- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Dell notebook topic
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dzsedáj
tag
válasz Lajos1966 #63983 üzenetére
Köszi a tippet. Én is úgy gondolom, hogy a gyárinál minden jobb (kivéve ha bose, mark levinson, stb. gyári cucc van a kocsiba). Egyébként kiderült, hogy már nem gyári hangszórók vannak az autóba. Hanem Pioneer, érzékenyésge beleesik abba a tartományba amit írtál. Egyébként 80-90%-ban tuc-tuc (techno, deep) maradék 10-20% hipi-hopi, poros rock,stb. Mélyből majd valami aktívat szeretnék, minél kisebb helyet foglaljon a csomiba
''Az én akarásom nem bolondság,hanem tövig kalászos táblája a tibennetek még csak csirázó búzaszemeknek!''
-
Dzsedáj
tag
válasz Tiger. #63902 üzenetére
Hangzás, kezelhetőség, usb port kommunikciója. Valahol olvastam, hogy az usb portja nem mindig bír magával és hibát ír ki. Bár ez orosz videó, de hogy értsd erre gondolok: [link]
''Az én akarásom nem bolondság,hanem tövig kalászos táblája a tibennetek még csak csirázó búzaszemeknek!''
-
Dzsedáj
tag
válasz fojtviki #63839 üzenetére
Igen először én is ebayen keresgéltem. Köszi a tippet, szerintem onnan fogom rendelni amit mutattál, viszont az árral nem vagyok beljebb ugyanis ami az enyémbe kell az 20k. Mondjuk gondolom ez itthon még drágább lenne.
Viszont 13 cm szettet már nem kell vennem, mondom csak megnézem már mi van beszerelve. Kiderült h típusspecifikus Pio-k vannak betéve csak én erről nem tudtam. Úgyhogy jöhet az adapter utána meg a fej végül meg vmi ládika[ Szerkesztve ]
-
Dzsedáj
tag
válasz fojtviki #63805 üzenetére
Köszönöm neked és G.Zs. kollégának az infókat. Így már bátrabban bele merek fogni, be is szerzek egy adaptert.
G.Zs.: MM-ban sikerült megnézni és meghallgatni mind2őt. Elég nagy volt a háttérzaj és különböző hangszórókra voltak kötve így nem tudtam különbséget tenni. Gyanús, hogy lesz még 1 köröm, de jobban hajlok a Pio felé.
-
Dzsedáj
tag
Jogos. Nálam egy 2008as autóról van szó, ott sokkal sokkal puritánabb a dolog. Adott egy "elvileg" VDO gyártmányú gyári semmitmondó egység, ehhez tartozik a műszerfal tetején egy info display, valamint a rádiót tudod kezelni az ablaktörlő bajuszkapcsolója alatt elhelyezett gombokkal. Ilyen az összkép. A fejegység csere fel is dobná, sőt nem is bánnám, de a kormányvezérlő nem működik más fejegységgel sajnos. Ezekhez létezik Mini Iso Adapter, viszont erről meg nem tudom, hogy valóban működik e. Egyébként ha már fejegység akkor egy Pio vagy Alpine (+ 1) jönne szóba. Neked meg még várnod kell akkor, ezek szerint sok eltérés van egy 2016os és 2017es között.
-
Dzsedáj
tag
Biztos így van, olvastam visszafelé a fórumon, de valószínűleg átsiklottam felette. Ez is segítség, mert akkor először más irányba kell elindulnom. A műszerfali kijelző annyira nem is fontos, de a kormányvezérlő jól jönne. Van valakinek tapasztalata kormányvezérlő adapterrel Renault autókhoz? Valahol olvastam korábban, hogy nem igazán váltak be.
Mondjuk egy olyan utopia-t én is elviselnék még a polcon is
[ Szerkesztve ]
-
Dzsedáj
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Renault Clio III RS, ebben szeretném kicsierélni a gyári hangszórokat, de nem igazán tudom mire lenne érdemes. A fej maradna a gyári a kormányvezérlő és a műszerfali kijelző miatt. Előre szettet szeretnék hátulra 2 utas hangszórókat, valamint egy kisebb aktív mélyet. Nem szeretném betölteni a csomagteret a ládával ezért lenne jó vmi kisebb. A Focal-nak létezik típusspecifikus kitt-je, de itthon nem nagyon kapni, plusz nem feltétlenül áldoznék rá 2-300 ezret. Belinkelek pár alternatívát, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is :Szett
- Hertz K 130
- Focal RSE 130
- Rockford Fosgate R152-S
- Kicker KSS 54
- JBL GTO 509C2 utas
- Hertz X 130
- Focal RCX 130
- Rockford Fosgate R1525X2
- Kicker CS 54
- JBL GX 502Aktív mély
- Kicker PT 8 vagy PT 10
- JBL Basspro Micro vagy Basspro SLElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Dzsedáj
tag
Köszi máris okosabb lettem, bevallom az audio technika eszembe se jutott, mert nem ismerem. De most h mondtad utána olvastam, jóféle Az alpine adja legjobban am, csak kérdés h találok e Erősítőnél mit érdemes figyelembe venni? Esteleg típusra vmi ötlet? Na meg a ládára esetleg 30-asba gondolkodjak vagy elég a kisebb is?
-
Dzsedáj
tag
Sziasztok!
Én, mint tudatlan, hozzá nem értő (vagy csak minimálisan) írok a topicba. Adott az autó egy Honda Civic EK3 és eljött az ideje, hogy megajándékozzam egy igényesebb hangtechnikával. Amit tudni kell rólam, hogy picit 'vájtfülű' vagyok főleg az elektronikus zenéket szeretem, de ezen kívül minden mást (rap,classic rock, pop, etc.) Szeretem a szép tiszta zenét kicsit erősebb basszusokkal.
Egy kb. 15 éves autónál nehézkes kivitelezni, hogy vmi ne rezegjen, zörögjön magasabb hangerőnél, ezzel tisztában vagyok, megkötöttem magammal a kompromisszumokat. Komplett technikát szeretnék, nem feltétlenül 1xre, de persze milliókat se szeretnék költeni, mert tudom h lehetne, ha MTX vagy hasonló kategóriájúban gondolkodnék .Meg ugye szokták mondani, hogy autóhifiben a "drágább a jobb". Arra gondoltam, hogy előre mindenképp szettet szeretnék ez nem kérdés, ajánlottak többet is, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, más alternatívákra.Tehát szettek:- Impact KS 65 SR egy barátom említette, hogy elég jó minőségű hangszórók, viszont feltűnt hogy ebben a típusban nincs hangváltó de lehet hogy tévedek.
- Kicx STC-6.2 az Impact után jött képbe, áruk hasonló, de ebben van hangváltó is.
- JBL GT5-650C úgy gondolom ebben sincs hangváltó,de ettől még lehet jó
- Kicker DS65.2
- Dragster DSE 662Hátra 6x9-es oválnak van tökéletes helye, állítólag "igazi hifista" nem tesz ovált az autóba mert az nem olyan jó...nem tudom mennyire igaz, de ennyire azért nem vagyok fan. Oválból beérem viszonylag szerényebbel is. Kérdésem lenne, hogy jó ha megegyezik a szett márkájával vagy nem feltétel? Ennél nem voltak ajánlatok úgymond, de amit nézegettem:
- Magnat Edition 693
- Mac Audio MXZ 69.3
- Kicx STC-693Ládát is szeretnék majd bele, de egyenlőre nem létszükség.Mindenképp reflexet, szeretem a basszusait, de nem feltétlenül van szükségem arra, hogy "rezegjen a rendszámtábla" vagy a szomszéd ablaka, amikor megérkezek. Plusz utálom ha a "nyócezer" wattos ládák elnyomják a zenét, legyen erősebb a mély, de ne ennyire. Ebből nem igazán néztem úgy semmit. Bármi jöhet 20-tól a 30 cm-ig persze erősítővél, kérdés hogy milyennel?! 4 csatis és ráköthetném a szettet is vagy csak simán mono?! Amit elsőkörben még leszeretnék cserélni az a fejegység. 2 márka van amit szeretek az Alpine és a Pio. Alpine-nak csak a régebbi típusai jönnek be, Pionál meg 1 fogott meg igazán:
- Alpine CDA-9831
- ALPINE CDA-9855R
- Alpine CDA-9853
- Pioneer DEH-P85BTEzeket manapság csak használtan lehet beszerezni, úgyh ki kell fogni egy jó példányt. Szóval jöhetnek a vélemények, tanácsok, ajánlatok Bocsánat ha kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom, de sajnos munkámból adódóan nem nagyon van időm és szerettem volna mindent 1be belesűríteni. Előre is köszönöm a segítséget és a tanácsokat. Szép napot mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Steam topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Synology NAS
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest