Hirdetés

2018. november 15., csütörtök

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-05-28 10:59:55

PROHARDVER!



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21251) aszti93


aszti93
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Nem olyan rég volt egy kis gondom a gépemmel, méghozzá az hogy nem mentek fel a gyári driverek. Ezt a problémát megoldottam azzal hogy kivettem a vga-t a géppből. Így felment simán minden. De abban a pillanatban hogy visszarakom bele a karit, egyből belassul a gép (bő fél percel több idő kell míg feláll a rendszer), és például a 2.5"-os külső hdd-t sem olvassa be. Elképzelhető hogy azért van ez mert már kevés neki a táp? Egy 500-as FSP BlueStorm II megy benne.

Üdv.: Aszti

(#21252) kmisi99


kmisi99
(PH! kedvence)

Adott egy asus p6t SE lap. Kitakarítottam a gépet szétszedtem. A gép az asztalon volt összerakva minden gond nélkül ment.
Mikor visszaraktam a gépházba mert végeztem a takarítással nem volt jó a gép. Se kép se hang. Mindent megnéztem. Ha kivettem a vga-t meg se mukkant. Ha kivettem a ramokat a bios sípolt gondolom azért mert nincs ram.
A vga-t más gépben adott képet.
Minden esetben pörögtek a ventik.de semmi jel.
Próbáltam az alaplapi elemet kivenni kb 2 percre madj vissza de semmi.
Szerintetek mi lehet a gond mit nézzek még meg?

Dell Precision M4600

(#21253) Rivaul válasza kmisi99 (#21252) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

Vedd ki újra az egészet deszka üzemmódba s rakd össze a minimumot úgy. Lehet valahol zár a ház vagy meg van feszülve a lap.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21254) kmisi99 válasza Rivaul (#21253) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Most ugy van de szar. az asztalon van a gep.

Dell Precision M4600

(#21255) Rivaul válasza kmisi99 (#21254) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

Próbált vissza fele betölteni a ramot, esetleg ha kell 4 tűs tápcsati akkor azt húzd le, ha nem kell akkor dugd rá. Érzéssel hajtogasd egy picit a lapot. Szedj ki mindent s csak üresen próbáld indítani. Utána apránként tegyél vissza mindent. Ha ezután se makkan meg az már nehezebb :(

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21256) megema


megema
(őstag)

Sziasztok!

Olyan előfordulhat, hogy BIOS-ban le van tiltva az alaplapi USB 2 csatlakozó? Vagy lehet választani, hogy az alaplapi USB 2 vagy 3 csatlakozó legyen engedélyezve? Konkrétan egy Gigabyte B75N lapról lenne szó. Mivel 0-24-ben futó gépről van szó, így feleslegesen nem szeretném leállítani.

(#21257) juve600


juve600
(PH! nagyúr)

üdv

AMD Sempron LE-145+ processzor

Asrock N68-VS3 FX alaplap

a következő lenne a gondom
összeraktam bekapcs de csak hdd led villog,a proci ventije forog,ennyi ,semmi mást nem csinál a gép

mi lehet a problema ???

thx

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam : SEOJuve600hun

(#21258) delon


delon
(fanatikus tag)

sziasztok

Az alapomon vannak olyan lyukak amik körbe vannak cinezve gondolom ez csavarozható és van olyan lyuk ami a lap bal oldalán a lap legsarkában van de az nincs körbecinezve ennek mi az oka mire való ez a lyuk?
Ez nem rögzítési pont vagy mi ez?
http://www.asrock.com/mb/Intel/B75M-dgs/

Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.

(#21259) Rivaul válasza delon (#21258) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

A körbecinezetteket használd azok az alap lefogatók de ha mégse passzolna a házikóba arra az esetre mehetnek a sima lukakba is.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21260) delon válasza Rivaul (#21259) üzenetére


delon
(fanatikus tag)

a körbe cinezett lyukba mehet fém csavarral a sima lyukba gondolom a műanyag távtartóval kellene rögzíteni ugye?

Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.

(#21261) Rivaul válasza delon (#21260) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

Ha akarod akkor rögzíted, ha nem, akkor nem. Persze ha van hozzá való távtartód akkor minden további nélkül használhatod ahogy mondod.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21262) Henker2


Henker2
(PH! addikt)

Üdv!

Van nálam egy "régi" gép egy ABIT IS7-es lappal. Ehhez kellene nekem Win7 32bit-es driver, mert az ATI HD 3650-et amit most tettem bele az istennek sem ismeri fel.

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4/64 - MIUIHU Global 8.5 Stabil 8.5.4.0 ROM

(#21263) Lenry válasza Henker2 (#21262) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

[link]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#21264) Henker2 válasza Lenry (#21263) üzenetére


Henker2
(PH! addikt)

Köszi! De hiába telepítem fel, még mindig szabványos grafikus adapternek látja a gép :U

Szerinted?

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4/64 - MIUIHU Global 8.5 Stabil 8.5.4.0 ROM

(#21265) Henker2 válasza Henker2 (#21264) üzenetére


Henker2
(PH! addikt)

Közben megoldottam a problémát. Kézi illesztőprogramként kellett alkalmaznom.

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4/64 - MIUIHU Global 8.5 Stabil 8.5.4.0 ROM

(#21266) Dexar007


Dexar007
(PH! kedvence)

Hi,
Asus P5B lapba melyik a legjobb proci amit bele tudnék varázsolni? Q6600 még belemegy? (jelenleg e4300-al hajtok egy 4890-es kártyát,és ez elég karcsú hozzá szerintem,még úgy is,hogy 2.7 ghz-en van).

Give me your cum,bull!

(#21267) Assasin_


Assasin_
(fanatikus tag)

Üdv!

Ostoba kérdés a safe mod az a csökkentett mód ugye? ÉS ennél az lapnál melyik gombal tudom elérni?
GIGABYTE GA-P61-S3-B3

(#21268) Hgovi válasza Dexar007 (#21266) üzenetére


Hgovi
(senior tag)

Biztos bele megy.[link]

Üdv Hgovi

(#21269) Rivaul válasza Assasin_ (#21267) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

A csökkentett mód nem lap függő hanem rendszer. Win 8 kivételével az előző verzióknál rendszerbetöltés előtt f8 szorgos nyomogatásával hozható elő a kellő menü. Vagy az én barbár módszerem, win betöltés közben reset gomb... Azonnali helyreállító menü az eredmény, ahol megtalálod a csökkentett módot :K

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21270) Assasin_ válasza Rivaul (#21269) üzenetére


Assasin_
(fanatikus tag)

Köszi :R

(#21271) Xanaxtasy


Xanaxtasy
(újonc)

Sziasztok!

Lehet nem ide fog tartozni, de van egy foxconn 945G7MD-8KS2H típusú alaplapom. Hozzá egy Intel® Pentium® D Processor 830. És 3 gb DDR2-es ram. Ha rádugom a HDD-t akkor felismeri de ahogy tölti a windows-t azonnal kék halál. (Ilyet még soha nem csinált.) Ezért rádugtam egy DVD olvasót hogy feltegyem a windows-t. Pata-s kártyára szépen rádugom meg egyebek, de akkor nem ismeri fel a HDD-t és a dvd olvasót sem. Ha egyszerre a kettő van akkor ezt írja ki: hard disk boot failure insert system disk and press enter.
Valaki tudna segíteni nekem?

(#21272) Viktoár válasza Xanaxtasy (#21271) üzenetére


Viktoár
(PH! addikt)

Azt írod Pata kártáyára dugod a dvd-olvasót,de miért nem a lapra?A rendszer hdd-t nem írtad milyen csatis de ha pata az is akkor az maradjon rajta és ugyanarra a kábelre tedd a dvd-t is.Ügyelj a jumper beállításokra.

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#21273) Xanaxtasy válasza Viktoár (#21272) üzenetére


Xanaxtasy
(újonc)

Az is pata-s. 1 kábelen van a kettő de nem ismeri fel. Próbáltam master vagy slave, semmi eredmény. Biosban beállítottam hogy első dvd olvasó második a HDD... És akkor sem jó. Ha egyedül van rajta a 2 dolog akkor külön-külön felismeri őket de együtt sehogy sem. Próbáljam meg majd 2 pata-s kábellel? Vagy valami BIOS beállítás?

(#21274) KAMELOT válasza Xanaxtasy (#21273) üzenetére


KAMELOT
(PH! félisten)

1 kábelen legyen a 2 csatlakozó. Master HDD és Slave a DVD a biosban.

V1200 - 8CORE - 4K

(#21275) Xanaxtasy válasza KAMELOT (#21274) üzenetére


Xanaxtasy
(újonc)

Így nem ismeri fel egyszerre a kettőt a bios. Csak hogy melyikről bootoljon elsőnek.

(#21276) KAMELOT válasza Xanaxtasy (#21275) üzenetére


KAMELOT
(PH! félisten)

Abszolút nem látod biosban?

(#21277) Viktoár: Ezt írtam én is neki! Muszáj hogy megjelenjen a biosban neki mind a kettő. Ami még hátra van, hogy a hdd-n a kis bütyköt a jó helyre kell tenni.

(#21278) szerepidj: Alaplapodnál 1333 (OC) van írva. Tehát valószínű, hogy a lap csak ennyit enged ahhoz a procihoz, azaz 1066-ot.

[ Szerkesztve ]

V1200 - 8CORE - 4K

(#21277) Viktoár válasza Xanaxtasy (#21273) üzenetére


Viktoár
(PH! addikt)

Először is 80 eres ide kábel ajánlott aminek egyik (kék) végét a lapra dugod.A fekete végét a rendszer hdd-be és masterre állítod a vinyót.(jumper) A középső (szürke) csatlakozó mehet a dvd-romba és slave-re állítod a jumpert. A színek eltérhetnek de ez az általános variáció.

Így a biosban látnod kellene mindkettőt és a dvd-romot állítod be elsődleges bootra.A hdd a másodlagos.

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#21278) szerepidj


szerepidj
(újonc)

Üdv.
Van egy asus P5G41T-M-LX lapom és van benne egy q6600-as proci.
Szóval a ramok 1333-asok 2*2GB dualba és nem tudom átállitani 1333-ra?!
Mi lehet a probléma? :F

(#21279) Xanaxtasy válasza Viktoár (#21277) üzenetére


Xanaxtasy
(újonc)

Igen ennyit csak tudok én is. Soha nem csinált még ilyet, csodálkoztam is.

KAMELOT: Nem semmit sem, ha egy van rajta akkor azt látja...

(#21280) Viktoár válasza Xanaxtasy (#21279) üzenetére


Viktoár
(PH! addikt)

Kábel biztos jó? Megtud törni úgy hogy észre sem veszed. ;) Jumperek a helyükön?

Ha csak a hdd-t dugod rá akkor a bios miként ismeri fel? (Master vagy slave) Ugyanezt nézd meg a dvd-vel is.

Üdv:Viktor

(#21281) szerepidj


szerepidj
(újonc)

szóval ha 1333-as procim lenne csak akkor megy 1333-ba a ram is?

(#21282) Xanaxtasy válasza Viktoár (#21280) üzenetére


Xanaxtasy
(újonc)

Rendben van csere kábelem. Megnézem úgy ahogyan írtad majd délután megmondom hogy sikerült-e vagy sem. HDD master HDD slave. Csináltam így is jumperekkel na mindegy majd kiderül.

Köszönöm szépen a segítséget! :)

(#21283) KAMELOT válasza szerepidj (#21281) üzenetére


KAMELOT
(PH! félisten)

Q6600 FSB Speed 1066 MHz
Ezért megy a ramod is ennyin.

V1200 - 8CORE - 4K

(#21284) delon


delon
(fanatikus tag)

sziasztok
kérdésem lenne a power fan speedet asrock b75 alaplapon hogyan veszem kisebb fordulat számra a biosban vagy van rá valamilyen program??
jelenleg 2600 on megy és nagyon hangos a fele is eléglenne.

delon

Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.

(#21285) Rivaul válasza delon (#21284) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

Ha van hozzá szoftver a gyári lemezén akkor ott. Az se mind1 hogy milyen a venti mert nem mindet lehet csillapítani.

(#21286) delon válasza Rivaul (#21285) üzenetére

Akkor azon nem múlik. Vedd elő a gyári lemezt vagy az asrock oldaláról szedd le az utility-t ha nem lenne meg a lemez. Egyéb programok nem sokat érnek sajna.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21286) delon válasza Rivaul (#21285) üzenetére


delon
(fanatikus tag)

ez egy 3 pines csatlakozás az alaplapon arra lett rádugva

Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.

(#21287) wolfman


wolfman
(PH! kedvence)

Sziasztok!

2 kérdés!

1.: régi alaplapon (konkrétan ASUS P4B) hogyan lehet frissíteni a BIOSt, ha nem kislemezről? Az ASUS BIOS Updater nem jött be, frissítéskor kiírta (mikor már törölte a korábbi biost), hogy nem lehet végrehajtani a műveletet és újraindításnál fekete képernyő. (vettem újat de ez meg tetszés szerint fekete képernyőzik olykor)

2.: Érdemes beta BIOS-ra frissíteni vagy maradjon a végleges? Csak mert elég sok frissebb beta van hozzá!

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#21288) Rivaul válasza wolfman (#21287) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

Van valami külön oka hogy macerálod azt a biost? Ha nem szükséges akkor hagyd úgy ahogy van. Ha indokolt akkor bios frissítés topicba tudsz tovább érdeklődni.


delon
(#21289) delon válasza Rivaul (#21285) üzenetére

Fejből nem tudom. Keressd a Fan/Cool szócskát.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21289) delon válasza Rivaul (#21285) üzenetére


delon
(fanatikus tag)

meg van a cd de az utility ben melyik program szabályozza ezt a 10 ből?

Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.

(#21290) regener válasza delon (#21289) üzenetére


regener
(PH! kedvence)

Szerintem az ASRock Extreme Tuning Utility-ben van ventivezérlés, azonkívül próblhatod még ezt a két progit:
Speedfan
Argus Monitor (ebben nemtudom hogy van a ventivezérlés, de van benne tudtommal)

Ha egyik sem válik vagy a Speedfan nem is működne akkor ellenőrizni kell hogy melyik csatlakozó mit tud, pl. ha Software Controlled-en akkor működni fog.

(#21291) kmisi99 válasza Rivaul (#21255) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Azóta próbálgattam a dolgokat.

A gépben csak a cpu 1 ram és a vga volt bedugva.
Egy érdekes dolgot figyeltem meg. Ha a saját 4GB os kingston ramomat rakom be akkor szokásos se kép se hang. Ha ugyan abba a slotba rakok szintén egy kingston de 1gb os ramot az AMI bios rögtön 1 hosszú 2 rövid sípolást jelez. A saját ramommal amit már vagy 1 éve használok meg se mukkan.

Itt egy videó a jelenségről [link]

UPDATE

Arrább raktam az új 1GB os ramot és bejött a kép rendesen volt bios minden. A ram lehet a rossz? Bár fura mert most tökéletesen megy egy másik gépben a 4gb os ram.

[ Szerkesztve ]

Dell Precision M4600

(#21292) Rivaul válasza kmisi99 (#21291) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

Most ha kiveszed az 1g-set s ugyan oda beteszed a 4-est úgy nem jó?

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21293) Dexar007 válasza Hgovi (#21268) üzenetére


Dexar007
(PH! kedvence)

Köszi!
Akkor most az a kérdés,hogy Q6600-as proci mellé milyen vga "illik"? :) Vagy ez már másik topik? Én 7850-et venném személy szerint.

Give me your cum,bull!

(#21294) Rivaul válasza Dexar007 (#21293) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

Milyen vga-t vegyek :K

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21295) kmisi99 válasza Rivaul (#21292) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Most már sehogy se jó. :( Miután jó volt vissza csereltem a 4gb osra. Nem volt jó. Visszaraktam az 1gb ost és megint szar. Van amelyik slotban meg se mukkan a gép van amelyikben pittyog folyamatosan 1 hosszú és 2 rövid. De nincs kép.

Dell Precision M4600

(#21296) Rivaul válasza kmisi99 (#21295) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

Ha megy mind a két ram másik lapban akkor vagy sikerült egy zárlatot összeszedned. konnektorból gépet kihúz, alaplapi elemet kivesz s utána mehet bele az előbbi jó helyre az 1g-s. Vagy maga a lap a bibis a foglalatnál. Akkor kis érzéssel hajlítgasd a slot körül úgy hogy a memó benne van amivel eddig ment.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21297) kmisi99 válasza Rivaul (#21296) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Ez szórakozik velem. Most másik foglalatban mindegyik rammal jó.

Dell Precision M4600

(#21298) Rivaul válasza kmisi99 (#21297) üzenetére


Rivaul
(PH! kedvence)

Akkor most finoman helyezd össze a többi alkatrésszel s hozzá se érj :K Tartom az előbbi két dolgot. Ha nem piszkálod akkor valószínű jó is marad, remélem így lesz.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21299) Xanaxtasy válasza Viktoár (#21280) üzenetére


Xanaxtasy
(újonc)

Most már jó minden, kábel hiba volt. Kicseréltem és felismerte mind a kettőt! :) De amikor teszem fel a windowst bejön a telepítése (partíciót leformáztam meg stb.) akkor újraindul. Nem értem már mi a baja : :(((

(#21300) kmisi99 válasza Rivaul (#21298) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Most már "hibás" gépről írok. Feltelepítettem a Windowst minden tökéletes. Köszönöm a segítséget. :R

Dell Precision M4600

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.