- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz Mordor1488 #41198 üzenetére
Szerintem is inkább a táp, mert ha az haldoklik, akkor elég érdekes dolgok történnek a géppel, főleg feszültségingadozások esetén.
Vagy ugye ha már integrált VGA, akkor azt is tudni kéne, hogy milyen integrált, vagyis a lapon lévő egyik híd része (chipset), vagy magában a processzorban van a grafikus mag?
De legtöbbször ha csak a VGA haldoklik, akkor nem ad képet, kivéve ha a chipset adja a VGA-t, mert ha az bedöglik, akkor a legtöbb esetben a gép be se indul, vagy ha beindul, akkor se kép, se hang.
Kicsit több infóra lenne szükség (táp márka és a tápnak a teljesítménye, az egyes hardverelemek pontos típusa, mint pl az alaplapé stb.).NyuszyCaster: Már miért lenne gyenge hozzá? Vagy mi gyenge? A 700 Watt, vagy maga a táp típusa? Csak mert ezt a típust nem mondanám gyengének, a 700 Watt meg sok is annak a konfignak.
Mondjuk ha most vásárolnál tápot, akkor én azt mondom, hogy inkább FSP és azon belül Hyper, vagy Raider.
A Hyper még olcsóbb is, a Raider meg igaz hogy drágább (legalább is abban a teljesítményben), de sokkal megbízhatóbb.[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz NyuszyCaster #41200 üzenetére
Nem.
-
Mordor1488
csendes tag
válasz Balathruin #41199 üzenetére
Mármint mire vagy kíváncsi? Hogy pontosan milyen típusú cuccok vannak benne?
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz Balathruin #41202 üzenetére
ez nagyon érdekes
másra már nem tudtam gondolni csak a tápraszoval van hogy megáll a vinyó a 250gb os és sekép se hang részéről ha megmozgatom az egeret van hogy elindul de van hogy csak a reset segit
szerelő bácsi azt mondta a táp lesz a gyenge "2honapos.."
szerinte egy 750-800 watos ciftec kellet volna ennek a gépnek...HTC desire 500
-
Balathruin
veterán
válasz Mordor1488 #41203 üzenetére
Igen.
-
Mordor1488
csendes tag
válasz Alteran-IT #41201 üzenetére
Alaplap: Gigabyte GA-MA78LMT-S2
Táp: Chieftec Iarena 450W GPA-450S
Proci: AMD Phenom II X2 555 3,2 GHz AM3
Memória: Kingston 4GB DDR3 1333 CL9 -
Balathruin
veterán
válasz Mordor1488 #41206 üzenetére
A táp nem túl jó darab, de vinnie kéne a gépet. Nem tudsz cseredarabot szerezni?
-
Mordor1488
csendes tag
válasz Balathruin #41207 üzenetére
Megpróbálok. Gyenge, vagy csak megbízhatatlan? Mit ajánlanál amúgy, ha újat tennék bele?
-
Alteran-IT
őstag
válasz NyuszyCaster #41204 üzenetére
Az biztos, hogy a táp az nem kevés neki, tehát unalmában hülyeségeket beszél az a szegény szerelő bácsi ahelyett, hogy utánanézne a dolgoknak.
Inkább arra tippelnék, hogy a táp gyári hibás, vagy valami más hardver rövidzárlatot okoz az egyik ágon (mondjuk ebben van zárlat védelem ha jól láttam, tehát akkor leállna a táp) és akkor ugye az alaplap se válaszol és itt jön képbe a vinyó, mert az is lehet hibás. Ha a vinyó hibás és megáll (nem kifejezetten zárlat), akkor már nem lehet dolgozni róla és szintén megáll a kép meg minden más. Érdemes lenne másik vinyóval, vagy táppal kipróbálni a gépet, mert úgy könnyebb kiszűrni a problémát.Mordor1488: Ebben a konfigban inkább a táp a gyanús, főleg azért is, mert GPA, az meg nem rendelkezik túl jó hírnévvel. Hiába az a 450 Watt, ugyanis nem mindegy, hogy melyik ágon mennyit add le belőle. Csak azt tudom ajánlani, amit előttem írtak, hogy próbáld ki egy másik táppal, de valami normálisabbal és ha azzal jó, akkor biztos, hogy a tápegység a hibás, akkor viszont érdemesebb egy normálisat venni.
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz Mordor1488 #41208 üzenetére
Gyenge minőségű, de amúgy azt a keveset le tudja adni ami a gépnek kell.
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Gyors segítségetekre lenne szükségem.
Megfeküdt egy Gigabyte alaplap. 100% hogy elromlott.
A bolt ahol vettem már csődeljárás alatt van (BestMarkt).
Hova vihetném az alaplapomat, ahol ingyen (mivel garanciális lenne még) megjavítják/kicserélik?Köszi!
Üdv.
G -
G@ß!
őstag
válasz Balathruin #41212 üzenetére
Nem, nem.
Ott nincs semmi info.
RMA sincs sajna.
Más ötlet? -
G@ß!
őstag
válasz Alteran-IT #41214 üzenetére
Es azt honnan tudom kideriteni hogy ki az aruhazlanc kozpontja vagy hogy melyik nagykernel vasarolhattak anelkul, hogy ujra kapcsolatba kerulnek veluk?
-
G@ß!
őstag
Valakinek ötlet?
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz Alteran-IT #41209 üzenetére
szia
lei irom mi a helyzet .
az van hogy én rokkant vagyok a neten vásároltam össze a cucokat minden uj kivéve a 2 vinyót és az irót a vga is kb 9 hónapos
szoval itt ahol élek ugyanezeket az alaktrészeket be tudták volna szerezni kb 30-30% al drágábban .
ez nem igazán tetszett nekem igy én rendelgettem össze
szerelő bácsi összerakta már most nem tudom hogy 20 vagy 25k ért...
és most van ez a gond de ma kipróbáljuk a tápot más gépben
remélem nincs baja
szoval ezért van szerelő bácsi és buta kérdések...HTC desire 500
-
architect26
aktív tag
Sziasztok! Honnan lehet megallapitani, hogy az alaplap teljesen meghalt vagy csak a vga csatlakozoja? Most raktam bele az alaplapom pci csatujaba az uj vga kartyat, es nem jelenit meg kepet. A kartya jol mukodik mas gepen:S
Per aspera ad astra
-
varmi2
nagyúr
válasz architect26 #41218 üzenetére
Húzzál le mindent, csak a tápkábel legyen rádugva, illetve cpu legyen benne, még ram sem. Ha jó a lap, és rá van dugva az alaplapi csipogó, akkor ki kell sípolnia a memóriát. Ha így van, akkor valószínű, hogy jó a lap.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
architect26
aktív tag
off topic: ugye ez a 3 napos jotallas meg ervenyes? tehat a ma megvasarolt kartyamat holnap visszaviszem, akkor kotelezo visszafizetniuk az arat?
Per aspera ad astra
-
Alteran-IT
őstag
Miért tartasz attól, hogy újra kapcsolatba kellene lépni velük? Máshogy sajnos nem tudod megkerülni őket, csak rajtuk keresztül. Tudom hülyén hangzik, de ez van sajnos.
NyuszyCaster: Igazából semmi baj, a gond csak a szerelő bácsival van, ugyanis sajnos elég sok olyan szerelő van, aki igazából nem ért ahhoz, amivel foglalkozik. Elvégre a gépszerelés is kb. olyan mint a legózás, csak itt nagyobb a tét, de bárki megtudja csinálni, akiben van egy kis bátorság.
Elméletileg ha a táp nem problémás, akkor a merevlemez haldoklik, tehát érdemes lenne arra is ránézni majd, na meg ugye én úgy csináltam volna, hogy a gépedbe teszek egy másik tápot, nem azt viszem máshova, ugyanis ebben a környezetben kell kideríteni, hogy mi a probléma, mert egy másik gépnek teljesen már a hardverfelépítése és a terhelése, tehát még ha a táp is a hibás, nem biztos, hogy egy másik gépben kiderül, elvégre az csak egy alap, ami a gép terhelésére viselkedik úgy, ahogy, de reméljük, hogy semmi baja.Ami még táp hibára utalhat amúgy, az az eseménynaplóban egy olyan bejegyzés, ami a rendszer felállásakor jön létre:
Forrás: Kernel-Processor-Power
Leírás: A processzor egyes teljesítmény-energiaellátási szolgáltatásai le vannak tiltva a belső vezérlőprogrammal kapcsolatos probléma miatt. Kérjen frissített belső vezérlőprogramot a számítógép gyártójától.Nyilván nem a processzora vonatkozik, csak az érzékenyebb rá, tehát ha valamilyen táp, vagy alaplapi hiba van, akkor ez a bejegyzés minden indulásnál létrejön.
architect26: Úgy, hogy lekötsz róla mindent a processzoron és a hűtőjén kívül és ha úgy indul, illetve sípol, akkor semmi gond, vagy ha esetleg egy gyengébb VGA-val kipróbálod, ugyanis egyes alaplapok nem tudnak kezelni erősebb VGA-t és olyankor ugye se kép, se hang.
Néha előfordul, hogy kell neki egy CMOS clear, ha nem úgy működik a lap ahogy kellene (rossz RAM, vagy VGA használata), viszont egyébként semmi baja nem lenne.Szerk.: Látom késtem. És egyébként igen, három napig elméletileg kötelező visszavenniük, de van olyan, hogy nem veszik vissza. Meg kell próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz architect26 #41220 üzenetére
az alaplapi csipogó rá van dugva?
-
varmi2
nagyúr
válasz architect26 #41224 üzenetére
Ha nem sípol, akkor az tényleg alaplapi gondnak látszik. Tudnál egy képet küldeni a lapról, abban az állapotban, ahogy próbálgatod, hátha észre veszünk olyat, amin te átsiklottál.
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz Alteran-IT #41222 üzenetére
szia
eseménynaplóban nincs ilyen és a tápnak sncs gondja az én konfigomban mástáp is ugyan ezt müveli
valamilyen 750 wattos seesonic vagy milyen csak azt mondta az ismerősöm hogy baromi drága volt...HTC desire 500
-
Alteran-IT
őstag
válasz NyuszyCaster #41226 üzenetére
Szia!
Akkor jó hír, hogy a tápnak semmi baja, viszont rossz hír az, hogy egy másik hardver döglődik és itt leginkább a merevlemezre gondolok. A jelek szerint haldoklik, mindenesetre kipróbálnám egy másik merevlemezzel a gépet és arra tennék egy rendszert és ha minden tökéletes, akkor tuti a jelenlegi lemez a hunyó és akkor én inkább nem használnám már sokat, nehogy kivágja a tápot (zárlat) illetve az alaplapot (nagyobb feszt visz át a SATA porton - ilyenre is volt már példa), vagy ha esetleg vannak rajta fontos adatok, akkor még meg lehessen menteni őket.
Persze előtte muszáj leszűkíteni a kört és kizárni az összes többi hardvert, tehát egy másik merevlemezt kellene szerezni és ha lehet, akkor hasonló legyen, legalább is ugyan olyan csatlakozókkal legyen felszerelve (pl SATA). -
NyuszyCaster
senior tag
válasz Alteran-IT #41227 üzenetére
Szia
tervezek vásárolni 2 db vinyót és 2db ssd t igaz ebben a gépbencsak egy ssd leszHTC desire 500
-
titán
válasz architect26 #41221 üzenetére
Nem, ilyen nincs. Csak meghibásodás esetén csereköteles 3 napon belül.
Illetve online vásárlás esetén van 8 (vagy 14) nap elállási jog.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Balathruin
veterán
válasz architect26 #41231 üzenetére
Ez nem igaz. Fizetés után is van, pont ez a lényege.
-
titán
válasz Balathruin #41230 üzenetére
14 a jogszabályban előírt kötelező, a többi fakultatív. A 3 napos elállást is adja pár kereskedő személyes vásárlás esetén (pl mm).
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
G@ß!
őstag
válasz Alteran-IT #41222 üzenetére
Nem az a baj, hogy kapcsolatba kell lépni velük, hanem hogy nem veszik fel a telefont és nincs nyitva a bolt...
-
bakesz75
csendes tag
sziasztok,a videókártyám meghalt és vettem egy másikat GIGABYTE NVIDIA GeForce GTX 750 GV-N750OC-2GI,viszont ez driver telepitése után újrainditáskor nem ad képet,lehet hogy az alaplamom is tönkre ment,régi AM3 lap.A kártya jó.tudtok olyan AM3+ ALAPLAPOT ami még vinné a régi AM3 amd athlon (tm)2 mag 265 3.3 ghz procit,meg majd később AM3+ fx-es procikat is,kb 20000 ft körül.4db 2gb 1600mhz ram van, új táp:
thermaltake hamburg 530w.ha valaki tudna segiteni megköszöném.[ Szerkesztve ]
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz Balathruin #41237 üzenetére
nem!
ha használsz DDU t nem kell win reinstal és a DDU jó ATI/AMD illetve nvidia kártyákhoz isHTC desire 500
-
bakesz75
csendes tag
válasz Balathruin #41237 üzenetére
megpróbáltuk egy teljesen új vinyóval új win 7-tel és akkor se jó.fogalmunk sincs hogy mi lehet a baj.Ezért gondoltam hogy alaplap csere lesz.viszont szabványos vga-ként müködik minden.a lapom asrock M3A ucc.
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz NyuszyCaster #41238 üzenetére
Tudnak varázsolni a driverek neked olyat, hogy többé semmi sem működik normálisan, max. az amit törölni szerettél volna.
bakesz75: Lehet túl régi a lap és nem tudja kezelni a kártyát. Ha tippelnem kéne akkor az energiatakarékos funkció miatt halhat be. BIOS verzió? Lehet frissítéssel megoldódik.
[ Szerkesztve ]
-
Shynok
újonc
Sziasztok. Lenne egy kérdésem Asrock b85m pro4 alaplappal kapcsolatban. Sikeresen feltelepítettem meg minden. De valamiért nem tudom át állítani a net sebességet 100mbpsről 1.0gbpsre mert azonnal letilt. A legfrissebb dolgokat raktam fel még a bios-t is frissítettem. És hátul a hálózati bemenetnél sárgán villog nem zölden. Mit tudok ilyenkor tenni? (120as netünk van)
Meg az lenne a kérdésem hogy a biosban hol tudom a memoriát 1300ról 1600ra állitani mert én csak a feszültséget találtam de ahhoz meg nem merek hozzá nyúlni.
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Van egy Genius Gila egerem és azt szeretném beállítani,hogy ha a gép kivan kapcsolva akkor az egér világítás
ne kapcsoljon ki.Ezt hol tudom beállítani ?
Alaplap Asus Maximus VI Formula.[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz baboss #41242 üzenetére
a biosban
usb power féleség a neve , nemrégiben kapcsoltam át, hogy ha kikapcsolom a gépet akkor ne világítson mark2 lapom van és nekem is gila van, a billem meg genius manticore azt is ugyanott ki tudtam kapcsolni, de már nem emlékszem pontosan mi volt a neve a beállításnak.[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Fibre Chaneles drive ot hogy tudok a pc ben használnui, egy ultrrium szalagos drive ról van szó?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Telepíteni szeretném a win8-at, viszont a partició kiválasztásánál sehova se engedi telepíteni, azt írja hogy a lemezvezérlőt kell engedélyezni a biosban.
Ezt pontosan hol kell beállítani a biosban? Uefi biosom van, asus alaplap. Egyébként egyik meghajtóra se engedi telepíteni.... -
tirol
csendes tag
Sziasztok
Egy olyan problémával állok szemben most már egy jó ideje, hogy melegszik az alaplapom, fogja magát és kikapcsol a gép. Egy Asus p5q3 Deluxe/wifi-ről van szó, sose volt tuningolva meg semmi. Rájöttem, hogy az alaplap alsó része melegszik, egy 80 cm-es ventit raktam elé és így nem kapcsol ki, de ez nem normális dolog így, egyébként 31-35 fok körül mozog az alaplap hőmérséklete Everest szerint. Gyanakodtam, hogy az epu az mert a videokari szorosan rátakar, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Esetleg valakinek valami ötlet? Nem szeretnék új alaplapot mert alapvetően szuperül megy rajta minden. -
-
Alteran-IT
őstag
Én azt mondom, hogy lehet, hogy valahol valamilyen zárlat van benne, ami ezt okozza, vagy csak nincsenek jól pasztázva a hűtő bordák a chipset-en, már ahol van.
Én azt tenném a helyedben, hogy megfognám, kivinném az udvarra egy olyan nap, mikor jó idő van, kiakasztanám a ruhaszárító kötélre és ráeresztenék egy doboz kontakt spray-t, biztos ami biztos, mert az minden lerakódást és szennyeződést (odaégett por) eltűntet az alaplapról, illetve a chipek, smd ellenálások és kondenzátorok alól, amit lehet, hogy szabad szemmel nem látsz, de valamiképpen befolyásolják a gép működését. Az is lehet, hogy már kuka és nem segít rajta, de szerintem egy 1000 forintos spray-t és egy próbát megér.
Ha esetleg megcsinálod, akkor még arra figyelj oda, hogy mindent jól fújj le, majd legalább egy óráig hagyd száradni, illetve esetleg még utána végigmennék rajta egy hajszárítóval, vagy egy kompresszorral, hogy bekapcsolás előtt mindenféleképpen teljesen kiszáradjon a chipset meg minden alatt. Természetesen ha minőségi spray-vel csinálod, akkor elméletileg nem muszáj, ha viszont valami gagyi szarral, akkor igen, meg előfordulhat, hogy ha lassan párolog el, akkor egy régebbi típusú kondenzátor pl. megszívja magát vele és akkor azt is cserélni kell.
Más ötletem nincs, főleg hogy eddig mikor ilyen problémám volt, ez a megoldás mindig bevált. -
htc07
addikt
sziasztok!
úgy fest, a foglalatvédő elhajlítgatott pár tüskét (mekkora irónia) a proci foglalatában (b85-ös gigabyte lap).
tudtok valakit (akár pü) aki rendbe tudná rakni?
az sem baj, ha debreceni.
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
---
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest