Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Ha photoshoppal írni akarok ezt dobja ki:
Rákerestem google elméletileg akkor ír ki ilyet, ha a c wondows mappába tetüünk új Fontot, ami igaz mert tettem is de GIMP, és PAINT is tudja használni ezeket a betűtípusokat.
Próbaképp az új betűket kitöröltem, és utána is ki írja a photoshop. Öhm, újratelepítés nem játszik mert Portable verzsön.Mit tudok tenni?
Üdv,
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Nemrég telepítettem Ubuntut, és tökjól belőttem az evolution levelezőt, sok év utána végre rendbe raktam a leveleimet, csomó spamet kitöröltem, a fontosabb leveleket bejelöltem pirossal, és az össze olvasatlant olvasottra pipáltam, hogy ezentúl tudjam mikor jött valóban új levelem.
A lényeg, hogy egyéb okok miatt sajnos újra XP-t kényszerülök telepíteni a gépemre, de szeretném ha a levelezésem valamilyen formában megmaradna esetleg lehet backup-ot csinálni ami kompatibilis pl. Firefox vagy más xp-s levelezőprogrammal.?
Üdv,
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy eddig egy RGB kábelen keresztül egy 20".-as CRT monitorom volt a gépemre dugva tökéletes ment, most rápróbáltam DVI kábelen egy fullhd-s monitort, de bootolásig még ad képet, de amint elkezdené az ubuntut betölteni a gép, (még a fehét ubuntu logo látszik) utána se kép se hang.?
Matrox G500 v. G550 már nemtudom a vga.
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Hello!
Még sosem nem csináltam ilyet abszolút foggalmam sincs, hogy hogyan működik de szeretném beállítani ubuntun a levelező klienst.
XY@vipmail.hu az eamil címem.
Kigoogleztam, ezeket az infokat, csak nem tudom hova kell melyiket írni.
UPC netünk van:
pop (kimenő) szerver: pop.chello.hu
smtp (bejövő) szerver: mail.chello.huPOP3 szerver: pop3.vipmail.hu
IMAP szerver: imap.vipmail.huBeállításoknál a következőket kell kitöltenem.
Levelek fogadása
Kiszolgáló típusa: ? (alapból ez "IMAP".)
kiszolgáló: ?
felhasználónév: ?Levél küldése
Kiszolgáló típusa: ? (alapból ez "SMTP".)
kiszolgáló: ?Azért nem értem, hogy mi van mert a upc-nél pont fordítva van írva, ott a bejövő az smtp. Azon túl meg a maradék infókat, hogy pl. az indamail POP3 azokat nem tudom hova kéne beírnom...
Igazából most értelemszerűen kitöltöttem a dolgokat, kész lett a fiók, de küldtem magamnak eamilt és a kliensben amit használok nem jelent meg levél. Meg jó lenne ha lehetne az indamailből importálni az eddigi ki/be menő leveleimet.Előre is köszi, ha valaki veszi a fáradságot, és segít
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a jelenlegi gépemben lévő matrox g550es vga felismeri a samsung crt monitort és beállíthatok neki akár 1600x1200-at is de ha rádugok egy fullhd monitort akkor csak "plug and play" monitort lát, és max 1366*768-at enged?
Üdv,
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Tudtok valami magyar tutorialt, hogy hogyan lehetne ilyen google map-ot beágyazni egy honlapra?
Üdv,
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudok legegyszerűbben/legolcsóbban kábel nélkül videójelet küldeni?
Egy fő számítógép képét kellene egységesen 3 plazma tévére továbbítani HD felbontásban.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy használt EEE pc.-t, 1101H egyszer volt csak kibontva és oprendszer már van telepítve.
Bekapcsoltam, és minden rendben van egérrel tudok kattintgatni, az a problémám, minden billentyűlenyomásra furcsábbnál furcsább dolgokat csinál.Vagy a funkció billentyú vagy control altGr, vagy ezek kombinálva lettek beragadva, vagy csak aktiválva, dollár jeleket ír, minden féle spéci karaktereket, backspace-re semmit nem reagál, Q-ra pl. \ jelet.
Ha bekapcsolom a gépet és a biosba akarok belépni nyomnám az F2-t de biost akar frissíteni, mivel Alt+F2.-re biost frissítene. (ezt csak azért írtam, hogy nem csak windows alatt csinálja)Szerintetek, egyből vissza gari, vagy valami tudnék csinálni
Esetleg ez jellegzetes EEEpc hiba lenne, amire van egyszerű megoldás?Üdv,
Misi[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Win7.-el kapcsolatos kérdéseim lennének.
Hogyan tudok kirakni bal alulra a start ikon mellé, egy "asztal megjelenítése" linket?
Xp ben csak a gyorsindítótárat kellett bepipálni de itt nem találok ilyesmit.
Másik.
Be lehet állítani, hogy az asztalon elhelyezkedő ikonok kisebb méretűek legyenek?
Mappákon belül be lehet azt már megtaláltam.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Egy frissen telepített win7.-en szeretnék futtatni egy portable photoshopot, de mikor elindulna ki írja, hogy hiányzik az MSVCP80.dll
Mit tegyek?
Üdv.:
Misi -
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Abit An7 alaplapom van és most telepítettem újra, az lenne a kérdésem, hogy melyik nforce driver kell hozzá?
Az nvidia oldalán ezek közül lehet választani:nForce 9 Series
nForce 7 Series
nForce 6 Series
nForce 5 Series
nForce Professional 2000 Series
nForce Professional 3000 SeriesÜdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani valami "emlékeztető" programot?
Tehát ha pl. azt akarom, hogy 22:00 kor felugorjon egy ablak, "XY" szöveggel.
Van valami tippetek?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán követtem ezt az i5/i7 dolgot.
Szóval, hogy is van ez i5 lapba lehet i7 procit tenni, vagy fordítva?
És ha igen akkor mi a különbség közöttük?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Matrox Milleneum G550.-es videókártyám van, windows xp oprendszerem és erre való driverem.
Feltelepítettem egy játékot (Sodier of fortune), de ha el akarom inditani azt irja, hogy szükség van OpenGL.-re.Mit csináljak?
Rákerestem googleben sehol nem találtam olyat ahol letölthetnék opengl.-t csak olyan nvidia drivereket amik tartalmazzák.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Van nálam egy fujitsu siemens amilo pro v8210.-es laptop.
Wifi drivert szeretnék hozzá.
Gyár oldalán a supportnál csak intel wireless pro driver van, de ebben a gépben atheros wifi van. Méghozzá Atheros 5006EG.Ha ehhez való drivert töltök, gond nélkül fel megy eszközkezelőben eltűnik a kérdőjel.
Viszont az elérhető vezetéknélküli hálózatoknál egy darabot nem lát.
Ami érdekes, hogyha berakok egy ubuntu linux live cd.-t akkor azonnal lát minden wifit.Ubuntu ar242x-drivert tesz hozzá alapból.
Erre rákerestem és mindenhol linuxos oldalakat dobott ki ahol 5006EG atheroshoz kötötték.Everest szerint is Atheros E5006EG van a masinában.
Egyedi azonosítója:
PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_3065168C&REV_01\4&20975680&0&00E1Ezt a drivert töltöttem hozzá, mert az atheros.cz-ről nem sikerül server denied.
Detto ugyanezt a drvert már több helyről is sikerült leszednem hozzá. Mivel exe-t nem tartalmaz eszközkezelő > illesztőprogram frissítése > módszerrel rakom fel.
Minden ötletet előre is köszönök!
Szerk.:
Jah és friss telepítés, én húztam újra úgy 30 persze.Üdv..:
Misi[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Abit AN7 alaplaphoz keresek drivert ami az nvidia oldalán van nforce 2000 kategóriánál az nem jó hozzá, pedig tudomásom szerint ez nforce2-es chipszettel rendelkezik.
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
IBM Thinkpad T60-ra szeretnék új oprendszert dobni, de a telepítő "nem talál merevlemezes meghajtót" pedig a régi oprendszer rendesen fel tud állni.
Van olyan telepítőm amiben van integrálva raid driver, de ahhoz nem kompatibilisek a T60 driverei.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Nem találom total commanderben azt a részt ahol be/ki-kapcsolhatnám a rejtett fájlok mutatását, valakio le tudná írni nekem hol van?
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Van egy pendrive ami telepítés közben fel volt dugva egy gépre és véletlen azt hittem, hogy az is a winyó partíciója, és töröltem róla mindent.
Ha getdataback-el vissza akarom hozni, nem engedni, mert nem fat32.
Le akarom formázni, hogy az legyen. de a "formázás nem sikerült" -> írja a windows.Tanácsot kérek...
Köszönöm,
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm hozott egy laptopot, és egy AutoCad "biztonsági másolat"-ot.
Az autocad installálás már az elején kidob "A telepítés inicializása nem sikerült" hibaüzenettel, más gépre lehet telepíteni...
A cd-t felismeri, mert bejön az autocad telepítő kezelőfelülete, ahol a "telepítés" gombra kattinthatok...
Valaki tud segíteni?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Amilo Li 2727, amit ujrahuztam, és a gyár oldalán találhato RTL 8101E ethernet driverrel ha telepítem az eszközkezelőben még mindig ismeretlen Ethernet vezérlő van.
Próbáltam nem a gyár oldaláról másmilyen verziójú RTL 8101E drivert feltenni (term. Vista 32b-hez valót) de azzal sem akar menni.
Újratelepítés előtt ment rendesen az net, ughogy szerintem szoftveres gond.Akinek van tippe ne tartsa magában!
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Drivert szeretnék telepíteni egy gépre, amit most húztam újra, csak az a gond, hogy amikor telepíteni akarom ez a hibauzenet fogad.[link]
Advent 7011 laptop, SiS 7012 hangkartya van benne, és a drivert a gyár support oldaláról töltöttem le.előr is thx, a sgítséget.
Üdv.:
Misi[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Divx-re elég a következő konfig?
400Mhz PIII
128mb SD ram.???
(azt tudom, hogy 500MHz PIII és 256mb ram elég volt, múltkor, de variálni kellett a kodekekkel nagyon...)
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Most akarnék összerakni egy gépet, de akármilyen CD/DVD meghajtót nyomok rá, vagy CD-t teszek be bootolásra ez fogad:
"Unknow Flash Type"
Utána bootolna vinyórol.
Biosban széépen látja, primary master TTS Corp HL-DVD stb-stb.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem küldeni egy linket, hogy Dell laptop aznosító alapjáén hol tudnék rákeresni, hogy van-e rá garancia?
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
válasz werszomjas #31860 üzenetére
Szia!
Én kölcsön tudom adni az enyémet 1 hónapra, úgysem használom, oszt ha le akarnál vele lépni, akkor úgyse fogom fizetni és letiltják.
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Hello!
Tudtok ajánlani, az XP keresőjénél inteligensebb programot.
Olyan kellene nekem, hogy ami van az xp, ben is, hogy Start>keresés> speciális helyek bla-bla
de olyannal, hogy Speciális helyek, ahol NE keressen.
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
válasz misirulez #31662 üzenetére
Vagy mi lenne ha a kettő memória közül kiderítem, hogy melyik hibás, és azt a telepítés idejéig kiveszem, majd ha kész a telepítés és az "mshtml.dll" is felment akkor visszarakom a hibásnak titulált ramot, ami egyébként ezt leszámítva tökéletesen működik?
Az a baj, hogy 2*1gb DDR-400, ami nagyon nem olcsó mulatság manapság.
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
válasz #65675776 #31658 üzenetére
Szia!
Majd ha megint a szgépem, közelében leszek futtatok goldmem-et.
Addig is arra lennék kíváncsi, hogy mire való ez az "mshtml.dll" gugli nem dobott semmi olyat amiből számomra egyértelműen kiderülne.Utána még telepítés után pár órát használtam a gépet, de semmi különösebb szabálytalanságot nem tapasztaltam a működésében. So it's working well...
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Eddig a gépemen "TyniXp" volt, de virtusos lett így úgy döntöttem újratelítem.
Rendes XP SP3-at raktam rá.
Telepítés közben ez a hibaüzenet jött:"mshtml.dll" a fájl másolás sikertelen.
enter - újbóli próbálkozás
Esc - kilépés
F3 - telepítés folytatása. amennyiben a telepítés folytatja a Windows valószínűleg nem fog helyesen működni.Próbáltam még 2-3x felmásoltatni ezt a fájlt, de nem ment. Az egészet újraindítottam megint nem ment neki. Végül is úgy döntöttem, hogy folytatom a telepítést ez a fájl nélkül.
Feltettem és normálisnak látszik, de még csak a driverek telepítésénél tartok.
Később mi gond lehet ebből?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
PLS SOS légyszíves segítsen nekem valaki!
Adott ez a fájl. [link]
És azt szeretném vele megcsinálni, hogy FEKVŐ-ben így nézzen ki mint ez a paintes kép. [link]Tehát fekvő lapon, egymás mellett 4 ilyen kis izé legyen, hogy egy A4-es lapból négy szórólapot lehessen csinálni.
Előre is köszönöm.
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Másik.
Windowsban nincs meg se a calculátor, se a "játékok".
Ott ahol kéne neki lennie, nincs.Start > Futtatás > calc
Ez minden xp-n behozza a számológépe, de ezen nem.
Hogyan tudok utólag rátenni?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Dell Optiplex GX260.
Bekapcoslás után felpörögnek a ventiik, de képet nem ad, és sípol 6*, utána lekapcsol.
Ha kellő türelemmell/kitartással rendelkezik az ember 10*-15*örre sikerül bekapcsolni és utána megy mint a veszedelem.Dell support oldalán képtelen vagyok megtalálni, hogy mi okozza a 6 sípolást...
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Melyik az erősebb?
P III - 800MHz
vagy
Celeron - 1700MHz???
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legkisebb rendszerfogyasztású mp3 lejátszó amit javasolnátok?
(Annyi, hogy tudjon m3u-t amivel online rádióadások tölthetőek...pl.: RiseFM)Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Még egy hülye kérédés:
Skypeon ha valaki videóhívásra kér fel eltorzulva látom a videóképét (megnégyszerezi vizszintesen a képet)
Ha ő mást hív mások nem tapasztalják.
Ha én mással beszélek akkor IS tapasztalom.Videókat lejátszik a gép, ettől függetlenül a gép video driver-ét újraraktam, és a skype-ot is és még mindig ez a probléma...
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
válasz GabN73 #30441 üzenetére
Igen-igen, ezzel is ez a gond, ha berakom asztali gépbe, persze külön partícióként tehát nem erről bootol.
Azt mondják az okosok, hogy szétesett a particio ezért nem tud bootolni, de esetek 90% segít a scandisk, persze a vinyó egyértelműen haldoklik, de egy utolsó adatmentésre, még fel lehet éleszteni scandisck-el csak én nem tudom, hogy miaz és hogyan mukodik, ez lenne a fő kérdésem.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Windows indulásakor azt írja a gép, hogy hiányzik a system 32 mappa vagy sérült, vagy valami ilyesmi, és rakjam be a telepítőt és nyomjak "J"-t a javításhoz.
Berakom a telepítőt, és nyomok egy J-t, de nem talál telepített merevlemezt.
Ez gondolom azért van mert a laptop satás és nincs drivere hozzá a telepítő lemeznek.Na mármost nekem azt javasolták, hogy próbálkozzak "scandisk"-el, azaz vegyem ki a vinyót rakjam be egy asztali gépbe, és futtassak "scandisk"-et?
Ez a "scandisk" ez pontosan micsoda??
Ez egy program?
Hogyan kell használni?Üdv.:
Misi[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
az volt a baj, hogy 64biteshez töltöttem, amugy ultimatem van es toltottem is le most rendes hozzávalót.
ha most kéccer rákattanok egyből kéri, hogy válasszam ki melyik mappában vannak a fájlok amit telepíteni akarok?
Na most én elméletileg egy eleve magyra telepitot toltottem, honnan kéne kiválasztanom a nyelvet?
Udv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Friss angol Vistat szeretnem magyarositani.
Regional settingsbe mindent magyarra állítottam, de mégis angol maradt.
Letöltöttem ezt a MUI packot is, ami egy .exe fájl, de ha kéccer rákattanok, akkor nem tudja, hogy mivel társítsa?
Pls, HELPÜdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Adott egy gép amit sokáig nem kapcsoltam be (abit nf7 + vmi amd proc).
Amikor bekapcsoltam volna, semmi venti nem pörgött fel.
Kipróbáltam másik táppal jó volt.Viszont valami olyan üzenetet ír ki (már nem emlékjszem pontosan) hogy cpu has changed, pls rebbot the system.
Mit lehet vele tenni?
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Akinek van kedve pls nezzen be ide van egy kerdesem, hatha innen valaki tudra majd valaszt.
Elore is thx.:
Misi -
misirulez
senior tag
válasz Sk8erPeter #29418 üzenetére
Nem laptop asztali gép.
De amúgy az alaplap neve amit becopyztam(IBM 8189F6G), arra végül is rátaláltam.
Ami most nálam van az egy IBM Thinkcentre, Machine Type 8189 [link]
Csak az a baj, hogy a gyártó oldalán lévő LAN drivert ha felteszem, felmegy tökéletesen nem ír hibát viszont utána is a windows eszközkezelőben egy kérdőjel van mint "Ethernet driver".
Szerintetek mi lehet a baj?
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm hozott nekem egy IBM thinkcentre-t de nem tudom pontosan melyik típus, csak annyit, hogy a ""kódja": IBM 8189F6G (everest szerint)
Ha erre rákerestem dobott ki online boltokat, ahol pont ehhez a tipushoz gyárilag tartozó egeret billt lehet venni, viszont a gyártó oldalán erre a "kódra nem találtam semmit, pedig ibm oldalán fent van minden driver onnan le is tudnám szedni.
Ha csak az alaplap driverére keresek rá, nem találok szintén semmi érdemlegeset: Intel Springdale-G i865G.Valaki aki google-ban jártas és van türelme pls segítsen, vagy csak mondja meg, hogy ennek a thinkcentre-nek mi lehet a típusa? A30?M51? Vagy mittomén....
Előre is thx..
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
válasz Sk8erPeter #29343 üzenetére
-
misirulez
senior tag
válasz Csabee. #29335 üzenetére
Hogy kell, hogy NS101 legyen?
Most annyit tudok, hogyha megnyomom az Shift+Alt-ot akkor angolla vál, pl itt ebben az ablakban is angol lessz a bill, de ha a konzolba akarok írni hiába van angolra állítva ugyanúgy magyarul ír, tehát ha a ű-t nyomom akkor itt most \ jel lessz, de a konzolban ugyanúgy ű.
Fenébe már ilyenekkel vacakolni...
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Hogyan kell DOS konzolt indítani xp alól?
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
válasz Sk8erPeter #29329 üzenetére
Próbáltam már az sem megy sajnos.
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Adott egy noti, ami elméletileg tud usb-ről bootolni, de gyakorlatilag egy usb cd-romról mégsem megy neki.
Ha a vinyóra egy DOS partícióra felmásolom az XP telepítő cd tartalmát, akkor az egy járható út ahhoz, hogy tudjak rá xp-t telepíteni?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani valakit, aki tudna valamit kezdeni a csapágyas notebookventimmel?
Elég drága lenne hozzá újat rendelni. (130$+posta)
Szerintem pár csepp gépolajjal, vagy mifenével, lehetne orvosolni a zörgő hangját, de én rohadtul nem értek hozzá.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Megtenne nekem valaki, hogy az asztalon kattint jobb egerrel egyet es, beallitasok,> Tema > windows XP > mentes maskent.
Es az igy elmentett fajlt elkuldi nekem a pmisi@vipmail.hu -ra?
Koszi elore is.!!!
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Toshiba A 200 Laptopra szeretnék video drivert rakni, de a gyár oldalán található drivert ha kicsomagolom, és telepítem akkor ki írja a gép, hogy:
Ha ugyanezt a drivert máshonnan töltöm le, akkor is ez fogad.
Ha az intel honlapjáról töltök olyan videodrivert ami elméletileg ehhez a laptophoz kell, akkor pedig az feltelepül, de utána nem történik semmi újraiondul és ugyanugy nincs video driver.tudna esetleg valaki linkelni nekem egy olyat ami ehhez a notihoz jó?
Everest, nem lát "Megjelenítőt", ami még érdekes, nem hinném, hogy a videókártya rossz lenne, talán csak esetlg a toshiba oldalán egy rossz driver van fent, vagy pl. kint amerikában, többféle vga-val is kidobták és én rosszat töltöttem, de az europai toshiba oldalán pedig semmilyen driver nincs ehhez a laptophoz xp alá.
A laptopon meg van egy "graphic by nvidia" logo, talán ha sima egyszerű nvidia drivert leszednék, akkor menne?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Hello!
Van egy olyan gondom, hogy egy ismerősöm hozott nekem egy gépet, amin ő biost akart flashelni, vagy legalább is újabb verziójú biost akart rá rakni, hogy fogadni tudjon a gép egy phenom-ot.
Na szóval gondolom sejtitek, hogy ez nem sikerült neki, de olyannyira nem, hogy most már konkrétan képet sem ad a gép, csak a ventik pörögnek fel bekapcsolás után.Alaplapi elemt kivettem, mindent lehúzkodtam róla, de továbbra sem történik semmi, mégcsak nem is sípol, pedig speaker van rajta.
Ilyenkor mit lehet csinálni?
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Régebben szerettem volna egy usb-ről bootolható linux kis oprendszert.
Meg is csináltam egy 1gb-os pen drive-ra, működött is.
Pár napja újra elővettem de nem müxik.
Sőt még windows se látja hiába húzom ki, tezem vissza végtelenszer, viszont BIOS látja.
Akkor most mit tudok tenni?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni, hogy a minden adat ami a winyómon van arról csináljak egy image-t, asszem Ghost-olásnak hívják vagy mifene.
Szóval ezt lehet csinálni dvd-re, nekem az lenne a kérdésem, hogy ugyanilyet lehet-e csinálni pendrive-ra?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Milyen programot ajánlotok nekem arra a célra, hogy leteszteljem, hogy működik-e teljesen rendben egy dvd író-olvasó?
Nero-nak van ilyen beépített test hülyesége, de az mindig lement 100%-osan, de dvd írástból mégis elront 10ből 6-ot (ez még a régi írom, a most használtan vásároltat szeretném vásárlás előtt letesztelni...) Nem szoftveres probléma amúgy, tehát más dvd-kell jó író programmal (imgburn) csináltam, stb. mindent ugyanúgy ahogy szoktam és más gépeken sohasincs gond tehát nem user-error, tényleg rossz az a dvd író, csak nero test hülyesége meg nem jelez hibát, szóval valami megbízható egyszerű program kellene, remélem van ilyen.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
válasz Csabee. #27532 üzenetére
Ugyanezt csinálom amit írsz, bizonyos képeknél segít de még mindig vannak ilyen necces fotók amik mozik képben rendesen látszódnak, de ha rákattintok, akkor fele rózsaszín meg mittomén, az a baj, hogy paint-hez ha társítom akkor is.
Tehát valamilyen módon mindenképpen elő lehet nyerni ha egyszer mozaikként normálisan megjelenik, csak még nem tudom, hogy hogyan...
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Egy fényképezőgép SD kártyájáról törölve lett minden adat szerencsére, sikerült őket megmenteni egy erre kitalált programmal, azonban most hogy a "megmentett" képeket betettem, egy mappába érdekes dolgokat csinálnak.
Pl. ha úgy állítom a mappát, hogy "mozaik" nézetben kicsiben megjelenítse a fotókat akkor vannak köztük olyan fotók amiket normálisan megjelenít, de ha rákattintok, akkor meg már csak a felét jeleníti meg.
Viszont ha az eggyel előtte lévő képet nézem meg és onnan lépek eggyel tovább akkor megjeleníti normálisan.
Érdekes, ezzel mit lehet kezdeni?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Még 1 láma kérdés:
Hogyan tudom megcsinálni, hogy normális standart nézetben legyenek az ikonok a sajátgépben, nem pedig úgy ahogy most?
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Van egy különös problémám.
Alaplap: DFI Lanparty P45.ha usb-s biullt dugok rá nem hajlando bekapcsolni.
Ha PS/2-t akkor igen, és működik is.
BIOSban be van állítva az usb-s keyboard - Enabled-re.És az is érdekes, hogyha lehúzom róla a ps/2-es bill.-t akkor nem ad képet, ha visszadugom akkor ad...
Ha usb-ps/2 átalakítóval dugok rá bill.-t szintén nem kapcsol be...
Mámrint felpörög, de nem ad képet, és ha ezután dugok rá rendes ps2-es egeret akkor sem mukodik.
Régebben jó volt, de mai naptól csinálja ezt.Egy külföldi haveromé a gép, aki most itt él pesten, nem tudja legariztatni és baromi drága usb-s gamer billentyűzete van, úgyhogy váltani sem egyszerű.
szerk:
usb-s egérrel m,egy, vagy 5 különbözá usb-s billt is kipróbáltunk, tehát nem is a bill-.el van a baj.Üdv.:
Misi[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy rákattintok a C:re vagy D:re vagy más meghajtóra, és windows megkérdezi, hogy mivel társítsa, ahelyett, hogy belépne.
Ha jobb egérgomb>megnyitás, akkor megnyitja.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Laptopon szeretnék XP-t újratelepíteni, és a telepítés közben ezt írja ki:
"a telepítő nem talált a számítógépben telepített merevlemezes meghajtót"
Szerintetek?
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Ha egy fényképezőgép SD kártyájáról le lettek törölve a képek, akkor azt vissza tudom bányászni valahogy szoftveresen?
Ilyen Getdataback szerű programmal?Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Lehet olyat csinálni pl. hogy beállítom egy programmal a gépemnek, hogy reggel teszem azt 7:30-kor kapcsoljon be, és automatikusan csatlakozzon is a kedvenc rádióadómra a winamp?
Ébresztőóra nem vált be...
Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest