Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz BoB #7276 üzenetére

Kösz szépen a kioktatást, de épp ezzel kezdtem, hogy a haveged-et csak akkor ajánlom, ha a bootolás megakadna, én is innen ismerem. De azt kell érteni, hogy csak 1-2 gépen történik ez meg, akkor is kernelverzió és disztrófüggő. Legújabb kiadású disztrókon, meg nem túl régi hardvereken ez úgy ahogy van, nem szokott probléma lenni. És nem túl régi hardveren értem most az Rpi4-et is.

Persze ettől még a biztonsági szakértők szerint a gyenge entrópia biztonsági kockázat, de ez is csak elméleti okoskodás, meg hype, mert olyat még senki nem tudott mutatni, hogy „gyenge” entrópiával generált hash-t, meg azzal használt titkosítást bárki is meg tudott volna törni gyakorlatilag. De ha tévedek, nyugodtan oktass ki, keress rá forrást, amiben igazolják, hogy ez megtörtént.

Az a baj, hogy hiába írok, nem olvassátok el, vagy csak az utolsót, és azt is felszínesen.

#7277 sati: Wofi helyett működik a dmenu is, meg tudsz fzf-fel terminálos megoldás is szögelni helyette. Én is így csinálom, dmenu és $mod + különböző billentyűkre indulnak bedrótozott alkalmazások, úgy értve, hogy $mod + A-Z/a-z/0-9/F1-F12-re vannak alkalmazások és WM funkciók bedrótozva, ritkán kell indítómenüznöm. Dokumentumaimat is fzf-et használó script indítja, ami a dmenu/Wofi-nál fejlettebb részleges egyezési mintákat tudó kereső, 1-2 karakter leütése után szinte bármelyik dokumentumomat megnyitom vim-ben. Illetve Vifm-ben is vannak 'A-z/'a-z-re bookmarkok bedrótozva, így megint 2 billentyű leütésére ott vagyok a legfontosabb mappákban. Sőt, Bash-an csináltam magamnak egy "cf" nevű aliast (change fuzzy directory rövidítése), ami fd (ez Rust-ban is gyorsabb find) és fzf segítségével 1-2 billentyű leütésére átvált közvetlenül akármilyen mappára, még csak Tab-os kiegészítés sem kell.

Tehát nem úgy van, mint hagyományos WM/DE-kben, hogy indítómenükben kell egérrel turkászni, meg dokkra kattintgatni, és mindenféle fájl menüből meg fájl browserből mappákat, megnyitandó fájlokat keresgetni, és csomót kattintgatni, mindent elérek közvetlenül, mintha nem is lennének szinte mappák, vagy csak 1-2 szint mélység lenne. Nem kell kinyúlnom egérért, és kurzormozgató billentyűkért is nagyon-nagyon ritkán, végig az alfanumerikus részt használom gépírási tartásban.

Új hozzászólás Aktív témák