- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Lenovo Tab M10 Plus (3. generáció) - érdemes belenézni
- iPad topik
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz dvd_R+ #20799 üzenetére
Nincs kivezetés a gépeden? Lehet maga a port halt meg.
(#20803) dvd_R+ válasza Rivaul (#20802) üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Attól még hogy ezt jelzi nem biztos hogy minden "szál" a csatin belül jól érintkezik. Még egy live linux-ról tudod megnézni hogy szoftos vagy hardos e a hiba.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
joccadoki
senior tag
Titio
több gond is lehet, amiért ezt csinálja: első ok:
-a c-mos clear jumpere aktívra van téve, ilyenkor legtöbb alaplap nem ad képet
-a proci rossz
-a vezérlő ic besült
-valamelyik ram szar
-a vga nem mindenhol érintkezik jól
-a vga tápkábele nincs bedugva
-szar a táp
-STB
magyarán egymillió oka van, hogy így cselekedjen. Próbálj mindent lecsatlakoztatni róla mindent, dugj rá egy másik tápot, legyen benne proci, és a coolere, ja meg egy redszerhangszóró. Ha hiányolja a ramot akkor van esélyed, ha nem akkor, vagy a lap a rossz, vagy a proci
DVD_R+
nézted, hogy melyik a hangot adó eszköz? (Control Panel---->Sound) nézd meg hogy melyik az alapértelmezett. Ha jó a cucc még megnézheted a tesztet a dxdiagban is, lehet hogy a kari több hangszóróra van kapcsolva és a fülest rearnak ismerte fel. próbálj meg több mindent. Próbáld átdugni egy másik jackbe, és azt állítsd frontra, nézd meg van e hang(előtte nézd meg hogy a zöldbe van e egyáltalán), a fülesen vagy a keverőn mindenhol maxra van tekerve a hang?"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
szoke12
őstag
addig szenvedtem, hogy végre már felismeri a 4 kártyát, és át is váltott dual channel-be.
viszont. másik gondom, hogy az intehrált hangkártya csak az egyik oldalra adja a hangot (bal). namost tettem bele másik hangkártyát is, de azzal is csak bal oldalon van hang. egy usb-s hangkártya meg tudja oldani a gondot? vagy akkor arra sem adná jól a hangot?
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
joccadoki
senior tag
válasz szoke12 #20811 üzenetére
rosszul írja a kollega nem a kártyával van a gond hanem azzal ami a hangot adja. Még nézd meg hogy a ballansz nincs e elálítva
[ Szerkesztve ]
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
joccadoki
senior tag
draff
Bármelyik lappal tudod húzni amelyikben van bios-beállítás (általában mindbe) 400 mhzt simán lehet húzni mind két magon
Szoke12
próbálj ki egy másik fülest hátha azzal szól mind a kettő[ Szerkesztve ]
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
joccadoki
senior tag
válasz szoke12 #20816 üzenetére
és másik kártyával is próbáltad? mindenhol megnézted a ballansz vezérlést? máshik hangkarival is ezt csinálja? Mást nem rakd újra az egész vinfost
-
honved
csendes tag
Sziasztok,
minden alaplapba ugyanolyan gombelem kell? Vagy vannak eltérések?
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy miért van az, hogy az alaplapomon (ASRock FM2A75 Pro4-M) miért van 8pines táp csati hely, ha a tápból ami kijön kábel az csak 4 pines és így van összekötve!? Jó ez így neki? Mikor kellhet 8pines csatival rátenni a tápellátást? Illetve: tervezem, hogy húznám picit a konfigomat (lásd profilom!) , ez befolyásol majd vmit is?Köszi a segítséget!
-
tibi022
csendes tag
Sziasztok!
Hátha tudnátok nekem tanácsot adni... Van egy használt Giga lap ep35-ds3 rev 2.1. Az alaplapon a 775 foglalatban 1-2 láb el volt hajolva, visszaigazítottam. Pentium dual core e2180 procival és 533 mhz-es 256 mb rammal elindul a lap. biost is tudtam pendrive-ról frissíteni. Mivel jelenleg nincs itthon más vga-m egy pci-os s3 virge-el tesztelem.Annyi, hogy a kép néha el szokott sötétülni 2 mp-re de magától visszajön utána. Tehát képet ad, biosban lehet mozogni, nem fagy, látja a sata/ide eszközöket a gép de amikor pont a bootoláshoz ér, állandóan újraindul a lap. Úgy látom 2 polimer kondi ki van cserélve a lapon szilárd elektrolitosra, a mikrofarád és a volt az stimmel az eredetihez képest. Ja és a fázisjelző ledek mind a 6 folyamatosan világítanak!
Ezt a bootolásos dolgot hogy lehetne megoldani? Vagy esetleg a rammal van a baja? Vagy a pci-os vga nem tetszik a lapnak?Köszi a válaszokat.
-
joccadoki
senior tag
válasz Rivaul #20826 üzenetére
nekem is hasonló volt a gondom, csak nekem inkább lefagyott. Azóta is csak a polcon hever a lap. Itt se nagyon tudott mit mondani, meg én sem tudtam megjavítani. Bár lehet újra fel kéne tenni a kérdést úgy vallom
[ Szerkesztve ]
-
tibi022
csendes tag
-
joccadoki
senior tag
válasz tibi022 #20828 üzenetére
"Na megoldottam (a bios frissítést!!!) Ki kellett bontani a frissítő setupot winrarral mivel a telepítő nem adott lehetőséget erre, majd egy bootdisket csinálni egy floppyn(alig tudtam szerezni floppyt) Ja és a lap Típusa a következő: MSI MS7184 socket:939 ram:ddr
De természetesen a gond továbbra is fennáll!
A következőt figyeltem meg: A lapon négy DIMM DDR Slot található 1 slot párosan a 3as slottal (pedig a szín szerint nem így van) 2es a 4essel. van egy integrált VGA ami a ddr memóriából foglal le GDDR-t. Tudnom kellett volna hogy RAM vezérlési hiba van, mivel ha az 1 illetve a 3 slottot használom akkor alapból ha integrált karit használom megjelenítőnek, szétcsúszik a kép, ha belerakok egy egy pci-e karit akkor csak szimplán kifagy. ha a 2-4es slottot használom nem fagy ki rögtön csak ha bootolnia kell lemezről vagy be akarok lépni a biosba. Az érdekessége a dolgoknak hogy nem mindíg csinálja (legalábbis a 2-4es slot) valamikor tudok rendszert indítani illetve biosba lépni. Mitől van ez???? Javítható a szett??"Ja eszembe jutott még valami... Most hogy olvasom az újabb üzeneteket, nekem volna egy Socket A-s lapom.
Érdekessége az, hogy ha rövidre zárom a cmos cleart működik, ha normalon hagyom vagy nem rakok jumpert, nem indul el a gép.(persze bekapcsol csak nincs kép)
tibi022
a ramot cseréld ki egy kissebb frekvenciájúra (pc3200 compatible)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
socket A nem kompatibilis hűtés szempontból az AM3-mal jól látom?
-
Denyiro
tag
Asus M2N-E alaplaphoz milyen processzort ajánlanátok fejlesztés gyanánt? Jelenleg egy AMD Athlon64 3500+ AM2 CPU dolgozik benne de sajnos a gyorsasága már nem az igazi, eléggé akadozós főleg videók betöltésekor.
Annyit még elfelejtettem, hogy néztem a vele kompatibilis procik listáját de ezek már nem kaphatóak szerintem és azt sem tudom, hogy mi szerint vannak ott osztályozva gondolom típusszám alapján növekednek. Ezért is szeretném egy hozzáértő tanácsát.[ Szerkesztve ]
Denyiro
-
meraki
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatba hogy alaplap progi kellene nekem de nem találok sehol. Köszi a segítségeteket előre is
Ezeket az adatokat tudom hozzá csak:
COMPAQ DESKPRO
Kína 004665DS
CT: P385A1CM4K602D
CPQASSY NO 213855-101
CPQ SPARE NO 203966-001 -
Spet
addikt
-
joccadoki
senior tag
válasz #90933760 #20830 üzenetére
BaltofarkasVan némi különbség a két foglalat között kb 10 év
meraki
minek a progi? az alaplap tipusát meg tudod nézni ha leveszed az oldalát. csak nézd meg a tipusszámát
de jó rá a cpuz is, megmutatja a lap tipusát
Denyiro
Én is a 6000+ használom és nincs bajom vele[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Adott egy Asrock Z77 Extreme4-M lap, egy i5-3570K és 2x4gb Corsair Vengeance ram és egy XFX 550W táp.
Tünet:
Bekapcsolás után 2-3x megpróbálja elindítani magát, majd a 4-edik próbálkozására elindul. Mintha próba indításokat csinálna. Ez mitől lehet? -
joccadoki
senior tag
válasz superecneB #20838 üzenetére
tesztindítások nem kell félni
-
joccadoki
senior tag
válasz superecneB #20840 üzenetére
nem ismerem ezt a lapot, de általában akkor csinálnak ilyet ha új eszközt csatlakoztatsz rá vagy ilyesmi... nincs rádugva felejtve egy pendrive esetleg? vagy valami ilyesmi?
-
superecneB
őstag
-
joccadoki
senior tag
válasz superecneB #20842 üzenetére
hááát.. talán az advancedben találsz valamit de nem is bisztos ki tudod kapcsolni, lehet hogy én nem tudom jól
-
BogyóBP
addikt
válasz superecneB #20842 üzenetére
A környezet hogy volt? Házból kibontottad a lapot? Ugyanaz a 220V os dugaj van ott is mint nálad? esetleg ő osztót használ? Ez a 2-3 szoros inditás ez lehet az hogy a ramok időzitését variálja a lap, tehát: bekapcsol, az automata szar időzitést lő be, kikapcs, majd újra be másik opcióval majd ki megint újra be kapcs és 4ikre talán betudja lőni az adott ram időzitéseket. Ha van a ramhoz doboz amin felvan tüntetve az időzités és a működési frekvencia illetve a hozzá megfelelő volt érték akkor manuálisan lődd be arra a biosban, mert az asrock sose volt erős ilyen téren. Neked max csak mázlid lehetett hogy elindult egyből..Nálam akkor volt ilyen amikor a tuningramot igaz nekem Team Group Dark Xtreem 1600 as van 2x4gb, de alaból csak 1333mhz re detektálja jó időzítéssel. Ha felrakom a biosba auto modban 1600 ra egyből összeszarja magát és beállit valami nevetésges időzitést. Ha kézzel átállitom az időzitést a dobozon feltüntetettre, pöccre indul. Én ezt probálnám meg első körben. Sztem ez a hibája annak a gépnek.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
superecneB
őstag
válasz BogyóBP #20844 üzenetére
Megpróbálom. Jó ötlet. Bár az a furcsa, hogy amikor én leteszteltem, hogy megy -e minden rendben, akkor összeraktam a gépet kompletten, és utána indítottam be. Összedugtam tápot felkapcsoltam majd power btn. A gép pöcre elindult, bementem biosba átnéztem mindent és jól voltak a dolgok. Mind a 8gb ramot látta 1600mhzn ahogy kellene.Az időzítéseket külön nem néztem meg egyébként 9-9-9-24 1.5V. A feszültségeket megnéztem, azok rendben voltak.
Elvileg (a ramos topicban) azt írták nem lesz gond a Corsair Vengeance ramokkal. [link] 2 db ilyen került bele. A1 B1 slotban - így mennek dualban.Elektromos betáp háttér:
Mind ketten elosztót használunk, én egy túlfesz védőst, ő szerintem egy simát. Én házgyári lakásban lakom, ő egy pár éves társasházban. Az előző seasonic tápja pöccre indul, a régi p4-es gépe .Mindenesetre mindenképp kipróbánlom ezt is mint opció, köszi szépen!
Akkor is nyomjam át manuálra, ha mindent jól lát automatán?
Esetleg Biosresetet próbáljak meg előtte? -
Marty
tag
Sziasztok!
Volna egy Asrock G31m-Vs2 alaplapom.
Windows alatt nem működnek az USB-k. Eszközkezelőben látszik mind, feltettem friss windowst, 2 félét is, de nem ismer fel semmi eszközt amit rádugok.
Azonban ha a pendriveot induláskor bedugom, már biosban is látja, és a rendszer is miután elindult. Ha utána kihúzom, és visszadugom, megint nem látszik, nem ismeri fel, és a rejtett eszközök között sem látható.
Nyomtatót és egyéb dolokat sehogy sem ismer fel.Lehet ezt javítani?
Köszönöm
-
marci-04
csendes tag
Sziasztok,
Lenne egy ASUS P8H77-M PRO lapom.
A minap vettem bele SSD-t és ugye az IDE-t ACHI-ra állítottam.
Azóta ilyet ír ki mikor bekapcsolom.
Ezt valahogy BIOS-ba ki lehet kapcsolni? HIBAKérlek segítsetek.
Köszönöm.
Üdv, Marci.[ Szerkesztve ]
80 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése
-
Khan13
senior tag
Sziasztok!
Adott ez a konfig:
APU: AMD A4 5300
Alaplap: ASRock FM2A75M-DGS
RAM: Kingston 8GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9/8G
HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB (HD103SJ)
Táp: FSP FSP350-60EGNFrissen összerakva, monitor rádug, indít, és a monitor közli velem, hogy nem érkezik jel. VGA kábel kihúz - bedug, ugyanez. Külső videokártyával szintén. RAM-ot mindkét foglalatban próbáltam, APU lábai megvannak, nem görbék, nem meleg semmi, HDD elindul, APU ventilátor pörög... Monitor másik gépen megy. Mi lehet a baj?
-
jim bcs
nagyúr
válasz Khan13 #20848 üzenetére
A BIOS-ban a kimenet beállítást próbáltad állítani? Egy friss bios nem ártana.
azonkívül lehet maga a lap is hibás
(#20847) marci-04 AHCI driverek fent vannak? sata driverek fent vannak?
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest