- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Asztrofotózás
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz hommeros #2519 üzenetére
Hol vetted a gépet?
Amúgy mindegy-csak azon gondolkodtam,hogy egy azon gyártósorról jönnek a gépek,gondolom robotok rakják össze,aztán az egyik ilyen a másik olyan.Elvileg az alkatrészek is egyformák.
Csak érdekes,mik vannak.
Nekem is volt már gyári hibás ROG-om.Végül alaplapot cseréltek. -
nagyúr
válasz hommeros #2524 üzenetére
Lehet az ASUS és az ilyen szürke importos cégek között is van egy konfliktus.Erre tippelnék még,az ASUS is látja,hogy nem teljesen jogtiszta ami ott folyik,ezért dobálják vissza.
(csak hangosan gondolkodtam,nem tudhatom mi van)Lehet ezért is cseréli a radium.......-inkább,mint valami bonyodalom.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz hommeros #2524 üzenetére
Hiába a világ garancia, ha az ASUS akarná, akkor teljesen megvonhatná a garanciát úgy ahogy van és még jogszerű is lenne.
Szlovák gép, oké, de jogi szempontból ha akarná az ASUS akkor mondhatná azt, hogy él a garancia, ha te személyesen egy szlovák bolttól vásároltad meg, azonban jelen esetben a szlovák forgalmazó mellé még 2 extra fél becsatlakozik, legyenek A és B. A megvásárolja Szlovákiában a szlovák ASUS-tól és eladja B-nek, B pedig mint új termék elkezdi forgalmazni azt a helyi ASUS megkerülésével, ráadásul sokszor úgy, hogy a gyári konfigurációhoz hozzápiszkál. Ez bőven elég ok arra, hogy megvonják a garanciát, sok más cég (pl a Samsung) gondolkodás nélkül megtenné és akkor aztán kezdhetnél szócsatába a bolttal.
Samsung-tól meg ne tanuljanak garanciális ügyintézést, mert amit az ő szervizük (TeleMax) művel az még a balkáni színvonalnál is balkánibb, ráadásul ha Samsung lenne a gép, akkor már garanciád sem lenne...
u.i.: A pénzedet meg azért kapnád vissza ilyen lassan, mert TE úgy döntöttél, hogy szürkeimportos bolttól vásárolsz (a NAV hogyhogy még nem foglalta le a teljes készletüket ?) és ez bonyolítja a dolgot. Ha tiszta magyar forrásból veszed, akkor pikk-pakk visszakapnád a pénzed Forintban, de jelen esetben a magyar ASUS-nak ki kell derítenie egyrészt, hogy melyik ország ASUS-ától is van a gép, másrészt pedig hivatalos megkeresést kell nekik küldeni a vételár visszatérítésére ami sok sok idő, sajnos nem csak annyi, hogy telefonon odaszólnak és 2 perc alatt lebeszélik. Jah és mivel a forrás országban ahonnan van a kis illegális bevándorló készüléked valószínűleg nem magyar Forint a pénznem, így ezért kapnád Euróban.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hommeros #2533 üzenetére
Pajtás,én nagy ívben ignorálom ezt az egészet,közöm nincs hozzá,csak úgymond hangosan gondolkodtam,nekem volt már 5 ROG-om,abból 3 ment szervízbe,de futár jött-ment,hozta-vitte,semmi ilyesmi gondom nem volt.
A problémád pedig nem egyedi az említett-és hozzá hasonló-boltokkal.Sőt,csak ilyesmit lehet olvasgatni-biztos nem véletlenül!
Ezért is vannak szinte minden hasonló(notebook,vásárlás)topikban tiltó listán az ilyen boltok!Off: amúgy most jött meg a Nomad + a GX1000-es egér,mivel az egér nekem nem kell,és akinek rendelve lett volna visszamondta,akit érdekel ez eladó továbbra is!
[ Szerkesztve ]
-
vis.p
aktív tag
-
sunny474111
tag
válasz hommeros #2671 üzenetére
Sztem egy szimpla minőségibb sztereo hangfal ezerszer többet ért volna mélynyomó nélkül,pláne ha nem a kijelző mögé rakják. Mint ez a rezonáló fostalicska.
Amúgy a problémára visszatérve. Kiderült,hogy nem nem bootol,most próbálgattam realtek drivereket,hátha jobb lesz alapon de sikertelenül,viszont a fekete képernyő ismét befigyelt. A probléma,driver telepítés->restart->fekete képernyő,se post se semmi->azthittem ilyenkor nem is bootol,de mivel jelszavas a win8.1 beírtam látatlanba és hallottam a skypeot hogy bejelentkezik. Ez szerintetek mi?Elcseszték a cserénél a vga csatlakozásást a mobo-hoz vagy kijelzőhöz?Másra nem tudok gondolni. Viszont win futása közben egyszer sem volt ilyen,csak startnál. Nem tudom,mi a fene van a géppel -
sunny474111
tag
válasz hommeros #2677 üzenetére
Nem teljesen,nem behalt. Windows startnál néha nincs kép, viszont ha power gomb-al elküldöm aludni és aztán visszanyomom van kép. Nem melegszik túl,bf4-el 1 óra után 80-83 fok a proci vga meg 70-75. Win futása közben viszont egyszer se szállt el a kép. Csak indításnál,de ami fura,hogy post sincs olyankor.Viszont ha ki be kapcsolom újra az vissza hozza.SZóval megvagyok lőve ilyen bajom még nem volt.
-
Primordus
csendes tag
válasz hommeros #2677 üzenetére
Lefuttattam rajta egy Furmark tesztet maxon, 93 Celsius fölé soha nem ment a GPU
a CPU t passzolom.Viszont amit megfigyeltem a GPU nál a Core Mhz 990 ről random visszament 480 körülire 1-1 pillanatra
de azon meg egy
Intel Processor Diagnostic Tool 64bit
Futtattam és az is megfelelt vagyis passed eredémnyt produkált[ Szerkesztve ]
-
sunny474111
tag
válasz hommeros #2682 üzenetére
De,205-ös bios van rajta. Ott a másik csemege az volt,hogy bios update után magától nem indult újra,csak kézzel. Nem windowsból,hanem bios-ból easy flash-el frisítettem pendrive-ról.
kornel1000:mert mi baja a procinak?Amúgy szintúgy,ez volt nekem is,driver,winfos frissítéseknél volt ez.
[ Szerkesztve ]
-
Primordus
csendes tag
válasz hommeros #2682 üzenetére
De volt,
még telepítéskor.De itt van a gépen a régi és az új is. Felraktam tegnap a régit, akkor úgy tűnt jó, ma felkeltem elíndítottam a gépet ugyanúgy csináltja. Most fogtam visszaraktam az újat... de semmi.
(javíts ki ha tévedek de bios update csak annyi, hogy megnyitom a mappát windows ban, elindítom és már fut is, lemegy kb 10 sec, és kész)
-
Primordus
csendes tag
válasz hommeros #2701 üzenetére
Be volt rakva, ugyanúgy csinálta.
Anyit gyorsan hozzáfűznék:
Ha a physx nél beállítom, hogy csak a GPU csinálja az automatikus helyett, akkor ezt a porblémát sokkal többet és gyorsabban elő tudom hozni.
(League of legends---- igen ez pedig aztán ez nem eszi meg a gépem teljesítményét)
War Thunder szinténugyanakkor pl (Planetside 2 High on, nem is láttam még h csinálta volna)
+játék közben nem láttam hogy nagyon magas hőfokon menne, egyedül ez a furmark gpu nyúzó tudta 90 fokra felhúzni.... ezért sem értem a dolgot...
[ Szerkesztve ]
-
sunny474111
tag
válasz hommeros #2710 üzenetére
Nem de nekem nem teljesen ez volt a probléma. Konkrétan csak is win update és xy driver telepítés után reboot-nál volt fekete képernyő,szimplán be kikapcsnál még nem volt ilyen,csak valamit felraktam amihez újra kellett indítani a gépet,de ott is csak ritkán.Ha szimplán be ki kapcsolom,még nem volt.
-
Primordus
csendes tag
válasz hommeros #2717 üzenetére
A physx automatikusra állítása illetve a teljesítmény növelése ahogy írtad a kontrol panelen néminemű javulást hozott.
Folyamatosan ellenőrzöm a gépet, ha eredményre jutok írok.
Remélem megoldásra jutottam...Ui: Planetside2 re mintha ez az egész nem lenne kihatással (az így is úgy is fut O.o és úgy tűnik jól )
Pedig a fenti játokok közül, illetve azok közül amiket teszteltem ez a legtöbb teljesítményt igénylő...(elvileg)[ Szerkesztve ]
-
Primordus
csendes tag
válasz hommeros #2719 üzenetére
Nem nyert, bejátszotta 76 C nál csinálta meg a videokártya....
Vagy ?túlmelegzik? 76 fokkal és önmagát csitítja, vagy nem tudom, viszont 76 fok meg nem olyan nagy... ha viszont sok neki akkor Planetside ban miért nem csinálja?
Rejtély... megy a szervízbe, de lehet előbb durran el az agyam és rakok rá egy win8 at, aztán ha azzal is kaka, akkor nem tudom....szervíz.... -
sunny474111
tag
válasz hommeros #2732 üzenetére
Alapjáraton,nem egy rossz gyártó,a laptopjaikat nem veszem számba mondván,hogy 3 asus notebook-om volt és ebből 2 rma-n kötött ki. Az egyik fél éven,a másik 1 heten belül.Valszeg ez az én szerencsém. Viszont alaplap,vga terén csak dícsérni tudom,őket. Asztalimban mindig asus lap volt meg vga,azok tökéletesek voltak.
A szerviz meg igazából,csak itthon szar,mert szutyok a magyar képviseletük,nem is kicsit. Amcsiban már rég földbe döngölték volna őket,azért amit itt művelnek. Tény,hülye összehasonlítás,de ismerőseim akik kint éltek és akármilyen elektornikai kütyüt vettek,alma,asus,dell,samsung stb. és bármi gáz volt pár nap múlva jött az új,vagy megjavították,függetlenül,hogy mikor vették. Valójában ezt kéne jelentenie a garanciának,de amit itt művelnek,az még szánalomra se méltó.Mikulásbá: Ez is szubjektív,hogy kinek mi a jó,ami neked megfelel lehet másnak nem. Ez szoftveres probléma,ugyan az az összesben. Minden esetre valóban nem a hangon fogok kiakadni,sosem használtam beépítettet,sosem lesz olyan jó mint bármelyik mezei hangfal. Játékra meg amúgy is füles kell,hogy tudd honnan jön az ellen
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz hommeros #2732 üzenetére
én mondjuk elég sokszor beszéltem az asus supporttal, sosem volt velük bajom. Mostanában ugyan már nem volt miért hívogatni őket, de korábban nagyon segítőkészek voltak velem. Kérés nélkül küldtek például képeket emailben memória slotról az alaplapon, hogy hol kellene keresnem a rejtett foglalatokat, ha szétszedném a gépet (pedig ezt ugye nem is lehet ).
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz hommeros #2741 üzenetére
,,Memóriát és HDD-t bővíthetsz. Nem véletlen, hogy a 751-en is külön szerelőnyíláson érhető el a hdd és a mem slot, jól elszeparálva a több hw-től."
Ahha, 2 slotot elérsz a 4ből, a másik kettőhöz meg szét kell borítani a teljes gépet. (amúgy nekem még G53 van, ott még szerelőnyílások sincsenek. Billzet ki, 2csavar, retesz, palmrest + kábelei le, 8 csavar, ezután férsz hozzá az aljához. )[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz hommeros #2743 üzenetére
,,nekem a memóriabővítést a radiumosok csinálták"
ajjaj, pont egy ilyen gépet dobtak vissza nemrég a márkaszervizből. Elhajtották a kedves ügyfelet, hogy hát "kérem szépen, ez szét volt borítva". Garancia meg kuka.
Igen, a G53 érdekes jószág volt. És ugye ezzel még csak a ram+hdd párosig jutottam. A rejtett ram slot, cpu, vga, stb, azokhoz már teljesen alaplap kiszedésig kellett menni. :/ Ezt azért már én sem vállaltam ám, notebook szervizes csinálta.vis.p: persze, ez gond lehet, de azért ennyire rossz bios update-el még nem hozott össze a sors szerencsére.
-
kozmy
őstag
válasz hommeros #2839 üzenetére
Itt próbálj állítani http://kepfeltoltes.hu/141223/2014.12.23_22h11m39s_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg szedd ki a pipát az alatta lévő szövegből, és akkor nézd meg, hogy milyen lehetőségeket enged pluszba.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
wanted5
őstag
válasz hommeros #2899 üzenetére
nem rossz az, nekem kifejezetten tetszik, csak az MSI részéről valamilyen kiegészítőt mellékelnék csuklótámasznak + a billentyűzet feletti részt valahogy kreatívan ki kéne használni: pl egy kis kijelző cpu-gpu-hdd hőfokkal, terheléssel vagy nem tudom
csak ne üresen állna ott, mert egy "normális" laposnál odateszed a kezed, de itt így valahogy kihasználatlan helynek érzem
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Új - MacBook Pro Retin(2023) 14,2", Apple M3 8 Core, 8GB RAM, 512 SSD, Magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest