Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• osonte

őstag

válasz osonte #39175 üzenetére

Nem tudom mennyire jellemző másnak, de valamikor hallok egy nagyon magas frekvenciás sípolást a jobb oldalán a laptopnak (ha USB-A -ra vezetékes egeret dugok, akkor kifejezetten hangosabb, de szerencsére BT-s egeret használok). Annyira magas a frekvencia, hogy a feleségem nem is hallja, meg lehet sokan mások sem (például a boltba az eladó). Első nap annyira durva volt, hogy még másnap reggel is sípolt a fülem. :W Most azóta 8 verzióval frissült a bios és eléggé sikerült optimalizálni a beállításokat, így vagy nem jelentkezik, ha igen, akkor halkan, de mivel nagyon magas frekvencia, már akkor is hallom, amikor a gép nem adja ki (benne marad a fülembe). Utánaolvastam "coil whine" a jelennség, az Asus is ír róla, szerinte természetes, bár igyekeznek csökkenteni a jelenséget. Minden laptop márkánál előfordul az Asus Strix, Dell XPS, MacBook Pro stb... , valaki másodszor cseréltette az alaplapot vagy laptopot és nem változott, valakinél SSD csere megoldotta. Még ma benne vagyok a 3 munkanapba, de az eladó sem fogja hallani szerintem és amúgy minden rendben a géppel, végre belaktam, attól félek egy hangosabbra is cserélhetik.
    Kérlek erősítsetek meg, hogy nem éri meg cserélni (nem online vásárlás, bonyolult lenne) a bizonytalan végeredményért. Lehet kb mind ilyen, csak az emberek nagyobb százaléka nem hallja már ezt a magas frekvenciát.
    Sok évig adtam el, szervizeltem laptopokat, de ilyenbe nem futottam még bele, inkább asztali gépnél hallottam ezt a jelenséget.

#39178 Mikulásbá: Köszi mégegyszer az infókat! :R

Új hozzászólás Aktív témák