- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell asztali gépek
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- CES 2025: jóárasított mobil Ryzeneket is hoz az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Projektor topic
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz Revox66 #11394 üzenetére
egy erősítős rendszert miért ne lenne egyszerű ki/be pakolni? eldugod az erősítőt valami jó helyre (elég picikék és laposak ezek) és speakon csatival kötöd össze a hangszóróval. semmivel sem lesz macerásabb, mint fejegységről.
a cikkben pedig nem sedanban van a láda, közvetlenül az utastérbe szól. sedannál borul az egész, oda nagyobb teljesítmény kell.
anyósülés alatt nem fér el egy erősítő?A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
ha rendesen zsír- és pormentesítva van felragasztás előtt, akkor nem jön az le évek múltán sem.
a hangszóró és a kiemelő közé optimális esetben semmi nem kell, elvégre tökéletesen sík a karika. egyébként lehet alá kapni szivacsot, csak nem tudom hol. nekem most olyan van, mert szét lett b*szkurálva az mdf karika, így nem egyenletes a felfekvő felület. de a szakim sem tudja hol lehet olyan öntapadós szivacsot kapni, amit alá tettA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Laybee #11335 üzenetére
a wattoknak semmi köze a szépen szóláshoz. az a hangszóró terhelhetőségét jelenti. ez egy technikai adat, kb. csupán annyit jelent, hogy ne küldj rá 80 wattnál többet huzamosabb ideig. nem mint ha egy ilyen érzékeny szettnél halláskárosodás nélkül megtehetnéd.
ezen felül tényleg nem jelent semmit. azt sem írja elő, hogy mekkora teljesítményű erősítő kell hozzá. egy 10 wattos erősítő is ugyanúgy meg fogja hajtani, ahogy egy 50 wattos is, vagy akár egy 200 wattos, legfeljebb az elérhető maximális hangerő lesz eltérő.
szép hangja pedig attól lesz, hogy szép hangú erősítőt veszel hozzáegyébként fejről hajtva is hangosan szól, pedig az a 2x10 wattot erős jóindulattal sem haladja meg, szóval a papíron leggyengébb erősítő is messze jó lesz hozzá.
egy szó mint száz: felejtsd el a wattokat és koncentrálj a hangra.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
jajjmá 7998-at akartam írni, csak erre a hulladékra állt rá a kezem
no ott hallgatózhatsz dögivel. 85 elég sok, én 50k-ért csúsztam le egyről úgy két hónapja. na AZ jó vétel volt. 85-ért azért már lehet válogatni rendesen. annyira nem jó az utopia. legalábbis biztosan nem így fejesugrással az autóhifibe. főleg úgy, hogy huszonezerért vehetsz egy predatort dtvel, vagy negyven körül egy junior+proxt2 párost, stb.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
vedd meg hozzá a 9887-et és egy genesis four channelt. ha a kocsid is úgy akarja, kellemes hangja lesz.
mondjuk az elsődleges zenei műfajodhoz enyhén overkillnem tudsz kijönni hallgatózni mielőtt költekezel? ebben a ligában, amibe nevezni akarsz csúnya nagy összegeket dobahtsz ki az ablakon, ha nem gondolod jól át miket vásárolsz össze...
és mi az a jó ár?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Peti66 #11218 üzenetére
Az-X egy ideig használta az én erősítőmet, én pedig a dragsterjét. nálam nem jelentkezett ilyen probléma, mint nála. leváltak rendesen a hangok a csipogókról és érces sem volt. ő viszont ugyanúgy szenvedett, mert a genesis még rátett egy lapáttal a jelenségre.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
gyorilaci (illetve mindenki, akit érdekel a téma és nem jártas benne):
PPéter jól összefoglalta annak idején az Audio CD írásával kapcsolatos vajákolások életképességének miértjét. Egyébként egy flash alapú hordozó (vagy akár egy adat CD-ként megírt FLAC album) pont ezért lenne sokkal ideálisabb az Audio CD helyett.
"Nem arról van szó, hogy ha egy zenei CD-t lemásolsz, akkor a másolaton elhelyezett digitális adat eltérő lesz az eredetihez képest.
Egy CD-ROM olvasó teljesen másképp olvas (grabbel) be egy Audio CD lemezt, mint egy zenei lejátszó, hiszen van lehetősége a bizonytalan szektorok újraolvasására, sokkal fejlettebb hibajavítási algoritmusa van, mint amit egy zenei lejátszóban találsz. Ezért van az, hogy általában (egy megfelelő szoftverrel, nem túl gyorsan égetett) Audio CD másolat számítógépen visszaolvasva digitálisan azonos(nak tűnhet) az eredetihez képest.
Azonban előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy egy lemez ilyenformán ''tökéletes másolat'', de egy asztali lejátszóban nem lehet lejátszani, vagy sokkal rosszabbul szól, súlyosabb esetben komolyan torzul a hangkép. Na akkor hogy is van ez? Most akkor digitális vagy nem? Tökéletes a másolat vagy nem? Az Audio CD lemezek szektoraiban nincs külön hibajavító mező (eltekintve az alacsony szintű hibajavítástól, amely azonban rendkívül gyenge).
Mit jelent ez? Azt, hogy a lejátszás során - legalábbis Audio CD lejátszóban - nincs mód akkurátus hiballenőrzésre, jitter korrekcióra, mint a CD-ROM olvasókban (tehát pl. a szektorok elején-végén előforduló esetleges téves, dupla, vagy hiányos mintavételezés kiszűrésére). Ráadásul az Audio lejátszás valójában nem is szektor-alapú, lévén a zenei lemezek szektoraiban nincs fejléc és szinkronjel, mindent a szubkódok vezérelnek. Az olvasási hibákat, pontatlanságokat legtöbbször az okozza, hogy bizonytalan a lemezen található jelek optikai leolvashatósága. Ha pedig a lejátszó nem tud biztosan, egy menetben beolvasni egy-egy mintát, akkor kénytelen interpolálni az utolsó hibátlannak vélt adat, és a következő olvasható adat értékei alapján, ''megbecsülve'', hogy mi lehetetett a hibás, hiányzó adatmező helyén. Ez pedig egy gyorsan égetett, vagy teszem azt az adott lejátszónak valamiért nem tetsző CD-R lemez esetén gyakorta előfordulhat lejátszás közben. Ha ez sokszor előfordul, akkor bizony a lejátszott hanganyag jelentős része torzul, hiszen az eredeti hangkép helyett sok helyen a hibajavító algoritmus kudarca miatt beékelt interpolált adatokat halljuk a zene helyett. Ez kismértékben nem zavaró, meg sem hallható, de egyes lemezeknél akár fülsértő, idegesítő tompulást, frekvencialevágást jelenthet, hasonlóan a rossz minőségben tömörített MP3 fájlokhoz - más szóval a zene fals, lapos lesz, ami egy értő fül számára egyből megismerszik. Így már talán érhető, miért lehetséges az, hogy bár digitálisan ugyanazt az adatot írjuk fel két lemezre, de az egyik másképp szól bizonyos lejátszókon.
Nem a tárolt (vagy tárolni szándékozott) digitális adat különbözik, hanem annak visszaolvashatósága, azaz a lemez optikai minősége - ez pedig a fent leírtak értelmében egyenes következményekkel járhat a zenei hanganyag minőségére nézve az Audio CD esetén."
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz k-feri65 #11094 üzenetére
"még a lézertologató motorzaját is"
Mondjuk nekem ilyet csinál, elég durván szünnyög a fej pl. léptetéskor...
de ez az új cucc valami félelmetes. betettem egy gyári brand new heaviest és atyaég olyan susogást csinál a zene ritmusára, mint ha valaki aláscratchelne a dalnakA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
viszont gyerekek q*rva nagy baj van
hallgatom a rendszert, és nagyobb impulzusoknál (pl. jim keltner dobszólója) "kopog" a rendszer. de ilyen elektromos, pukkanás szerű hangot ad. fluffog, talán ez a szakszerű kifejezés. de valami rettenetesen ijesztő, menet közben olyan volt, mint ha kalapálnák a karosszériát
Dragsterrel is csinálta, illetve két RCAval is, szóval ezt a részét kizárnám. hangerőfüggetlen, a membrán alig mozog és ahhoz képest túl erős a hang, szóval azt is kizárnám. ráadásul jön mindkét csatornából. lehet a fejjel van valami? esetleg a hangszórókábel kontakthibás? mondjuk arra a fajta hangra sem emlékeztet, mert az meg inkább torzít/recseg, ez meg ilyen határozott, enyhén torzított pukkanós koppanás.help
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
valaki vegyen egy ilyet aki olcsó kétcsatisat keres: [link]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz cicmanyek #10986 üzenetére
megtörtént a kábelcsere, visszakerült az erősítőm, péntekig a mély is bekerül ha az égiek is úgy akarják, sőt addigra a generátorzaj-földhurok probléma is megoldódik reményeim szerint, így végülis minden esély meg van rá.
amúgy rá sem ismerni a hangjára. végre élvezhető, még szar beállítások mellett is.
azért izgi ez a dragster meg minden, de most, hogy visszakerült a genesis... ááá, nem nekem valóA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
szerintem most meg túltoltad a magasat, akkor kezd el ilyen lenni (5-7k körül sok a cucc) persze ha csak kis mértékben, akkor lehet valahol túlzottan összelóg a vágás. próbáltad a mélyközepet meredekebben vágni esetleg, vagy nagyobb lukat hagyni a vágásban?
bár szeirntem szimplán annyi lesz, hogy most lenyomod a szar kábel torkán a magasakat és örülsz hogy csilingel, meg minden, de közben meg szétcseszed a közép-magas tartományod.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz cicmanyek #10721 üzenetére
így van, csak gondoltam a többiek kedvéért
a hővé alakításról még egy megjegyzés: ezekben az anyagokban polimer molekulák vannak, amorf kristályszerkezetben. egy nagy összevisszaság, felváltva laza másodrendű és erős elsőrendű kötések. olyan, mint egy gyapjú pulóver. ha ezt elkezded rezgetni, ez a sok kötés szépen elnyeli az energiát, és ahogy a mechanikai erő a kötésekben elnyelődik, vagy hővé alakul, vagy kémiai energiává (felszakadnak kötések, fárad az anyag). ezt minden bitumenlap tudja. talán a dynamat még rugalmatlanabb, mint a konkurencia, de amúgy erre nem vennék mérget.milyen erősítő hajtja az elementeket?
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
én ezen elgondolkodnék az akárki helyében
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz tukko1 #10690 üzenetére
ha okosan és türelmesen költekezel, akkor ebből egész értelmes rendszert lehet összehozni. de akkor fejet is használtan nézz, valamit aminek megvan a 2 RCAja, a neked fontos képességek és még jó hangja is van no meg 30k alatt megúszod... többiek majd segítenek, én ehhez annyira nem értek (annak idején én hasonló büdzsével egy alpine 9847-et vettem, egy udim jr. 4.300-as erősítőt, element szettet, és egy jr. 1004-es zárt ládát)
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz tukko1 #10688 üzenetére
Ha pesti vagy, pénteken meg tudsz hallgatni egy element szettet. Én a sajátomat használtan garival valami 17-ért adtam el emlékeim szerint, de újonnan is ilyen 22k körül megy jó helyről szerezve.
Ekkor marad 18k erősítőre. Hát nem tudom mi fér abba bele 4 csatornásból, nincs tippem.
Mennyi a max felső határ az egészre fejjel szigeteléssel mindennel?A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz tukko1 #10637 üzenetére
ok, de a wattok önmagukban semmit nem jelentenek. lehet egy 25-ös láda egy 150 wattos erősítővel is elég lesz, nem tudhatod.
erősítőválasztásnál se a wattokat figyeld, semmit nem tudsz meg belőle. inkább azt mondd meg a nézegetések előtt, hogy milyen zenét szeretnél leginkább hallgatni, minek a minőségére vagy a legérzékenyebb/fogékonyabb? Illetve mi a keretösszeg, ami még fájdalomküszöbön belül van. Amíg ezeket nem tisztázod, teljesen fölösleges erősítőt, vagy bármi mást nézegetned.
egyébként az erősítőnek nem kell túl sok hely, kb pont egy ülés alattnyi kevesebb kábel = kevesebb zaj, kevesebb pénz (rca, hangszóró és táp), kevesebb macera.
Ajtó: igen, aműanyag helyetti fa, tisztességes illesztéssel (alaposan a lemezhez csavarozva, szigetelve, ez a minimum), illetve a lehetőségekhez képest az ajtó minél jobban való szigetelése, a szerelőnyílások lezárása.
Persze ez is pénz, ezért is lenne fontos tudni mi a keret, különben valahol tuti pénzkidobás lesz a vége.
A tápkábel vastagsága az erősítő által felvehető maximális teljesítménynek a függvénye. huszas kábelt szokás azt hiszem, de ezt majd az okosok...A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Zyrius #10612 üzenetére
kérdezz meg valakit aki látott/szerelt már ilyen autót, és kérdzed meg mi fér bele. lehet ugyan 13-as a gyári hely, de előfordul, hogy simán belefér egy 16os hangszóró a gyári kinézet megbontása nélkül (pl. Az-X Volvójában elég sok hely van a gyári rács alatt)
és ahogy előttem is mondták: igen, elég csak előre egy tisztességes szett.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz tukko1 #10599 üzenetére
Milyen zenét akarsz hallgatni rajta elsősorban? Érdemes ehhez igazítani a választott komponenseket. 25 ezres kategóriában én udimension element szettet vennék.
fejről való hajtáshoz nem igazán szükséges átkábelezni az autót, a fejegység 8 wattja egy cérnán is átmegy a hangszórókhoz. De inkább vegyél erősítőt, ha már rászánod magad. Ha lehet, akkor az anyósülés alá, hogy minél rövidebb RCA kelljen. Mivel gondolom korlátozott a büdzsé, valami jó 4 csatisat vegyél: kevesebb kábel és bizti kell, valamint az erősítő is olcsóbb így.
Az ajtó szigetelésével és a hangszórók korrekt beépítésével számoltál? A mélyládákkal meg csak óvatosan, azt hagyd a legvégére és próbálgass. Egyébként ez a 30cm, 2-300watt honnan jött? Miért pont ilyet akarsz? (nem mint ha mondjuk egy 30-as element szub rossz választás lenne)A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest