- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyre több pletykában merül fel az Intel eladása
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
Sziasztok, sikerült megjavítani az MSI GX 740-est, HD 5870M van benne, honnan érdemes leszedni hozzá a display drivert?
-
Remus389
veterán
Sziasztok, szert tettem két hibás MSI GX 740-es laptopra, viszonylag olcsón. Az ötlet az volt hogy a kettőből csinálok egy jót.
1. gép: [link] Igen szép az állapota, a zsanérjai hibátlanok szerencsére, viszont alaplaphibás és a töltője is rossz (megégett), konzultáltam a fórumon és valószínűleg vettek hozzá egy nagyon olcsó, rossz minőségű töltőt (vagy az eladó rásózta) amely a terhelést nem bírta és tönkrevágta az alaplap tápáramkörét. Tehát a gép jó, "csak" az alaplapot kéne kicserélni (meg a töltőt).
2. gép: [link] Ennek letört a kijelzője, meg a zsarnér is elcsvarodott, ráadásul ebből mindent kinyert az eladó (processzort, RAM-ot, az értékes videókártyát), ami nem baj egyébként, lényeg hogy van benne egy elvileg jó alaplap, meg jó töltőt is küldött jó áron.
Szóval át kéne ültetni az alaplapot lényegében, majd bekötni a csatlakozókat ...stb. Azt hittem naivan, hogy meg tudom magam is csinálni, viszont úgy tűnik teljesen szét kell szedni a gépet, hogy kiszedd az alaplapot, nem úgy van hogy leveszed az alsó burkolatot és kiszeded (kisebb a nyílás, mint az alaplap). Ilyenkor azt mondom, bölcsebb dolog nem hozzányúlni, mert végleg tönkreteszem. Ha valakit érdekel: [link]
A javítási kísérletről pár kép: [link]
Szóval kéne Budapesten egy jó szerelő, aki ért a régebbi laposokhoz is és jó áron megcsinálja. Szép lapos szerintem, érdemes foglalkozni vele.
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
Sziasztok, az a kérdésem hogy régi laptopokba, konkrétan MSI EX 720 illetve GX 740, ha SSD-t szeretnék tenni, akkor kell valamilyen adapter?
Illetve milyen SSD megy beléjük? Van speciális Notebook SSD?
-
Remus389
veterán
Sziasztok, megvettem a kamaszkori álom laptopomat, az MSI GX 740-est (nem röhög, nekem ez mindig is annyira tetszett, annyira én vagyok, mondjuk igazából a GX 720-as, de azóta rájöttem vagy GX 740 is ami már Intel i5-ös és ugyanúgy néz ki)
Ebay-en megláttam egy szépet Franciaországban, annyira megtetszett hogy megrendeltem (90 euró volt postával), apró hibája hogy nem kapcsol be
Nem vertek át, mert leírták hogy alaplaphibás, és HDD sincs benne (ez nem is olyan nagy baj, veszek bele egy használt SSD-t olcsón)
Nekem ez a gép csak hobbi lenne, igazából birtokolni akarok egy ilyet, meg babusgatni olyan szép, semmi több
Szóval tudtok valami korrekt szakit akivel boltolhatok egy korrekt javítást (akár forrasztásos, akár alapcserés), illetve a benne lévő speckó videókártyára se tartok igényt, ami nem olcsó [link] , a javításért cserébe, bele lehet tenni kisebbet, nem igazán gémelnék vele, arra majd a asztalit fogom
Kép: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz anonymus89 #35933 üzenetére
Én is már megszívtam a csodás update-ekkel, reinstall kellett
Ezt javaslom: [link]
-
Remus389
veterán
Sziasztok, édesapám notebookján, egy öreg MSi Ex-720-ban tönkrement a gyári akku, így 9 év után.
Mivel teljesen elégedett vele és a Notebooknak sincs egyéb hibája, kéne bele új akksi.
Úgy tűnik már csak utángyártott van.
Kérdésem, hogy mit ajánlotok, látom van noname, VHBW, ENESTAR, Visiodirect, Greencell, Intensilo.
A noname-et el is vetem alapból, nem hiányzik hogy kigyulladjon.
A greencell drágább, de szimpatikus, mit kerüljek és mit vegyek?
Üdv!
Lehetőségek: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyre több pletykában merül fel az Intel eladása
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Az elfelejtett kiberfegyver
- További aktív témák...
- HP EliteBook AMD Ryzen 6-magos fémházas laptop 16/512
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest