Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- iPad topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kriszpontaz #1898 üzenetére
Pro,amit még a VW-ről upgradeltem(egy W7 HP-t)
Tehát gyári,eredeti MS letöltés.Ahhoz is megvan a kulcs,de a VX-hez adottat használnám inkább.
De kulcsig el sem jut.[ Szerkesztve ]
-
Na adjatok ötletet,hogyan lehetne egy SSD-re tiszta Windows 8-at feltolni.Nagyon nem akarom elbarmolni a BIOS-t,de biztos ott van a kutya elásva.
A gépben csak egy tiszta SSD volt,mégis azt írta ki,rossz a kulcs-pedig még meg sem adtam,odáig nem ment el a telepítés. -
válasz
kriszpontaz #1895 üzenetére
Egyszerűen nem csinálta meg-ha első alkalommal kicserélik az alaplapot,lehet még az enyém lenne az a VW!
-
solyom76
senior tag
Hy..tegnap egyszerűen nem tudtam feljönni mindig az az 503...valamit már kezdhetnének ezzel a rios5-el.Ez így nagyon kiábrándító ......
-
válasz
kriszpontaz #1891 üzenetére
Az enyémet,(a VW-t) ö csinálta.
Vagyis pont nem csinálta meg rendesen.....[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
Fejtsük egy kicsit tovább a dolgokat!
A Radium nem ma kezdte a G75-ök forgalmazását. Nagy mennyiségben értékesítik a készüléket, hiszen jó az ár érték arány. Nézzük tovább a dolgokat. Ha itt a fórumon már legalább 4-en voltunk a szervizben függetlenül attól, hogy ki hol vette a készülékét, akkor joggal képzelhetjük azt, hogy a fórumra nem regisztrált vásárlók közül is legalább egy nagyságrenddel többen jártak már a szervizben és közülük is biztos volt "Radiumos" készülék tulajdonos. Ha azokat mind elhajtották volna a szervizből, akkor a Radium már rég bebukott volna.
Lehet, hogy kiszedik a 750-es HDD-t, de ezzel senkit nem csapnak be, mert amire befizetsz azt kapod,. A konfigválasztási lehetőség világosan fel van tüntetve. Én senkit nem pártolok, mert mindenki próbál ügyeskedni ahol tud és senki ne gondolja, hogy 2 féle kereskedő van. Az egyik a makulátlan, a másik pedig a csaló gazember.
Más.
Tegnap jártam a szervizben. Senki sem tájékoztatott, hogy vigyázzak, mert ha esetleg Radiumos a készülék, akkor jobb ha hazaviszem mindjárt. Márpedig ha ilyen botrányok már voltak, akkor erre kínosan ügyelnének. Ők is pénzből élnek.A szervizről csak jót tudok mondani. Nem futószalag módjára vették át a készülékemet, hanem emberi módon. Kijött egy nagyon kedves kolléga, akivel lépésről lépésre átbeszéltünk mindent. Kipróbáltuk a gépet.
Nem említette, hogy vigyázzak, mert ha nem a gyári HDD van benne, érvénytelen a garancia. Jó azt aláírom, hogyha a HDD lenne a hibás, ami jelen esetben biztos, hogy nem, akkor a garancia, csak a gyári HDD-re szólna, amivel hivatalosan legyártották a készüléket.
Folytatva a szervizzel. Számomra kellemes csalódás volt. A kolléga mindent elmondott, még azt is, hogy vélhetően mi lesz a készülék hibája, továbbá azt, hogy ő fogja szervizelni és nagyon körültekintően fog eljárni, nehogy karc, vagy bármi történjék javítás közben. Kérésemre maradhatott a készülék a gyári biztonságos dobozában, aminek szintén nagyon örültem.Tudom ez elvárható lenne alapból, de nekem nem ilyen tapasztalataim vannak.
Fényképezőmet, ami az egyik legismertebb márka, hivatalos szervizből úgy kaptam vissza, hogy csavarhúzóval volt felfeszegetve ráadásul a tetején a krómozott díszkeret, majd javítási kódszámmal a feszegetési nyom leragasztva álcázva. Lám ilyen is tud lenni egy magyarországi hivatalos partner. Nálam kiverte a biztosítékot rendesen.[ Szerkesztve ]
-
válasz
WildSeven #1885 üzenetére
Keressetek rá a google-n,kiírja,hogy ASUS PR Manager meg még valami-ha jól tudom....
Más:próbáltam tiszta Windows 8 telepítést SSD-re pendrive-ról is és CD-ről is,de nem sikerült!
Előtte a BIOS-ban visszaállítottam amit kellett,de akkor sem.A telepítő elindul,de aztán leáll,hogy a megadott kulcs nem megfelelő(vagy ilyesmi).Tehát tényleg van valami a BIOS-ban,amit nem nagyon lehet átlépni.
A BIOS secure résznél van még olyan,hogy lehet törölni a kulcsokat-de azt nem nagyon szeretném.
Csak a klónozás marad?Jobban örülnék egy tiszta telepítésnek. -
WildSeven
tag
Ebben az esetben a tudomásod rossz, néhány hete felhivtam 8-10 az "Asus Magyarország egyik magas beosztású vezetője" emberke számára teljesen alapvető lenne kérdéssel, a válasz mindenre "fogalmam sincs vagy nemtudom, az ügyfélszolgálatot hivd talán ott meg tudják mondani" volt. félre ne értsetek, rendes srác volt a telefonban, de nem tudott semmiről semmit. Nem gondolnám hogy ezek mellett magas beosztásu vezeto lenne ..
-
sakto
őstag
Hali!
Létezik hogy 2x500Gb vel kaptam a gépet? Elvileg 1Tb vinyoval kértem?
-
sakto
őstag
Hali!
Létezik hogy 2x500Gb vel kaptam a gépet? Elvileg 1Tb vinyoval kértem?
-
nussa5
aktív tag
válasz
kriszpontaz #1881 üzenetére
Tudomásom szerint az Asus Magyarország egyik magas beosztású vezetője.
-
kriszpontaz
veterán
Képek a "matricázott" billentyűzetről (DROPBOX)
(#1869) bgabi1: örülök hogy tetszik a notebook táska, szerintem is korrekt, én is a Dallast akartam, de nem volt raktáron, így módosítanom kellett a másikra!
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Nekem is Szlovák import, Radium.hu-ról. Csak a gép jött, az egér külön lett rendezve. A szervíz számla nélkül bevette, mert a szériaszám alapján a gyártás dátuma 2012.11. hónap volt, így nem kellett külön igazolni a vásárlást számlával. Csak a gép ment fel eredeti dobozban.
A billentyűzetem anglol, külön nyomtatott magyar karakterekkel (amik nem világítanak, mert ugye nyomtatottak, csak az angol karakterei, de sötétben is látom, meg reflexből gépelek).
A kijelző matt. Most VGA cserén van, elvileg hétfőn megjön a VGA.
A gépet szerintem saját dobozában kapom vissza.A billentyűzet cseréjére is van lehetőség, a VX-hez gyári billentyűzet, magyar karakteres 13-16000 körül van, ha feltétlenül kellene. Nekem jó az angol (külön nyomtatott magyar karakterekkel), mert sok programban pont jól jön.
[ Szerkesztve ]
-
nussa5
aktív tag
válasz
WildSeven #1870 üzenetére
Látom Te nagyon jól értesült vagy, csak az a baj, hogy téves információkkal rendelkezel. Nem is olyan régen pont ebben a topikban volt szó a szlovák import gépek szervizeléséről. A szerviz fogadja és javítja ezeket a gépeket is, itt nincs különbség. A probléma akkor jelentkezik, ha cserére szorul a gép. Ezt nem akárki írta le pont ebben a topikban. [link] [link]
-
Button
aktív tag
sziasztok
a fixdirect oldaláról (illetve itt is láttam)
Felhívjuk figyelmét, hogy a küldéshez használt csomagolást a csomag szervizbe érkezése után újrahasznosíthatják. Ebben az esetben a megjavított készüléket visszaszállításkor esetleg egy másik biztonságos csomagolásban kapja vissza.
Ez most komoly? Van ezzel kapcsolatban tapasztalat? Elképzelhető, hogy nem a saját dobozomat kapom vissza egy szerviz után?
Ezesetben felmerül a kérdés, hogy ne is abban adjam le.. -
WildSeven
tag
Asus magyar nagyker, rákeresel "g75vx"-re, meglátod hogy CSAK
ASUS G75VX-T4080H
és
ASUS G75VX-CV081H
kapható, ahogy ha utánanézel más magyar nagykerben ott se fogsz másikat találni. Shkiz0 kolléga ebből ezt "ASUS G75VX-T4080H" árulja, vagyis VALÓBAN magyar gépet. Ez a két gép ugye felszereltségben különbözik, de mindkettőnek matt a kijelzője (G75VX-T4080H az "alapgép" táskával egérrel fejhallgatóval jár ez IS, de csak egy "sima" 750gb-s hdd van benne valamint matt kijelző, mig a CV081H-ben 256 GB SSD+ 750 GB SSH valamint fényes DE !!!3D!!! kijelzővel van felszerelve, fényes kijelzős de NEM 3D NINCS magyar származással). Ha megnézed ipon is PONTOSAN ezt a két gépet árulja, hozáteszem az ipon egy komoly multu megbizhato cég magyarországon, nem véletlen hogy csak ez a két gép van náluk, mert mást nem LEHET beszerezni magyar forrásból, ők meg CSAK magyar forrásból dolgoznak. Külföldi forrásból szerzett gépekre nálunk csak egy év garancia van! A legtöbb ilyen bolt aki ilyen olyan felszereltséggel adja el a gépeket, az bizony félrevezeti a vevőt, ugyanis a teljes két éves garanciát (vagyis az 1 év letelte után amire a magyar törvények kötelezik öket) csak a származási országban lehet garanciális ügyet intézni (pl egy szlovák származásu g75vxet egy évig magyarországon javittathatsz, második évben ha szervizbe viszed elhajtanak és megmondják hogy melyik országba viheted garanciázni a gépet, mert nem magyar (jobb esetben megmondják, rosszabban mehetsz vadászni a céghez ahonnan vetted hogy mondják az igazat .. ) Mindenki döntse el maga, hogy mennyire akarja a pénzét az ablakon kidobálni, vagy mennyit ér neki a garancia, de mindenkit megkérek arra hogy legyen tisztában azzal a ténnyel, hogy kizárólag ez a kettő darab tipusu G75VX létezik valóban magyar származással T4080H és CV081H, akik mást állitanak azok hazudnak és megpróbálnak félrevezetni a saját hasznukra.--
Ha a tipusszam stimmel, de a felszereltseg mas, akkor a szervizbol az elso pillanatban el fognak hajtani, ugyanis ahogy en is tapasztaltam es Mikulásbá is, gyari felszereltseggel kerik a gepet, pl radium arul ilyet 500 GB SATA 7200rpm + 480GB HIGH SPEED SSD-vel ami azt jelenti hogy kivettek a gyari 750es ssh-t es 256os ssd-t es beleraktak mast, viszont ha te nem a gyari hardverrel kuldod be a gepet nem fogjak megjavitani egyaltalan soha. Kulon rakerdeztem amikor a G75VWvel voltam szervizben, hogy eladnam a gyari 500gb-s hdd-t (abba az volt) es vennek a helyere 1 terrasat, problema e, es mondtak igen, csak gyari hardvereivel tudjak bevenni es szervizelni a gepet, mert ha nem tudjak gyari allapotban reprodukalni a hibat, akkor nem javithatjak a gepet (ertelemszeruen ha nincs gyari hdd vagy gyari ram benne, akkor nem tudjak gyari allapotban vizsgalni a gepet, vagyis teljesmertekben ELBUKTAD a garanciat a gepre, mert akitol vetted nem valoszinu hogy a kezedbenyomja a gyari hardvert hogy nesze menjel szervizelni).[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
válasz
WildSeven #1868 üzenetére
Akkor külföldről szerezték be mert én 2-3 helyen telefonon érdeklődtem és állították, hogy fényes. Azokhoz jártak ajándékok is. Ahol pedig matt volt ott csak a készülék volt önmagában. Ha csak el nem távolították mellőle a tartozékokat a kerskedők, ezt én nem tudhatom.
A3D G75 VX, milyen származású? Mert az Glare képernyős, hozzáteszem, ahol én érdeklődtem, de az megint egy másik üzlet volt.[ Szerkesztve ]
-
WildSeven
tag
Magyar származású VX csak matt kijelzővel van, fényes csak külföldről szerezhető be, ha nem hiszed hivd fel akármelyik magyar nagykert, vagy nézd meg a terméklistáikat
RoG táskába ami jár hozzá ha normális helyről veszed tökéletesen belefér a gép, ha mutyi helyről, akkor persze lehetnek gondok. Shkiz0 még mindig a leginkább ajánlott eladó. Jelenleg iPonban is remek áron van a gép, ameddig igy van érdemes onnan vinni, vagy irni Shkiz0nak, hogy esett az ára és adja e olcsóbban
-
bgabi1
aktív tag
válasz
ssharcos #1857 üzenetére
Én pl. ma vittem szervizbe a VX-et és kérték a számlát plusz a garanciát. Még le is fénymásolták a számlát.
Köszönés után az volt az első, hogy a számlát kérném szépen. Persze lehet, hogy ez nem feltétel én csak azt mondom, ami velem történt ma.
Másik. Ne a táska, a füles és az egér legyen az elsődleges szempont, mert megbánod.
Amihez ezek járnak, azok rendere fényes képernyősök, ennek feltétlen járj utána, hacsak nem a fényesre pályázol kifejezetten. Legalább is ahol én érdeklődtem ott az ajándék táskásak fülesesek mind fényes , glare
képernyősök voltak.
Én 389-ért vettem 500 GB HDD 128GB SSD 8GB Ram, Magyar, nem matricázott billentyűvel, matt képernyő Plusz 7000 Ft-ért gyári egér mindez számlával és pixelhiba garanciával, plusz pixelhiba teszt eladás előtt.
ASUS ROG táska. Keress rá az interneten, hogy hogy fér bele a gép. Többen reklamáltak, alig lehet behúzni a zippzárat, van róla fotósorozat is. Google
Egeret már 7-10 ezer forintért is kapsz, méghozzá a gyárit.
Pár napja még én is ROG táskát kerestem, de ma vettem egy sokkal jobb, igazán ennek a készüléknek való táskát, amit pár oldallal előrébb egyik fórumtársunk be is belinkelt - köszönet érte. Nekem a Dallas változat van.
Abszolut stabil, párnázott fogantyúval, párnázott belsővel, minden irányban az ő mérete, nem szorul, nem lötyög benne. Jobban örültem neki, mint magának a készüléknek. Persze, ha gyalog cipeled és sokat, akkor lehet, hogy a hátizsákos lesz a praktikusabb.
Jó éjt mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
vis.p
aktív tag
Van valakinek g55?
Kérem írjon rám, nagyon fontos lenne...
Köszönöm. -
solyom76
senior tag
ez alapján végül is tényleg majdnem mindegy......
[ Szerkesztve ]
-
-
ssharcos
csendes tag
válasz
WildSeven #1836 üzenetére
Nem azért, de őt kérdeztem meg elsőre 380k ért adja + kiszállítás előre fizetéssel.
Eddig még oké, DE nem ad számlát, ami nekem azért nem jó mert akkor a garancia szervízben hogyan bizonyítom hogy mióta van meg mikor vettem mert onnantól él a garancia ugyebár, legalábbis én így tudom.
Ha a garancia rendben lenne, (illetve azt írta h attól még él meg jó is rá csak akk mikortól?) akkor tőle rendelném :S
Szval ez az egy bajom van vele. az árkülönbözet speciel ma 12ezer Ft
-
sakto
őstag
válasz
kriszpontaz #1854 üzenetére
Tudom hogy volt rola szo,de a link ami oda van irva az nem müködik.
-
válasz
kriszpontaz #1854 üzenetére
Atheros
-
kriszpontaz
veterán
Nincs feltelepítve a wireless vezérlője, de azt nem tudom hogy a
Intel WiFi Wireless LAN Driver
Atheros Wireless Lan Driver and Applicationkettő közül melyik lesz, de valószínű hogy az inteles. Ezt fel kell tenni a wireless radio control előtt.
A legutolsó 310.90-es NV driver inf fájlját módosítani kell, különben nem megy fel a GTX670mx-re.
Kb 30 hozzászólással ezelőtt volt erről leírás.A VX letöltési oldalán lévő nVidia drivert is simán felteheted, az is rendben működik.
[ Szerkesztve ]
-
sakto
őstag
válasz
kriszpontaz #1851 üzenetére
Köszi,igy a hang megoldodott.
A bill világitás is megy.
De ez nem megy fel valami hibát ir ki.:ASUS Wireless Radio Control
Esetleg a nv driver felrakásában nem tudsz segiteni? -
kriszpontaz
veterán
FN billentyűt nyomva tartva az F billentyűk valamelyike a fényerő szabályozó, de szerintem ez egyértelmű ha ránézel, mert most nem tudom megmondani melyik, F4 F5 talán?
A VW és VX hangkártyája nem ugyanolyan, a VX-hez való Win8-as driver jó Windows 7 alá is.
Az lehet még a világítással hogy nem tetted fel ezeket, mert ezek mind szükséges rendszerkomponens vezérlők:
ATKACPI driver and hotkey-related utilities
ASUS Wireless Radio Control (A driver to make you switch Airplane mode(Wireless) On/Off)
Keyboard Device Filter UtilityEzek nélkül nem megy normálisan a funkciógomb kombinációk.
[ Szerkesztve ]
-
sakto
őstag
-
WildSeven
tag
Igen, de EZEKET a drivereket tedd fel (oprendszer kiválasztásnál win 7 64bit ugye) mert a vxnek csak win 8 ra vannak a driverei. Egyedül az nvidiat ne rakd fel innen, azt az nvidia hivatalos oldaláról tedd fel, vagy ha a legujabb nvidia drivert szeretnéd akkor azt EZEN videó alapján fel tudod telepiteni.
-
sakto
őstag
Úgy néz ki elindult a telepítő
Ezek után gondolom ugyan úgy fel kell rakni a drivereket hang,chip,stb.. -
WildSeven
tag
válasz
kriszpontaz #1844 üzenetére
Értem. Bár adatot menteni nem praktikusabb külső hdd-re? Az eredeti cd/dvd-s programokkal mondjuk tényleg nem nagyon lehet mit kezdeni.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
WildSeven #1843 üzenetére
Pohártartónak használom, mert pont kéznél van a sör ha rárakom. Adatmentés, valamint olyan szoftver telepítése ami csak DVD lemezen figyel Autocad Civil3D, 3DS Max Design, sőt ha BD meghajtó lenne akkor talán tudnám olvasni a céges mentéseket is, de az majdnem 50000 felár lett volna pofátlanul.
[ Szerkesztve ]
-
WildSeven
tag
Amugy tenyleg, ti meg hasznaljatok a dvd meghajtot? Ha igen mire es miert?
-
kriszpontaz
veterán
Át kell állítani a biosban az Launch CSM -et on állásba, és a Secure boot opciót off állásba. Ekkor 2 DVD meghajtót fog felajánlani a gép, amikor az ESC billentyűt lenyomod azonnal bekapcsolás után, az egyik EFI, a másik sima DVD boot. Na ott kell a simát kiválasztani, és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
WildSeven
tag
válasz
ssharcos #1833 üzenetére
Szia, keresd meg üzenetben Shkiz0 kollégát, 383500 forintba kapsz vadonat újat (teljesen bontatlant) garanciával magyar származással minden földi jóval táskával egérrel fejhallgatóval. Mi is sokan tőle vettünk, megbizható korrekt eladó ahogy a referenciái is mutatják, csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
WildSeven
tag
válasz
Mikulásbá #1831 üzenetére
Ez egy gamer gép, gamer gépen sok sok játék van. Ha ezt rápaszirozod egy emberi méretű ssdre, fejethajtok. Arról nem is beszélve hogy még elég sok cim hiányzik, emellett ugye egy JÓ 15%ot szabadon is kéne hagyni ssd-n, de jobb ha több, valamint a játékoknál játékmenetben nem lesz különbség az ég világon semmi, esetleg annyi hogy a loading screenek pár másodperccel rövidebb ideig tartanak. FPS-t nem nyersz vele.
-
ssharcos
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok a témában és az érdekelne, hogy honnan tudom, ha elindítom a masinát, hogy valaki előttem még nem indította el?
Ilyenre gondolok pl egy "köszönjük h a termékünket választotta" - szöveg jön be vagy vmi hasonló "üdvözlő" üzi amiről tudom h akkor én kapcsoltam be először.
Iponra gondoltam h onnan veszem, de ha neten rendelem akkor kötelességem már átvenni nem?
e-mailbe azt írták hogy ha kifizettem csak akkor bonthatom ki :Sszval ezért akarok biztosra menni mert kibontom ott helyben és ha reklamálni kell tudjak vmit mondani...
UI: lehet kicsit paranoiás vagyok, de manapság ha már ennyi pénzért vesz az ember valamit, akkor nem szeretne mellényúlni
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Akit esetleg érdekel a GX850-es egerem KP-ért, ami a megérkezése óta a dobozában figyel, írjon privátot.
-
WildSeven
tag
válasz
Lujza1978 #1818 üzenetére
Ahogy Mikulásbá mondta, Macrium Reflect kiváló program teljes több particiós hdd klónozására, de előtte töröld az adat particiót és húzd össze a win8 particióját különben valoszinü sirni fog az ssd hogy nem nőtt fel eléggé a feladathoz. (particiok összmérete nem lehet nagyobb az ssd méreténél)
-
WildSeven
tag
válasz
CivicEsi #1823 üzenetére
ha 100% stabil 30fps (nem megy 29nél lejjebb, 29-30 at all) akkor az a játéknak köszönhető, menne több fpssel is, de ez a maximum amit a játékból ki lehet hozni, fix 30fps. Van még pár ilyen játék, pl a borderlands 2 is hasonló, csak ott be lehet állitani hogy unlimited fps vagy fix 30 fps vagy fix 60 fps stb ..
-
WildSeven
tag
Segitségnyujto videok az ujdonsult tulajdonosoknak:
ASUS G75VX GTX 670MX NVIDIA 310.90 DRIVER TELEPITÉSI ÚTMUTATÓ / INSTALLATION TUTORIAL [WIN 7]
ASUS G75VX WINDOWS 7 TELEPITÉSI ÚTMUTATÓ + BIOS FRISSITÉS / INSTALLATION TUTORIAL + BIOS UPDATE
ASUS G75VX GTX 670MX GPU HÚZÁSI ÚTMUTATÓ KEZDŐKNEK / OVERCLOCKING GUIDE FOR BEGINNERS
Ha van valami amiről szeretnétek videós leirást/utmutatot szoljatok nyugodtan itt vagy PÜ-ben!
-
bgabi1
aktív tag
Milyen tipusú játékokat érdemes SSD-re feltenni? Win van jelenleg ott és apró progik. Játékok nem ott vannak, de ha van olyan, aminek jót tenne, hát van bőven szabad hely.
-
bgabi1
aktív tag
Jó lett a driverem a Farming Simulatorral Tiszta telepítés Win, csak Farming Simulator fel, új driver fel és jó.
Tegnap valami összekuszálódott, hogy nem ment a Farming Driver csere után, bár most csak ez az egy játék van fent. Ki tudja, ha a többi is felmegy mi lesz. -
Lujza1978
tag
Sziasztok,
Ma megérkezett a VX masinám 750-as vinyóval és egy Samo 840 PRO 256-os SSD vel az SSD már benne van. az lenne kérdésem hogy hogyan tudom a win-8as cuccot átrakni rá.úgy hogy rendesen működjön.
Ilyet még nem csináltam soha nem szeretném ha elveszne a gyári beállítás.
Előre is köszönöm a segítséget.
Tükre meglepődtem hogy az egér és a tatyó mellé kaptam egy ROG-os fülhallgatót is.
Üdv
-
bgabi1
aktív tag
Miért van az, hogy Bluetoth Utility és Gaming Mouse még sosem ment fel a gyári driver cd - ről.
Bluetothnál olyan hangot ad a DVD minha egy autónak ki akarna esni a kereke, szét akar rázkódni, már szánalomból is kikapcsolom. Amúgy nem szoktam kipipálni ezt a kettőt, de nem tudom miért nem megy fel?
Még egy láma kérdés. A tapipadon van az a fényes fólia, ami úgy viselkedik, mint aki végleges. Igaz ez, vagy csak jól álcázza magát a túléléshez? -
sakto
őstag
Kaptam a géphez 2 db szűrőt , gondolom ez csak valami pot cucc.
A win 7 simán fel tudom rakni rá vagy kel mokolni? -
bgabi1
aktív tag
Tegnapi témához kapcsolódóan, sajna a következő dolog történt. Miután feltelepült az új driver a család egyik kedvenc játéka a Farming Simulator - mert hát gyermek is van a háznál - nagyon furcsán működött. Nem tudom, hogy köze lehet-e a dologhoz, de telepítés után már nem csináltam semmit csak elköszöntem
Reggel pedig fiam szaladt a géphez és a Farming Simulator vízszintesen 2 cm vastag csíkokban kissé elmosódva megtörve jelent meg, főleg amikor az egérrel oldal irányban nézelődtünk. Azt lehet mondani, hogy élvezhetetlen lett. Ma mindent letakarítottam, hogy a gyári rendszer és driver legyen fent a szervizeléshez, újrahúztam a Windowst is, meg a Farmingot csak kíváncsiságból és teljesen jó lett.
Lehet, hogy az én rossz gépemen van csak ez a jelenség nem tudom. Ha van valakinek Ilyen játéka és az új driver nézze már meg VX-en -
bgabi1
aktív tag
Az akku az egyetlen olyan eszköz, ami valóban meg hálája ha használják is nem csak nézegetik és tárolják.
A rendszeres tornáztatásával nő az élettartama, de semmiképpen sem rövidül. Igy hát mindegy, hogy szekrényben van, vagy a gépben, időnként meg kell mozgatni.
Talán ha eltesszük, akkor megfeledkezünk róla, ha bent hagyjuk mindig jön valami malőr, áramszünet, vagy véletlen rátaposunk az elosztó kapcsolójára, így a véletlenek megoldják helyettünk ezt a problémát.
Amúgy meg ezt a gépet nem hinném, hogy sokan ugráltatják akkuval ide oda. Én azt sem tudom, hogy a régi Asusomban van-e volt-e akku. Sosem láttam, azt sem tudtam hol van benne és a hiányát sem érzékeltem sosem. Tette a dolgát akkor is és ma is. Ezért vettem Újra Asust, de hogy fogok-e még egyszer, az majd kiderül, ha visszajön a szervízből a drága.Amúgy köszönöm a szervizről és a szállítással kapcsolatos dolgokról azt a kimerítő teljes terjedelmű leírást.
Holnap viszem személyesen, ha nem lesz hó.[ Szerkesztve ]
-
tihanyi89
tag
Valaki kipróbálta már a gpu húzást?
-
Megtörtént a BIOS frissítés-és nem kapcsolt be a gép!Adig játszottam,míg sikerült behozni a BIOS-t,és ugye a beállítások alapra álltak.Még jó,hogy nagyjából emlékeztem mit kell átállítani.
Már bejött a win 8 is,volt itt helyreállítás,OP választó,stb.
De végre most rendbe van. -
WildSeven
tag
válasz
Mikulásbá #1800 üzenetére
Én tech témában inkább hiszek gizmodonak, mint egy origonak ..
Talán hozzáértőbbek irják a föld egyik legnépszerűbb IT-s blogját
How to Take Care of Your Li-ion BatteryMagyarul a lényeg:
• Ne hagyjuk az akkut teljesen lemerülni, ez árt neki a legtöbbet.
• NE HAGYJUK HOGY AZ AKKU ÁLANDÓAN TELJESEN FEL LEGYEN TÖLTVE. Ha nem használjuk az akkut kapacitásvesztés lesz.(saját jegyzet: nem is kicsi .. )(a nem használjukot úgy gondolják, hogy sose megy CSAK akkuról a gép, mindig csak táp+akkuról)
• Tároljuk alacsony hőmérsékleten az akkukat, a meleg nem tesz jót nekik.
• Ha tárolni szeretnéd az akkudat, 40-50%os töltöttséggel tárold hideg helyen például hűtőben.(ezt hűtőtasakban szokták ajánlani, ikeában párszáz forint, teljesen zár, esetleges csöppenésektől sötöbötől ami egy hűtőben történhet megvédi)ugyanitt a cikk végén:
I know, it's hard to break old habits (I leave my laptop plugged in far too often), but taking care of your battery means better, longer juice. That's always a good thing.Magyarul:
Tudom, nem egyszeru elhagyni a regi szokasokat (en tul gyakran hagyom sokaig bedugva a laptopomat), de ha vigyazol az akkudra, tovabb elvezheted a gyumolcset, ez sosem arthat.[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
Akkumulátoros témához én is hozzátenném amit tudok, persze nem biztos, hogy ez a tuti.
Akku teljesítménycsökkenés minden esetben, amikor csontra lemerül.
Okos gép kezeli az akkut.
Kivenni és esetleges áramszünet????
Ha gyárilag nem hibás az akku, annak 6 év után is működnie kell folyamatos bent lét után is.
Ha hibás, akkor teljesen mindegy ki van szedve vagy nincs, akkor hamar tönkremegy.
Nem tudom mi igaz ebből én eddig ehhez tartottam magam. Szakember mondta, aki nap mint nap ezzel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- PlayStation Plus 2025 Essential - A márciusi lista
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- További aktív témák...
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Ideapad Gaming 3 15ACH6 27% 15.6'' FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512 + 1TB magyar vbill gar
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar