- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz perfegor17 #58950 üzenetére
Szia!
Ebben a videóban ugyanez a hiba szerepel. Hátha nálad is megoldás lesz.[link]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
raubisoda
senior tag
Srácok!Help!!!!
Asus Z170 delux lapban melyik V-ot kell állítani ami vezérli az NB-t?
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #58945 üzenetére
Előzményben leírtakhoz képesti új állapot: Bellintyűről vezérelve sikerült indítani egy Total Commandert és abból felrakni az USB, Lan, és chipset drivert.
Probléma 1: Ezt az üzenetet látom az eszközkezelőben
Jobbgom/tulajdonságok/részletek HWazonosítóban ezt látom:
PCI-memóriavezérlő: PCI\VEN_8086&DEV_A2A1&SUBSYS_86941043&REV_00SM buszvezérlő: PCI\VEN_8086&DEV_A2A3&SUBSYS_86941043&REV_00
Valamint a cpu-ban lévő VGA driverét ha futtatnám ezt üzeni (most egy GTX1050 Ti van a gépben, de megy a háztól és jó lenne addig a prociét használni míg meglesz az utód)
Esetleg van olyan utility amivel az előző lap drivereit ki tudom takarítani?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ez mi lehet, és hol találok drivert hozzá?
Intel Union Point PCH - Host Embedded Controller Interface 1 (HECI1)
Let the Zone take me if I am.
-
Weareus
addikt
Üdv. Urak!
Asus ROG lapok lelkivilágában otthon van valaki?
Bootolásról lenne szó.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Mercutio_ #58954 üzenetére
Kaby Lake nem Win7 kompatibilis.
Innen rakd fel a VGA drivert.Sysprepelni kellett volna átpakolás előtt, most már hagyd rá.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Adott egy ASUS PRIME B250M-C deszka, amit sehogyan sem tudok frissíteni. Leírná valaki, hogy hogyan kell a BIOS-t frissíteni?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Willie #58958 üzenetére
Az angol nem megy? Van külön letölthető PDF a BIOS frissítésről a gyártó oldalán
Veszel egy kisebbb méretű pendrive-ot, amit FAT32 vagy FAT16 partícióra formázol. Letöltöd a gyártó oldaláról a BIOS file-t, a legfrisebbet. A gép indításakor belépsz a BIOS-ba és megkeresed az ASUS EZ Flash 2 opciót "Advanced" módban, a "tool" fülön belül. A linkelt Manual mutatja.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Willie
őstag
válasz Glaz-dozfhut #58959 üzenetére
Néztem, próbáltam, de nekem a BIOS-ban sehol sincsen ASUS EZ Flash. Nem is grafikus a BIOS, hanem régifajta? Csak néztem, amikor megláttam. Emiatt jöttem ide, hogy itt hátha tudni fogja valaki.
Ez a BIOS verzió adná hozzá a lehetőséget:
Verzió 0812
2017/11/034.62 MBytes
PRIME B250M-C BIOS 0812
Add EZ FLASH 2 in BIOS SetupDe mégis hogyan telepítsem fel? Sehogyan sem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
(#58961) Glaz-dozfhut:
Sikerült.
A gyári DVD-t kellett bootolnom és akkor tudtam frissíteni. Végig így próbáltam, csak a telepítés után elfelejtettem a pendriveot MBR-re visszakonvertálni GPT-ről, emiatt nem ismerte fel a DVD-n levő DOS.
Azért vicc, hogy 2017 végén így kell frissíteni, legalább most már a frissítéssel bekerült a BIOS-ba az EZUpdate, de a BIOS kinézete vicckategória, mintha 2006-ot írnánk... Csak a PCI+DisplayPort miatt vásároltam ezt a deszkát, de az előző ASROck kenterbe veri támogatottság terén.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Elnézést az esetleges offért, de az USB-s topikok kihaltak.
"Zavart" a hátlapi USB kivezetés kábeleinek a színe, ezért rendeletem egy ilyet [link].
Érdekes módon az alaplapi csatlakozója kisebb mint amit a lapra tudnék dugni. Lényegében sűrűbb, és vékonyabb keresztmetszetű tüskékre lehetne csatlakoztatni.
Milyen alaplapra való ez, illetve van valami okosság amivel használhatóvá tudnám tenni?Lehet röhögni a kép minőségén, de a fényképezőt majd a Jézuska hozza.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
feri1014
senior tag
Üdv! Adott egy Asus ROG Strix B350-F Gaming. A CPU jobb felső sarkánál a led folyamatosan fehéren világít és nem ad képet a gép. Előzmény: Játék közben szétesett a kép, majd kicsit később el is szállt a rendszer, szürkés, függőleges sávos képet adva a monitoron. VGA hibát jelez a fehéren világító led?
-
abdulka1
őstag
Az ASUS B150-PRO lapon nincs 1.0-ás port.
2.0/1.1 van, és erre a előző képen látható nagyobb csatlakozót lehet rádugni. Ennek a mérete megegyezik a házak előlapi panelén levő 2.0 USB csatlakozóval.Ezen van a jó méret [link]
Az új panel csatlakozója a kicsi. Lassan 20 éve bogarászok a gépekben de ilyet még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
No, csak meglett a nyertes. Azért valahogy jelölhetnék ezt is. A gyártó oldalán ott van a 2mm, csak az nincs sehol(legalábbis én még nem láttam), hogy ez nem a jól megszokott méret.
Egyébként egy ilyen osztott csatlakozós 2.0-ás panel csatija van mellette a képen.
Vennék én másikat, de feketében még nem találtam, és az lett volna a lényeg.
De, hogy ezt hol lehet használni az számomra rejtély.Szerk: Nem teljes a siker, mert nem csak a két tüskesor van közelebb, hanem a soron belül is közelebb vannak egymáshoz a tüskék, illetv vékonyabbak is.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz quailstorm #58971 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a műanyag tokot cserélem meg a csatlakozókon, de nem stimmelnek a fém részek.
Vissza is küldhetném a nagykerbe, de a várható 300 Ft megtérülés nem ér annyit, hogy valakitől szívességet kérjek, hogy a postára vigye (mozgássérült vagyok).
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Amióta beraktam az új vga-mat az alaplapba, teljesen bizonytalanná vált a rendszer, főleg bootolásra értendő, nagyon nehezen, sokadszorra bootol be a windows.
Tehát instabillá vált az egész működés.
A hardverek rendben vannak (szerintem), arra tudok gondolni, hogy az alaplap igényelné most már az extra 4 tűs tápcsatlakozót. Van az alap táp csati, ez mellett egy nyolc tűs, ami rá van kötve, de 4 tűsöm sajna nincs a táphoz.
Az a legkevesebb, ha kell, megrendelem.
Konfig:Alaplap: Asus ROG Maximus VII Extreme
CPU: I7 4790k (80-100 watt)
Ram: Corsair Dominator GT 4x8 GB DDR3 1866 Mhz
VGA: 1080 Ti Founders Edition (Itt 250-300 w közötti fogyasztások vannak, peakkel).
Vízpumpák: Laing D5 (25 watt körül)
Alphacool DC-LT: 3 watt
5 db venti van a rendszerben, mininmális fogyasztással.Táp: Corsair HX 850 watt, mondjuk nem rossz táp, de elég régi és 5 évig szolgált egy hd 7970 crossfire rendszert. (Ott a két vga tdp-je ütötte a 600 wattot, szvsz + proci meg a többi...).
Szóval én a leírtak alapján arra gyanakszom, hogy a vga-val együtt már kezd sok lenni neki a terhelés, de az is lehet, hogy csak egy extra tápcsati kell az alaplapba.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Mercutio_
félisten
válasz quailstorm #58957 üzenetére
Köszönöm, már töltöm
Van egy macrium image-em az átköltözés előtti állapotról, ha az jobb, akkor abból visszaállítom a rendszert, kérdés a sysprep mit takar, mit kellene csinálnom/leszednem
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz quailstorm #58957 üzenetére
Ezen driver telepítőjét indítva is ugyanazt az üzenetet dobja
-
MrDerekas
addikt
válasz Mercutio_ #58975 üzenetére
Csak ködszurkálás részemről... Ilyen driver problémánál van, hogy a régebbi directX és korábbi .net keretrendszer verzió telepítésével már helyesen települ a driver.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Következtő problémám van:számítógépem különösebb problémák nélkül, kb 6 évig jól működött a következő komponensekkel:
Opr. neve Microsoft Windows 7 Enterprise
Alaplap neve MSI H61MU-E35 (MS-7680)
CPU Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz
Memória Kingmax FLFF65F-C8KF9 DDR3-1333 (667 MHz)
videókártya:AMD Radeon HD 6850 VTX
hangkártya: audigy 2zs
táp: 560w Sharkoon T5 Economy Black
monitor: Dell U2311Hkb féléve, egyik napról a másikra, gép bekapcsoláskor nem volt kép (no signal).
Le is mondtam a videókártyáról, ki is vettem és az integráltal használtam a gépet tovább kb. az említett félévig, probléma nélkül.
Aztán egy ismerősöm megvizsgálta a videókártyámat és azt mondta, hogy szerinte működnie kéne,
erre visszatettem és tényleg működött, viszont ekkor meg a hangkártyámat nem ismerte fel a rendszer.
Ez kb két hete volt, azóta ki-be rakosgatom a hang és videókártyákat
(processzort, memóriát is kivettem majd vissza, windowst is telepítettem, alaplapi jumpert reseteltem).
Tehát az elmúlt 2 hét alatt, az előbb említett próbálgatásokkal volt hogy napokig minden működött újra jól,
volt hogy csak a videókártya volt jó és nem ismerte fel a rendszer a hangkártyát,
aztán megint minden jó, most ma bekapcsolom a gépet, megint nem volt kép így az integráltal használom ismét, így legalább van kép, meg a hangkártya is jól üzemel.
Tehát elég érdekes, számomra rejtélyes a probléma.
Valami tipp?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
XP
-
MrDerekas
addikt
válasz szimcsi #58979 üzenetére
Eszközkezelőben nézz rá, nem-e felkiáltójeles valamelyik eszközöd. Ha van kéznél csere táp, azzal is tehetsz egy próbát. (Bár így elsőre nem táp problémának tűnik.)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Mercutio_
félisten
válasz quailstorm #58977 üzenetére
Attól még ez van, szóval lehet visszarakom image-ből az előző állapotú rendszert, "kérdés a sysprep mit takar, mit kellene csinálnom/leszednem"
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz quailstorm #58982 üzenetére
Ezt én is ajánlgattam, de visszajelzések alapján, nem volt kielégítő a működése. Az pozitív, hogy ledúrja a drivereket, viszont a telepített programok futtatásának is betesz. Vagy újra kell aktiválni vagy el sem indul. Ilyen esetekre az Acronis True Image programját szoktam javasolni, mert van benne úgynevezett "Universal restore" funkció, ami eltérő hardverkörnyezetre helyreállít (persze kellenek az új driverek)./ Akár laptopról asztalira./ Meg átviszi az eredeti adathordozó "disk signature"-t.
- Glaz-doz-fhut -
-
Cingi1979
tag
Szép napot! Sziasztok! Segítség kellene! A CPU nem támogatott jelentést kapom Windows 10-re frissítéskor! A proci biztos, hogy jó Intel Core 2 Quad Q9650 3.00GHz. Tudom, hogy valamit a Biosban kellene átállítani de MIT??? Alaplap Gigabyte EP45T-UD3LR. Eddig ASUS, ASROCK alaplapokat frissítettem de még ilyen jelenséggel NEM találkoztam! Előre is köszönök minden ötletet és tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
tooolz
tag
Szép napot Mkinek ..
Az elmúlt napok-hetekben rengeteg oldalt-fórumokat körbejártam kül-belföld egyaránt..
Asus Tuf Z 370 alaplap hűtési kérdésével kapcsolatban.. miszerint fel férhet rá a hűtési burkolat
egyéb díszítés miatt túlnyúlás kérdéseben a Bequilet Dark rock pro 3 nem túl pici méreténél fogva.
Nem is találtam semmi kézzel fogható segítséget addig a pillanatig amíg ki nem bontottam a megrendelt alkatrészeket =lutri volt vagy jó vagy nem.
Ezúton szeretnék segítséget nyújtani annak aki bizonytalan lenne ezzel kapcsolatban..
köszönöm.. -
leesinop
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnek egy regebbi pc-t elajandekozni
-i7 860
-2x4 GB hyperx fury 1333
-600W Chieftec táp
-Gigabyte GA-P55-UD3 alaplapugye az alaplap non eufi. Arra lennek kivancsi, hogy működne-e egy rx460assal?
itt a link a kartyához : [link]
wannabe dev.
-
raubisoda
senior tag
Srácok!Help!!!!
Asus Z170 delux lapban melyik V-ot kell állítani ami vezérli az NB-t?Ugyan is arra gyanakszom,hogy a win fagyások ettől lehetnek.Azaz ha ott hagyjuk a gépet akkor fagy a win.Ha bármivel terheled (játék,videó vagy egyébb) akkor nem fagy a cucc.Bios update volt de nagyon nem mehetek feljebb mert egy i7 6400T ES cpu van benne.Mielőtt valaki azt sugalja,hogy szar a cpu csak jelzem,hogy asrock Z170 extr4-ben minden simán ment.
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
törölt tag
Először is kellemes ünnepeket mindenkinek !
A problémám a következő, van egy pár napos MSI Mortar B250 alaplapom (micro atx változat). A mai nap szereltem össze az új alkatrészekkel. Viszont mikor épp teszteltem láttam, hogy a 24 pines táp csatlakozó nincs teljesen rányomva az alaplapra. És ezután jött az amit az elmúlt 10 év alatt egyszer sem követtem el.
Én retardált a konnektorból nem húztam ki a tápegység kábelét , hanem csak a billenőkapcsolót állítottam OFF állapotra a tápegységen. Azután szépen leszedtem a tápcsatit az alaplapról majd mikor dugtam visszafele. egy kis sercenést hallottam az EZ debug LED-ek felvillantak egy pillanatra majd kialudtak. Ilyenkor esett le , hogy valamint nagyon nem jól csináltam. Gyorsan teljes áramtalanítás alaplap ki majd alapos vizsgálat.
Égés, olvadás nyomát sehol nem találtam az alaplapon. A sercenés pillanatában nem volt füst vagy szikra.
Viszont teljesen elvagyok kenődve , hogy egy szinte új géppel ilyet csináltam. És arra se tudok rájönni hogy a prociba , vga-ba, memóriákba keletkezhetett e bármilyen károsodás ez miatt. Azon a határon vagyok, hogy kihajítom az alaplapot bár tudom nem ő a hibás hanem éntápegységem: FSP Raider 550 W
Előre is köszönöm a tisztelt urak válaszát, tanácsát. Remélem más nem járt így mint én.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Akkor nem kapott egy jó adag áramlöketet az alaplap ezek szerint ? Mert ennyi erővel ha a billenőkapcsolót se nyomtam volna le rajta akkor is ez történt volna.
-
Weareus
addikt
válasz #65675776 #58996 üzenetére
Húúú, egyébként nálam tegnap olyasvalami történt, ami veszélyes is lehet. Csak ha már a kisülésről volt szó: szereltem a gépet, és hozzáértem a ramokhoz.
Olyan potenciálkülönbség lehetett köztem és a gép között, hogy csak na.
Megcsapott a szikra rendesen. (Vagy én csaptam meg szikrával a ramokat? )
A szikra iránya ilyenkor mindegy?
Mi volt "feltröltve" vajon: én vagy a lap?
Szerencsére nem lett baja semminek, de akár lehetett is volna.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #58940 üzenetére
Boldog karácsonyt! Erre valaki?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs