- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak.TnT
tag
Sziasztok. Használ valaki gigabyte g1 sniper a 88x lapot?
Olyan problémám lenne hogy nem ég az Audio LED , biosban be van kapcsolva, ill néha recseg is ha az erositos részre dugom a jacket, opa cserélve, valakinek volt már hasonló?"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."
-
BogyóBP
addikt
válasz Csak.TnT #58103 üzenetére
AMP UP os lap nem? Benne van a chip amivel a hangerőt lehet felturbózni? Azt hiszem gyárilag nem adják hozzá, vagy ha igen akkor ki be vehető, okos technologia de még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Nagy szükségem lenne egy kis segítségre.
Adott egy asus H87M-Pro alaplap és egy i5 4590 proci. Minden szépen felpörög de se post screen se beep se semmi nagy feketeség a ventik meg pörögnek. :S Valami tipp?God must love stupid people, he made so many of them.
-
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
VRM hőmérsékletből mi az ami még elfogadható? 78 fok mennyire számít magasnak?
-
Puma K
nagyúr
válasz SutPet #58107 üzenetére
Neked minimum az 1305-ös verziószámú BIOS fog kelleni: "A jelen alaplap által támogatott CPU-k" & "ASUS H87M-PRO processor support"
Annyit tudsz csinálni, hogy a környékeden lévő szátmechboltokat felhívod, hogy vállalnák-e az alaplapod BIOS frissítését és ha igen akkor mennyiért.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
SutPet
aktív tag
-
shelby14
csendes tag
Sziasztok,
Egy eléggé érdekes jelenséget produkál egy általam összerakott új irodai konfig, és ebben kérném most a segítségeteket.
Adott: MSI B250M-PRO-VDH s1151 lap, i3-7100 processzor, 4gb Kingston ddr4, illetve egy m.2 Kingston SSD.OS elsőre, probléma nélkül felment. De aztán kikapcsolás után nem volt hajlandó újra bekapcsolni, csak bios reset után. Néhány indítás után azonban már így sem, hanem helyette a gép nagyjából másodpercenként ki-be kapcsolt. Ekkor egy Chieftec iArena 500w táp volt benne. Kipróbáltam a saját FSP Raideremmel, azzal rögtön elindult, és stabilan működik is vele.
Több sem kellett, kicseréltük a Chieftec-et egy másik új FSP-re (460-60hcn), mivel úgy gondoltuk kiszűrtük a hiba okát. Azonban ezzel a táppal sem indul el. Az m.2 SSD-t kiszedve azonban igen, ráadásul így sata ssd-ről hamar be is bootol. Többféle Bios verzióval is ugyan ez a jelenség. Még egyszer megjegyezném, mindkét táp újként került beépítésre. És SSD nélkül bármelyik táppal elindul.Kérdés: véleményetek szerint mi okozhatja ezt a problémát? Alaplap, esetleg SSD? A hibaok így elsőre koránt sem egyértelmű, de talán ti már hallottatok ilyen jellegű problémáról.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni ? Elszállt a fő biosom, bekapcsoláskor felpörög minden,de nem indul el nem jut el a postig,és csak a backup bisoból tudom a rendszert indítani. Van esély , hogy vissza állítsam a fő biost ? Próbáltam már a cms resetet is ,de nem segített. Giga AX370- Gaming K7
[ Szerkesztve ]
-
szzimo53
tag
Üdv, adott egy Asus p8h61m lx3 plus 2.0 alaplap, rendszer inditásnál 2 rövid csippanás és nincs kép. Az alaplap újonnan került bele, minden többi működö rendszerből van. Msi h61m p21 lapplap a rendszer tökéletesen futott.
2 short beep elvileg ram hiba de azok működnek. Esetleg a ram foglalat lehet hibás?
P8h61m lx3 plus
I3 2100
2x2gb 1333mhz elpida ddr3
120gb ssd kingston hyperx fury
Corsair tx750[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz tomaszka88 #58117 üzenetére
Próbáld meg reflashelni a bios-t. Ha hiba van benne, akkor az átíródik és kis szerencsével meg is szűnik a hiba.. Az update nem érinti az alap/backup bios-t. Ha jól tudom.
(#58118) szzimo53 Memtest igazolta, hogy jók a modulok?
Lehet slot hiba és lehet, hogy a processzor nem jól ül a tokozásban vagy sérült/görbült láb van alatta, vagy szennyeződés van az érintkezési felületen.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
tomaszka88
aktív tag
válasz MrDerekas #58119 üzenetére
Nem frissítés volt,hanem cpu vcorenál állítottam és megfagyott a bios... pedig nem adtam neki sokat.Hogyan lehet reflashelni ? Mert ha a fő biosra van kapcsolva nincs kép sem, csak pörögnek a ventilátorok, és a debug code post .. nem tud betölteni a lap.
Van két kapcsoló a lapon amivel azt lehet állítani ,hogy a fő vagy a backup biosból induljon.. A fő biosnál semmit nem tudok csinálni, a backupról viszont megy a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz tomaszka88 #58120 üzenetére
Bocs! Szóval telepítsd újra a legfrisebb bios-t. (reflash, reinstall) Mert ez igazából nem update, de ugyanúgy csinálod
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Adott egy asus M5A78L-M LX alaplap..a legfrissebb 8.1 bios és win 10 64 bit Pro kingston 180 g ssd . ...
AM 3+ 6100 processor
2x 4 giga 1333 Memoria
Nvidia gtx 680 videókártya
500 w táp
A hibajelenség menet közben újraindul vagy 10 x is ...van mikor magától kikapcsol és fekete képernyő ilyenkor nem lehet bekapcsolni a gépet csak ha várok fél egy órát...
Próbáltam megnézni a naplófájt Kernel power a kritikus hibát ír...
A másik volt egy kékhaláll ami újraindítás után megjavult...ACPI Bios errorral
Mi lehet szerintetek a hiba? Találkoztatok ilyennel már?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Csak szeretnék mindenkinek nagyon szép, és gyönyörű élményekben gazdag napot kívánni!
Köszönöm, hogy tagja lehetek, a fórumnak!
Üdvözlettel :
Tomaszka88
-
varmi2
nagyúr
válasz tomaszka88 #58129 üzenetére
Ne vicceljünk már, ez egy hozzászólás gyűjtögető, töröljétek. Semmi köze a témához.....
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nagyúr
válasz Angel2014 #58128 üzenetére
Elsőre a leírt hibáról az a gondolat jutott eszembe (látom nem csak nekem), hogy valamilyen szinten táp/tápellátási gond lehet.
Célszerű lenne másik táppal is próbálni, és ezzel a táppal is másik gépben ha van lehetőség, hasonlóban.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz tomaszka88 #58133 üzenetére
Az a Hirens'boot szoftver mennyire naprakész ?
Mert a hardver látom ropogós új, nem lennék meglepve ha nem tudna ezt-azt helyesen lekezelni...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
vs2009
tag
sziasztok!
szerintetek ez a laptop még jó játékra ma is? persze azt gondolom hogy nem full grafikánAlienware M17x R2
i7 820qm
16GB ram
240GB SSD
1TB HDD
BDRW
1920x1200 RGB led kijelző
2db ATI HD 5870 crossfire MXM3.0.b
illetve a kártya az cserélhető ha jól tudom milyenre procit lehet cserélni ha igen milyenre[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Érkezett ma egy Asus STRIX B250I GAMING alaplap, bele G.Skill DDR-4 16GB /2400 RipjawsV Red KIT RAM, és ID-Cooling IS-60 procihűtő.
Sajnos a RAMok nagysága miatt nem fér el sehogy se a procihűtő. Kérdésem az lenne, hogy ha leveszem a proci melleti VRM részen lévő bordát a lapról, abból származik nagy hátrányom? A procihűtőn a venti lefele fúj, vagyis simán hűtené azt is, méretéből adódóan. Tuningolni nincs tervben (lap nem is engedi nagyon), és egy i7-7700 kerül bele.
Esetleg jobban járnék, ha RAMot cserélnék?[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
inci67
tag
MI LEHET A BAJ????? Új konfigot vettem, i3 6100 om 6 hó gari, Gigabyte GA B250M Gaming 3 lap, új bolti 3 év gari, ram Hyperx Fury 2X4 2133MHz KIT új bolti. Új konfig össze rakva, megy minden, feltelepítve, minden ok. Bios feltéve az új. Másnap nem indul a gép mi a baj,? már tudom 1 DB ram ki, indul a gép, kikapcsolom, vissza a ram indul. A lényeg másnap nem indul a gépem, ki 1 DB ram indul, ha már elindul, újraindul 10-20 szór is nincs gond. Más rammal tesztelve, ugyan ez a gond. Cmos clear meg csinálva, semmi változás, bioszba semmi állítgatás, meg ilyenek nem voltak. A tápom, meg minden más jó, mert az előző konfigonba ment minden gond nélkül. A ram kezeléssel lehet baj, vagy időzítés, vagy nem tudom. Már az is tuti ha 1-2 percre le nyomom tápot, és vissza, indul úgy is. Ötlet, tipp, javaslat.?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
msi h81m e34 alaplaphoz van egy i3-4150 processzor és egyszerűen nem tudom újra telepíteni, nem tudom botolni ezen az új fajta bioson, se pendriveon se dvdn, beszarok..
egyszer sikerült, de akkor ilyen fekete kép jött be, fehér és sárga szöveggel, ha egyszer sikerülne még oda eljutni, megörökíteném de már felbasz teljesen
valaki valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz tomaszka88 #58133 üzenetére
Ez melyik programm rajta amivel az alaplapot tudod tesztelni?
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz tomaszka88 #58147 üzenetére
A kéket kèrdezem amit a hirrennel futattàl.
-
MorisonHUN
újonc
HY all.Van egy Asus Rampage III Extreme 1366 os lapom.A problema a kovetkezo lenne:a betap csatlakozo vagy nem tudom hogy nevezzem mind1 tudjatok mirol van szo 2 db pin meg van feketedve.Nos mukodik a lap de viszont bizonyos ido elteltevel eszi a tapokat megegeti azon is a vezeteket azt a kettot ami persze a lapon meg van feketedve es racsatlakozik.Hasznalat kozben pedig forrosodok a csatlakozo es ha mozditok rajta leall a gep.Megkoszonnem ha valaki tudna segiteni hogy mi baja lehet vagy esetleg javithato lenne e,esetleg ha igen akkor tudnatok ajanlani valmi illetot vagy szervizt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD FX
- alza vélemények - tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest