz krammerka #3441 üzenetére
Nem vagyok egy számtech zseni, magamtól tanultam meg mindent. Kb. 4 éve van gépem, előtte azt sem tudtam hol kell őket bekapcsolni, ma már ott tartok, hogy percek alatt összeszerelek bármilyen konfigot. Hardverben ott vagyok, a szoftveres részek nem fekszenek, a látványnak élek nem a számoknak. Ennyi hibám van de gyorsan tanuló típus vagyok ( most is 3 gép vár összeszerelésre az asztal alatt ). Mint írtam időm végtelen, netem DIGI, tudok feltölteni bőven. A gyerek és asszony nem szól bele az életbe délután 4-ig és este 21-től, megint enyém a pálya. Ennyi hirtelen.
Egy kis segítség viszont megint kellene . Az előbbiekben felrakott eredményemen futott a gép, kikapcsoltam. Nemrég visszaindításkor levett mindent alapra. Megint beállítottam, mindenek adtam feszt, procinak is a biosban írt felett. Nyomok egy F10-et, és semmi. Elindul a gép de nincs kép. Ilyenkor egy reset segít, ekkor minden visszaáll alapra. Most a gép defaulton fut. Futattam memtestet is de nem hozott hibát. Mi lehet a gond? Új gép, aránylag márkás alkatrészek, a táp egy gagyi, ami a házzal együtt volt szerelve ( Stability Power 400W ).
Az alkatrészek: Sapphire HD4670 ddr4, 2x2Gb kingmax 800Mhz, Giga g31m-es2l, E5200, WD320Gb SATA vinyó.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz lizakattila #3444 üzenetére
Akkor proci ki lesz, cmos clear, proci be. Csak a jó kis pasztát sajnálom meg már olyan szépen elrendeztem, kötegelőztem a kábeleket, kicsi a ház, kevés a hely a feszítők kiengedéséhez.
-
F.B.I.
veterán
Úgy néz ki ez volt a megoldás. Most minden megy, futatok még egy primeot és utána újraindítom.
-
F.B.I.
veterán
Újraindítás után megint lehalt. Most átraktam a sata meghajtót slavere és többszöri ki-be kapcsolás után is jó. Ez volt a megoldás. Hihetetlen 2009!
-
lipi67
nagyúr
válasz krammerka #3448 üzenetére
Ok! Én is indulok lassan, majd ha segítség kell, vagy ilyesmi, írjatok rám!
Szép napot mindenkinek!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lizakattila
senior tag
Nekem egy IDE-s vinyó kavart be néha, de olyan szinten, hogy a BIOS-ig sem jutottam el. Miután lehúztam, bebootoltattam és visszadugtam, utána jó volt.
Igaz ezt nekem is csak a Giga lapomnál csinálta (előtte MSI volt, most Asus és ezekkel nem).
Lehet ez valami Giga specialitás, hogy az ide/sata vezérlő néha "önálló életet él"."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest