Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
válasz
Ghostman #2268 üzenetére
Ez elég kevés, mondjuk a az asztali gép 10 MB/s-es megosztása sem semmi így 2011-ben...
Miközben másolsz nézz rá a router webes felületén a Status & Log/System Utilization
menüre (sebességek/proci terhelés, Refresh Rate:1s).Következő lépésként meg lehetne nézni az interfészek tényleges sebességét:
robocfg showKövetkező lépésként meg lehetne nézni a lokális sebességeket (ezt PUTTY-ból kell csinálni).
Ehhez első körben meg kell nézni hova csatolta fel a router a diszked:
mount
A lista végén valami ilyen kell legyen (itt egy flash-es cuccal próbáltam azért vfat):
/dev/discs/disca/part1 on /tmp/mnt/disca_1 type vfat (rw,noatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=cp852,iocharset=utf8)Ez után le kell ezt futtatni (disca_1 amit neked kiadott a parancs):
MNTPT=/tmp/mnt/disca_1Majd ezt a két parancsot (ugyanabból a PUTTY ablakból):
cd $MNTPT && date +%s && dd if=/dev/zero of=racktest.img bs=1M count=640 && date +%s
cd $MNTPT && date +%s && dd if=racktest.img of=/dev/null bs=1M count=640 && date +%sÍrd meg az eredményeket.
-
-
válasz
Ghostman #2277 üzenetére
Hát, akkor sajnos én ezt passzolom, mert itt előbb még az alapokat (mint a mountolás) kellene rendbe tenni, mielőtt tovább tudsz lépni. Mellesleg milyen filerendszer van rajta? Mert ha FAT, vagy NTFS, akkor azért ilyen lassú, attól ne nagyon várj többet, ext3 filerendszerrel kell tudnia körülbelül háromszor ekkora tempót. ecaddict leírását az optware telepítésről ITT találod, illetve én Tomato firmware témában tudlak egy útmutatóval kisegíteni, amit ITT találsz.
-
-
válasz
Ghostman #2273 üzenetére
Neked most OLEG van fent? Akkor próbáld így...
ipkg update
ipkg install hdparmMajd ezután mehet a...
hdparm -tT /dev/sda
A másik meg attól függően, hogy hova van mountolva a merevlemez. Nekem /nas mappa alá. Valami ilyeneket kellene látnod majd...
root@INT-ROUTER:/nas# hdparm -tT /dev/sda
/dev/sda:
Timing buffer-cache reads: 116 MB in 0.51 seconds = 231299 kB/s
Timing buffered disk reads: 59 MB in 3.03 seconds = 19906 kB/s
root@INT-ROUTER:/nas# cd /nas && date +%s && dd if=/dev/zero of=racktest.img bs=1M count=640 && date +%s
1313790478
640+0 records in
640+0 records out
671088640 bytes (671 MB) copied, 28.1616 s, 23.8 MB/s
1313790509
root@INT-ROUTER:/nas# cd /nas && date +%s && dd if=racktest.img of=/dev/null bs=1M count=640 && date +%s
1313790525
640+0 records in
640+0 records out
671088640 bytes (671 MB) copied, 25.8271 s, 26.0 MB/s
1313790551
root@INT-ROUTER:/nas# -
-
-
ecaddict
senior tag
válasz
Ghostman #2249 üzenetére
Ahogy akom is mondta, mindent meg lehet oldani.
A WRT54GL-vel felesleges hasonlítani, ez egy más cucc amit jóval több mindenre lehet használni.
Elvileg kezel 2 terrás HDD-t, de közvetlen tapasztalatom nincs vele, mivelhogy én 2.5"-es HDD-vel (abból is egy elég régivel) használom, amiből nincs is még 2 TB-os (és vsz. a rack jobban számít a HDD-nál).Ha üres a diszk akkor a korábban említett Oleges script megformázza és feltol mindent (megosztásokat is beállítja).
Ha csak megosztani szeretnél (és pl. NTFS-es a HDD) akkor azt már most is meg tudod tenni a webes felületen.Ha nem így van vagy Tomatot szeretnél Intruder2k5 a te embered.
Én semmi újat nem tudok mondani ebben a témában a jelenlegi információk alapján.
-
ecaddict
senior tag
válasz
Ghostman #2242 üzenetére
A lenti példánál amit adtam ha távolról akarod nézni a "műsort" csak annyit kell a böngészőbe írni:
http://192.168.1.1:8081/?action=stream
(nekem működik)Nyilván, ha WAN felől akarod nézni akkor a megfelelő portot (a példámban 8081) meg kell nyitni és a WAN IP címet kell használni.
Azt viszont, hogy a port megnyitás megtörténik-e mikor a web interface-en azt adod meg, hogy LAN and WAN nem tudom (teszteld le).
Az ok, az, hogy nem így használom. Egyrészt, nálam WAN felé csak olyan port van megnyitva ami vagy SSH-t vagy HTTPS-t használ.
Másrészt firewall mögül sok esetben nem akármilyen portot engednek ki, hanem pl. 80 (nem érdekes), 443 (HTTPS), ill. 563.
Azaz a LAN oldalra valamilyen tunnelingon keresztül lehet bejutni. Ez lehet VPN (jobban ismert), vagy lehet SSH tunneling HTTP-n keresztül (a lényeget korábban itt írtam le, kevésbé ismert).
Viszont ehhez optware cuccok kellenek.
A webes interfész nem a kedvencem (itt sem), mivelhogy nem minden paramétert lehet állítani. A lenti példán pl. egyszerre mehet a videó fájlokba ill. lehet webről nézni a streaminget. Akom példájában meg láthatod, hogy megpróbálja kikapcsolni a LED-et.
Azaz, ha csak sima streaming-et akarsz a webről is megoldható. Ha egy kicsit komplexebb beállítást akkor parancssorból lehet megoldani. Ehhez még mindig nem kell USB-s diszk meg optware.
Viszont, ha ennél is többet szeretnél akkor kell optware és több googli.[ Módosította: KrAt ]
-
ecaddict
senior tag
válasz
Ghostman #2240 üzenetére
Nem tudom mit hol rontasz el, de nekem ugyanaz a webcam-om van szóval menni kellene (weben kikapcsoltam azaz Disabled, router nem volt újraindítva csak Apply).
mjpg_streamer --output "output_file.so --help":
MJPG Streamer Version.: 2.0
i: Using V4L2 device.: /dev/video0
i: Desired Resolution: 640 x 480
i: Frames Per Second.: 5
i: Format............: MJPEG
---------------------------------------------------------------
Help for output plugin..: FILE output plugin
---------------------------------------------------------------
The following parameters can be passed to this plugin:
[-f | --folder ]........: folder to save pictures
[-m | --mjpeg ]........: save the stream to an mjpeg file
[-d | --delay ].........: delay after saving pictures in ms
[-s | --size ]..........: size of ring buffer (max number of pictures to hold)
[-e | --exceed ]........: allow ringbuffer to exceed limit by this amount
[-c | --command ].......: execute command after saving picture
---------------------------------------------------------------Próbaképpen (/mnt/cgi-bin/web az USB diszken van, a képek is jók megnéztem):
mjpg_streamer -i "input_uvc.so -d /dev/video0" -o "output_http.so -p 8081 -w /mnt/cgi-bin/webcam" -o "output_file.so -f /mnt/cgi-bin/web
cam -d 1000"
MJPG Streamer Version.: 2.0
i: Using V4L2 device.: /dev/video0
i: Desired Resolution: 640 x 480
i: Frames Per Second.: 5
i: Format............: MJPEG
o: www-folder-path...: /mnt/cgi-bin/webcam/
o: HTTP TCP port.....: 8081
o: username:password.: disabled
o: commands..........: enabled
o: output folder.....: /mnt/cgi-bin/webcam
o: delay after save..: 1000
o: ringbuffer size...: no ringbuffer
o: command...........: disabledcd /mnt/cgi-bin/webcam && ls -la | tail
-rw-r--r-- 1 admin root 27536 Aug 14 08:50 2011_08_14_08_50_43_picture_000000384.jpg
-rw-r--r-- 1 admin root 27535 Aug 14 08:50 2011_08_14_08_50_44_picture_000000385.jpg
-rw-r--r-- 1 admin root 27688 Aug 14 08:50 2011_08_14_08_50_45_picture_000000386.jpg
-rw-r--r-- 1 admin root 27814 Aug 14 08:50 2011_08_14_08_50_47_picture_000000387.jpg
-rw-r--r-- 1 admin root 27471 Aug 14 08:50 2011_08_14_08_50_48_picture_000000388.jpg
-rw-r--r-- 1 admin root 27952 Aug 14 08:50 2011_08_14_08_50_49_picture_000000389.jpg
-rw-r--r-- 1 admin root 27667 Aug 14 08:50 2011_08_14_08_50_50_picture_000000390.jpg
-rw-r--r-- 1 admin root 27634 Aug 14 08:50 2011_08_14_08_50_51_picture_000000391.jpg
-rw-r--r-- 1 admin root 27362 Aug 14 08:50 2011_08_14_08_50_53_picture_000000392.jpglsusb optware (azaz ehhez optware kell ill. külön fel kell tenni)
cat /.version && lsusb | grep Logi
1.9.2.7-rtn-r3158
Bus 001 Device 005: ID 046d:0809 Logitech, Inc. -
ecaddict
senior tag
válasz
Ghostman #2233 üzenetére
akom példái jók, hogy értsd nézd meg a helpet:
mjpg_streamer --help
mjpg_streamer --output "output_http.so --help"
mjpg_streamer --output "output_file.so --help"
mjpg_streamer --input "input_uvc.so --help"Tény, hogy ehhez telneten vagy SSH (pl. putty) be kell lépj (alternatíva, ha ragaszkodsz a webhez System Setup - System Command)... vagy googlizz egy jobb leírást.
A webes felületen is lényegében ezeket a paramétereket állítod.
Olegben ezek a progik már alapból benne vannak a firmware-ben, pl:
type mjpg_streamer
mjpg_streamer is a tracked alias for /usr/bin/mjpg_streamerSzerk:
Akom példája. röviden: mjpg_streamer -i "input_uvc.so -r 640x480 -f 10 -l off" -o "output_http.so -p 1234 -c user:pass -w /opt/share/mjpg-streamer/www" -b -
-
akom
őstag
válasz
Ghostman #2233 üzenetére
MJPG-streamer csak a Linux UVC driver által támogatott kamerák képeit fogja megjeleníteni.
-
ecaddict
senior tag
válasz
Ghostman #2231 üzenetére
Ez előtt több kérdést kellene tisztázni.
Milyen fájl megosztást szeretnél használni? Az FTP-t kilőtted.
Marad a Samba ill. az NFS.
Ha Windows-os gépekről van szó akkor azok alapból a Samba-t ismerik, Linux-nál meg elsősorban NFS (gyorsabb is), de Linux-al a Samba is jól megy. Windows-al az NFS jogosultságkezelés miatt macera lehet.A merevlemez fálrendszere megint kérdéses. Ha a router programjai is arról fognak futni akkor ext3 kell legyen (elvileg lehet más is de ha jót akarsz magadnak akkor a legegyszerűbb az ext3). Ha csak megosztásra használod akkor lehet NTFS is.
Amikor rádugod a diszket akkor a router fel fogja csatolni. Azt, hogy hová a
Status & Log - Diagnostic Info ból tudod meg. Le kell tekerni egészen a Filesystem info-ig.Itt láthatsz olyat, hogy /dev/sdx ahol x egy szám. A Mounted on részben van, hogy hova csatolta fel. Ezt kell megosztani Samba-val.
Másik alternatíva, hogy veszel egy üres diszket amit a scriptek (amit korábban ajánlottam) megparticionálnak ext3-re formáznak és megosztanak.
Az ext3 is olvasható Windows-ból is ext2IFS-el (én ezt szoktam ajánlani, de más opciók is vannak, keress rá vsz. itt a fórumban is írtam alternatívákat). -
ecaddict
senior tag
válasz
Ghostman #2213 üzenetére
Tedd fel az Oleget.
Napi build: ftp://core.dumped.ru/rt-n/Simán webről frissítésként felmegy (lehet firewall-t ki kell kapcsolni hozzá).
Stabíl (féléves uptime simán megvan), alapból tud nyomtatót, web camerát (UVC, személy szerint a Logitech Webcam Pro 9000-t próbáltam), 3G modemet, HDD megosztást stb.
Ha tovább akarsz menni script ami minden optware-t feltesz (másolgatni kell csak, kb. 10-15 perc alatt feltol mindent).
Ne küzdj a gyárival (ki se tudja használni ezt a vasat)...
A DD-WRT felejtős, pl. néha elfelejti a konfigot. Nekem egyébként sem jött be.
-
válasz
Ghostman #2217 üzenetére
A legfontosabb, hogy nem igazán tudod "megbrickelni", mert a CFE-t (bootloader) meglehetősen nehéz kinyírni, tehát még egy sikertelen, félbeszakadt, vagy rossz fw-file-al történő firmware frissítés után is, újraflashelhető a router!
Semmilyen Linux-os bűvészkedés nem kötelező, a Tomato-ban webes felületről tudod konfigurálni a Samba és FTP megosztást, de már tartalmazza a Transmission torrent klienst is, tehát az optware telepítés csak akkor szükséges, hogy ha mondjuk inkább rtorrent-et szeretnél használni... Egyébként a step by step módszer is tökéletesen működik, már sokan végigcsinálták!
Ha el is akadnál, kora este már gép előtt leszek, és tudok segíteni, de vannak itt is, és a saját oldalamon is többen, akik szívesen segítenek, ha elakadsz.
-
válasz
Ghostman #2215 üzenetére
Garanciát nem tudok rá vállalni, de ha nem, akkor még mindig visszateheted a gyárit, és viheted vissza a routert! Vagy akár próbálkozhatsz tovább mondjuk OLEG fw-vel is. Egy biztos, hogy innen a topikból is többen használják DIGI-s nettel a routert, viszont gyári fw-vel annál kevesebben...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Léghűtés topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Háztartási gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest