- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz inci67 #58251 üzenetére
Kb. mint a G4560 Pentiumom. 100 MHZ, BCLK-val, azaz nincs értelme.
Összerakod, megy azt kész.
Intel papánál "K"-s proci nélkül nincsen tuning, hiába van "Z"-s lapod.
Mondjuk én direkt vettem "Z"-s lapot, csak Pentium került bele, költséghatékonysági okokból, egyelőre.
Ha már jó áron (60e magassága) kapok bele egy i7-6700k-t, akkor arra lecserélem.
Számomra i3-nak nincs értelme (a G4560-nál alig jobb), az i5 "K"-s prociért nem adok 60e-70e ft-ot, annyit nem ér meg (nekem) jelenleg.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz inci67 #58254 üzenetére
Ahogy Daa-raa is írta, nincs jelentősége. (kevés az i3, hiába a gyors ram, ami alkalmazás igényli, ahhoz az i3 karcsú... )
Z-s lapot csak akkor érdemes venned, ha a későbbiekben biztosan fejlesztesz majd legalább egy "k"-s i5-re, de inkább "k"-s i7-re.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zsotyo
csendes tag
Sziasztok!Asus k52jc laptopomban szeretnék wifi kártyát cserélni ac-s kártyára.Jelenleg ar5b95 és ar5b97-tel kipróbálva biztosan működik kérdés az lenne hogy intel ac 7260 kártya működőképes lehetne benne?
-
inci67
tag
Helló, lehet nem vág ide, de tuti tudjátok, most Intel 1151-es, 250 lapom van, I3 6100. Ha a procit cserélem I3 7100-re, akkor a wint újrakel tenni?
-
nagyúr
válasz inci67 #58263 üzenetére
Nem kell.
Ám proci csere előtt tedd a BIOS beállításait alapértelmezettre.
-
MrDerekas
addikt
Értem, de első körben mindenképp bios frissítéssel próbálkoznék. Mert így elég nehéz kikeresni a hibát, hogy feltehetőleg a procid micro kódja nincs a bios adatbázisában.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
Igen. Bár érdemes átnézni a lapod manual-ját, mert van olyan típus ahol elég csak az alaplap megléte és egy pendrive. Ha nincs ilyen opciód, elviszed egy közeli pc boltba a lapod és némi pénzért megcsinálják. ( Csak épp ígérni nem tudom, hogy ez megoldja a problémát, de jó esély van rá.)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
zalmanpapa
újonc
Szép napot mindenkinek aki olvassa a fórumot!
Segitségért fordulnék hozzátok!
Nos, a problémám a kovetkezo lenne.
Adott egy Asus Striker 2 extreme Rog alaplap 790 i sli alaplap.
Cpu- Intel core quad 4mgos proci
VGA Asus GTX 275 1Gb
Ram 4x 1GB corsair ddr3 1066mhz
ez a konfigurácio hiba nélkul mülodott eddig aztan egy nap este normal modon kikapcsoltam ,masnap reggel auonban nem indult el rendesen felporognek a ventik a géphazban azonban az LCD poster CPU INIT kodot ir es nem tortenik semmi-
semmien hangjelzest nem ad illetve nem bootol a bios sem fekete kepernyo jelenik meg-
Win 7 ultimate oprendszer van a merevlemezen .
Cmos reset-et mar probaltam alaplapi elemet kivettem fel ora multan visszaraktam nem volt változás.
lecsupaszitottam a gepet csak a lap volt benne ugyanaz volt csak elindult lap+processzorral sem tortent semmi
megszamoztam a memoriakat kulon kulon 1 esével berakta a poritol legkozelebb eso foglalatba es nem tortent semmi sem-
Minden esetben ugyanaz tortenik felporognek a ventik a VGA. proci huton stb
neztem továbbá hogy a kondenzatorok nem e puposodtak fel de nem tapasztaltam ilyen porblemát.
van meg esetleg mas modszer amivel ki tudnam szurni a hiba okat?
megegyszer mondom egyik naprol a masikra jelentkezett a hiba .
elsore az alaplapra gondoltam de nem tudom hogy ez azt jeleni e hogy nem lehet megmenteni vagy ha igen mi problémám forrása .
koszsonom szepen elore is a válaszokat remelem ki lehet venni a problémámat.
ha tudtok segitsetek
koszi! -
félisten
Sziasztok!
ASRock E350M1 lapon 24 tűs csati van, de a kicsi házban lévő paneltápon meg 20 tűs van.
Persze, nem megy, csak 20pin-24pin átalakitóval. Ezzel viszont nem lehet becsukni az ITX házat, mert nem fér el.
A kérdésem, hogy van-e erre valami helytakarékos megoldás.Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Viktor77
titán
-
MrDerekas
addikt
válasz zalmanpapa #58271 üzenetére
Sajna itt meghalhatott a cpu is. Szét kellene szedni és ránézni a procira. Megpróbálhatod másik vga-val, illetve ellenőrizheted, hogy minden tápcsati rendesen ül-e az alaplapi foglalatában.
(#58272) Bici Mennie kell átalakító nélkül. Ha nem megy, akkor kevés a táp talán.
-
félisten
válasz Viktor77 #58273 üzenetére
Köszi, de az ott emlitett 10centis kábeles megoldás nekem is van.
De ez az, ami nem fér be a miniITX házba.
Vagy másra gondoltál?(#58274) MrDerekas: Egy 96W-os paneltáp, a proci pedig 18W TDP-s. Winyó nélkül sem indul el.
Ha ráteszem a 24-re átalakitót, akko rmegy simán megy.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Sz.Marci
csendes tag
Sziasztok.
Szükségem volna érdemi információra, és gondolom itt megvannak a megfelelő szakik
Nos, van egy ilyen Gigabyte GA-880GA-UD3H (rev. 2.2) alaplapom, amin a proci mellett +8pines van. Én csak olyan táppal rendelkezem, amin +4 pin van. Be is kötöttem a megfelelő oldalra a 4pinest, és működik is látszólag teljesen rendben. A kérdés, hogy mi célt szolgál a +4pin rajta, illetve mi az aminek szüksége van rá?
Jobb teljesítményre lesz képes, vagy érdemi előrelépés lenne azt is bekötni?Köszi előre is.
Üdvözlettel.u.i.: ezt a kérdést feltettem a tápos topicban is, de ott nem jött rá válasz...
-
nagyúr
válasz Sz.Marci #58276 üzenetére
Üdv!
Függően a felhasználástól, meg a CPU típusától célszerű bekötni (létezik átalakító hozzá, nem nagy drágaság).
Az hogy böngésző alatt pl. jó, egy keményebb CPU intenzív alkalmazásnál már nem biztos hogy elegendő.
Milyen CPU is van benne ?
-
Jimy83
aktív tag
válasz MrDerekas #58220 üzenetére
Hali ha megis cserelnem mit tudnal ajanlani az ASRock G31M-GS helyett 5-10 k korul hasznaltan?
Netezos, filmezos gep, procim : Xeon E5440, ehhez lga 775 os foglalat kell am?
Ram : 2x2GB DDR2 667Mhz, lehet ezt is kene mar akkor cserelnem 6-8gb ram-ra, gondolvan a jovore. -
nagyúr
válasz Jimy83 #58278 üzenetére
Például egy ilyet.
Vagy ezt.
Aprón nézz körül, mindig van valami érdemes darab.
Ez is egy érdekes darab lehet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #65675776 #58280 üzenetére
Konkrétan az elsőre gondoltál, a Q45 chipsetes-re ?
Igazad lehet, visszavonom az elsőt, valószínű BRAND géphez csinálhatták, azoknak meg elég csapnivaló a VGA supportjuk (is).
A másik 2 nem OEM, abszolút "rendes" lapok.
-
fightwithme
csendes újonc
Sziasztok! Asus Prime B350 Plus alaplapot és mellé egy Ryzen 5 1600 pcu-t rendelek PCX-ről. Erre az alaplapra szükség van a BIOS frissítésére?
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Mit javasoltok, ha van egy Asus P4T-533C alaplapom és szeretnék hozzá Win.XP drivereket?
Utazzak vissza az időbe vagy van rá valami mód?
A neten csak "gyanús" oldalakat találni ezzel kapcsolatban.Üdv
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
szzimo53
tag
válasz fightwithme #58282 üzenetére
Hali. A gyártó oldalán 0406 biost ír a ryzen 5 1600-hoz ami úgy látom az első bios verzió, tehát ha minden igaz nem kell. De csekkold le a bios verziod vagy a biosba vagy a rendszerinformációkban.
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Ismerősömnek van egy régebbi gépe ,tv-re volt rákötve.
A tv-vel lett valami pontosan nem tudom ,a hdmi kábel elvileg működik még.
A gond annyi volt ,hogy nem kapcsolt be a gép.
A táp + proci hűtő felpörgött 1 mp-re és leállt.
A táp jó ,próbáltam másik gépben is.
Az alaplap ; asrock fm2a58m-hd+
Az alaplapi elemet ha kiveszem beindul a gép ,de nincs kép (se vga ,se dvi-on) a bill ,egér se villan fel.
Csipogás stb... semmi sincs.
Kuka az alaplap ? Lehet hogy a hdmi kábel szétcseszte ?[ Szerkesztve ]
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
Süti86
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék ha lehetséges....
Lenne egy Asus Rampage V Extreme lapom,meg egy i7 6800k proci,hozzá Corsair vizhűtés. A házban stabilan 25fokot mérek mindig. A ház CoolerMaster ventillátorai,3db, rá van kötve a lapra ugyebár.(230+200+140mm ventik vannak)A probléma az lenne hogy az egyik venti mindig leáll ahogy belépek a windows-ba. Amig effektive "dolgozik" a masina pl. a bios-ban vagyok,vagy épp a töltés végzi a windows-ba a gép addig semmi gond! Ahogy belép a rendszer és meglátom az asztalt,szép lassan leáll a venti, és mindig ugyanaz,a legkisebb áll le (140mm).
Valami ötlet esetleg? Rossz a lap csatija,de mondjuk akkor nem is indulna el a venti?! Vagy mivel nem végzek érdemi munkát a windows-ban,igy nem emelkedik a hőmérséklet, és ezért automatikusan kikapcsolná azt?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy adott egy alaplap a kérdés hogy elindulnak e a ventik proci és ram nélkül? köszönöm a válaszokat
-
MrDerekas
addikt
válasz Spancho #58288 üzenetére
Ez alapján sok minden lehet. Az hogy nem csipog.. A csipogó rajta van a lapon?
(#58289) Süti86 Nem tudom milyen ventiprofilra képes az alaplapod, de elképzelhető, hogy terhelés nélkül támogatja a passzív módot. Ha meghajtod a gépet rendesen és bekapcsol, akkor minden rendben.
(#58290) guru82 Adott laptól függ. Van amelyik igen, van amelyik nem.
-
Süti86
csendes tag
válasz MrDerekas #58292 üzenetére
Köszönöm a segítséged! Nem vagyok valami nagy szakértő az a baj.Csipogó nincs rajta,tehát csak azt tudom mondani amit látok.Lehet hogy támogatja a passzív módot,de ezt csak tippelem....mivel egy elég elég komoly lapról van szó.
Lehet hülye kérdés,de mivel tudnám megdolgoztatni kicsit....Játékkal probáltam már,de semmi.Esetleg teszt progi?[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz Süti86 #58294 üzenetére
Asus tuner (suite) progi nincs telepítve nekd? Abban is tudnál venti profilt létrehozni és kiderülne mi is van. Szerintem passzív támogatás van, vagy 0-ra van állítva a venti minimum fordulata.
(#58295) guru82 Nekem úgy rémlik az pont tudja az üres indítást. YT-on keress rá.
-
BogyóBP
addikt
válasz Süti86 #58294 üzenetére
Szia, a ventiket probáltad már hogy egy csatlakozora dugod őket osztással? Lehet hogy az alaplap ahogy az előttem lévők is írták csak akkor hajtja azt a csatlakozon lévő ventit ha a ház hőfoka megemelkedik. Esetleg tudnád illusztrálni vagy leirni hogy melyik csatlakozora melyik ventiket kötötted?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Süti86
csendes tag
válasz BogyóBP #58297 üzenetére
Szia!
Osztással nem probálkoztam még...
Elküldöm a képet a lapomról,és bejelöltem rajta zölddel hova dugom azt a bizonyos ventit. A környéken csak ez az egy 4pines csati van,tehát nem is tudnám máshová csatlakoztatni.http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=638staycool_fan_1.jpg
[ Szerkesztve ]
-
Jimy83
aktív tag
válasz szzimo53 #58285 üzenetére
Ja gondoltam rá én is hogy ha csere akkor már valami modernebbet, mondjuk most nem buziskodik a lap, pedig VGA-t cseréltem az előbb.
Szóval lehet egyenlőre még marad, elég a gép teljesítménye. Majd valamikor és akkor a házzal együtt egy 1155 ös félkonfig a tápot viszont cserélnem kell mert az egy hulladék. -
ooszi
senior tag
Sziasztok
S1150 es lapról lenne szó, mi különbség van a H81 és a B85 ős chipset között?
Nekem egy olyan lap kell ami DDR 3 alaplap, es ATX es, Ipon ba találtam egy Asus H81 és egy Biostar B85 lapot, semmi tuning, fő a bővíthetőség, mondjuk a Biostar nem támogatja a Xeon procikat, de viszont jobb a bővíthetőség.
Vennetek Biostar alaplapot? Vagy maradjak az Asus nálunk?
Előre is köszönöm.BY ooszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- ASRock h510 pro btc+
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest